Mi Band 3
172 tematów w tym forum
-
- 3 obserwujących
- 1,1 tys. odpowiedzi
- 346,2 tys. wyświetleń
Modyfikacje Xiaomi Mi Band 3. Wszelkie działania przeprowadzasz na własną odpowiedzialność. 14.07.2019: Modyfikacja firmware 2.4.0.20 (opaska bez NFC, wuhan) Mi Fit 4.0.6 data w formacie D.MM powiększone zegary wskaźnik baterii na 2 tarczy, ikona nieodczytanych powiadomień opaska przechowuje do 16 powiadomień czas wyświetlania powiadomień wydłużony z 6 do 10s wersja zmieniona na 6.4.0.20 by zapobiec automatycznej aktualizacji czcionki zegarów 'DIGI', 'BOX', 'KW': zasoby DIGI: zasoby BOX: zasoby KW: POBIERZ - w archiwum znajdują się wszystkie warianty modyfikacji firmware oraz zasobó…
Ostatnia odpowiedź: Matheusz, 1 Sierpnia 2020 -
-
- 23 odpowiedzi
- 81,1 tys. wyświetleń
Witam na mojej opasce mi band nie wyświetlają się żadne powiadomiena. Ani SMS ani połączenia. Wszystko jest sparowane,bluetooth też działa. Proszę o pomoc bo mi już brak pomysłów
Ostatnia odpowiedź: akszyn, 22 Września 2019 -
- 7 odpowiedzi
- 61,5 tys. wyświetleń
Po miesiącu bezproblemowego działania wczoraj niespodziewanie opaska straciła połączenie z telefonem i za cholerę nie szło połączyć się z Mi Fit. Pozornie działała ok, ekrany przewijały się normalnie, zaprogramowany alarm działał, nawet pogoda była aktualna. Reagowała na bluetooth w telefonie, tzn. gdy wyłączyłem pojawiała się przekreślona ikonka, po włączeniu ikonka znikała. Nie dochodziły jednak powiadomienia i nie dało się zsynchronizować z Mi Fit. I jeszcze bluetooth w telefonie coś świrował, bo rozłączał się co chwilę w samochodzie. Po ubiciu Mi Fit - pewnie w tle cały czas próbował połączyć się z opaską i wywalał bluetooth - problem w samochodzie ustał. Sam telefon …
Ostatnia odpowiedź: Jadzia, 29 Stycznia 2020 -
- 11 odpowiedzi
- 40,7 tys. wyświetleń
Witam ;> Jestem nową forumowiczką, prawdę mówiąc założyłam konto tylko na potrzeby tego tematu. W prezencie świątecznym dostałam wyżej uwzględniony Mi Band 3. Nigdy wcześniej nie posiadałam żadnej innej opaski tego typu, a także jest to mój pierwszy gadżet firmy Xiaomi. Przejdźmy do tematu. Mam problem ze sparowaniem urządzenia z moim smartfonem Huawei. Początkowo próbowałam z aplikacją Mi Fit sugerowaną w instrukcji obsługi ów urządzenia. Pomimo kilku prób sparowania opaski bez rezultatu. Następnie zainstalowałam aplikację Notify & fitness for mi band. Jak się domyślacie zmiana aplikacji nie wiele dała. Wyskoczyła informacja, że Mi Band odrzuca poł…
Ostatnia odpowiedź: Edward Teach, 5 Maja 2019 -
- 15 odpowiedzi
- 33,7 tys. wyświetleń
Hey. Próbuje połączyć band3 metodą opisywaną dla V2. Niestety Endomondo nie widzi opaski w sekcji Bluetooth Smart. Komuś się udało? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: maLENstwo, 17 Kwietnia 2019 -
- 18 odpowiedzi
- 28,4 tys. wyświetleń
Witam serdecznie, czy da się może ustawić tak mifit lub jakąś inna aplikacje, by stale sprawdzała tętno, nie tylko przy wysiłku, ale nawet spoczynkowe, np co 30min, bez konieczności przyciskania tego klawisza, tak jakby w tle? pozdrawiam Kuba
Ostatnia odpowiedź: galakty, 16 Maja 2019 -
- 8 odpowiedzi
- 24,6 tys. wyświetleń
Witam, Przyszedł dzisiaj do mnie MiBand 3, ściągnąłem MiFit ze sklepu Play, jednak nie mogę się zalogować w Aplikacji, za każdym razem dostaje komunikat "Nie udało się zalogować", próbowałem logowania z FB oraz numer telefonu. Jakieś rady? Czy to wina serwerów Xiaomi? #edit przy próbie usunięcia połączenia MiFit z Xiaomi wyskakuje także błąd - spróbuj ponownie później.
Ostatnia odpowiedź: wohard, 26 Lipca 2018 -
- 16 odpowiedzi
- 23,1 tys. wyświetleń
Witam, Mam pytanie odnośnie używania opaski na basenie. Wchodzę do wody, ustawiam sobię tryb ćwiczenia. Przepływam 2 długości basenu, sprawdzam a tam na wyświetlaczu godzina. Czyli podczas pływania przeszło mi z powrotem na główny ekran. Pytanie czy to kwestia wody (uderzenia rąk o tafle wody), czy może wykonywanych w wodzie gestów? Pozdrawiam, Krzysztof
Ostatnia odpowiedź: Marcin89, 2 Czerwca 2019 -
Mi band 3 - firmware 1 2 3
przez Prealien2009- 3 obserwujących
- 79 odpowiedzi
- 21,4 tys. wyświetleń
Cześć. Otóż zakupiłem opaskę Mi band 3 - firmware po chińsku. Nowe Mi Fit po rozpakowaniu ma kilka plików .*fw. Widziałem ze ktoś przerobił oprogramowanie do Mi band 2. Otóż moje pytanie jest następujące - jak otworzyć plik z rozszerzeniem fw. Gdyż chciałbym spolszczyć opaskę - i oczywiście zamieścić zmodyfikowane pliki tutaj.
Ostatnia odpowiedź: FromWP, 8 Sierpnia 2018 -
- 2 odpowiedzi
- 20,8 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, Zakupiłem dwie opaski Xiaomi Mi Band 3. Jedną dla siebie przez internet i jedną na prezent w Media Markt. Próbowałem sparować je przez aplikację z moim telefonem Xiaomi Mi A2, ale bezowocnie. Obie są zimne i nie reagują na nic. Zostawiłem jedną przez noc, żeby się naładowała niestety to nie pomogło. Wątpię, że mam tak wielkiego pecha, że obie są fabrycznie uszkodzone. Czy jest to może jakiś znany problem? Edit: Na Samsung J5 też nie działa
Ostatnia odpowiedź: Kermith, 19 Kwietnia 2019 -
- 8 odpowiedzi
- 20 tys. wyświetleń
Dzień dobry, Wczoraj rozpakowałem swojego Mi Banda 3 zakupionego w polskim oddziale Mi-store. Opaska została sparowana z moim urządzeniem i niby wszystko działa, ale niestety nie mogę odczytać pogody. Zamiast tego ciągle widnieje napis i ikonka chmurki " Połącz z apk aby uaktualić". W Mi Fit mam ustawione Miasto i usługę lokalizacyjną, więc nie wiem co może stanowić problem. Ktoś tak miał i jest w stanie pomóc? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Badyl1111, 3 Lipca 2019 -
- 10 odpowiedzi
- 17,7 tys. wyświetleń
Witam, myślałem, że zmiana z czasu zimowego przebiegnie automatycznie przy synchronizacji ale tak się nie stało. Amazfita BIP wyłączyłem i włączyłem i załapał... a jak to zrobić na MB3?? Wysłane w biegu...
Ostatnia odpowiedź: Marrik, 1 Kwietnia 2019 -
opaska zawiesiła się???
przez Magd- 1 obserwujący
- 14 odpowiedzi
- 17,3 tys. wyświetleń
Pomocy! Dostałam MIBand 3 w prezencie i od trzech dni walczę. Nie ukrywam, że nie mam zielonego pojęcia o sprawach technicznych i trzeba do mnie jak do przysłowiowej krowy na rowie - łopatologicznie. Po kolej. Zainstalowałam Mi Fit. Od początku telefon Huawei p8 lite nie widział opaski - resety BT, telefonu itp itd nic nie dawały. Przeczytałam, żeby zainstalować Notify & Fitness for Mi Band. Odinstalowałam Mi Fit, zainstalowałam N&F. Znalazł opaskę, wszystko hulało i buczało. Nie wiem czemu, ale byłam przekonana że teraz muszę zainstalować Mi Fit. I tak zrobiłam. Telefon zobaczył opaskę, zaktualizował ją i po pół godzinie znowu pojawił się na opasce komunikat…
Ostatnia odpowiedź: Magd, 4 Czerwca 2019 -
- 12 odpowiedzi
- 16,9 tys. wyświetleń
Witam, Połączenia przychodzące widać na opasce. Brakuje tylko powiadomień sms. Jak je włączyć?
Ostatnia odpowiedź: DJYano, 1 Maja 2019 -
- 1 obserwujący
- 8 odpowiedzi
- 14,5 tys. wyświetleń
Cześć, nigdzie nie mogę znaleźć jakichś testów itd, a przymierzam się do kupienia opaski głównie po to, aby liczyła kroki. Ale nie wiem czy jest sens ladować sporo więcej kasy w trójkę, jeśli dwójka liczy tak samo Testował ktoś ?
Ostatnia odpowiedź: b4s1l, 29 Sierpnia 2018 -
- 7 odpowiedzi
- 14,2 tys. wyświetleń
Jak wiemy w Mi Band 2 oraz Mi Band 3 oficjalnie nie można sterować muzyką, jednak za pomocą np. tej apki jest to możliwe za pomocą tapnięć. Może to być wygodne, może nie być. Ja bym to wolał robić za pomocą gestów (np. przesunięcie w lewo palcem uruchamia następne piosenkę, w prawo cofa, guzik pauzuje/uruchamia). Ja chciałbym, żeby było to dostępne natywnie w opasce, wtedy byłaby naprawdę idealna. W nowej opasce jest większy ekran, więc nie powinno być z tym problemów. Wpadłem na pomysł by na forum en.miui zrobić "feature request" i ankietę czy ludzie by to chcieli. Nie wiem czy to coś da, ale jeśli miałoby to dużo głosów i komentarzy to jest szansa, że zostanie zau…
Ostatnia odpowiedź: SKORPION, 25 Października 2018 -
- 34 odpowiedzi
- 12,3 tys. wyświetleń
Pytanie do posiadaczy nowego miband 3. Czy pasek w tej wersji jest lepszy niż w dwójce? W poprzedniej wersji paski pękały, wypadał taki plastik ze środka i opaska już nie trzymała pastylki. Z tego co widzę teraz opaska wchodzi niejako w środek pastylki. Jak to trzyma? Nie ma tendencji do wypadania? Jest to stabilne?
Ostatnia odpowiedź: SKORPION, 26 Października 2018 -
Mi band 3 na rower
przez Barek- 7 odpowiedzi
- 12,1 tys. wyświetleń
Czy można ustawić na ekranie mi band 3 zamiast "Bieżnia" np: "Jazda na rowerze"? Tak aby móc uruchamiać aktywność (Jazdy na rowerze) bez uruchamiania aplikacji MiFit na telefonie, a bezpośrednio przez MiBand3.
Ostatnia odpowiedź: Artek610, 10 Kwietnia 2019 -
- 6 odpowiedzi
- 11,1 tys. wyświetleń
Posiadam dwa paski łączące miband z ładowarkę, jednak... oba po prostu fizycznie nie pasują, nie łączą elektrycznie urządzenia z łądowarką. Nie wiem jak to jest możliwe. Czy z powodu temperatury uległy wykszywieniu, powiększeniu... (mało prawdopodobne tym bardziej, że oba wyglądają tak samo). W jaki sposób można naładować opaskę? Oczywiście w teorii istnieje możliwość łączenia za pomocą jakichś zaczepów zrobionych ze.. spinacza czy innego drutu. Jednak w praktyce może to nie być łatwe do wykonania.
Ostatnia odpowiedź: bischop, 16 Kwietnia 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
Cześć, kupiłem opaskę i mam kilka pytań 1. Jaką aplikację polecacie do opaski, może być płatna. Czy Mi Fit jest najlepsza? 2. Zależy mi na inteligentnym wybudzaniu (w płytkiej fazie snu), czy ktoś tego używa i jaką aplikację poleca?
Ostatnia odpowiedź: zibboman, 27 Kwietnia 2019 -
- 42 odpowiedzi
- 9,9 tys. wyświetleń
Witam prosze o pomoc jak zmienić język w opasce mi band 3 nfc mam iphona 7 aplikacja mi fit 3.5.0
Ostatnia odpowiedź: bogacz, 1 Grudnia 2018 -
- 7 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
Witam, od paru dni jestem posiadaczką opaski Mi Band 3, używanej wcześniej przez kogoś innego. Po 3 dniach noszenia zaczęłam czuć dziwny, pulsujący ból w miejscu, gdzie znajduje się pastylka, także wykluczam od razu "mechaniczne" otarcia od samej opaski, bo ten ból (choć nieznaczny) objawia się w tym jednym punkcie. Po zdjęciu opaski wciąż ten ból się utrzymuje, ale już w mniejszym stopniu i przechodzi na całą rękę, takie nieprzyjemne ciarki. Czy to możliwe JAKKOLWIEK DZIWNIE TO NIE BRZMI, by mi szkodziły "fale" wysyłane przez pastylkę (a dokładniej sensor tętna) do skóry? Pytałam inne osoby, i one nie miały nigdy takiego problemu. Co może być problemem? Może to jakieś…
Ostatnia odpowiedź: martynaf, 21 Lutego 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 8,9 tys. wyświetleń
Cześć, Mam problem z Mi bandem 3. Mianowicie dziś do pracy wybrałam się pieszo, jest to około 2km. W połowie drogi zauważyłam, że opaska nie liczyła kroków. Naliczyła tylko około 200 kroków, które pewnie zrobiłam po domu. W połowie drogi włączyłam tryb "spacer" kroki były naliczane, jednak po zapisaniu "treningu" w podsumowaniu pojawiły się ilość wykonanych kroków, ale w apce nadal mam te 300 kroków. Jest to już taka druga sytuacja, za pierwszym razem rozłączyłam opaskę z telefon i podłączyłam na nowo, było wszystko w porządku. Teraz ta sama sytuacja, jednak rozłączenie nie pomogło. Przesyłam screeny, o co dokładnie mi chodzi. Podłączoną mam również aplikację ZDROWIE…
Ostatnia odpowiedź: Stefa20, 21 Marca 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 8,7 tys. wyświetleń
Cześć, Niedawno stwierdziłem że fajną opcją byłoby zsychronizowanie Mi Fit z Google Fit a następnie z Endomondo na którym mam zapisane wszystkie aktywności sprzed zakupu opaski Xiaomi. Poszukałem jak połączyć te aplikacje i znalazłem między innymi to: Niestety u mnie takiej opcji nie ma jak dodawanie innych kont. Wiem jeszcze tylko że jak zakładałem konto nie wybrałem opcji którą na screenshocie podpisałem 1 lecz 2. Czy da się jeszcze je jakoś połączyć? Z góry dzięki za pomoc
Ostatnia odpowiedź: Baranejro, 12 Lipca 2019 -
- 2 odpowiedzi
- 8,7 tys. wyświetleń
Jak w tytule. Nowa opaska oprogramowanie 1.5.0.2 Wstaje z łóżka, robię 10 kroków, siadam a opaska nie aktualizuje statusu. Wstaje robię 20 kroków to opaska naliczy 10 bądź wcale. iphone zmierzył dziś 144 kroki a opaska 118. Czy unasząc nadgarstek jak idziecie to kroki od razu się aktualizują ? Ani na opasce ani w aplikacji mifit tak się nie dzieje. Mając opaskę pierwszej generacji to aktualizowalo ni na telefonie od razu. głównie używam telefonu z iOS Reklamować opaskę na banggood ?
Ostatnia odpowiedź: FromWP, 12 Września 2018