Mi Robot Vacuum 1/1S/1C
Mi Robot 1
39 topics in this forum
-
- 2 followers
- 17 replies
- 14.3k views
Odkurzacz po uruchomieniu w trybie turbo/silny wyłącza się po kilku sekundach . Gdy puszczę to w opcji normalnej pracy działa bez problemu . Może ktoś miał podobnie i wie gdziew szukać rozwiązania. Dziękuję Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
Last reply by rafirafal7, -
-
- 1 reply
- 5.3k views
Robot co minutę wydaje komunikat „turning on”, nie reaguje na reset, nigdy nie mogłam podłączyć go do aplikacji - więc nie jest podłączony, był używany manualnie. Jest po gwarancji. bateria działa, stacja także. co może być przyczyną?
Last reply by Ewela1991, -
- 1 follower
- 0 replies
- 2.1k views
Witam ciągle pojawia się błąd jak na dodanym zdjęciu. Wyczyszczone wszystko i ciągle to się pojawia
Last reply by Iza Stefanska, -
- 0 replies
- 775 views
Witam. Mam problem dotyczący sparowania urządzenia Mi robot Vacuum Cleaner. Na mojej sieci domowej działa już jeden idkurzacz Xiaomi, więc nie jest to problem z siecią Wifi. Ten działający robot ma region Chiny i nie mogę dodać nowego urządzenia. Zainstalowałem na innym telefonie aplikację Xiaomi Home i nowe konto xiaomi. Mimio zmian regionów - Polska, Niemcy, Rosja, Chiny, Singapur nadal nie mogę połączyć urządzenia. Odkurzacz po resecie mruga diodą wifi, w trakcie łączenia mruga szybciej, a na ostatnim kroku, połączenia urządzenia gdy aplikacja pokazuje około 40% dioda świeci ciągle, tak jakby miała połączenie WIfi, jednak na koniec otrzymuję komunikat…
Last reply by sks83, -
- 0 replies
- 1k views
witam, jak w temacie, odkurzacz Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro zaczął jeździć tylko w prawo, do tyłu z kolei w lewo, nie reaguje poprawnie na zdalne sterowanie . Koła nie wydają sie zablokowane, oba stawiają podobny opór, jedna po prostu kręci się dużo szybciej. Czujnik laserowy sprawdzałem i też raczej czysty, boczne czujniki też raczej normalnie pracuja pod dotykiem. Przywróciłem ustawienia fabryczne - bez efektu. Nie zgłasza żadnych błedów. Może ktoś wie co mógłbym jeszcze sprawdzić.... dzięki i pozdrawiam
Last reply by kertog, -
Witam od pewnego czasu odkurzacz ma problem z: Rysowaniem mapy Poprawna jazda podczas sprzatania Jest to pierwsza generacja jaka sie pojawila, jeszcze z chinskimi znaczkami, sprowadzana z zagranicy. To znaczy: Podczas rysowania mapy salon mapuje poprawnie a jak tylko przejedzie do drugiego pomieszczenia od razu ma skret kiszek.Proforma dodam ze nigdy tak sie nie dzialo i nic sie nie zmienilo jesli chodzi o miejsce wjazdu do pokoju, czy elementy na podlodze. Salon mapuje poprawnie i rowniutko za kazdym razem, gdy tylko wyjedzie to juz sie krzywi, na jednym screenie widac jak sa nalozone dwie mapy na siebie, dzieje sie tak wtedy kiedy tota…
Last reply by palibrzuch, -
- 17 followers
- 4.9k replies
- 891.9k views
Kupiłem ostatnio na ali robota sprzątającego. Nie znalazłem takiego wątku, a wydaje mi się, że to miejsce jest odpowiednie dlatego tutaj opiszę pare rzeczy - może komuś się to kiedyś przyda. UWAGA! URZĄDZENIE MA JUŻ OFICJALNĄ APLIKACJĘ PO ANGIELSKU. TAKŻE KOMUNIKATY GŁOSOWE ODTWARZA PO ANGIELSKU. WIĘKSZOŚĆ WAD WYPISYWANYCH PONIŻEJ NIE MA JUŻ ŻADNEGO POKRYCIA Aktualizacja 23.01.2017 - Pogrubioną czcionką Wygląda to tak jak na powyższym obrazku. Fotka nie moja, jakoś nie pocykałem go sam. Z rzeczy które warto w necie o nim poczytać polecam to: http://www.vacuumsguide.com/xiaomi-mi-robot-vacuum-cleaner/ Moje spostrzeżeni…
Last reply by Warson, -
- 0 replies
- 522 views
Witam, problem następujący od jakiegos tygodnia robot przestał zbierać wieksze smieci z podłogi ( okruchy itp ). Robot ma juz 3 lata i 700 dni pracy za sobą, wymieniłem w nim wentylator/silnik ssący/turboszczotke/szczotke boczną/fiter/ aktualizacja i nic nie pomoglo . Stawiałem robota na szybie, i turboszczotka działa. Czy ktoś sie spotkał z podobnym problemem ?
Last reply by hefajstos666, -
- 1 reply
- 654 views
Cześć Mam następujący problem z moim Mi Vacuum cleaner 1gen. Otóż od miesiąca robot nie zapisuje historii sprzątania, prawdopodobnie sam się wyłącza podczas sprzatania i nie włącza się według ustalonego harmonogramu. Mam go w lokalu użytkowym, odkurzacz pracuje kiedy mnie nie ma, wiec nie jestem w stanie dokładnie określić po jakim czasie się wyłącza ,ale znajduje go codziennie w innym miejscu, nigdy nie dojeżdża do bazy. Ostatnią historię sprzatania mam sprzed miesiaca, potem 2 uruchomienia z harmonogramu z komunikatem "zatrzymano recznie"(ale nikt robota nie wyłączał) i od tego czasu żadne sprzatanie sie nie zapisalo w historii. Co prawda nie mam w lokalu netu, al…
Last reply by wabik222, -
- 1 follower
- 5 replies
- 3.8k views
Mam taki problem z Vacuum Cleaner 1, że po aktualizacji firmware oraz Mi Home zaczął samoczynnie się wyłączać podczas sprzątania. Generalnie na małych pomieszczeniach daję radę ale przy większych pow. 20 min. pracy nagle się wyłącza. Nie towarzyszy temu żaden błąd, czy jakieś dziwne zachowanie. Poprostu wyłącza się i nie można go włączyć. Dopiero po przyłożeniu do bazy można go włączyć z powrotem. Myślałem, że to bateria ale np. gdy się wyłączy przy 70% mocy to po ponownym włączeniu nadał pokazuję tyle samo prądu i może odkurzać dalej. Co ciekawe po takim ponownym włączeniu nie ładuje już mapy w aplikacji. Żeby chciał ładować mapy trzeba go dodatkowo zres…
Last reply by wabik222, -
- 9 replies
- 5.2k views
Przy okazji aktualizacji "poprawionej" wersji Xiaomi Home pojawił się nowy plugin do 1S z nowymi wyglądem i co ważniejsze funkcjami. Jest np. carpet mode czy możliwość zaznaczenia prostokąta do posprzątania. Przy kliknięciu jakiejś nowej funkcji (chyba dotyczącej wygaszania diody po naładowaniu) wyskoczyło info, że trzeba zaktualizować firmware w odkurzaczu, aby z tej funkcji skorzystać. Aktualizacji można dokonać tylko z poziomu oryginalnego softu? Czy jest jakiś mniej upierdliwy sposób na upgrade niż przeinstalowanie Xiaomi Home? np jeden telefon z wersją lepszą a drugi z oryginalną? Czy nowy firmware wnosi jakieś znaczące zmiany?
Last reply by rezmus, -
- 1 follower
- 5 replies
- 5k views
Czy zauważyliście u siebie podobne problem z akumulatorem? Odkurzacz kupiłem w grudniu, od tego czasu odkurza mieszkanie codziennie, dwa razy. Początkowo na odkurzenie 25m2 potrzebował ok. 35 minut, w trybie Turbo po zakończeniu pozostawało ok.40% akumulatora. Teraz, po 8 miesiącach, nie jest w stanie skończyć odkurzania bez doładowania... Jak jest u was? Układ pomieszczeń i mebli się nie zmienił. Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka
Last reply by cameleonix11, -
- 1 reply
- 1.6k views
Cześć, mam pytanko - jak podzielić jeden duży pokój na dwa małe? Robot wykrył i połączył mój pokój i korytarz w jeden duży. Proszę o pomoc
Last reply by gh0st666, -
- 1 reply
- 726 views
Można zamknac Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
Last reply by elmo80, -
- 3 replies
- 7.9k views
Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu zauważyłem że odkurzacz bardzo głośno pracuje. Dzwięk jak by silnik głośniej pracował. Wymieniłem filtr, szczotkę główna i ta mniejsza. Pracuje niestety nadal głośno. Czy ktoś ma pomysł gdzie można by było jeszcze coś wyczyścić bo wydaje mi się że to wina jakiegoś zabrudzenia. Może po otwarciu odkurzacza jest jeszcze jakieś newralgiczne miejsce gdzie zbiera się kurz i może powodować głośna praca 6? Dziękuję za wszelkie sugestie.
Last reply by waldek2cc, -
- 0 replies
- 3.8k views
Cześć. Problem tak jak w tytule. Parę dni temu robot zjechał do stacji bo miał niski poziom baterii ale od tej pory nie doładował się. Zgłasza błąd 12 - niski poziom. Sprawdziłem wizualnie przewód zasilający i tą przejściówkę z chińskiej wtyczki na europejską. Przeczyściłem styki na robocie i stacji ale dalej nie ładuje. Próbowałem też na innym przewodzie zasilającym. Mam taki od radia z wtyczką ósemkową ale prąd ładowania ma mniejszy bo 2,5A a na tym od Xiaomi jest 10A ale też bez efektów. Stacja uszkodzona? czy coś w robocie odpowiedzialne za doładowanie?
Last reply by ishtar69, -
- 0 replies
- 1.8k views
Witam, czy po wymianie ogniw w baterii/akumulatorze od Xiaomi Vacuum cleanera 1 konieczne jest przeprowadzenie jej kalibracji ? jeśli tak to jak to wykonać. Odkurzacz wyłącza się w okolicach 55% stanu baterii wg apki, planowałem zatem wymianę wszystkich 8 ogniw 18650 na nowe od Litokala 3400mAh. Pozdrawiam Dawid
Last reply by dawidt, -
- 1 reply
- 781 views
Czesc, Mam od ponad 2 lat Vacuum cleaner 1 gen ktory dzialal super. Niestety dzisiaj stracil polaczenie z WIFI (pojechal kawalek po czym zatrzymal sie i pokazal offline). Teraz nie moze polaczyc sie z wifi z ktorym dzialal wczesniej bez problemu. Dochodzi do ostatniego etapu (po wpisaniu hasla do sieci) i dioda miga szybko i po ok minucie pokazuje blad polaczenia. Probowalem go resetowac do ustawien fabrycznych, uzyc innego telefonu (iphone X i 6s) czy nawet innego wifi i ciagle ten sam problem. Czy ktos sie z czyms takim spotkal? Czy jest jakis serwis pogwarancyjny tych urzadzen w Polsce? Pozdrawiam serdecznie
Last reply by rezmus, -
- 0 replies
- 1.7k views
Witam. Robot kupiony oczywiście na Aliexpress w promocji 11.11. Jako, że był to prezent dopiero rozpakowany 24.12, pierwsze sprzątanie wykonał poprawnie, wrócił do bazy. Drugie podobnie, stworzył mapę. Następnie przeniosłem go do innego pomieszczenia (stała tam choinka). I zaczęły się problemy, nie chciał wrócić do bazy. Gubił się w połowie drogi, nie chciał wyrysować mapy (bo pewnie nie wracał sam do bazy). Ciągle tylko prosił żeby go zanieść do bazy. Jak już udało mu się wyrysować mapę to potem nagle jak sprzątał to jeździł poza wyrysowane wcześniej mapę. Wiele resetów i to robota i aplikacji i nic. W międzyczasie pojawiła się nowa aktualizacja (z podziałem na pokoje), …
Last reply by Gicbern, -
- 16 replies
- 10.2k views
Nowy robot Xiaomi Mijia 1c https://m.gearbest.com/blog/new-gear/xiaomi-mijia-1c-2-in-1-sweeping-mopping-robot-vacuum-cleaner-unbox-review-and-using-experience-8857
Last reply by TomekSc, -
Witam Od kilku godzin jestem szczęśliwym posiadaczem tego odkurzacza i bawię się nim jak dzieciak - trzeci raz odkurzam .Po pierwszym odkurzaniu z zaznaczoną opcją stref robot zasugerował podział na pomieszczenia - można to edytować i nazywać po swojemu. Potem już działa bardzo sprawnie ale sam edytor mógłby być bardziej dopracowany. W harmonogramie mamy wtedy pełną dowolność wyboru sprzątania pokoi i to jest super . Oczywiście wirtualna ścianą i cała zdefiniowana strefa (no go) jesteś dostępna w opcjach. Głośność na ustawieniu max (2000 Pa) jest znaczna i myślę że porówalna z Roborock'em S50. Nie zauważyłem żadnych problemów z pokonywaniem progów czy z jazdą po mię…
Last reply by Pawlon, -
- 0 replies
- 1.4k views
Witajcie, 2 miesiące temu kupiłem odkurzacz Xiaomi mijia 1C na Ali z wysyłką z polskiego magazynu. Wszystko działało ok aż kilka dni temu przestał ładować/rozpoznawać bazę - urządzenie jest położone na bazie, ale nie ładuje. Bywa też, że wróci do bazy, podjedzie pod nią, ale nie zatrzyma się na ładowanie - jakby jej w ogóle nie rozpoznawał. Raz w między czasie podczas mojej nieobecności musiał zadziałać. bo się podładował.ale później znów to samo.. Testowałem urządzenie na innej bazie od tego samego modelu - taki sam problem, wiec wygląda na problem z samym odkurzaczem. Próbowałem przywracać do ust. fabr ale nic to nie daje. Moje…
Last reply by supamc, -
- 0 replies
- 1.6k views
Witam serdecznie, Trochę czytałem o nowych wersjach odkurzaczy Xiaomi i aktualizacjach w ich oprogramowaniu i chciałbym się zapytać, czy jest możliwość "nauczenia" zapamiętywania mapy pierwszą generację odkurzaczy Xiaomi? Chyba od 1S jest to w standardzie ale czy da się tą funkcje wrzucić też do starczej wersji? Jeśli tak to czy mógłbym prosić o małą podpowiedz w jaki sposób można to uczynić? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Last reply by Adam05, -
- 2 replies
- 813 views
Od jakiegoś czasu zauważyłem problemy w łączeniu robota za aplikacją. Nie wczytywał map, brak powiadomień o starcie i zakończeniu. Lokalizacja Chiny, zrobiłem reset wi fi i teraz całkowita amba niby w aplikacji jest robot ale wyświetlany na "blado" czyli jak by nie aktywny. Po kliknieciu w niego komunikat wczytuję mapę i tak w nieskończoność. O co chodzi? Czy ktoś miał podobny problem. Dodam jeszcze, że po resecie wi fi i niby sparowaniu dioda wi fi na robocie szybko miga
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 replies
- 4.1k views
Cześć. Już od bodaj listopada 2019 używam odkurzacza xiaomi S1 , i jestem z niego bardzo zadowolony. Mam psa który często i O każdej porze roku wychodzi na dwór, więc codziennie było dużo brudu i kurzu. Teraz jest czysto. Odkurzacz włączą się o zadanej godzinie , i raz na 4 dni trzeba czyścić pojemne. Super sprzęt. Zaawansowanie techniczne robi na mnie ogromne wrażenie a to tylko S1. Mam jednak ostatnio poważny problem z malowaniem pomieszczeń. Zaczęło się od tego że mapa którą używał od miesięcy, z naniesionymi strefami no to zone i barierki , została przykryta nową, do tego obrocona o 90 stopni. Odkurzacz zaczął jeździć bardzo chaotycznie i nie potrafił wrócić do …
Last reply by pbrud,