tekjow Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Uprawnienia nadane? Serwer zmieniony? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delphion Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Dnia 23.12.2017 o 23:33, milenium17 napisał: Jeśli ktoś chciałby to znów jest 1 i wysyłka z Polskiego magazynu bez dodatkowych opłat. Xiaomi vacuum 1 wersja z GearBest Kupon: eu5xmvc za 286,99 $ Wesołych Świąt ! Zamówiłem i tutaj mam pytanie jak długo idzie przesyłka z magazynu polskiego? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baryla Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 (edited) Od momentu wysyłki, dzień do trzech. Ale zanim wyślą też może potrwać. Na koncie masz zakładkę wysłane i niewysłane. Jak będzie w wysłanych to powinien się pojawić numer do śledzenia. Edited December 27, 2017 by Baryla Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 13 godzin temu, Delphion napisał: Zamówiłem i tutaj mam pytanie jak długo idzie przesyłka z magazynu polskiego? Dokładnie jak napisał kolega wyżej. Jeśli będzie wysłana to tak do 2 dni. P.S. Kupon znów dziś aktywny i cena taka sama Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas_t1 Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 a jak z gwarancja w gearbest? wysyłka do chin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiESWY Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 5 hours ago, milenium17 said: Dokładnie jak napisał kolega wyżej. Jeśli będzie wysłana to tak do 2 dni. P.S. Kupon znów dziś aktywny i cena taka sama Zamówiłem 25-go z rana. Dziś już był kurier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Wow szybko Dziś już wszystkie 150 szt poszło w pół dnia z magazynu w Polsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vip Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Wow szybko Dziś już wszystkie 150 szt poszło w pół dnia z magazynu w Polsce.Jakoś nie chce mi się wierzyć, że poszły bezpośrednio do konsumentów... Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Kupon był aktywny od 6 rano. Pojawił się w wielu miejscach. Dodatkowo cała EU może z niego korzystać. Nie jest blokowany przez GB na zakupy z innych krajów. To już kolejna partia z Magazynu w Polsce. I pewnie będą zaraz w Czechach jak ostatnio. Dziś również jest z China w ilości 2000 szt w cenie 259,99. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiESWY Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 @milenium17 Dzięki za link i kod promocyjny. Od dluzszego czasu polowałem na taką promocję. 25-go, przy poprzednim "rzucie", odkurzacze w eu-4 skończyły się już w godzinach wieczornych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Cieszę się że ktoś skorzystał bo cena jest dobra i Magazyn w PL. A że wiem kiedy się pojawiają kupony to jeśli ktoś chętny to proszę o info na PW żeby nie śmiecić tu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konvi Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Mam pytanie do posiadaczy tego robota. Czy bez aplikacji, dostępu do wifi, obsługa jedynie za pomocą przycisków na robocie, używanie odkurzacza jest możliwe? Tzn wiem, że nie można ustawić harmonogramu, regulacji mocy ssania itp ale czy podstawowa obsługa jest możliwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepellee Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Mam pytanie do posiadaczy tego robota. Czy bez aplikacji, dostępu do wifi, obsługa jedynie za pomocą przycisków na robocie, używanie odkurzacza jest możliwe? Tzn wiem, że nie można ustawić harmonogramu, regulacji mocy ssania itp ale czy podstawowa obsługa jest możliwa?Tak. Możesz wyłączyć sprzątanie, powrót do bazy i spot cleaning. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zywis Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Czy ktoś zna rozwiązanie problemu: "Looks like the main brush is blocked " Komunikat pojawia się co parę minut i robot przestaje sprzątać. Podłoga z płytek, żadnych dywanów, szczotka wymieniona na nową. Nic nie pomogło. Trochę lipa w prawie nowym sprzęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Może coś wlazło głębiej? Zapewne komunikat jest wysyłany w momencie, kiedy mechanizm obracający szczotką nie może jej obracać. Jeżeli szczotka, jak piszesz, nie jest zablokowana, to sprawdziłbym resztę mechanizmu. Na początek połóż odkurzacz "do góry nogami" i obracaj szczotkę ręcznie i zobacz czy nic się podejrzanego nie dzieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 (edited) hej. A ja mam pytanie. Roborock już pracuje i ładnie rysuje mapki Ogólnie jest kozak jak chodzi o algorytm sprzątania. Każda nóżka z fotela ładnie objechana itd. Wrzucę screen jak skończy. Wracając do sedna. Jak długo wytrzymuje hepa, jak długo wytzrymuje szczotka główna i boczna ? No i najważniejsza sprawa. Czy części z xiaomi (pierwsza generacja) pasują do roborocka (druga generacja) ?? aaaa i jak wyciągnąć hepę ? Skończył chłopak Edited December 28, 2017 by witek_77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Jak spot bez aplikacji? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Mój post odnosi się do obsługi odkurzacza bez aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zywis Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 2 godziny temu, Tomasz_pb napisał: Może coś wlazło głębiej? Zapewne komunikat jest wysyłany w momencie, kiedy mechanizm obracający szczotką nie może jej obracać. Jeżeli szczotka, jak piszesz, nie jest zablokowana, to sprawdziłbym resztę mechanizmu. Na początek połóż odkurzacz "do góry nogami" i obracaj szczotkę ręcznie i zobacz czy nic się podejrzanego nie dzieje. Wszystko niestety sprawdzone i jest czysto. Może coś w obudowie, ale nie rozkręcałem. Podobny problem był zgłaszany do producenta, oczywiście pozostał bez odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klechu Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 Jak spot bez aplikacji? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Mój post odnosi się do obsługi odkurzacza bez aplikacji. Cytując instrukcję Sent from my SM-G930F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 (edited) 20 godzin temu, witek_77 napisał: Czy części z xiaomi (pierwsza generacja) pasują do roborocka (druga generacja) ?? aaaa i jak wyciągnąć hepę ? To w aplikacji nie ma już zakładki, gdzie masz % wartość zużycia elementów? Jeżeli chodzi o filtr, to chwalili się, że można myć. Jak to jest z tym zone cleaning, na które większość się tu "napala" ? Powiedzmy, że teraz chciałbym posprzątać pokój dziecka na drugim piętrze, to jest taka możliwość? On ma jakiś folder z tymi mapami, że możesz wybrać? Jak on się orientuje w przestrzeni? Skąd wie, gdzie aktualnie na mapie się znajduje i gdzie ma jechać? Możesz napisać jak to wygląda w praktyce? Bo podejrzewam, że być może tak, że ma to tylko zastosowanie przy jednej kondygnacji i wtedy naturalnie rusza z bazy. Jak mop? Edited December 29, 2017 by mrosi Po co powielasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delphion Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 Wszystko ładnie wysłane ale DHL dał ciała i dopiero dostanę sprzęt zamówiony 24.12 po nowym roku niech ich ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klechu Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 Ktoś wie może czy filtr v2 będzie pasować do v1?Sent from my SM-G930F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
monik1812 Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 (edited) potrzebuje pomocy z aplikacją mi home. ściągnęłam, zarejestrowałam się, połączyłam poprzez wifi z robotem i to na tyle. po włączeniu aplikacji próbuję dodać urządzenie "+add device" i podczas skanowania nie znajduje mi nic. co robię źle ? przeglądnęłam 15-ście pierwszych stron i nic nie było Edited December 29, 2017 by monik1812 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 Lokalizacja ma być Mainland China Link to comment Share on other sites More sharing options...
monik1812 Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 dałam radę po prostu kilka razy go wyłączyłam i podeszłam do niego blisko - nie wiem co pomogło, ale w końcu go w aplikacji znalazłam p.s jestem nim zachwycona :DD Była Mainland China Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 14 godzin temu, Tomasz_pb napisał: Możesz napisać jak to wygląda w praktyce? Bo podejrzewam, że być może tak, że ma to tylko zastosowanie przy jednej kondygnacji i wtedy naturalnie rusza z bazy. Jest zakładka z % zużycia, ale wiesz, jak jeździ po płytkach to pojeździ dłużej niż po dywanach. Także obstawiam, że ten procent zużycia jest w motogodzinach obliczany a nie realne zużycie szczotki. Pytam o doświadczenie użytkowników jak długo im realnie trzyma. Ja póki co mam tylko parter bo górę dopiero kończę, ale jak kliknę na ZONE CLEANING to wyskakuje mi mapka całego piętra które kiedyś sobie uskanował i tam robię kwadracik i klikam ile razy ma daną strefę posprzątać. Niżej daję screena. W przestrzeni orientuje się bardzo dobrze. Postawiłem go gdzieś w sypialni i dałem wróć do bazy i znalazł ją (2 pokoje dalej). Wie chyba stąd, że ma zapamiętaną mapkę i jak sobie uskanuje pokój to wie gdzie jest. Ciekawe co by było gdybym np mu łóżko wyniósł z pokoju Wtedy mógł by się pogubić. Niestety łóżko za cięzkie żeby testować Co do mopa to póki co raz tylko puściłem go z nim i właśnie dałem strefę w kuchni 3x żeby zmopował. Rezultat ? Mam 2 psy w domu i kota. Kota nie wliczam bo to kropla w morzu (3kg) a pieski to labrador 30kg i długowłosy owczarek niemiecki 41kg. Mop upier....ony, że hej ale podłoga o dziwo czysta. Zrobił przy tym jakieś 6m2 powierzchni tylko. Jutro będzie gruntowne mycie podłóg ręcznie a później zacznę puszczać dziada z mopem codziennie. Zobaczymy czy podołam moim pieskom i obecnej pogodzie. Póki co raz tylko miał problem. Dzisiaj puściłem robocika jak byłem w pracy coby mi posprzątał i nagle komunikat, że utknął. Okazało się, że psy go zamknęły w łazience Takie dziady, że otwierają se drzwi i zamykają no i odkurzacz stwierdził, że został uwięziony. Aaaa ja mam ustawiony region na europę i bez problemu się sparował, pobrał adres i dałem SHARE żonie i obaj mamy wgląd do niego i obaj możemy go puszczać i pauzować, ale ja mam więcej możliwości jako główny użytkownik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klechu Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 ^^^ "add zone" czy można dodać kilka stref do sprzątania na raz?Sent from my SM-G930F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 Tak. 5 stref 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 (edited) Ktoś pytał czy radzi sobie z czarno białym. Radzi i to dobrze bo większość to płytki w szachownice czarne i białe tj kuchnia, korytarze i przedsionek. 2 pokoje to panele i łazienka jasne płytki. Do tego 2x dywanik Shaggy (długowłose) wysokie i spokojnie wjeżdża na nie. Włókna były postawione więc coś tam pewnie odkurzył. Najgorzej na tylko w jednym miejscu. Utyka na jakiś czas pod WC wiszącym bo wjedzie pod i się klinuje ale później pali gumy i wyjeżdża reasumując cały dom zrobiony już 3x całościowo i kilka wyjazdów testowych typu szukanie bazy, joystick, strefy i mocowanie. No i utkniecie w łazience traktował jako pauzę i kontynuował później. UPS dalem post pod postem :/ Edited December 30, 2017 by witek_77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Gdzie kupujecie zamienne części? Jest jakiś zestaw bez wirtualnej ściany? Bardzo powoli zbliżam się do terminu wymiany u wypadałoby powoli zamówić. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
arthuryankovski Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Słuchaj Xiaomi jak Cię błaga lud:Zrób w v.1 zone cleaning, zrób!Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klechu Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Gdzie kupujecie zamienne części? Jest jakiś zestaw bez wirtualnej ściany? Bardzo powoli zbliżam się do terminu wymiany u wypadałoby powoli zamówić. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaMi właśnie dziś przyszły dwa filtry za 8.42 $ z Ali Sent from my SM-G930F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
esk2 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 (edited) W końcu przyszedł czas na zakup, jakby ktoś szukał z Wawy okolic to polecam użytkownik KAMIL z OLX ma aktualnie jeszcze 6szt. w dobrej cenie 1349zł od reki z roczna gwarnacja na Woli. Podłączony, naładowany, skonfigurowany, podczas nieobecnosci puściłem go by sprzątnął mieszkanie, rewelacja, pomijając suszarke na ktorej sie zablokował. Ile syfu zebrał to poezja. Zaobserwowałem że Mi ma słabą antenę od wifi, w apce pokazuje moc wifi 5%. Mam router oddalony od jego bazy o dwa pomieszczania i odczuwalnie gubi zasieg. Dziwne bo telefon albo laptop spokojnie daje sobie rade nawet dalej na podworku. Też tak macie? Jest na to jakaś rada? Pobawiłem się również opcja recznego sterowania z aplikacji. Jest fajna gdy naprzyklad coś się rozsypie ale po tym zabiegu zniknela mi wczesniejsza mapa i teraz pytanie gdzie Wy macie tą opcje ZONE CLEANING? Przekowałem aplikcje i nie ma.. Czy on będzie ją pamiętał przy kolejnym sprzątaniu?jak wrócic do pierwotnej mapki która narysował po pierwszym sprzątaniu? Edited December 30, 2017 by esk2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klechu Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 ^^^ mapki masz w historii sprzątania co do zone to ta funkcja jest tylko w v2. V1 ma spot czyli że jedziesz zdalnie robotem w dane miejsce wybierasz spot i sprząta on 1.5 na 1.5 metra czy coś koło tegoSent from my SM-G930F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
esk2 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 (edited) ok mam a co z Wifi? miał ktoś z Was problemy z łącznością? gubieniem? opóźnieniami? Edited December 30, 2017 by esk2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts