Jump to content

Xiaomi Vacuum Cleaner / MiJia / Robot Sprzątający

lisek84

Recommended Posts

Raczej nie chodzi o reklamę, to raczej anty reklama jak masz towar 2 razy droższy niż konkurencja :/

To jest generalnie wina polityki Allegro. Po pierwsze primo, wystawienie oferty kosztuje (zmiana ceny nie). Po drugie I trzecie primo ultimo to pozycjonowanie oferty, im więcej sprzedanych tym wyższe pozycjonowanie, jak zakończysz aukcje i wstawisz nową zaczynasz od zera. 

no i co? szykuje sie Black Friday a na Mi Vacuum nie ma żadnej fajnej promocji..

Licze trochę po cichu że cena spadnie, może do końca roku, skoro wszedł nowy model ;)

Na stoisku Xiaomi w Arkadii nie ma i nawet nie wiedzą kiedy będzie.. masakra!

• Sad 1

Co do stoiska w Arkadii to mi się śmiać chce. Mają wystawiony odkurzacz ale nie można go kupić ani żadnych części zamiennych. Jak pytałem po otwarciu to mówili że za 3 miesiące powinni mieć a do dziś nic...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

3 godziny temu, klechu napisał:

Jak pytałem po otwarciu to mówili że za 3 miesiące powinni mieć a do dziś nic...

śmiech na sali, jedyny punkt Mi w Polsce i taka lipa, też jak tam jestem to zawsze pytam o Vacuum ale za każdym razem podają inna informacje.

Edited by esk2
  • Like 1

Ale czego oczekujesz? :) aplikacja jest w języku wyspiarskim, a i sam jeździk w tym samym damskim głosiku odpowiada.

Faktem jest, że MiHome w niektórych submenu jest w krzaczkach, ale te dotyczące odkurzacza (a nie np. sklepu) są po angielsku.

3 godziny temu, geforc napisał:

Panowie o co chodzi, gościu na fb wmawia mi że do tego odkurzacza nie ma apki z językiem angielskim a jest tylko chińska wersja z jakimiś napisami i że wersja europejska odkurzacza tak już ma... wtf ?

A jest w ogóle europejska oficjalna dystrybucja tego odkurzacza? 

Gość coś ściemnia. 

na lightinthebox.com odkurzacz drugiej generacji jest za 400$ ( plus ubezpieczenie od vat za 53$ i minus 10% cashbacku od 400$)

Jakby co to opłaca się płacić w $ przez paypal bo te zdzierusy z lightinthebox mają o ponad 22 grosze kurs wyższy za dolara i jak przestawiam na zł to mam ponad 1520 PLN.

Druga sprawa, to wysyłka, ja zakupiłem 11.11.2017 ten odkurzacz i pisali, że wyślą do 10 dni roboczych ale na moim zamówieniu jest napisane, że planowana wysyłka 18 grudnia :) więc co do wysyłki odkurzacza, to lipa. Zamówienie anulowałem, i czekam aż potwierdzą i kupuję o 250PLN taniej.

@canibalo https://miuipolska.pl/forum/topic/18180-xiaomi-vacuum-cleaner-mijia-robot-sprzątający/?do=findComment&comment=398915

No i właśnie jak to jest u was:

Dnia 17.11.2017 o 10:02, abc00 napisał:

I pytanie jak najlepiej rozwiązać kwestię dywanu z dużym włosiem? -to: https://www.gearbest.com/brushes/pp_447816.html z tego co widzę montuje się przed dywanem a nie pod nim.

Co do dywanów, efektywniej jest montować je przed dywanem, tylko jak to wygląda, chyba że za każdym razem jak będziesz sprzątał to rozłożysz pasek przed. Ja włożyłem na stałe pod dywan na samym brzegu, tak że jak sprząta to próbuje najechać na dywan i lekko mierzwi ;) brzeg dywanu, ale nie próbuje wjechać na siłę, więc jak nie ma mnie w domu nie muszę się martwić, że jak wiedzie to tam zostanie

Podobna taśma, jednak lekko wypukła jest do odkurzaczy Neato w zbliżonej cenie co w Gearbest ale praktycznie od ręki, wyszukaj sobie w necie (jest 2 razy droższa ale jest jej 4 metry nie 2)

Edited by Gawronnek

12 godzin temu, canibalo napisał:

na lightinthebox.com odkurzacz drugiej generacji jest za 400$ ( plus ubezpieczenie od vat za 53$ i minus 10% cashbacku od 400$)

Jakby co to opłaca się płacić w $ przez paypal bo te zdzierusy z lightinthebox mają o ponad 22 grosze kurs wyższy za dolara i jak przestawiam na zł to mam ponad 1520 PLN.

Druga sprawa, to wysyłka, ja zakupiłem 11.11.2017 ten odkurzacz i pisali, że wyślą do 10 dni roboczych ale na moim zamówieniu jest napisane, że planowana wysyłka 18 grudnia :) więc co do wysyłki odkurzacza, to lipa. Zamówienie anulowałem, i czekam aż potwierdzą i kupuję o 250PLN taniej.

Jak uzyskac ten cashback ? Orientuje sie czy jesli nalicza ten VAT to mozna go odliczyc prowadzac firme ? W tej cenie biore od reki bo taniej to raczej szybko nie bedzie

Dnia 29.10.2017 o 22:17, chudziak napisał:

Czy testował ktoś te naklejki -stickery- z Aliexpress? Niektóre na zdjęciach wyglądają naprawdę ciekawie, ale zastanawiam się jak jest w rzeczywistości?

Mam. Dostałam jako gratis. Na początku nie przyklejałam, ale po jakimś czasie zauważyłam, że chińczyk się rysuje jak wjeżdża pod niskie meble. Wygląda super, a przy okazji zabezpiecza. Mam pomarańczę i wygląda ekstra :)

Druga wersja tyle kosztowała. Mi udało się za 400$, najpierw kupiłem za 450$ ale przecenili na 400$ to napisałem do nich, że chcę anulować zamówienie bo teraz mogę kupić za 400$ i refund poszedł na 50$. A jak już pisałem za 370$ było tylko przez 2 godziny...

email z ceną:

Capture.thumb.JPG.e5b1e1d7906af06584162b835781d7e1.JPG

Nie o odkurzaczu, ale jakby kogoś interesowało, to zamówiłem telefon z Gearbest przez priority line. Koszt 3,90zł, szło 18 dni, zero cła i vatu, dostarczył kurier DPD.
Ale o co chodzi? Priority line minimalizuje" szansę" na VAT. Ale nie wiem, jak to się ma do powyższych postów xD

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, arthuryankovski napisał:
Odkąd zmienili appkę MiHome nie mogę odpalić odkurzania z aplikacji. Tzn. jak się głęboko wklikam to dochodzę do takiego okienka jak poniżej i stąd rusza, ale nic więcej nie jestem w stanie zrobić. Żadnych opcji, żadnej mapy nie widzę, ani nic. Ładafak?

Kliknij w napis mi robot vac a nie w obrazek

Edited by mrosi
Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo!

Siemka, ktoś z Was widział Vacuum'a drugiej generacji w polskim sklepie? Oprócz jednej oferty na allegro oczywiście.

Szukam i szukam i tak btw polecam wam zakupy w Polsce. Sam miałem I gen i mi po kilku miesiącach zepsuł się dock. Reklamacja uwzględniona, dostałem nowiutki odkurzacz po dwóch tygodniach. Z tym, że teraz jak jest v2 to wolę ten nowy v1 sprzedać i kupić v2 skoro nadarzyła się taka okazja. No i szukam i czekam.

Dnia 18.11.2017 o 15:56, tekjow napisał:

@tojamija
Wszystko ok. Kasa wróci na PayPal. Wydaje mi się, że zamówiłaś z magazynu w Hong Kongu. A nie z Chin. Z Chin wysyłka na bieżąco, a z hk jest napisane po 21 listopada..

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

No wlasnie chyba nie wszystko ok bo mam niby status zamowienia jako zwrot a pieniedzy na koncie jak nie bylo tak nie ma (PLACILAM PRZEZ PRZELEWY24)... zgadza sie zamawialam z HK. Mial ktos tak ...