abc00 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Pierwsza generacja robota zamówiona z GB (kupon: xaomivac) - jestem niezwykle ciekawy i obawiam się długich włosów + kłębów psiej sierści, ale zobaczymy. Z jednym dywanem nie powinno być problemu i może obejdzie się bez zaklejania czujników - co dokładnie trzeba zakleić? I pytanie jak najlepiej rozwiązać kwestię dywanu z dużym włosiem? -to: https://www.gearbest.com/brushes/pp_447816.html z tego co widzę montuje się przed dywanem a nie pod nim. --- I może ktoś się pokusi o nowy temat dedykowany drugiej wersji odkurzacza, będzie przejrzyściej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tojamia Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Dnia 11.11.2017 o 14:04, tekjow napisał: Chyba była darmowa, priority line. Wg gearbest jest już spakowany. Jaki jest u ciebie status zamówienia? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka No wlasnie martwie sie bo od 6.11 jest not shipped...wydaje mi sie ze cos nie tak...'/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Robota wysłali już 11.11. Koniecznie do nich napisz. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tojamia Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Odpowiedzieli ze czas na dostawe maja do 31.12.17 ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Tak. Czas na dostawę. Ale mówisz, że jeszcze nie wysłali. A ja kupiłem po tobie. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tojamia Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 no tak zapytalam czemu jeszcze nie wyslane to odpowiedzieli ze czas na dostawe do 31.12. 17 pierwszy raz na gearbest i obstawiam ze ostatni, zaluje ze tam zamowilam juz trzeba bylo dolozyc i na ali z eu eh... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tojamia Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 a powiedz czy moge w ogole anulowac to zamowienie? oczywiscie otrzymujac pelen zwrot kasy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Tak. Pewnie się da. Możesz rzucić linkiem, z którego zostało kupione z" my orders"? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Można anulować, już nie raz tak robiłem, około tygodnia trwa zwrot kasy, przynajmniej tak było u mnie.Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacio Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Pytanie laika: czy pasek magnetyczny jest wielokrotnego użytku? Można go bezproblemowo naklejać tylko na czas sprzątania a potem ściągać? Nie zostawia śladów? I czy ktoś znalazł jakiś pasek zastępczy zamiast oryginalny ale taki co działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tojamia Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 (edited) 17 godzin temu, Gawronnek napisał: Można anulować, już nie raz tak robiłem, około tygodnia trwa zwrot kasy, przynajmniej tak było u mnie. 19 godzin temu, tekjow napisał: Tak. Pewnie się da. Możesz rzucić linkiem, z którego zostało kupione z" my orders"? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Tylko jak, z tego linku zamawiałam https://goo.gl/PzF9dG 17 godzin temu, Gawronnek napisał: Można anulować, już nie raz tak robiłem, około tygodnia trwa zwrot kasy, przynajmniej tak było u mnie. Redmi Note 4X Jak to zroiles i czy to tez byla taka sytuacja ze dlugo zwlekali w ogole z wysylka? rozumiem ze trzeba wybrac cancel an order... Redmi Note 4X Dobra chyba anulowalam... Myslicie ze jak dostalam od nich taka odpowiedz zwrotna to jest rownoznaczne z zaakceptowaniem mojej prosby o anulowanie? Gearbest Customer Support At11/18/2017 07:44:04 Dear Ewelina, Thank you for contacting Gearbest. We are so sorry for this situation. Please note: For paypal refund, it may take up to 2 business days . For credit card refund, it may take up to 7-14 business days . Please contact us if you need more hlep. Best Regards Gearbest Customer Service http://www.gearbest.com/ Edited November 18, 2017 by tojamia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Pytanie laika: czy pasek magnetyczny jest wielokrotnego użytku? Można go bezproblemowo naklejać tylko na czas sprzątania a potem ściągać? Nie zostawia śladów? I czy ktoś znalazł jakiś pasek zastępczy zamiast oryginalny ale taki co działa?Pisałem już wcześniej, taśma magnetyczna do odkurzaczy Neato, cenowo wychodzi podobnie, bo jest jej 4 metry, bez problemu znajdziesz w Ceneo czy google, cena około 99 zł. Taśmy nie musisz przyklejać, ja ją kładę przed drzwi i po sprawie. Mam też pod dywanem na brzegach, żeby się nie męczył z wjazdem, bo raz mu się uda raz nie.Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacio Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tyle tu stron do przeglądania a są jeszcze inne obowiązki do zrobienia Rozumiem, że taśmę można ciąć w razie potrzeby? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Tak, można ciąćRedmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 @tojamijaWszystko ok. Kasa wróci na PayPal. Wydaje mi się, że zamówiłaś z magazynu w Hong Kongu. A nie z Chin. Z Chin wysyłka na bieżąco, a z hk jest napisane po 21 listopada.. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacio Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Jeszcze jedno pytanie - odkurzacz podłączony do bazy, naładowany, cały czas świeci obwódką wokół przycisków - tak ma być? Nie wyłącza się to światełko w ogóle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Gearbest, 13.11 zakup (przez giving assistant, 16$ zwrotu) odkurzacza pierwszej generacji. Z kuponem xiaomivac plus ubezpieczenie dodatkowe wyszło chyba 276$, płatność PayPal od razu. Dostałem przy okazji informację, że wysyłka 20-22 listopad. Dziś otrzymałem mail z informacją o wysłaniu odkurzacza do mnie. Chyba nie jest źle.Wysłano z Mi Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 @Jacio nie, świeci, czasami przygasa - ale pali się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacio Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 13 minut temu, jaq71 napisał: @Jacio nie, świeci, czasami przygasa - ale pali się Przygasa jak się ładuje. Bo tak świeci że daje trochę po oczach w sypialni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 to zakryj jakimś zgrabnym papierkiem, podnieś klapę, umieść papierek, zamknij klapę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Albo wstaw bazę pod łóżko lub w ogóle do innego pomieszczenia. Ja mam w korytarzu razem z przedłużaczem wifi, który też ładnie daje, to jak w nocy idę do kibelka to mam asystę i nie muszę światła zapalać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacio Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Tak, tak, ja rozumiem dobre rady. Ale mi zostało z dzieciństwa, że jak mam coś nowego i jestem podjarany to śpię z tym. Dlatego mi wali po oczach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudin Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 4 minuty temu, Jacio napisał: Ale mi zostało z dzieciństwa, że jak mam coś nowego i jestem podjarany to śpię z tym. Hee - przypomniałeś mi jak raz spałem w moich nowych, śmierdzących gumą Relaxach jak byłem dzieckiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Bieliznę na niego rzuć albo inną skarpetkę. W aplikacji się nie da wyłączyć? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Jak bardzo ci zależy tło go wyłącz, albo odsuń od bazy, to za jakiś czas sam się wyłączy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Ja podpiąłem do gniazdka wifi, które się załącza pół godziny przed sprzątaniem i wyłącza godzinę po, po co ma się cały czas ładować. Wtedy pięknie usypia i po kłopocie.Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 @Jacio ale w czym problem? karteluszka kilka cm x kilka cm? A spij z nim co za problem wsadź tak jak mówiłem i po kłopocie, zero świecenia - próbowałem i jest OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
macsim8 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 (edited) Tak czytam wasze posty i w sumie fajne rozwiązania można poznać. Ja wyłączałem go na noc z gniazdka. Ale pomysł z inteligentnym gniazdkiem jest bardzo ciekawy. Dzięki. Edited November 18, 2017 by macsim8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Ja odkurzam 2-3 razy w tygodniu, większość czasu jestem sam, nie mam małych dzieci ani zwierząt, stąd taki pomysł, żeby nie łazić i go wyłączać po sprzątaniu, tym bardziej, że jest schowany w kącie i odkurza jak mnie nie ma.Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamba Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Witam szanownych forumowiczów. Czy ktoś jest w stanie mi powiedziec czym różnią się te 2 roboty, poza dwukrotną różnicą w cenie? http://allegro.pl/xiaomi-mi-robot-odkurzacz-automat-z-polski-24h-i6867119668.htmlhttp://allegro.pl/xiaomi-robot-vacauum-odkurzacz-automatyczny-z-pl-i6972415167.html Pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Niczym. Ktoś szuka frajera. Mnóstwo jest takich aukcji. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 @jamba często sprzedawcy, kiedy nie mają towaru na stanie walą ceny z sufity, aby po otrzymaniu towaru (bądź wiarygodnej info o dostawie) obniżyć cenę do tej właściwszej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macsim8 Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 4 godziny temu, jamba napisał: Witam szanownych forumowiczów. Czy ktoś jest w stanie mi powiedziec czym różnią się te 2 roboty, poza dwukrotną różnicą w cenie? http://allegro.pl/xiaomi-mi-robot-odkurzacz-automat-z-polski-24h-i6867119668.htmlhttp://allegro.pl/xiaomi-robot-vacauum-odkurzacz-automatyczny-z-pl-i6972415167.html Pozdrawiam serdecznie Ja właśnie kupiłem z HermannGP - drugi link - za 1290 zł. Gościu w zależności ile ma na stanie robotów vacauum żongluje sobie ceną. Niedługo jak kupiłem cena poszła do 3500 zł. Po pewnym czasie obniżył do 1249 zł. Trochę bez sensu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Z sensem, bo taka nieświadoma Zosia czy Stefan zobaczy liczbę sprzedanych sztuk i pacnie za 3,5 koła. Unikać takich kombinatorów. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoytaS Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 To nie tak, ceny ida w gore jak nikt nie ma sprzetu na stanie zeby reklama sklepu byla nadal a nikt nie kupowal bo cena zaporowa. Wiele razy jak szukalem jakiegos sprzetu do firmy trafialem na takie sytuacje. Sprzet jest dostepny cena idzie w dol a sklep jest ciagle w sieci. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts