Jump to content

Xiaomi Vacuum Cleaner / MiJia / Robot Sprzątający

lisek84

Recommended Posts

Dnia 23.11.2017 o 16:55, Tomasz_pb napisał:

Oglądał już ktoś jakieś testy? Tu gość mówi, że sprząta tak samo źle jak jedynka :)

Tak samo źle? przecież już pierwszy model lepiej odkurzał niż najdroższa szajsowata roomba

Edited by mrosi
Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z filmem...?

No to autor filmu twierdzi, że tak jak pierwsza generacja, dwójka ma problem z rogami i największa różnica między nimi to... aplikacja. Ja osobiście nie mam takich problemów i po niemal roku jestem zadowolony w takim samym stopniu z niego. Chciałbym zobaczyć jakieś porównanie face to face - może się pojawi.

Chciałem nawet kupić tą drugą generację, ale stwierdziłem, że lepsze jest wrogiem dobrego i fundusze przeznaczyłem na młynek pod zlewozmywak - jak już sobie tutaj tak gaworzymy o porządkach, sprzątaniu i utrzymaniu czystości, to też mogę to polecić - rewelacyjna sprawa, mieli nawet kości od kurczaka. W śmietniku nie mam żadnych organicznych odpadków.

No wlasnie chyba nie wszystko ok bo mam niby status zamowienia jako zwrot a pieniedzy na koncie jak nie bylo tak nie ma (PLACILAM PRZEZ PRZELEWY24)... zgadza sie zamawialam z HK. Mial ktos tak ...
7- 14 dni roboczych przy płatności kartą. A chyba tak traktowane są przelewy24. Pewności nie mam.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

18 godzin temu, tekjow napisał:

7- 14 dni roboczych przy płatności kartą. A chyba tak traktowane są przelewy24.

Chyba nie. Kilka dni temu miałem zwrot z aliexpress, płaciłem przelewami 24 i pieniądze miałem na koncie następnego dnia po info że zwracają.

5 godzin temu, Pozor napisał:

Czy przy jeździe na wprost odkurzacz powinien wydawać cykliczny dźwięk jakby coś robiło pac pac pac o podłogę? Zauważyłem, że raz wydaje takie dźwięki a raz nie.

U moich znajomych działo się to samo. W nowym odkurzaczu przy  jeździe prosto coś jakby stukało poszukaj mojego wcześniejszego posta . Jest tam nawet filmik. okazało się, że wystarczy wymienić pokrywę głównej szczotki i wtedy jest ok. Napisałam do sprzedawcy i mają mi wysłać drugą jako reklamację. Chyba wyszła im jakaś felerna partia.

Dnia 3.12.2017 o 18:04, Pozor napisał:

Czy przy jeździe na wprost odkurzacz powinien wydawać cykliczny dźwięk jakby coś robiło pac pac pac o podłogę? Zauważyłem, że raz wydaje takie dźwięki a raz nie.

Dnia 4.12.2017 o 15:06, Pozor napisał:

Rozumiem, że chodzi o ten element ze zdjęcia?

Dokładnie

Edited by mrosi
Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo!

Witam. JA mam inny problem z odkurzaczem. Włącza się sam codziennie o 3 w nocy. Serwer China. W ustawieniach Timera mam 17:04 czasu Chińskiego czyli 10:04 czasu PL. Wszytko działa. W DND mode mam ustawione od 04:00 do 15:00 czasu chińskiego . Nie wiem czemu sprząta o tej 3 w nocy ale jest to denerwujące. Czy mieliście podobny problem??

Edited by mdados

Witam. JA mam inny problem z odkurzaczem. Włącza się sam codziennie o 3 w nocy. Serwer China. W ustawieniach Timera mam 17:04 czasu Chińskiego czyli 10:04 czasu PL. Wszytko działa. W DND mode mam ustawione od 04:00 do 15:00 czasu chińskiego . Nie wiem czemu sprząta o tej 3 w nocy ale jest to denerwujące. Czy mieliście podobny problem??
Jaką masz strefę czasową w aplikacji?d2745105474d1bc4a1a36ed91aeb850d.jpg

Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO

• Thanks 1

7 godzin temu, arthuryankovski napisał:

Jaką masz strefę czasową w aplikacji?

Asja/ Beijing. Tylko że jak chciałem zmienić to się nie udało. Spróbuję dziś jak wrócę do domu 

Edited by mrosi
Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo!

Musi to być gdzieś zapisane. Sprawdź tu jeszcze. Jest coś takiego w aplikacji miHome, na samym dole Automation i tam właśnie jest wpisana z automatu akurat godzina 3, może masz tu włączone?

Screenshot_20171207-110130.png

Edited by Tomasz_pb
  • Thanks 1

Kurde. Mam problem. Dzisiaj pierwsze raz odpaliłem robota i rewelacyjnie posprzątał. Za drugim razem zatrzymał się jednak w salonie, nie reagował na polecenia. W sensie komunikat był, ale reakcji żadnej. Nawet się ładować poza bazą... Czy problemem może być WiFi?

Raczej nie, odkurzacz sprząta nawet bez dostępu do sieci, oczywiście steruje się nim w tedy korzystając z przycisków na odkurzaczu. 
Dzięki. Widocznie tylko się zbugował, bo teraz ładnie trafia do bazy. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy na piętro trzeba wnosić odkurzacz razem z bazą? Czy wystarczy go włączyć bez bazy? Wybaczcie, jeżeli to głupie pytania, ale byłem zaledwie dzień w domu i nie miałem jak przeprowadzić testów.