geforc Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 (edited) Dnia 23.11.2017 o 16:55, Tomasz_pb napisał: Oglądał już ktoś jakieś testy? Tu gość mówi, że sprząta tak samo źle jak jedynka Tak samo źle? przecież już pierwszy model lepiej odkurzał niż najdroższa szajsowata roomba Edited November 28, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z filmem...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 No to autor filmu twierdzi, że tak jak pierwsza generacja, dwójka ma problem z rogami i największa różnica między nimi to... aplikacja. Ja osobiście nie mam takich problemów i po niemal roku jestem zadowolony w takim samym stopniu z niego. Chciałbym zobaczyć jakieś porównanie face to face - może się pojawi. Chciałem nawet kupić tą drugą generację, ale stwierdziłem, że lepsze jest wrogiem dobrego i fundusze przeznaczyłem na młynek pod zlewozmywak - jak już sobie tutaj tak gaworzymy o porządkach, sprzątaniu i utrzymaniu czystości, to też mogę to polecić - rewelacyjna sprawa, mieli nawet kości od kurczaka. W śmietniku nie mam żadnych organicznych odpadków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 No wlasnie chyba nie wszystko ok bo mam niby status zamowienia jako zwrot a pieniedzy na koncie jak nie bylo tak nie ma (PLACILAM PRZEZ PRZELEWY24)... zgadza sie zamawialam z HK. Mial ktos tak ...7- 14 dni roboczych przy płatności kartą. A chyba tak traktowane są przelewy24. Pewności nie mam. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
arthuryankovski Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 42 reinstalacje, 73 resety ustawień WIFI, a wystarczyło zmienić serwer na China Mainland i poszło. Co ciekawe na każdym innym serwerze u mnie urządzenie offline.Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 18 godzin temu, tekjow napisał: 7- 14 dni roboczych przy płatności kartą. A chyba tak traktowane są przelewy24. Chyba nie. Kilka dni temu miałem zwrot z aliexpress, płaciłem przelewami 24 i pieniądze miałem na koncie następnego dnia po info że zwracają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 @arthuryankovski huh! myślałem, że wszyscy już mamy ustawione na właściwy serwer ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
arthuryankovski Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Było jakieś info, że trzeba przejść na China? Do tej pory działałem na USA.Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Wiesz, jak doczytywałem forum przed zakupem do wszyscy rekomendowali Chiny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralf102 Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 1 godzinę temu, arthuryankovski napisał: Było jakieś info, że trzeba przejść na China? Do tej pory działałem na USA. Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO Zasada jest taka, że zawsze korzysta się z serwera chińskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arthuryankovski Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Ale z czego ta zasada wynika? Wcześniej korzystałem z serwera USA i wszystko działało, jedynie aktualizacje spływały później. Oprócz jednej przełomowej, wprowadzającej język angielski, na pozostałych specjalnie mi nie zależało.Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Z tego co czytałem (szczególnie mowa o niePL) to "chiny" lepiej przetestowane, support błyskawiczny, mocna infrastruktura itp USA było rypane za "pojawiam się i znikam" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozor Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Czy przy jeździe na wprost odkurzacz powinien wydawać cykliczny dźwięk jakby coś robiło pac pac pac o podłogę? Zauważyłem, że raz wydaje takie dźwięki a raz nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daluk Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 5 godzin temu, Pozor napisał: Czy przy jeździe na wprost odkurzacz powinien wydawać cykliczny dźwięk jakby coś robiło pac pac pac o podłogę? Zauważyłem, że raz wydaje takie dźwięki a raz nie. U moich znajomych działo się to samo. W nowym odkurzaczu przy jeździe prosto coś jakby stukało poszukaj mojego wcześniejszego posta . Jest tam nawet filmik. okazało się, że wystarczy wymienić pokrywę głównej szczotki i wtedy jest ok. Napisałam do sprzedawcy i mają mi wysłać drugą jako reklamację. Chyba wyszła im jakaś felerna partia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozor Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 Rozumiem, że chodzi o ten element ze zdjęcia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daluk Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 (edited) Dnia 3.12.2017 o 18:04, Pozor napisał: Czy przy jeździe na wprost odkurzacz powinien wydawać cykliczny dźwięk jakby coś robiło pac pac pac o podłogę? Zauważyłem, że raz wydaje takie dźwięki a raz nie. Dnia 4.12.2017 o 15:06, Pozor napisał: Rozumiem, że chodzi o ten element ze zdjęcia? Dokładnie Edited December 5, 2017 by mrosi Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdados Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 (edited) Witam. JA mam inny problem z odkurzaczem. Włącza się sam codziennie o 3 w nocy. Serwer China. W ustawieniach Timera mam 17:04 czasu Chińskiego czyli 10:04 czasu PL. Wszytko działa. W DND mode mam ustawione od 04:00 do 15:00 czasu chińskiego . Nie wiem czemu sprząta o tej 3 w nocy ale jest to denerwujące. Czy mieliście podobny problem?? Edited December 6, 2017 by mdados Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 A w time zone co masz? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arthuryankovski Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Witam. JA mam inny problem z odkurzaczem. Włącza się sam codziennie o 3 w nocy. Serwer China. W ustawieniach Timera mam 17:04 czasu Chińskiego czyli 10:04 czasu PL. Wszytko działa. W DND mode mam ustawione od 04:00 do 15:00 czasu chińskiego . Nie wiem czemu sprząta o tej 3 w nocy ale jest to denerwujące. Czy mieliście podobny problem??Jaką masz strefę czasową w aplikacji?Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdados Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 (edited) 7 godzin temu, arthuryankovski napisał: Jaką masz strefę czasową w aplikacji? Asja/ Beijing. Tylko że jak chciałem zmienić to się nie udało. Spróbuję dziś jak wrócę do domu Edited December 6, 2017 by mrosi Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdados Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Po przestawieniu czasu na Europe/Warsaw robot dalej sprząta o 3 w nocy. Dziś zrobię mu reset, chyba że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 (edited) Musi to być gdzieś zapisane. Sprawdź tu jeszcze. Jest coś takiego w aplikacji miHome, na samym dole Automation i tam właśnie jest wpisana z automatu akurat godzina 3, może masz tu włączone? Edited December 7, 2017 by Tomasz_pb 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdados Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Miałem tak ja napisałeś. Opcje Automatyczne wyłączone. Mam nadzieję że dziś nie będzie pobudki o 3 w nocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakubdoe Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Nie natknął się z was ktoś na vacuum2 w Polsce z f-vat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 (edited) Już w ten weekend będę testował wersję 2. Pełna recenzja w przyszłym tygodniu. Jak będzie gotowa to poinformuję. Edited December 8, 2017 by milenium17 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geforc Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Na pewnej stronie pokazało się V2 za 1999zł ale dostępność w połowie stycznia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Kurde. Mam problem. Dzisiaj pierwsze raz odpaliłem robota i rewelacyjnie posprzątał. Za drugim razem zatrzymał się jednak w salonie, nie reagował na polecenia. W sensie komunikat był, ale reakcji żadnej. Nawet się ładować poza bazą... Czy problemem może być WiFi? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baryla Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Raczej nie, odkurzacz sprząta nawet bez dostępu do sieci, oczywiście steruje się nim w tedy korzystając z przycisków na odkurzaczu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Raczej nie, odkurzacz sprząta nawet bez dostępu do sieci, oczywiście steruje się nim w tedy korzystając z przycisków na odkurzaczu. Dzięki. Widocznie tylko się zbugował, bo teraz ładnie trafia do bazy. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy na piętro trzeba wnosić odkurzacz razem z bazą? Czy wystarczy go włączyć bez bazy? Wybaczcie, jeżeli to głupie pytania, ale byłem zaledwie dzień w domu i nie miałem jak przeprowadzić testów. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuku1786 Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Przenieś go bez bazy. Jak skończy sprzątać to wróci do miejsca z którego startował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Komunikując, że nie może trafić do bazy Dnia 7.12.2017 o 15:39, mdados napisał: Miałem tak ja napisałeś. Opcje Automatyczne wyłączone. Mam nadzieję że dziś nie będzie pobudki o 3 w nocy No i jak? Pomogło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Dzięki chłopaki :3Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
esk2 Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 zamawiał ktoś może z tej aukcji? http://allegro.pl/xiaomi-robot-vacauum-odkurzacz-automatyczny-pl-i7082075589.html#shippingInfo Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 (edited) Roborock @bpiq @dudek @Darksteel http://miboy.pl/2017/12/11/xiaomi-roborock-smart-odkurzacz-2-wersja-international/ od dziś wersja 1 z magazynu z Polski - dostawa do 5 dni za 0,00 - 190 szt z e sklepu GearBest Kupon: eu5xmvc za 286,99 USDXiaomi Vacuum 1 Edited December 12, 2017 by milenium17 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Pit Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Cześć wszystkim nie mogę znaleść na forum jak dołączyć inną sieć wifi do odkurzacza. Sprzątaczka idzie na służbę do innego domu. Da się dołączyć inną sieć do aplikacji bez resetowania poprzedniej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arthuryankovski Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Cześć wszystkim nie mogę znaleść na forum jak dołączyć inną sieć wifi do odkurzacza. Sprzątaczka idzie na służbę do innego domu. Da się dołączyć inną sieć do aplikacji bez resetowania poprzedniej?Nie.Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts