kuba1184 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 29 minut temu, danio napisał: Niestety nie mam jak sprawdzić wgrałem miui eu bo kilka rzeczy mi nie chodziło czekam na bardziej stabilne i dopracowane romy na oreo. A z ciekawości jaki ty miałeś rom? RR, Nitrogen, Cardinal, Pixel Experience i na żadnym nie dzialaly mi mms , nawet powiadomienia nie przychodzily Link to comment Share on other sites More sharing options...
clover Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 czyli dioda fizycznie jest rgb? czyli tylko wina romu że nie puszcza innych barw? bo ustawiając w textrze kolor na inny i tak jest biała, więc byłem przekonany (i czytając jakąś recenzję przed zakupem) że przez oszczędności zamontowana jest zwykła biała dioda Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba1184 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 8 minut temu, clover napisał: czyli dioda fizycznie jest rgb? czyli tylko wina romu że nie puszcza innych barw? bo ustawiając w textrze kolor na inny i tak jest biała, więc byłem przekonany (i czytając jakąś recenzję przed zakupem) że przez oszczędności zamontowana jest zwykła biała dioda Ja posiadam kolorowa ale gdzies czytalem ze ponoc w jakims etapie produkcji zmienili na biale ale nie jestem tego pewny 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 (edited) Raczej to ograniczenie softu zresztą można sprawdzić miesiąc z kiedy telefon jest u mnie na pudełku jest napisane 2017.05 jak ktoś ma z innego miesiąca a ma jakiegoś customa to niech pisze czy działa mu pełne rgb. Cytat RR, Nitrogen, Cardinal, Pixel Experience i na żadnym nie dzialaly mi mms , nawet powiadomienia nie przychodzily a mógłbyś powiedzieć, który z nich był w miarę stabilny miałem nitrogen tam mi youtube nie działał chciałem wgrać pixel ale czytałem na xda, że problemy z mikrofonem podczas rozmowy są (cicho słychać) Edited February 28, 2018 by danio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba1184 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 2 godziny temu, danio napisał: Raczej to ograniczenie softu zresztą można sprawdzić miesiąc z kiedy telefon jest u mnie na pudełku jest napisane 2017.05 jak ktoś ma z innego miesiąca a ma jakiegoś customa to niech pisze czy działa mu pełne rgb. a mógłbyś powiedzieć, który z nich był w miarę stabilny miałem nitrogen tam mi youtube nie działał chciałem wgrać pixel ale czytałem na xda, że problemy z mikrofonem podczas rozmowy są (cicho słychać) W tym ci nie pomoge gdyz nie miałem żadnego z nich na tyle długo by móc stwierdzic ktory bedzie najlepszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
clover Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 (edited) 23 godziny temu, danio napisał: Raczej to ograniczenie softu zresztą można sprawdzić miesiąc z kiedy telefon jest u mnie na pudełku jest napisane 2017.05 jak ktoś ma z innego miesiąca a ma jakiegoś customa to niech pisze czy działa mu pełne rgb. ja mam 2017.12 ale obecnie nie mam zamiaru bawić się w custom romy Podobno jednak jest niemożliwe montowanie samej białej diody (tzn kompletnie nieopłacalne i bez sensu), więc wszystkie prawdopodobnie są rgb, tylko MIUI blokuje to kolory.. Ehh.. może to w końcu zmienią.. Edited March 1, 2018 by clover Link to comment Share on other sites More sharing options...
ash1970 Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 , tylko MIUI blokuje to kolory.. Ehh.. może to w końcu zmienią.. Na globalu nie zmienią, na eu ustawienia kolorów są zaimportowane z innego modeluWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
magik80 Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Zainstalowałem sobie tego Nova Launchera i polubiłem mój nowy telefon. Już nie będę reanimował mojego G3..... w końcu jest jakoś po ludzku i sensownie. Po wielu dniach walki stwierdzam ze telefon całkiem spoko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Na globalu nie zmienią, na eu ustawienia kolorów są zaimportowane z innego modeluWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaI od zawsze nie działają poprawnie. Przypisujesz kolor a dioda i tak świeci na inny. Już chyba lepszy byłby jednolity kolor.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrozilla Posted March 4, 2018 Share Posted March 4, 2018 Jest jakiś sposób na to, że gdy używa się np. Yanosika i zminimalizuje go aby mieć włączoną inną aplikację, a pływającą ikonę w tle to przez krótki czas wszystko działa po czym nagle nie są pokazywane żadne powiadomienia, po powrocie do aplikacji widać, że jest Szukanie sygnału GPS, po chwili znajduje i już wszystko działa, można zminimalizować i sytuacja się powtarza, w MIUI 8 chyba było wszystko ok, w MIUI 9 zwróciłem na to uwagę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 A masz kłódkę na aplikacji? Kliknij przycisk menu, znajdź aplikacje i pociągnie ja w dół, wtedy teoretycznie apka nie powinna być zamykana i działać w tle cały czas.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrozilla Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Nic takiego nigdy wcześniej nie robiłem ale apka działa w tle, nie wyłącza się jedynie jakby GPS był wtedy wyłączany gdy apka jest zminimalizowana i działa tylko pływająca ikona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lwpek Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 4 godziny temu, mrozilla napisał: Nic takiego nigdy wcześniej nie robiłem ale apka działa w tle, nie wyłącza się jedynie jakby GPS był wtedy wyłączany gdy apka jest zminimalizowana i działa tylko pływająca ikona. Ja tak miałem. Pomogło wyłaczenie optymalizacji baterii dla Yanosika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrozilla Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Piszesz o opcji Oszczędzanie baterii (Zalecane) w menu Zachowanie aplikacji w tle i przełączenie jej na Bez ograniczeń czy o jakiejś innej opcji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lwpek Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 1 godzinę temu, mrozilla napisał: Piszesz o opcji Oszczędzanie baterii (Zalecane) w menu Zachowanie aplikacji w tle i przełączenie jej na Bez ograniczeń czy o jakiejś innej opcji? O tym co wspomniales pisze. Zmien na "bez ograniczen" i yanosik dziala w tle bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioforever Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Nikt nie pmoże, bo "dziadowstwo" jest i nie można tego wyłączyć. Można, ale nie na tym romie, na eu np. tak. Czyli nie warto aktualizowac tak myslalem same problemy zamiast korzysci.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysgda Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Witam Po aktualizacji do miui 9.2 przestało działać włączanie oszczędzania baterii gdy poziom osiągnie 15% gdy włączę ręcznie działa prawidłowo ale sama nie chce z automatu sama się włączyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgred Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Mnie po zainstalowaniu 9.2.4 z nougatem przestały się synchronizować aplikacje w tle po danych komórkowych, po wifi działają. Np. aplikacja x-kom nie pokaże powiadomienia o promocji dopóki nie włączę wifi.Czy ktoś wie jak to poprawić? Może to tylko jakieś ustawienie? Szukałem, ale nie znalazłem rozwiązania Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekR Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 Zmień strefę na Hiszpanie zainstaluj 9.2.5 i może będzie lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Nie kumam co im szkodzi zrobić żeby ta dioda była kolorowa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekR Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Kolorki to pewnie w droższych modelach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgred Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Kolorki to pewnie w droższych modelach W 4A są kolorki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elPoochini Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Naprawiliby lepiej google smartlock, nagrywanie dźwięku w filmach a nie zajmowali się kolorami diodek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekR Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 No to nie wiem. Może chińczyk zaspał Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Nie kumam co im szkodzi zrobić żeby ta dioda była kolorowa... Skoro jest taka możliwość to i tak nie rozumiem. Zmieniłem region na Hiszpanie i jest jakaś duża aktualizacja, opłaca się to aktualizować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojkor Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 5 godzin temu, elPoochini napisał: ... nagrywanie dźwięku w filmach a nie zajmowali się kolorami diodek. U mnie pomogła ta łatka https://forum.xda-developers.com/xiaomi-redmi-3s/how-to/fix-fixing-bad-sound-video-recording-t3523171 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgred Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Zmień strefę na Hiszpanie zainstaluj 9.2.5 i może będzie lepiej.Może to tylko kwestia jakichś ustawień, tylko że nie znalazłem nic pasującego co byłoby wyłączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 Zmieniłem region na Hiszpanie i jest jakaś duża aktualizacja, opłaca się to aktualizować? Na telefonie żony ta sama aktualizacja ma 99MB. Aktualizowane z 9.2.4.0 Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
amokowski Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 U mnie aktualizacja 9.2.5.0 ubija aplikacje z kłódką, mają jakąś straszną manie na tym punkcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 18 godzin temu, Marrik napisał: Na telefonie żony ta sama aktualizacja ma 99MB. Aktualizowane z 9.2.4.0 Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka U mnie było to samo, niby jakiś błąd w instalacji i po restarcie już pokazało taką dużą aktualizacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Nie do końca. Aktualizacja się pobrała, zainstalowała a po restarcie pojawiło się info, że MIUI jest aktualne i nie było już żadnych aktualizacji.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eyetooth Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Witam, Ja po aktualizacji systemu do 9.2.4.0 mam teraz duze zuzycie baterii. Wczesniej przy takim samym zuzyciu wytrzymywala mi kolo 4 dni, teraz kolo 2. Czy da sie z automatu wrocic do poprzedniej wersji ? i czy da sie gdzie np. w logach sprawdzic jaka byla wczesniejsza wersja ? Dodatkowo po aktualizacji zauwazylem ze jest o wiele mniej widgetow. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Zresetuj do ustawień początkowych telefon. Jak to nie pomoże, to ręczna aktualizacja do 9.2.5.0, i potem jakby coś nie grało jeszcze raz reset do ustawień fabrycznych..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrozilla Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 Czy to normalne, że w aplikacji "Pobrania" przy włączonym internecie na dole ekranu pojawiają się reklamy? Jest to przecież fabryczna aplikacja. Piszę o Global Stable V9.2.5.0.NAMMIEK (MIUI9), nie pamiętam aby na MIUI8 to było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekR Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 Chyba normalne,bo też je mam:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts