Jump to content

Recommended Posts

Posted

@szymm2 Ok, dzięki za info....a a druga część pytania? Jak to zrobić? chodzi o konto na tym forum, czy na xiaomi? wszedłem an stronę http://www.mi.com/ ale albo jestem ślepy albo nie ma nigdzie opcji logowania, zakładania konta...  

@acocieto Pewnie masz rację ale dużo tutaj informacji a telefon nie jest sensem mojego życia, dlatego zwyczajnie po ludzku mogło mi to umknąć.

• Like 1
Posted
Przed chwilą, mylo911911 napisał:

@TKN czy adres mailowy na koncie xiaomi musi być taki sam jak na koncie en.miui ? (bo mam inne)

Tego nie wiem, bo mam te same adresy. Dla pewności jednak bym to ujednolicił. ;-)

Ale czekaj UID masz jeden?

Posted

Chyba mi się coś pomieszało. Jak w en.miui wejdę na password to mnie przekierowuje na konto xiaomi, więc te konta są jakoś połączone.

Wysłane z Tapatalk

Posted
53 minuty temu, Hetman72 napisał:

Witam

Na telefon pewnie z m-c poczekam ale prośba o zgodę na odblokowanie poszła.

Teraz tylko czekać. 

Dzięki, nie mogłem żyć bez tej informacji. 

• Like 1
Posted
25 minut temu, Eragon napisał:

Dzięki, nie mogłem żyć bez tej informacji. 

Nie interesuje mnie twoje życie, może mój post nic nie wniósł ale twój jeszcze mniej. Pozdrawiam

Posted (edited)

Panowie, czy ktoś jeszcze ma problem z obracaniem ekranu i długim wybudzaniem? Czasem musze kilka razy powciskać power żeby się obudził :/
ROM China Stable 7.2.13.0

Edited by johnny1836
Posted

Ja mam ten od Acid i nie ma problemu z niczym z tych rzeczy. Chyba ogólnie nie ma z niczym problemu na nim, przynajmniej ja nie uświadczyłem.

Posted (edited)
10 godzin temu, johnny1836 napisał:

Panowie, czy ktoś jeszcze ma problem z obracaniem ekranu i długim wybudzaniem? Czasem musze kilka razy powciskać power żeby się obudził :/
ROM China Stable 7.2.13.0

Ja nie mam takich problemów na tym ROMie...  

Spoiler

2nks876.jpg

50 minut temu, Kurian napisał:

A jak ze zużyciem baterii? On jest na bazie china dev? Jak tak powinno być ok (bo teraz mam china dev i jest ok)

Nie wiem jak w ROMie Acida, ale mi po ostatnim update'cie do 7.2.13 China Stable trzyma bateria znacznie lepiej. W nocy spadło chyba 8% zamiast 20% jak wcześniej. Nadal jednak mam problemy z LTE (karty się blokują i jestem niedostępny jak ktoś dzwoni).

Edited by Segor
Posted
14 minut temu, Segor napisał:

Nie wiem jak w ROMie Acida, ale mi po ostatnim update'cie do 7.2.13 China Stable trzyma bateria znacznie lepiej. W nocy spadło chyba 8% zamiast 20% jak wcześniej. Nadal jednak mam problemy z LTE (karty się blokują i jestem niedostępny jak ktoś dzwoni).

To przejdź na rom Acida, na tym romie nie ma problemu z LTE. 

Posted

A jakie są różnice w działaniu itp między Stable a Dev? Zastanawiam się czy już przechodzić, czy czekać aż dostanę zgodę i wtedy od razu na MIUIPolska... Bo do instalacji MIUIPolska i tak będę musiał przejść przez Deva

Posted

Nie zauważyłem różnic (ale mam dopiero od kilkunastu godzin dev-a). Przejść podobno trzeba bo podobno odblokować można tylko z dev (ale tak tylko słyszałem nie ręczę za to).

Posted

Pojutrze mają zacząć sprzedawać Mi5 Pro białe, ze szklanymi pleckami. Ktoś z was się orientuje czy to jedyne różnice w stosunku do pierwotnego Pro (ceramiczne, czarne)? Chyba się nie doczekamy nigdy tego ceramicznego -.- produkcja tych plecków pewnie jest skomplikowana i dlatego tyle schodzi

Posted
15 minut temu, Kurian napisał:

Nie zauważyłem różnic (ale mam dopiero od kilkunastu godzin dev-a). Przejść podobno trzeba bo podobno odblokować można tylko z dev (ale tak tylko słyszałem nie ręczę za to).

W tutorialu jest to zalecane, ale nie obowiązkowe :)

Posted

Ja wgrywałem z takiego prosto jak przyszedł Ibuygou i raczej był to stable - ale nie mam pojęcia, nawet nie patrzyłem. Swoją droga ROM Miui Polska z Huawei watch'em działa jak należy.

Posted

A korzystał może ktoś z Was z jakiegoś smartwatcha? Bo wydaje mi się, że bardzo dużo energi ciągnie bluetooth przy połączeniu. Ktoś ma jakieś doświadczenie?

Posted
41 minut temu, Poohacz79 napisał:

Od stable od 7.2 w górę można odblokować BL.

Ja odblokowlem na stable 7.12 bez problemu

Także dev nie potrzebny

Nawet od 7.1 ;)

Posted (edited)
9 godzin temu, wtbn napisał:

Pojutrze mają zacząć sprzedawać Mi5 Pro białe, ze szklanymi pleckami.

Mi5 Pro nie miało czasami być tylko w wersji czarnej ceramicznej?

Edited by TKN
Posted

E to nie jest jakiś fake? Nigdzie wcześniej nie spotkałem informacji by wersja Pro miała być w kolorze białym.

Posted
5 minut temu, TKN napisał:

E to nie jest jakiś fake? Nigdzie wcześniej nie spotkałem informacji by wersja Pro miała być w kolorze białym.

Rozdzielili 2 wersje, jest pro biała z 3d glass i czarna z plecami z ceramiki a nie z szkłem jak w wersji białej. 

• Like 1
Posted

Żaden fejk, od kilku dni mówią o tym na forum MIUI. 

Złoty też będzie w wersji PRO. 

A nawet zapowiedzieli wersję fioletową ale już nie PRO. 

Posted

Ja mam pytanie odnośnie użytkowania ROM'u Acid'a. Czy to jest pewnego rodzaju bug czy tak zawsze w MIUI było, że tryb jednej ręki włączam się w przeciwnym kierunku od przesunięcia palca? Tj. Jak od przycisku home przeciągam do lewej to okienko zmniejsza się do prawej, tak powinno być? Jeśli tak to chyba lepiej byłoby w 2 stronę :).

Posted
1 godzinę temu, Zniwiarz napisał:

Ja mam pytanie odnośnie użytkowania ROM'u Acid'a. Czy to jest pewnego rodzaju bug czy tak zawsze w MIUI było, że tryb jednej ręki włączam się w przeciwnym kierunku od przesunięcia palca? Tj. Jak od przycisku home przeciągam do lewej to okienko zmniejsza się do prawej, tak powinno być? Jeśli tak to chyba lepiej byłoby w 2 stronę :).

z home do prawej zmniejsza sie do prawej bocznej krawędzi, z home do lewej zmniejsza się do lewej tak powinno być w MIUI