Zniwiarz Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 A gdzie ja pisałem że na telefon dostajesz odblokowanie? Czytaj logicznie. Napisałem że xiaomi.com daje pozwolenia, nie eu. Czekaj, czekaj sobie na kupno konta na allegro... Ale glupszych rzeczy to chyba jeszcze nie czytałem. I polecam najpierw przeczytać dwa razy, później pisać, proste jak budowa cepa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kierownikPL Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Oj chyba jednak nie wiesz o co biega . To moze Cie doucze. Zakladam sobie 3 konta Xiaomi . Z 3 kont pisze do chińczyków z prośbą o odblokowanie telefonu . Dostaje zgode na 3 rozne konta . Teraz moge sprzedac je osobom, którym odmówiono zgody lub nie chcą czekać . Myślisz, że to niemożliwe? Może mam ci kolego pokazac rozmowe moją z Acidem , który sam przyznał mi rację ? Chyba mało rzeczy jeszcze robiłes . Może mam Ci jeszcze douczyc jak mozna postapic z kontami steam ? Google nie boli . Pytanie do was. Długo czekaliście na zgodę zdjęcia bootloadera do waszych Xiaomi w tym roku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zniwiarz Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Ty zaczynasz mnie irytować... Czy ja gdzieś napisałem że nie można założyć miliona kont? Napisałem że chyba zgody nie daje Xiaomi Europa!? Zacznij czytać a nie produkować farmazony bo tego już się czytać nie da. Google czytania ze zrozumieniem Cię nie nauczy, ale próbuj, może kopreteptycje na allegro znajdziesz i kupisz. I nie zapomnij edukować świata o śmiercionośnym QC. Oj chyba jednak nie wiesz o co biega . To moze Cie doucze. Zakladam sobie 3 konta Xiaomi . Z 3 kont pisze do chińczyków z prośbą o odblokowanie telefonu . Dostaje zgode na 3 rozne konta . Teraz moge sprzedac je osobom, którym odmówiono zgody lub nie chcą czekać . Myślisz, że to niemożliwe? Może mam ci kolego pokazac rozmowe moją z Acidem , który sam przyznał mi rację ? Chyba mało rzeczy jeszcze robiłes . Może mam Ci jeszcze douczyc jak mozna postapic z kontami steam ? Google nie boli . Pytanie do was. Długo czekaliście na zgodę zdjęcia bootloadera do waszych Xiaomi w tym roku ? Nikt nie dostał, kupili na allegro. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted April 23, 2016 Author Share Posted April 23, 2016 @Segor przecież skoro ma numerek 6.4.21 to znaczy, że obowiązują go te zamie zmiany co inne telefony, więc ma wszystko aktualne Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 3 godziny temu, Segor napisał: [...] wystarczy poświęcić 15 minut i ogarniesz sprawę. Jeżeli nie to może lepiej, abyś sam się za to nie brał. [...] @Acid Wybaczcie może zabrzmiałem jak kompletny tłuk/laik ale nie doczytałem paru rzeczy w poradniku Acida z linku. (Przejrzałem to na szybko w przerwie w pracy) Nie takie rzeczy się robiło Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
corell Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Z tym zakładaniem wielu kont... zastanawiam się czy to się sprawdza skoro Xiaomi wiąże telefon z konkretnym kontem. Acid o tym pisał jak dostał telefon do serwisu. Ja też tego doświadczyłem jak przechodziłem ze Stable na Dev - zostałem poproszony o zalogowanie się na swoje konto MI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pytka Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 nie wiem o co chodzi ale zainstalowałem sobie Viste 64bit i dalej nie mogę odpalić MiFlashUnlock moze za stary system ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 7 minut temu, Pytka napisał: nie wiem o co chodzi ale zainstalowałem sobie Viste 64bit i dalej nie mogę odpalić MiFlashUnlock moze za stary system ? Całkowicie nic się nie odpala? Próbowałeś wersję Eng i Chińską ? Jako Admin odpalasz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pytka Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 próbuje na wszystkie sposoby i nic juz nie wiem co mam robic instalowałem specjalnie 64bit i lipa to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pytka Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 (edited) ok cos pogrzebałem w opcjach folderów i odpało tylko jak wejdę w fastboot i kliknę unlock w aplikacji to na 50% mnie wywala bo telefon wychodzi z trybu fastboot samoistnie sie odpala hmm ,jak osiaga 50% weryfikacji telefon wychodzi z fastboot i traci łączność co robic ? Edited April 23, 2016 by Pytka Link to comment Share on other sites More sharing options...
CoA Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Pytanie trochę dla bardziej obeznanych: czy z zablokowanym bootloaderem uda mi się wgrać tutejszy ROM ale używając Emergency Download Mode? Już raz ucegliłem sobie modem i musiałem poprawiać NVRAM więc jakieś hardkory mi nie straszne, jednak przy (jeszcze) zablokowanym sprzęcie nie chce ryzykować zgonem całej słuchawki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pytka Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 (edited) potrzebuje działający link do romu dla TRWP 6.4.21 bo u nas na stronce "page not found 404" udało mi sie zainstalowac recovery teraz potrzebuje tylko rom edit: temat załatwiony system postawiony Edited April 24, 2016 by Pytka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin_m01 Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Acid to jak to będzie z tym MIUIPolska? Będzie czy nie będzie? http://www.spidersweb.pl/2016/03/miuipolska-koniec.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 @marcin_m01 Przecież Xiaomi.EU już wyszło i nie wiem czemu kierujesz się informacjami z portalu tego typu, skoro na MIUIPolska masz informacje z pierwszej ręki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cintulek Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Witam ponownie. Otóż jak wiadomo, udostępniono już globala na Mi5. Tematyka ROMów, ich flashowania, etc nie jest mi obca, natomiast obce są mi dokładne oznaczenia tych MIUIowych: Stable 7.2.13.0 6.4.21 Mógłbym prosić o ich dokładne opisanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Wersja dev: 6 - rok 2016 4 - czwarty miesiac 21 - z ktorego dnia danego miesiąca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Acid to jak to będzie z tym MIUIPolska? Będzie czy nie będzie? http://www.spidersweb.pl/2016/03/miuipolska-koniec.html Tak będzie jak jest na MIUIPolska.pl napisane a nie na innym portalu. Wysłano z MiNote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cintulek Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 9 godzin temu, Bohyn napisał: Wersja dev: 6 - rok 2016 4 - czwarty miesiac 21 - z ktorego dnia danego miesiąca Dzięki, a oznaczenie "Stable 7.2.13.0"? Rozumiem, że oba te systemy DEV 6.4.21 oraz 7.2.13.0 działają na tej samej wersji MIUI, tyle że ten DEVowy jest aktualizowany częściej i ma więcej opcji stricte dev'owych, yup? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 @Cintulek No nie znam się Ale na logikę cyfra "7" to główne wydanie (tj. tak jak iOS 8, iOS9, Android 4.4, 6.0 itp) A reszta cyferek to albo z d**y wzięta (kolejność kompilacji), albo też mają jakiś wyższy sens jak w wersji DEV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymm2 Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Właśnie wygrałem ROM udostępniony przez Acid. ROM świetny chłopaki dobra robota Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
nafing Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Ktoś wcześniej pytał o benchmarki ale nie mogę odnaleźć tutaj tej odpowiedzi. W załączniku wrzucam porównanie Antutu z tego samego urządzenia, jeden china stable drugi z dzisiaj z xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cintulek Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 5 godzin temu, Eragon napisał: @Cintulek No nie znam się Ale na logikę cyfra "7" to główne wydanie (tj. tak jak iOS 8, iOS9, Android 4.4, 6.0 itp) A reszta cyferek to albo z d**y wzięta (kolejność kompilacji), albo też mają jakiś wyższy sens jak w wersji DEV. To jak to jest dokładnie, @Acid? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Właśnie tak 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymm2 Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Nareszcie działa dual sim w MI5, już nie zrywa internetu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Lte na wersji acida już działa? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymm2 Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 (edited) 2 godziny temu, Vatri91 napisał: Lte na wersji acida już działa? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Tak działa bez problemu. I jeszcze jedna dla mnie ważna rzecz, w końcu budzik normalnie działa i budzi o ustawionej godzinie Edited April 26, 2016 by szymm2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Che ten telefon wczoraj wysłałem prośbę o odblokowanie bootloadera. Czy bez tego można jakoś sensownie używać fona? W sumie to się boję że nie odblokują mi tego, a bez miuipolska to nie będzie fajnie. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymm2 Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Sensownie działa na stable rom china. A dla czego mieli by nie wyrazić zgody. Ja czekałem całe 10 dni na zgodę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Tyle się zastanawiałem że jeszcze poczekam na zgodę. Wolę jednak mieć na fonie miuipolska. Pozdrawiam Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymm2 Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 4 minuty temu, Mariusz Kowalski napisał: Tyle się zastanawiałem że jeszcze poczekam na zgodę. Wolę jednak mieć na fonie miuipolska. Pozdrawiam Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Poczekaj kolego bo warto, jak już dostaniesz zgodę na odblokowanie to wgrywaj rom od ACID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Wiadomo już czy wersja PRO pojawiła się w sprzedaży w Chinach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Tak, ale w małych ilościach nadal. I na flash sales jest ograniczana do 1tel/os ponoć. Gdzieś w necie jest filmik z unboxingu z tego tygodnia bodajże. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snaco Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Witam, jestem nowy śledzę (chyba) wszystkie wątki związane z MI5 od miesiąca. Na dzień dobry podziekowania dla ACIDa za pracę jaką wykonuje dla MIUI Polska. Już wiem że czeka mnie trochę pracy zanim będę mógł go używać "normalnie". Nie boję się jednak, bo choć amatorsko to już bawiłem się w rooty, zmiany softu w tv i w routerach. Chciałbym się zapytać czy mogę nie mając jeszcze telefonu prosić o odblokowanie bootloadera? Dziś dostałem info od Isabeli z Ibuygou że poczekam jeszcze z miesiąc więc dobrze by było już mieć zgode jak telefon wpadnie mi w łapki. Jeśli można to jak? gdzieś się rejestrować, podawać jakieś dane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Jesteś chyba pierwszy raz na forum. Twoje pytanie już padło na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymm2 Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Witam, jestem nowy śledzę (chyba) wszystkie wątki związane z MI5 od miesiąca. Na dzień dobry podziekowania dla ACIDa za pracę jaką wykonuje dla MIUI Polska. Już wiem że czeka mnie trochę pracy zanim będę mógł go używać "normalnie". Nie boję się jednak, bo choć amatorsko to już bawiłem się w rooty, zmiany softu w tv i w routerach. Chciałbym się zapytać czy mogę nie mając jeszcze telefonu prosić o odblokowanie bootloadera? Dziś dostałem info od Isabeli z Ibuygou że poczekam jeszcze z miesiąc więc dobrze by było już mieć zgode jak telefon wpadnie mi w łapki. Jeśli można to jak? gdzieś się rejestrować, podawać jakieś dane? Tak możesz. Prośba o odblokowanie jest przypisana do konta a nie do posiadanego telefonu. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts