Jump to content

Recommended Posts

Posted

Komuś udało się odblokować bootloader w Mi5? Ja dostałem zgodę ale nie mogę wejść na stronę do odblokowania. Pobrałem też samą aplikacje do odblokowania z forum MIUI ale ta też nie che się połączyć z serwerem.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Posted (edited)
1 godzinę temu, krzysztof1506 napisał:

Komuś udało się odblokować bootloader w Mi5? Ja dostałem zgodę ale nie mogę wejść na stronę do odblokowania. Pobrałem też samą aplikacje do odblokowania z forum MIUI ale ta też nie che się połączyć z serwerem.

Ktoś zglaszal taki problem na oficjalnym forum miui. Poszukaj. Ja nie mialem zadnych problemow. Trzeba tylko pamietac, zeby byc na telefonie i komputerze zalogowanym do konta miui, bo bez tego nie pojdzie.

Edited by bikej
Posted
2 godziny temu, krzysztof1506 napisał:

Mi się udało trwało ok 10 dni tak jak piszą wszędzie. Byłem zalogowany i tu i tu tak jak pisze bikej.

http://en.miui.com/unlock/download_en.html

• Like 1
Posted

Powiedzcie na chwilę obecną co lepiej wgra China Stable czy ten Global ? choc usuneli go z Miui.en nie wiem czy miał tyle błędów czy jak ? potem nie bedzie juz problemu przeskoczyc z China na Global ?

Posted

Wydaje mi się że lepiej teraz nie przechodzić na ten Global... tylko poczekać aż wyjdzie w pełniejszej formie.

A co masz teraz zainstalowane ?

Posted

Wiesz co ja mam niby global ze sklepu Top one ale zrobie chyba przesiadke na china stable i pozniej na global, tylko czy pozniej normalnie bede mogl zrobic przesiadke na global?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Posted

Tak, normalnie bez problemu. Też miałem ten soft Top One, później przeszedłem na stable i na global.. teraz planuję powrót to china. 

Posted

Witam

Posiadam Mi5 3/64, czy u was też tak kiepsko trzyma bateria, obecnie jestem na romie global i nie wiem czy zmienić go na inny ?? 

Posted

Rom Global to jakiś fake więc się nie dziw jeśli słabo bateria trzyma lub inne cuda się dzieją. Aktualnie korzystam z najnowszego China Dev, 2 sim włożone, jedna 4G druga 3G i bateria mi spokojnie wytrzymuje prawie dwa dni.

Posted
5 minut temu, tuzin1992 napisał:

Rom Global to jakiś fake więc się nie dziw jeśli słabo bateria trzyma lub inne cuda się dzieją. Aktualnie korzystam z najnowszego China Dev, 2 sim włożone, jedna 4G druga 3G i bateria mi spokojnie wytrzymuje prawie dwa dni.

A którego używasz Stable ROM czy Developer ROM ??

Posted
13 minut temu, szymm2 napisał:

A którego używasz Stable ROM czy Developer ROM ??

Czytaj ze zrozumieniem -,-

Dodam Wam tylko, że strasznie podoba mi się lampa błyskowa w Mi5 - Całkowicie ciemny pokój, a zdjęcia wychodzą jakby było robione z normalnym oświetleniem :D 

• Like 1
Posted

A jak mogę zmienić rom global na ten Chiński, bo pobrałem go, wrzuciłem na tel ale nie mogę go zainstalować ??

Posted
16 godzin temu, Poohacz79 napisał:

Wczoraj ruszyła sprzedaż modeli Black w Chinach.

Potwierdzone u znajomych a Azji ;)

Ale w zwykłej wersji? Nie pro?

Posted

TopOne ma miec wersje pro za jakies 10-15 dni takie mam info :) ale cena 749usd powala to juz wole G S7 w tej cenie

Posted

Chyba już sobie poradziłem z baterią. Wczoraj naładowałem telefon o 11 a dziś mam 64%. Do tej pory już musiał bym ładować telefon. Rom jaki posiadam to global. 

Posted

Wczoraj pisałem, że w Chinach rozpoczęła się sprzedaż MI5 Prime Black.

Dzisiaj na Ibuygou już jest dostępny, jednak cenę chyba z kosmosu wzieli.

Na tą chwilę koszt to 465 euro i jest tylko o 1 euro tańszy niż niedostępna jeszcze wersja Pro.

Pro ma być w sprzedaży 27 lub 28 kwietnia. Info potwierdzone u znajomych Azjatów. 

Posted

@Poohacz79 ~ cenę Pro tez podniosą jak się pojawi w sprzedaży.

Jak się pojawił Prime Black to Pro podjechał o 20$.

Co za problem podnieść cenę Pro o kolejne ~ 50$ jak się pojawi?

Posted

Witam. Ma ktoś może pomysł jak zrobić tak żeby przy wyciszaniu telefonu nie przechodził w tryb nie przeszkadzać? Bo wyłącza mi też powiadomienia na smartwatchu, co jest słabe bym rzekł.

Posted
1 minutę temu, Eragon napisał:

Czy standardowa aplikacja od SMS działa wam w pozycji horyzontalnej ? Ani rusz. 

U mnie to samo ale nie działa też kalkulator czy notatki.

Posted
7 godzin temu, Poohacz79 napisał:

Wczoraj pisałem, że w Chinach rozpoczęła się sprzedaż MI5 Prime Black.

Dzisiaj na Ibuygou już jest dostępny, jednak cenę chyba z kosmosu wzieli.

Na tą chwilę koszt to 465 euro i jest tylko o 1 euro tańszy niż niedostępna jeszcze wersja Pro.

Pro ma być w sprzedaży 27 lub 28 kwietnia. Info potwierdzone u znajomych Azjatów. 

To chyba widzimy różne ceny bo jak dla mnie mi5pro jest za 525 :> 

Posted
51 minut temu, Poohacz79 napisał:

OK. zgadza się ale patrzysz na dolary a nie euro:-D

a ty podałeś cene 3/64 w dolarach a nie euro ;)