janushek Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 1 hour ago, Zniwiarz said: A to gdzie taką kupić? Telefonu nie mam ale wszystko do niego zbieram Sprawdzaj stronie 3mk, pewnie sie pokaza
corell Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 (edited) @Zniwiarz Musiałem wprowadzić kilka profili linii papilarnych żeby palec czytał zarówno przy skanowaniu z dołu jak i z boku. Nie zauważyłem natomiast różnicy w skanowaniu przez lewą i prawą stronę. Tak, różnica w soku jest wyczuwalna Z innej beczki - mam problem z instalacją jakiejkolwiek aplikacji z Google Play. Po instalacji pakietu usług ze sklepu Mi pokazuje mi się przy próbie pobrania taki komunikat (kod błędu oczywiście zawsze inny): Widzę, że problem pojawił się też tutaj ale jedyną podpowiedzią jaka znalazła się w tamtym wątku jest instalacja najnowszego ROMU a ten już mam. Edited April 16, 2016 by corell
Eragon Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 @corell Google Installer => Zainstaluj Wszystko jak leci => Wyloguj się z konta Google => I zaloguj od nowa... Jakoś tak szło rozwiązanie tego problemu
mtszcieski3 Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 (edited) @corell Ja instalowałem z tego, tylko musisz się potem zalogować, wylogować i zalogować ponownie do konta. Ma ktoś może pomysł na synchronizacje kontaktów od Google, instalując sklep tym sposobem? Edited April 16, 2016 by mtszcieski3
corell Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 dzięki, rzeczywiście to była tylko kwestia przelogowania konta.
surfer30 Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 Czy MI 5 ma funkcję reagowania na siłę nacisku ekranu? Wysłane z tapatalka
surfer30 Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 Szkoda, może więc warto zastanowić się nad nowym meizu 6 pro? Wysłane z tapatalka
Bobson Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 32 minuty temu, surfer30 napisał: Szkoda, może więc warto zastanowić się nad nowym meizu 6 pro? Wysłane z tapatalka 3d touch tak czy inaczej bedzie w andku 7.0, wiec myślę prędzej czy później na mi5 też to będzie.
kamil996 Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 @Bobsonczyli to nie jest sprzetowa funkcja? Nic o tym nie wiem i dopiero przy prezentacji Meizu Pro 6 mnie to zaciekawiło. Zastanawia mnie też przydatnośś w praktyce czegoś takiego..
bartolinio Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 Oczywiście że to jest sprzętowe więc na pewno MI5 tego nie "dostanie" w przyszłości A przydatność tego jest mocno dyskusyjna Nexus 5 via Tapatalk
surfer30 Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 Sądzę że przydatność wyjdzie w praktyce, bo to kwestia właściwego oprogramowania by zagospodarować tą funkcjonalność. Czytałem kilka recenzji iphona z tą funkcją i były pozytywne. Wysłane z tapatalka
Siona Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 Sądzę że przydatność wyjdzie w praktyce, bo to kwestia właściwego oprogramowania by zagospodarować tą funkcjonalność. Czytałem kilka recenzji iphona z tą funkcją i były pozytywne. Wysłane z tapatalka Recenzje iPhone zawsze są pozytywne... To jest jak religia 1
corell Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 (edited) Mi PC Suite nie wspiera Mi5? Bo dobieram sprzeczne sygnały Na http://en.miui.com/download-299.html jest mowa o możliwości przeprowadzenia upadate'u przez to narzędzie ale na każdej stronie z opisem MPS modelu Mi5 nie ma na liście wspieranych. Jak podłączam kablem do kompa też go nie wykrywa (instaluje poprawnie sterowniki i jest widoczny w systemie ale sam program go nie widzi). EDIT: Ok, mam swoją odpowiedź w tym wątku: http://en.miui.com/thread-240582-1-1.html Cytat Android 6.0 Marshmallow devices is not supported in this version of Mi PC Suite. Edited April 17, 2016 by corell
surfer30 Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 Recenzje iPhone zawsze są pozytywne... To jest jak religia To nie były recenzje fanów appla'a Wysłane z tapatalka
K4r0lSz Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 (edited) Pytanie techniczne w kwestii portu USB. Jest w formie Type C, ale czy obsługuje standard 3.0, czy 3.1, a może tylko 2.0 (jak udało mi się znaleźć odpowiedzi supportu)? Cytat Dear Sir or Madame, the MI5 features an "infrared-sensor". Can one make use of it in the sense of a remote control? Do you mabe know if the phone's memory is accessible close to the full speed of the usb 3.0 port? Thank you for your kind attention. Cytat Xiaomi Device Thank you for your mail. Xiaomi Mi5 phone has an infrared sensor, is 2.0 If you have any question, please do not hesitate to contact us. We will do our best to supply you better products and services! Thanks, Best regards! Edited April 18, 2016 by K4r0lSz Dodano źródło 2.0
tomasz91 Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 (edited) Czemu na mi5 mam max predkość na 4g czy to na innych sieciach tylko do 1.2m ? macie tak samo? Edited April 18, 2016 by tomasz91
KrzysiekGP Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 3 godziny temu, tomasz91 napisał: Czemu na mi5 mam max predkość na 4g czy to na innych sieciach tylko do 1.2m ? macie tak samo? Przepraszam, ale o co chodzi? w jakim to języku? Niby słowa polskie ale chyba za głupi na sens jestem
tomasz91 Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 (edited) ok 1300 kilobitów czyli około 1.3 mbps, u know now? Edited April 18, 2016 by tomasz91 1
Shadow2k3 Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 Ją mam w Trójmieście 68/30 Mb po LTE i ping 22 ms do Warszawy Orange ☺. Sent using Tapatalk
tomasz91 Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 a no własnie może na orange lepiej zapierdziela, mój plej niestety tylko 1.2m. Jaka masz wersje romu stable? czy dev?
Shadow2k3 Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 Stable bo na dev gubił sieć i drenaż baterii był, a że to telefon żony niech ma stable. 😁 Ja na Pro czekam. Sent using Tapatalk
KrzysiekGP Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 29 minut temu, tomasz91 napisał: ok 1300 kilobitów czyli około 1.3 mbps, u know now? To chyba wina Play. Sprawdziłem przed chwilą i w Wawie na całkiem innym telefonie ele na LTE mam 1,6 mbps.
tomasz91 Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 możliwe, powiem wam jeszcze że dużo szybciej działa mi przeglądarka cmbrowser niz chrome. stocowa tez dziala wysmienicie tylko nie można wybrac googla jako domyslnej wyszukiwarki
tpawel Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 Zrób test rano, teraz praktycznie każda sieć ma duże obciążenie
Dario Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 możliwe, powiem wam jeszcze że dużo szybciej działa mi przeglądarka cmbrowser niz chrome. stocowa tez dziala wysmienicie tylko nie można wybrac googla jako domyslnej wyszukiwarki A to czemu, jakieś opory wewnętrzne? Ja wybrałem . Pozdr Sent from my Mi-4c
szymm2 Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Witam Czy ktoś ma też problem z systemowym budzikiem jak ja, budzik zawsze dzwoni po czasie mam ustawiony na 4.20 a dzwoni 4.40. Próbowałem już chyba wszystkiego, nie pomogła nawet instalacja innego budzika z google play, zadzwonił 10 minut po czasie :).
wtbn Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Dziewczyna mówiła że w mi4c taki problem miała - nie doszedłem czym to jest spowodowane.
Bohyn Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Może oszczędzanie energii powoduje, że czas nie jest aktualizowany na bieżąco.
johnny1836 Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Siemanko, Mam już swojego białego Mi5 64 i powiem szczerze, że wrażenia z jakości wykonania bardzo bardzo dobre. Spasowanie amelinium ze szkłem idealne, klawisze sztywne, bez najmniejszych luzów. Na prawdę jest to smatfon na najwyższym poziomie i czuć to trzymając go w rękach. Szkło na plecach nie jest może jakoś tak śliskie że telefon wypada z ręki, ale jest bardzo gładkie i przyjemnie się go trzyma. To mój pierwszy sprzęt od Xiaomi. Dodatkowo do telefonu posiadam słuchawki Piston Dazzle (czarne) i na prawdę jak na tą cenę to są mistrzowskie. Jeśli chcecie fotki, to wrzucę je na jakiś hosting w dobrej rozdzielczości./ Jedyne teraz co mi chodzi po głowie to system. Zaktualizowałem do najnowszego miui i jest elegancko, ale czy wiadomo coś nowego na temat globala? I czy ROMy w wersji dev które są aktualnie dostępne są w czymś lepsze od Stable'a, a przede wszystkim czy są równie stabilne? Pozdrawiam.
kierownikPL Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Słuchajcie zastanawiam się nad swoim pierwszym Xiaomi Mi5 32Gb . Miałem Samsunga S6 złotego sprzedałem z powodu palcowania się , mam wybór albo biały Samsung S6 ( Amoled, lepszy aparat gwarancja w pl ) albo Mi5 . Na allegro są już po 1550 -1680złotych dostepne od reki z gwarancja niby w pl lub UE . Martwi mnie ekran ( od lat miałem tylko Amoleda Note 2 , Note 3 , Note 4 i S6 ) a właściwie jego słabsza czerń , czy w nocy przy zgaszonym świetle widać zamiast czerni jasną poświate lub szarość.... oraz słabszy aparat wzgledem S6 , na filmach widze ze strasznie marnie działą stabilizacja strasznie trzesie filmami , wogóle fatalna jakośc filmów w porownaniu do S6 S7 . Co o tym sadzicie ? tylko niech sie wypowiedzą osoby, które Mi5 mają w domu .
Nezumi Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 @kierownikPL Już od dawna w dobrych IPS czarny jest... czarny, a nie szary... No i nie wiem co za filmy oglądałeś, ale ja widziałem recki na których aparat robił zdjęcia ostre jak żyleta, a do tego było stabilnie, a obraz nie rwał przy filmikach... https://www.youtube.com/watch?v=N6rjjdi1vq0&ab_channel=C4ETech
Recommended Posts