Mi Band 3
172 tematów w tym forum
-
- 13 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
Mieliście problem z wykrywaniem snu za dnia? Ja mam wrażenie, że opaska wykrywa sen poprawnie (ikonka na wyświetlaczu Mi Band 3 - tak jak podczas snu), natomiast program nie rejestruje snu za dnia odłączanie i podłączanie opaski nic nie daje
Ostatnia odpowiedź: zibboman, 27 Kwietnia 2019 -
-
- 2 odpowiedzi
- 20,8 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, Zakupiłem dwie opaski Xiaomi Mi Band 3. Jedną dla siebie przez internet i jedną na prezent w Media Markt. Próbowałem sparować je przez aplikację z moim telefonem Xiaomi Mi A2, ale bezowocnie. Obie są zimne i nie reagują na nic. Zostawiłem jedną przez noc, żeby się naładowała niestety to nie pomogło. Wątpię, że mam tak wielkiego pecha, że obie są fabrycznie uszkodzone. Czy jest to może jakiś znany problem? Edit: Na Samsung J5 też nie działa
Ostatnia odpowiedź: Kermith, 19 Kwietnia 2019 -
- 1 obserwujący
- 5 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
Cześć :) Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc chciałbym się z Wami przywitać :) Mam wątpliwości co do analizy snu w aplikacji Notify & Fitness for Mi Band. Otóż nie wiem jaką wersję analizy snu powinienem wybrać, mam dostępnych kilka, w tym co najmniej dwie oparte na przeliczeniach w chmurze. Niestety nie wiem, która z nich zapewni mi miarodajny wykres faz snu głębokiego i płytkiego. Mam drobne problemy ze snem, otóż często się nie wysypiam pomimo przespania 8h. Mi Band'a 3 kupiłem głównie ze względu na możliwość monitorowania statystyk snu. Czy macie własne doświadczenie z jego analizą, którą opcję wybrać? Która z nich sprawdzała się u Was najlepiej? A m…
Ostatnia odpowiedź: AZetka, 19 Kwietnia 2019 -
- 15 odpowiedzi
- 33,7 tys. wyświetleń
Hey. Próbuje połączyć band3 metodą opisywaną dla V2. Niestety Endomondo nie widzi opaski w sekcji Bluetooth Smart. Komuś się udało? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: maLENstwo, 17 Kwietnia 2019 -
- 3 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Czy to ja mam problem z pulsometrem czy to taki urok tej opaski ,mianowicie ,tętno spoczynkowe zmierzy w miarę dokładnie ,natomiast tętno podczas ćwiczeń (interwał, szybka jazda na rowerze)tutaj sobie absolutnie nie radzi,przy rzeczywistym tętnie około 180 pokazuje różnie np.85-110, jak jest u was z takim pomiarem?
Ostatnia odpowiedź: fing, 12 Kwietnia 2019 -
Mi band 3 na rower
przez Barek- 7 odpowiedzi
- 12,1 tys. wyświetleń
Czy można ustawić na ekranie mi band 3 zamiast "Bieżnia" np: "Jazda na rowerze"? Tak aby móc uruchamiać aktywność (Jazdy na rowerze) bez uruchamiania aplikacji MiFit na telefonie, a bezpośrednio przez MiBand3.
Ostatnia odpowiedź: Artek610, 10 Kwietnia 2019 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Cześć Dzisiaj kupiłem mi band 3, sparowałem z Samsungiem galaxy S8 i udzieliłem pozwolenia na wszystko na co się tylko da i w telefonie i aplikacji(jakby mi tam ktoś podsunął zezwolenie na wzięcie organów to też pewnie zaznaczyłem "tak"). Działają mi tylko powiadomienia jak ktoś dzwoni nic więcej, ktoś jakieś pomysły? Aplikacja MiFit, myślicie, ze to kwestia ostatnich aktualizacji? Jest ktoś z tym telefonem i mu działają wszystkie powiadomienia, jeśli tak to jak to zrobił? Myślicie, ze ta płatna apka tool coś tam pomoże mi naprawić ten błąd?
Ostatnia odpowiedź: kac222, 9 Kwietnia 2019 -
- 1 obserwujący
- 5 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Mam opaskę mi band 3. Kupiłem w autoryzowanym sklepie. Opaska działa. Powiadamia: SMS, zwykłe połączenia telefoniczne GSM, e-mail, wiadomości chat aplikacji what's app. Tylko zauważyłem że nie powiadamia połączenia wideo i głosowe aplikacji what's app. Próbowałem różne w ustawienia i nic. Czy komuś opaska mi band 3 powiadamia połączenia aplikacji what's app? Jeśli tak to co trzeba zrobić aby działała? Czy opaska jest wadliwa i trzeba dać do serwisu? Mój telefon to redmi note 5. Bardzo dziękuję za odpowiedź w tej sprawie.
Ostatnia odpowiedź: dawciobiel, 7 Kwietnia 2019 -
- 10 odpowiedzi
- 17,7 tys. wyświetleń
Witam, myślałem, że zmiana z czasu zimowego przebiegnie automatycznie przy synchronizacji ale tak się nie stało. Amazfita BIP wyłączyłem i włączyłem i załapał... a jak to zrobić na MB3?? Wysłane w biegu...
Ostatnia odpowiedź: Marrik, 1 Kwietnia 2019 -
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
Cześć, Wiecie może czy jest możliwość ustawienia powiadomienia z MiFit mimo, że mam zainstalowaną aplikacje Notify? W darmowej wersji Notify nie pokazuje treści powiadomienia, a w MiFit jest powiadomienie kto napisał, o to mi głównie chodzi.
Ostatnia odpowiedź: Macko, 1 Kwietnia 2019 -
- 1 odpowiedź
- 875 wyświetleń
Czy używał ktoś może aplikacji mi band master na iPhonie? Aplikacja jest warta zakupu?
Ostatnia odpowiedź: damiano78, 31 Marca 2019 -
- 4 odpowiedzi
- 8,4 tys. wyświetleń
Witam, zakupiłem dziś Mi Band 3 (moja pierwsza opaska) i rodzi się kilka pytań: 1. Czy da się połączyć Mi Band 3 z Endomondo? Głównie do celów monitoringu tętna przy treningu. Jeżeli tak, to jak to zrobić? 2. Zainstalowałem Notify&Fit PRO. Żeby udostępnić dane aplikacji zewnętrznej trzeba wykupić dodatkową licencję. Jest tam mowa o aplikacji Strava - czy istnieje możliwość w ten sposób połączyć z Endomondo? 3. Czy ewentualnie z aplikacji Strava da się importować automatycznie do Endomondo? (pomyślałem, żeby automatycznie eksportować do Strava, a ze Strava do Endomondo) 4. W N&F znalazłem opcję eksportu do pliku TCX (Endomondo...). W jaki s…
Ostatnia odpowiedź: Artek610, 31 Marca 2019 -
- 3 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
Cześć, wczoraj zakupiłem mi banda 3 i dziś po pierwszej nocy zauważyłem, ze nie zarejestrował mi snu. W aplikacji po porannej synchroznizacji bluetooth mam komunikat „brak danych o śnie”. Czy przed pójściem spać albo na samym początku jeżeli chcemy mieć monitorowany sen trzeba coś zmienić w ustawieniach w aplikacji mifit? Mam telefon z systemem iOS
Ostatnia odpowiedź: Macko, 31 Marca 2019 -
- 6 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
czesc ,chce sie spytac jak wylaczyc kroki w opasce czy wogole jest taka mozliwosc?
Ostatnia odpowiedź: fing, 29 Marca 2019 -
- 3 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Czy ktoś posiada może Galaxy S8 z One UI Android Pie? Bo mi po upgrade właśnie mi band przestał pokazywać nazwę dzwoniacego. Może ktoś już z tym walczył?
Ostatnia odpowiedź: martini9008, 25 Marca 2019 -
- 2 odpowiedzi
- 8,9 tys. wyświetleń
Cześć, Mam problem z Mi bandem 3. Mianowicie dziś do pracy wybrałam się pieszo, jest to około 2km. W połowie drogi zauważyłam, że opaska nie liczyła kroków. Naliczyła tylko około 200 kroków, które pewnie zrobiłam po domu. W połowie drogi włączyłam tryb "spacer" kroki były naliczane, jednak po zapisaniu "treningu" w podsumowaniu pojawiły się ilość wykonanych kroków, ale w apce nadal mam te 300 kroków. Jest to już taka druga sytuacja, za pierwszym razem rozłączyłam opaskę z telefon i podłączyłam na nowo, było wszystko w porządku. Teraz ta sama sytuacja, jednak rozłączenie nie pomogło. Przesyłam screeny, o co dokładnie mi chodzi. Podłączoną mam również aplikację ZDROWIE…
Ostatnia odpowiedź: Stefa20, 21 Marca 2019 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 748 wyświetleń
Witam wszystkich Czy po wymianie MiBand2 (zjedzona przez psa) na MiBand3, po rozparowaniu i sparowaniu z nową opaską, dane zapisane w Notify&Fitness znikną czy zostaną i będą "kontynuowane" z nową opaską? A może trzeba zrobić eksport danych i przywrócenie? Czy to jest przypisane do konkretnej opaski i jak zmienię opaskę to znikną?
Ostatnia odpowiedź: kerry, 12 Marca 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 765 wyświetleń
Witam wszystkich serdecznie :) Mam problem , mianowicie chciałbym ustawić sobie by opaska mi band 3 przypominała mi co 2 godziny o aktywności fizycznej , standardowo była to jedna krótka wibracja więc postanowiłem zakupić apke mi band tools, ustawiam przypomnienie co jakiś czas , ustawiam ikonkę , nazwę ustawiam powtarzanie co 1 sekundę 5 razy by wibrowała dłużej i gdy klikam w testuj alarm to jest wszystko ok powiadomienie jest przyklejone w opasce do póki się go nie wyłączy ale gdy już ustawię ten alarm to opaska tylko wibruje , wgl nie pokazuje tekstu i ikonki. Wie ktoś może jak sprawić by powiadomienia były cały czas wyświetlane na opasce do póki się ich nie "tapnie" …
Ostatnia odpowiedź: lapovsky, 8 Marca 2019 -
Mi Band 3 NFC
przez GadzetoPL- 10 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
Jak wszyscy wiemy dostępna jest wersja opaski również z NFC. Czy ktoś z posiadaczy może się wypowiedzieć więcej na jej temat - w źródłach które znalazłem jest jedynie informacja o możliwości płacenia (Mi Pay) oraz obsługi kart autobusowych. Czy działa również z tagami NFC uzupełniając funkcjonalność telefonu (skoro można już przez opaskę wyciszać telefon) tzn. analogicznie jak w telefonie z wbudowanym NFC? Przyznam że czekałem na tą wersję z nadzieją na właśnie te rozszerzone możliwości - jak nie teraz to może w bliskiej przyszłości.
Ostatnia odpowiedź: Hunc, 8 Marca 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Firmware 2.3.0.6 | Mi Band 3 Without NFC | Bold Font (Polish) Use it with only BOLD Resources v46 only ! Last Updated: 08.03.2019 Warning: Unofficial version of FW, use the firmware at your own risk!!! (Tested on the MB3 without NFC, version CN (HW v0.18.3.2) and version GLOBAL (HW v0.18.4.1). At your own risk... We aren't responsible for bricked devices) Sources of modifications: @majsi, @xpaulos2, @MRMR. Thank you very much. (If there is a problem with correct viewing on the display after flash mod FW, you must also flash the original font package Mili_wuhan_2.3.0.6_stock_font.zip to MB3.) Download Bold Resources v46: Mili_wuhan_2.3.0.6_res-v46_mod-v00_PL_bold…
Ostatnia odpowiedź: rendal, 8 Marca 2019 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Witam serdecznie, od niedawna używam Mi band 3. Jednak wydaję mi się że pomiary tętna nie są w ogóle wiarygodne, ponieważ wcześniej miałam zegarek Polar i mniej więcej wiem jakie mam tętno podczas wysiłku. Ostatnio jeździłam na rolkach (zasuwam szybko) zerkam na mi banda a tu tętno 85 co jest niemożliwe na 100% bo podczas takiej prędkości mam co najmniej 150 także no różnice są ogromne. Podczas treningu w domu jest to samo. Czy wasze opaski też tak źle mierzą? jestem rozczarowano bo przeczytałam sporo testów i opinii i nigdzie o tym wzmianki nie było dlatego się skusiłam na tańszy produkt. pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Pan Arek, 2 Marca 2019 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 875 wyświetleń
Witam serdecznie. Brakuje mi jednej funkcji w tej opasce. Czy jest sposób, możliwość aby opaska nie naliczała kroków w danym okresie czasu? Np. Wiem że od godziny 18 do 20 będę prowadzić samochód, zaznaczam w programie aby opaska nie naliczała kroków i tak robi? Proszę o pomoc. Mam notify & fitness. Pozdrawiam. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: DIOGENES, 2 Marca 2019 -
Gwarancja, a AmazTools
przez Kiebab- 0 odpowiedzi
- 799 wyświetleń
Witam, kupiłem niedawno Mi Band 3. Chciałbym zmienić tarczę, a także dodać kontrolę w moim Mi Bandzie. Znalazłem w App Store (iOS) apkę AmazTools w której można to zrobić. Tylko nie wiem czy stracę wtedy gwarancję (kupiłem w x-komie). Może ktoś wie coś na ten temat?
Ostatnia odpowiedź: Kiebab, 23 Lutego 2019 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
Cześć, czy napotkaliście się z problemem synchronizacji danych z aplikacji MiFIt do Google Fit? W ustawieniach jest opcja takiej synchronizacji i ustawiłem ją. Problem polega na tym, że nie pełne dane są przesyłane do google fit. Bardzo często zdarza się, że w GF jest o wiele mniej kroków niż w MiFit. Jak jest u Was? Dzięki Rafał
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 20 Lutego 2019 -
- 3 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
Witam, kupiłem żonie opaskę, najbardziej należało jej oczywiście na szacowaniu spalanych kalorii :) No i z tym jest mały problem. Podczas testowania na bieżni, 10min intensywnego biegu, bieżnia pokazuje ok 100kcal, opaska ledwo wyszła powyżej 30. Czy da się to jakoś skalibrować?
Ostatnia odpowiedź: Monika 94, 17 Lutego 2019
- Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- Dalej
- Strona 4 z 7