Mi Band 3
172 tematów w tym forum
-
- 8 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
Witajcie. Zastanawiam się nad zakupem wersji pro aplikacji "Notify & Fitness for Mi Band". Poznałem podstawowe funkcje i wydaje mi się, że jest dużo lepsza niż aktualnie używany MiFit. Choć nadal jest dla mnie ogromem niezbadanych możliwości. Mam natomiast kilka pytań: - czy można używać aplikacji N&F bez MiFit - jakie są plusy i minusy używania jednej, a jakie łącznie dwóch apk - czy aplikacje nie będą się w jakiś sposób "gryzły" - jak używając tylko N&F możemy zaktualizować oprogramowanie opaski (widziałem opcje upgrade, ale nie jest ona dla mnie zrozumiała) Dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Miłego używania MiBandów Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Ta…
Ostatnia odpowiedź: frrancuz, 22 Czerwca 2019 -
-
Asystent snu [MB3]
przez angry- 11 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
Cześć! Jak działa Wam asystent snu? Ja przespałem się z Mi Bandem już trzy noce. Na początku miałem strasznie mało snu głębokiego, dosłownie dwa urywki po kilkanaście minut. Kiedy w Mi Fit WYŁĄCZYŁEM sprawdzanie pulsu podczas snu to okazało się że nagle mam więcej głębokiego snu - kilka godzin. Czy to oznacza, że mam wciąż wysoki puls i opaska myśli że mam płytki sen czy może źle ją zapinam? Wątpię, żebym ciągle płytko spał bo zazwyczaj w środku nocy śpię jak zabity.
Ostatnia odpowiedź: pkonrad, 17 Czerwca 2019 -
- 4 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
Cześć. Jak w tytule - powiadomień brak. Pół dnia już szukam podobnego wątku, w który zamieszany byłby iOS, ale z marnym skutkiem. W apce Mi Fit wchodzę w SMS, włączam alerty, wyskakuje mi, że mam wcisnąć „Paruj”, ale nic takiego się nie pojawia. Chwilę później pojawia się napis o błędzie. Bardzo proszę o pomoc...
Ostatnia odpowiedź: GlobuS, 15 Czerwca 2019 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 983 wyświetleń
Witajcie. Od kilku miesięcy używam opaski razem z apką Mi Fit i jestem b.zadowolony. Brakuje mi jednej rzeczy, albo nie potrafię jej uaktywnić. Kiedy opaska traci połączenie z iPhonem wyświetla się ikona przekreślonego symbolu Bluetooth.... czy jest możliwe aby opaska zawibrowała tak jak np. przy osiągnięciu celu zadanej ilości kroków? Wibracja jest dłuższa niż zwykle. ułatwiłoby to życie i nie zapominałbym telefonu z domu :):) Z góry dziękuję za pomoc
Ostatnia odpowiedź: iGryfff, 14 Czerwca 2019 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
Cześć, Czy u Was też występuje problem z zapisywaniem wagi? Można dodać wagę ciała. Kolejnego dnia też waga zostanie zapisana i zacznie rysować się jej wykres. Dzieje się tak do momentu wylogowania się z aplikacji. Po ponownym zalogowaniu widać tylko ostatnią pozycję z wagą. Wg mnie ostatnio prawidłowo działająca aplikacja to wersja 3.5.8. Każdą kolejna włącznie z ostatnia wersja 4.x z 10 czerwca nie zapisuje wagi. Jak jest u Was?
Ostatnia odpowiedź: Glover, 12 Czerwca 2019 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 690 wyświetleń
Pierwszy raz po zeszłotygodniowej aktualizacji jechałam rowerem. GPS oszalał - niektóre kilometry mijały już po 18 sekundach (!) - mam w wykresie prędkości 200 km/h (!), inne rejestrowały się po 11 minutach. Łącznie naliczyło mi 5 km więcej niż powinno (27 zamiast 22) ale spaliłam 2 kalorie... Proszę o szybką informację jak to naprawić ! ps. gps w telefonie działa poprawnie - byłam na urlopie i używałam go do nawigacji, wyliczał dobrze wszystkie odległości i czasy
Ostatnia odpowiedź: paulina071284, 11 Czerwca 2019 -
- 5 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
Siema, kilka dni temu kupiłem opaskę mi band 3, sciagnalem aplikacje, wszystko poszło tak jak powinno, połączylo się odpowiednio. Dzisiaj musiałem zrobić hard reset telefonu, na nowo ściągnąłem aplikacje Mi Fit i w tym momencie się zatrzymałem. Pojawia się ekran główny, z opcjami 'Zaloguj' oraz 'Zarejestruj' i po kliknięciu w którakolwiek nie da rady nic dalej zrobić. Przy logowaniu wyskakuje błąd, mimo, że wcześniej miałem założone konto. A przy próbie ponownego zarejestrowania, wyrzuca mnie z ekranu na którym wybieram lokalizację w sposób jaki jest na załączonym zdjęciu. Ktoś ma jakąś poradę na ten temat? Z góry dzięki za pomoc. Edit: Dodam, że wszystkie możliwe p…
Ostatnia odpowiedź: jarek882, 7 Czerwca 2019 -
- 3 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam serdecznie, bardzo pracowałem przez ostatni rok aby codziennie wykonać zaplanowaną ilość kroków. Passa trwała 347 dni. 26-12-2018 roku nie zgrałem danych do mi fit przed podłączeniem ładowania opaski. Efekt - brak odczyty z jednego dnia. Passa została przerwana. Dalsze odczyty OK. Czy można jakość uzupełnić te dane ?? Oczywiście 26 grudnia kroki były wykonane. Czy istnieje możliwość uzupełnienia danych w statystyce ?
Ostatnia odpowiedź: sagittarius, 6 Czerwca 2019 -
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
Witam, Mam problem z aplikacją Mi Fit. Dane techniczne : - telefon : Xiaomi Redmi Note 7 - opaska : Mi Band 3 - wersja android : 9 PKQ1.180904.001 Przy próbie założenia konta w aplikacji Mi Fit wyskakuje błąd : "Nie udało się połączyć z siecią, spróbuj ponownie" (Pierwszy etap wybieranie lokalizacji [Polska].) W telefonie jest włączone dane mobilne, wi-fi, bluetooth i lokalizacja. Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję, Pozdrawiam Milo03.
Ostatnia odpowiedź: zalko, 5 Czerwca 2019 -
opaska zawiesiła się???
przez Magd- 1 obserwujący
- 14 odpowiedzi
- 17,3 tys. wyświetleń
Pomocy! Dostałam MIBand 3 w prezencie i od trzech dni walczę. Nie ukrywam, że nie mam zielonego pojęcia o sprawach technicznych i trzeba do mnie jak do przysłowiowej krowy na rowie - łopatologicznie. Po kolej. Zainstalowałam Mi Fit. Od początku telefon Huawei p8 lite nie widział opaski - resety BT, telefonu itp itd nic nie dawały. Przeczytałam, żeby zainstalować Notify & Fitness for Mi Band. Odinstalowałam Mi Fit, zainstalowałam N&F. Znalazł opaskę, wszystko hulało i buczało. Nie wiem czemu, ale byłam przekonana że teraz muszę zainstalować Mi Fit. I tak zrobiłam. Telefon zobaczył opaskę, zaktualizował ją i po pół godzinie znowu pojawił się na opasce komunikat…
Ostatnia odpowiedź: Magd, 4 Czerwca 2019 -
- 16 odpowiedzi
- 23,1 tys. wyświetleń
Witam, Mam pytanie odnośnie używania opaski na basenie. Wchodzę do wody, ustawiam sobię tryb ćwiczenia. Przepływam 2 długości basenu, sprawdzam a tam na wyświetlaczu godzina. Czyli podczas pływania przeszło mi z powrotem na główny ekran. Pytanie czy to kwestia wody (uderzenia rąk o tafle wody), czy może wykonywanych w wodzie gestów? Pozdrawiam, Krzysztof
Ostatnia odpowiedź: Marcin89, 2 Czerwca 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 960 wyświetleń
Moja opaska Mi Band 3 nie chce się włączyć. Naciskam w przycisk i za którymś razem włącza się. Proszę o pomoc.
Ostatnia odpowiedź: PGB, 30 Maja 2019 -
- 1 odpowiedź
- 876 wyświetleń
Hej, mam problem z opaską Mi band 3, nie spotkałem podobnego tematu, więc mam pytanie, czy ktoś miał podobny probleme. Mam połączoną opaskę mi band 3 z telefonem (Redmi 5 plus). Działają wszystkie funkcje, powiadomienia o połączeniu itp. Jednak kiedy przychodzi sms powiadomienie powtarza się kilkukrotnie, nie dając się wyłączyć. Próbowałem ponownego parowania, różnego włączania\wyłączania alertów itp. Nic nie pomogło. Jeśli ktoś miał podobny problem proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Joanna12, 22 Maja 2019 -
- 1 obserwujący
- 8 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Witam! Zastanawiam się nad kupnem Mi Band (wersja dowolna), ale nie chcę korzystać z większości jego funkcjonalności. Ma pełnić rolę zegarka pokładowego i "powiadamiacza" podczas jazdy na motocyklu. W 100% wystarczy mi godzina (najlepiej, gdyby można ją włączyć na wyświetlanie stałe), data i powiadomienia o połączeniach i smsach (wystarczy numer - nie musi pobierać danych z kontaktów ani tym bardziej treści wiadomości). W teorii wystarczy nie korzystać z tych funkcji, ale interesuje mnie czy jest opcja takiej modyfikacji softu Mi Band, żeby nie trzeba było instalować dodatkowych aplikacji na telefonie. Chodzi o coś w stylu podłączenia telefonu do zestawu głośnom…
Ostatnia odpowiedź: Glover, 22 Maja 2019 -
- 18 odpowiedzi
- 28,4 tys. wyświetleń
Witam serdecznie, czy da się może ustawić tak mifit lub jakąś inna aplikacje, by stale sprawdzała tętno, nie tylko przy wysiłku, ale nawet spoczynkowe, np co 30min, bez konieczności przyciskania tego klawisza, tak jakby w tle? pozdrawiam Kuba
Ostatnia odpowiedź: galakty, 16 Maja 2019 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Witam, zakupiliśmy ze znajomymi opaski żeby przeprowadzić między sobą mały test. Chcielibyśmy zliczać aktywność z całego dnia - problem leży w tym, że każdy ma inny rodzaj ulubionej aktywności ( jedni rower, inni bieganie itp. ) Podczas testowania opaski włączyłem z poziomu aplikacji bieganie. Po jednej godzinie pokazało spalone 760 kcal (w tym momencie na opasce miałem ok. 10 000 kroków). 4 godziny później gdy na opasce miałem 12 500 kroków pokazywała ona 545 kcal spalonych. Moje pytania: który wynik jest prawdziwy ? Jak zmierzyć w takim razie dzienne spalanie kalorii zarówno podczas treningów jak i sumę przebytych kroków ? Z góry dzięki za odpowiedź …
Ostatnia odpowiedź: wesołygosc, 14 Maja 2019 -
- 2 odpowiedzi
- 973 wyświetleń
Było wszystko dobrze do puki, nie wyszła aktualizacja i opaska się łączy lecz cały czas na wyświetlaczu opaski pokazuje się (Połącz z apk by uaktualnić) i tak cały czas.Kroki liczy i pokazuje że jest połączone tylko ten wyświetlacz od opaski nie działa poprawnie i nie wiem jak to naprawić.Myślałem o rozładowaniu jej i może będzie działać.Please help me
Ostatnia odpowiedź: Herooo, 13 Maja 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 947 wyświetleń
Mam opaskę od tygodnia, do tej pory wszystko było w porządku, lecz dzisiaj zwariowała. Zazwyczaj przy treningu siłowym tętno maksymalne mam na poziomie 110-125, lecz dzisiaj podczas ćwiczeń skoczyło do 170 + często pokazywało 0. Czyżby to była wina "spuchniętej" ręki? Opaska nie jest zbyt ciasno, do tej pory pomiar był zawsze poprawny. Spotkał się ktoś z tym? Potrzebny reset, czy to jednorazowy wybryk?
Ostatnia odpowiedź: galakty, 13 Maja 2019 -
- 4 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
Cześć, Mam pewien problem. Ze trzy miesiące temu jeszcze tego samego dnia co kupiłem opaskę wgrałem mod, który między innymi zwiększył ilość powiadomień do 16. Wczoraj wyszła aktualizacja do mi fit 4.0.0, po zaktualizowaniu zaczął mi się wyświetlać komunikat "połącz z apk by uaktualnić". Próbowałem pozbyć się tego na różne sposoby...ponowne sparowanie z telefonem, z aplikacją mi fit, reinstal mi fit ale nic to nie dawało. Ktoś mi podpowiedział, że to może być kwestia tego, że kiedyś wgrałem tego moda więc zainstalowałem notify&fitness, na forum znalazłem oficjalne pliki i zacząłem wgrywanie, niestety zatrzymało się na językach, teraz już nawet żadne zasoby…
Ostatnia odpowiedź: Alveryn, 10 Maja 2019 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 764 wyświetleń
Czy jest możliwość za pomocą jakiejś apki sterować głośnością słuchawek bt?
Ostatnia odpowiedź: fing, 10 Maja 2019 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 624 wyświetleń
Cześć, Czy ktoś zna sposób w jaki mogę dostać się do wskazań akcelerometrow w opasce? Może być nawet z opoznieniem. Wiem że mogę je podejrzeć w oficjalnej apce - ale chciałbym je przetwarzać więc interesują mnie same dane. Z góry dzięki ;)
Ostatnia odpowiedź: Oxygenum2002, 9 Maja 2019 -
- 11 odpowiedzi
- 40,7 tys. wyświetleń
Witam ;> Jestem nową forumowiczką, prawdę mówiąc założyłam konto tylko na potrzeby tego tematu. W prezencie świątecznym dostałam wyżej uwzględniony Mi Band 3. Nigdy wcześniej nie posiadałam żadnej innej opaski tego typu, a także jest to mój pierwszy gadżet firmy Xiaomi. Przejdźmy do tematu. Mam problem ze sparowaniem urządzenia z moim smartfonem Huawei. Początkowo próbowałam z aplikacją Mi Fit sugerowaną w instrukcji obsługi ów urządzenia. Pomimo kilku prób sparowania opaski bez rezultatu. Następnie zainstalowałam aplikację Notify & fitness for mi band. Jak się domyślacie zmiana aplikacji nie wiele dała. Wyskoczyła informacja, że Mi Band odrzuca poł…
Ostatnia odpowiedź: Edward Teach, 5 Maja 2019 -
Śledzenie pływania
przez rahdar- 5 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Dzień dobry, Chciałbym zapytać, czy jest możliwość dodania do jakiegoś custom rom /firmware funkcji śledzenia pływania? Lub ewentualnie czy już istnieje jakiś rom, który posiada taką funkcję?
Ostatnia odpowiedź: damiano78, 3 Maja 2019 -
- 12 odpowiedzi
- 16,9 tys. wyświetleń
Witam, Połączenia przychodzące widać na opasce. Brakuje tylko powiadomień sms. Jak je włączyć?
Ostatnia odpowiedź: DJYano, 1 Maja 2019 -
- 2 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
Cześć, kupiłem opaskę i mam kilka pytań 1. Jaką aplikację polecacie do opaski, może być płatna. Czy Mi Fit jest najlepsza? 2. Zależy mi na inteligentnym wybudzaniu (w płytkiej fazie snu), czy ktoś tego używa i jaką aplikację poleca?
Ostatnia odpowiedź: zibboman, 27 Kwietnia 2019
- Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- Dalej
- Strona 3 z 7