Jump to content

ROMy MIUI Global - stabilne i rozwojowe (stable i dev)

rezmus

Recommended Posts

nie zauważyłem za bardzo zmian, OTA Region PL, jeden bug jaki zauważyłem to że po aktualizacji musiałem wyłączyć telefon bo drainowało akusa, ale na razie wydaje się ok po zrobieniu tego

Edited by matiasmovie

Mi też przed chwilą ściągnęła się wersja 9.5.5.0 i według opisu są to tylko drobne zmiany. Pojawiły się poprawki zabezpieczeń z kwietnia, w poprzedniej wersji 9.5.4.0 były poprawki marcowe. Co ciekawe po aktualizacji pojawiła mi się informacja, żeby ponownie uruchomić telefon, przy poprzednich aktualizacjach takiego komunikatu nie było.

Edited by PawelG7

Aktualizację dostałem wczoraj wieczorem, dziś naładowałem do pełna, zobaczymy czy drenaż będzie nadal występował.

EDIT: Bateria jest nadal drenowana, spadło 15% w 3 godziny, w tym czasie 1 połączenie 2 minutowe.

Edited by amokowski

Wczoraj wgrałem przez Ota aktualizacje do 9.5.5.0, no co 1 ładowanie ale bateria lepiej trzyma niż wcześniej. Poniżej zdjęcia po całym dniu, wiem że mało używania ale w poprzednim sofcie w ciągu nocy spadalo 8%

Screenshot_2018-05-16-21-41-22-520_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2018-05-16-21-41-39-344_com.miui.securitycenter.png

12 minutes ago, kuczka76 said:

Na czym ma polegać optymalizacja bateri tym programem? 

wybieramy aplikacje powiedzmy, ktore sa nam raczej zbedne potem optymalizuj. Lepiej nie ruszamy aplikacji systemowych cytuje:

Note :- Optimizing system apps may cause some lags so do it at your own risk.

Siema, kupilem redmi 4x ze wzgledu na baterie. Zaktualizowal mi sie z automatu, w sensie sciagnal wersje global a ja zaakceptowalem bo byla podpisnaa jako stabilna. Teraz nie dziala mi dioda LED, mimo ze jak kliknalem 3razy w jadro i zrobilem test to biala dioda jest sprawna, jednak imo ustawien uprawnien w systemie i suwakow w appkach przestala reagowac na sms/whatsappa. Czy jest na to jakas metoda?

Poziom baterii jest zadowalajacy, przez caly dzien zeszlo 30% mimo iz sluchalem muzyki na bluetooth ponad 2h i mialem wlaczone wifi.