Poohacz79 Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 Proszę cena w euro.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zniwiarz Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 Ale i tak jest napisane że wyślą jak będą mieli, a nie że jest na stanie. Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodzio3333 Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 Koledzy oficjalne wiadomość - rozpoczęcie sprzedaży Mi5 Pro rozpocznie się 19.04.2016 r. o godzinie 10:00 Poniżej link do oficjalnej strony Xiaomi http://m.mi.com/1/#/product/view?product_id=3281 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 Ciekawe tylko czy to jakaś rozsądna ilość, czy znów jakiś śmieszny mały "flash sale" Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodzio3333 Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Tego niestety dowiemy się w "premierę". Xiaomi leci w kulki z klientami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
corell Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 (edited) Doszedł do mnie właśnie czarny 32GB od IBG. DHL, bez ubezpieczenia, nie wpadł VAT (spreparowany adresat - osoba prywatna, opakowanie prezentowe, deklaracja $20). Co ciekawe, nie było żadnej gąbki, bąbelków itp. To co widać na fotce, w foliopaku. Wieczorem wstawię więcej zdjęć samego telefonu. Edited April 15, 2016 by corell 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasz91 Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Co do przycisku czy jakiś luzów to zwykła ściema u mnie wszystko chodzi jak żyleta a przesiadłem się z xperi z3, fajnie było by gdyby było muipolska na tym sprzęcie ale pewnie tego nie doczekam ani nikt z was ;D. Ogólnie wysłałem już do nich prośbę w celu odblokowania bl i oczekuje, a jak tam wasze mi5? A i bakteria mi tak sobie trzyma +na to że ładuje sie w 1.2, trzeba pewnie czekać aż rąbną jakąś aktualizacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtszcieski3 Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 @corell Mój też identycznie zapakowany był Sent from my MI 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 2 godziny temu, corell napisał: Doszedł do mnie właśnie czarny 32GB od IBG. DHL, bez ubezpieczenia, nie wpadł VAT (spreparowany adresat - osoba prywatna, opakowanie prezentowe, deklaracja $20). Co ciekawe, nie było żadnej gąbki, bąbelków itp. To co widać na fotce, w foliopaku. Wieczorem wstawię więcej zdjęć samego telefonu. A u mnie był inny papier prezentowy!:) Ja po ponad miesiacu uzywania jestem bardzo zadowolony. Jestem na china dev i sporadycznie zdarzy sie jakis restart. Bateria trzyma mi dwie doby, co uwazam za bardzo dobry wynik przy na stale wlaczonym wifi, sychchronizacjach, lokalizacji, itp.) Fakt, ze mam na sztywno ustawione 3G, bo LTE i tak nie dziala. Ale nawet na 3G mam w plusie download na poziomie 2-5Mbit wiec nie narzekam. Jedyny moj problem to taki, ze w AutomateIT nie działają mi pluginy pomimo roota i wszelkich uprawnienień. Nawet wrzucenie tego jako apek systemowych nie pomoglo. Jak dla mnie obligatoryjna jest jakas obudowa, bo telefon ma tendencje do wyslizgiwania sie z dloni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubicom Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 13 godzin temu, bodzio3333 napisał: Koledzy oficjalne wiadomość - rozpoczęcie sprzedaży Mi5 Pro rozpocznie się 19.04.2016 r. o godzinie 10:00 Poniżej link do oficjalnej strony Xiaomi http://m.mi.com/1/#/product/view?product_id=3281 Nic nie mogę tam odkodować o tej dacie sprzedaży. Nie znam chińskiego/mandaryńskiego/itp aż tak dobrze. (W sumie to wcale nie znam ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
grunge1203 Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 3 minuty temu, bikej napisał: A u mnie był inny papier prezentowy!:) Ja po ponad miesiacu uzywania jestem bardzo zadowolony. Jestem na china dev i sporadycznie zdarzy sie jakis restart. Bateria trzyma mi dwie doby, co uwazam za bardzo dobry wynik przy na stale wlaczonym wifi, sychchronizacjach, lokalizacji, itp.) Fakt, ze mam na sztywno ustawione 3G, bo LTE i tak nie dziala. Ale nawet na 3G mam w plusie download na poziomie 2-5Mbit wiec nie narzekam. Jedyny moj problem to taki, ze w AutomateIT nie działają mi pluginy pomimo roota i wszelkich uprawnienień. Nawet wrzucenie tego jako apek systemowych nie pomoglo. Jak dla mnie obligatoryjna jest jakas obudowa, bo telefon ma tendencje do wyslizgiwania sie z dloni. Czy LTE nie działa na każdej Mi5? Czy to problem sieci? Właśnie przymierzam się do zakupu, bo przejadły mi się te wszystkie szajsungi i "japka". Mam nadzieję, że polski język w końcu wyjdzie, a nie zostaniemy z telefonem w nieojczystym języku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zniwiarz Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 A to tylko informacyjnie, może warto zaopatrzyć się w ładowarkę QC 3.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 7 minut temu, Zniwiarz napisał: A to tylko informacyjnie, może warto zaopatrzyć się w ładowarkę QC 3.0 Nie wiem jak u Was, ale sklep przysłał mi chyba ładowarkę w standardzie 3.0 (12V=1,5A) Ma znak towarowy do tego... a gówniana przejściówka nie blokuje szybkiego ładowania, prawda? Ze strachem odkryłem iż w nieco ponad pół godziny, mój telefon prawie cały się naładował... I wpadłem na pomysł(może dla Was głupi), żeby jednak dokupić ładowarkę ładującą wolniej. Może dłużej ładować, o ile tylko performance baterii będzie jak najdłużej-jak najlepszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 No ja jak tylko dostanę mi5 to będę go ładował starą ładowarką bo to szybkie ładowanie chyba dużo szybciej katuje baterię niż wolne ładowanie. Nie opyla mi się co pół roku nowej baterii kupować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 To ktoś mądry wie jak rozwiązać kwestię apki SMS w pionie? Na dłuższą metę, pisanie SMS w taki sposób nie ma sensu.. a np. Messenger działa normalnie w poziomie. A w ustawieniach... pustka od tego. Chińczycy mają za małe rączki na horyzontalną pozycję że pomijają ją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zniwiarz Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 @stereo0 i @Eragon jak macie ochotę poczytać http://pocketnow.com/2014/12/25/speed-chargers jest wytłumaczona zasada działania i bezpieczeństwo. Jeśli nie będziecie czytać tego - co polecam jak chcecie się dowiedzieć coś więcej - to wg. wyżej artykułu, szybkie ładowanie nie ma wpływu na żywotność baterii (używając certyfikowanych produktów). Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 11 minut temu, Eragon napisał: To ktoś mądry wie jak rozwiązać kwestię apki SMS w pionie? Na dłuższą metę, pisanie SMS w taki sposób nie ma sensu.. a np. Messenger działa normalnie w poziomie. A w ustawieniach... pustka od tego. Chińczycy mają za małe rączki na horyzontalną pozycję że pomijają ją? Ja wywaliłem stockową i zaintalowałem textrę, którą uzywam od lat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 1 minutę temu, Zniwiarz napisał: @stereo0 i @Eragon jak macie ochotę poczytać http://pocketnow.com/2014/12/25/speed-chargers jest wytłumaczona zasada działania i bezpieczeństwo. Jeśli nie będziecie czytać tego - co polecam jak chcecie się dowiedzieć coś więcej - to wg. wyżej artykułu, szybkie ładowanie nie ma wpływu na żywotność baterii (używając certyfikowanych produktów). opieram się na opiniach użyszkodników samsunga s6. Wiem, że wysokie temperatury nie sprzyjają bateriom, a pewnie podczas takiego ładowania są wyższe niż normalnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zniwiarz Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 A na czym Ci użytkownicy się opierają? Na tym, że bateria robi się ciepła przy ładowaniu i kiedyś ktoś im powiedział, że to rozwala baterię? To jakbyś nie wyciągał telefonu na mrozie bo się bateria wyziębi :). Robi się ciepła bo jest ładowana większym prądem co powoduje wzrost temperatury, to chyba normalne. Ładowarka telefonu to nie tylko przetwornik 230V na ileś tam, tylko szereg technologii które zarządzają ładowaniem. No ale oczywiście to wasza decyzja czego będziecie używać, nie szerzcie proszę tylko herezji, że to zabija baterię itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 (edited) Taką baterię to najlepiej rozładować mniejwięcej do poziomu naładowania 50%, potem wyciągnąć z telefonu i schować do szuflady - wtedy jej żywotność będzie najdłuższa. Nie pojmuje, robią technologie szybkiego ladowania żeby nam ułatwić życie, a ludzie zawsze kombinują bo są mądrzejsi od naukowców i sami wymyślają swoje teorie na przedłużanie żywotności Edited April 15, 2016 by wtbn 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
corell Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 1 godzinę temu, bikej napisał: Jak dla mnie obligatoryjna jest jakas obudowa, bo telefon ma tendencje do wyslizgiwania sie z dloni. https://folie-ochronne.3mk.pl/pl/searchquery/Xiaomi+Mi5/1/full/5?url=Xiaomi%2CMi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 W przyszłym tygodniu 3mk ma wypuścić kolejne serie do mi5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 1 godzinę temu, Bohyn napisał: W przyszłym tygodniu 3mk ma wypuścić kolejne serie do mi5. Uuuuu, to jest dobry news. Chciałbym zobaczyć jak by się prezentował telefon w tym FlexibleGlass 3D. Zwykłe futerały dla mnie odpadają - nie po to kupuję telefon z genialnym designem, aby wszystko zepsuć futerałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 (edited) Na pewno będzie 3mk InvisibleCase 3, jak z resztą to nie wiem. Choć akurat FlexibleGlass 3D zalozone na tyl moze robic wrazenie jak przy zlym spasowaniu telefonu. Edited April 15, 2016 by Bohyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
janushek Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Folia od 3mk dobrze wygląda z tyłu, jest matowa i tel nie jest taki śliski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pytka Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 a która to folia na tył ja tam widze tylko na przód ślepy jestem chyba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zniwiarz Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Dopiero będzie, kolega mówi jak jest w przypadku innych telefonów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janushek Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Nie,mówię jak jest w przypadku mi5 miałem możliwość przetestowania na swoim tel Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasodyl Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 Doszedł do mnie właśnie czarny 32GB od IBG. DHL, bez ubezpieczenia, nie wpadł VAT (spreparowany adresat - osoba prywatna, opakowanie prezentowe, deklaracja $20). Co ciekawe, nie było żadnej gąbki, bąbelków itp. To co widać na fotce, w foliopaku. Wieczorem wstawię więcej zdjęć samego telefonu. Ile dałeś? Sent from my MI 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
corell Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 Po przewalutowaniu wyszło dokładnie 1563,40 łącznie z wysyłką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 Na Xiaomiforsale.com jest wersja 32Gb biała za 349 euro. Warto? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Co to jest za rom na stronie miuipolska.pl do tego fona? Jak go zainstalować? Czytałem poprzednie wątki ale jest to wszystko chaotyczne strasznie. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zniwiarz Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 Folia od 3mk dobrze wygląda z tyłu, jest matowa i tel nie jest taki śliski. A to gdzie taką kupić? Telefonu nie mam ale wszystko do niego zbieram 😜 Link to comment Share on other sites More sharing options...
corell Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 Obiecana galeria wersji czarnej: https://goo.gl/HxerSS Trochę bieda ale nie wiem za bardzo co jeszcze pokazać. Spasowanie obudowy bardzo dobre, przyciski boczne delikatnie luźne (na co nie zwraca się normalnie uwagi), dotykowy bez luzów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 (edited) Dnia 14.04.2016 o 19:53, Poohacz79 napisał: Proszę cena w euro.... sugerowałem się cena z strony głównej Edited April 16, 2016 by Bobson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zniwiarz Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 Obiecana galeria wersji czarnej: https://goo.gl/HxerSS Trochę bieda ale nie wiem za bardzo co jeszcze pokazać. Spasowanie obudowy bardzo dobre, przyciski boczne delikatnie luźne (na co nie zwraca się normalnie uwagi), dotykowy bez luzów. A jak jest z czytnikiem liń? Lepiej czyta prawa strona od lewej? Tzn czy różnica w skoku przycisku wyczuwalna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts