majdan12 Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Już nie pamiętam kiedy czarny telefon miałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Ja też nie pamiętam kiedy ostatnio czarny telefon miałem, ale nie żałuję zmiany bo w czerni super wygląda. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 @tomasznowak Telefon mógłby byś nawet srebrny/szary ale żeby miał czarne szkło które eliminuje ramki wyświetlacza (wizualnie). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 45 minut temu, majdan12 napisał: @tomasznowak Telefon mógłby byś nawet srebrny/szary ale żeby miał czarne szkło które eliminuje ramki wyświetlacza (wizualnie). dokładnie, biały RM4X wygląda tragicznie przez te ramki, tzn złoty ale front biały Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Witam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość W najbliższych dniach będę przenosić numer do Play i wybrałam sobie telefon Redmi Note 4 4GB/64GB SD. Moje pytanie dotyczy tego jakich oznaczeń szukać w przypadku zakupu akcesoriów do tego modelu tj. etiu, szkło itp. Z góry dziękuję za porady typu a po co Ci telefon od operatora, że drogo, że umowa na 2 lata. To moja świadoma decyzja i dobrze mi z tym Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Dziękuję za jakże "miłe" powitanie. Nie uważam się za kretynkę. Być może przegapiłam tak oczywisty pierwszy post w temacie. Nie uprawnia Cię to jednak do obrażania mnie. Widnieje nad Twoim avatarem napis "zaawansowany" - niestety chyba nie w tym, żeby pilnować kultury języka. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 (edited) Dnia 14.08.2017 o 12:14, radier napisał: Wzruszające. Darowałbyś sobie to śmieszne nabijanie postów Dnia 14.08.2017 o 11:02, majka napisał: Witam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość W najbliższych dniach będę przenosić numer do Play i wybrałam sobie telefon Redmi Note 4 4GB/64GB SD. Moje pytanie dotyczy tego jakich oznaczeń szukać w przypadku zakupu akcesoriów do tego modelu tj. etiu, szkło itp. Z góry dziękuję za porady typu a po co Ci telefon od operatora, że drogo, że umowa na 2 lata. To moja świadoma decyzja i dobrze mi z tym Pozdrawiam. Generalnie nie ma się czym przejmować. Wszystkie akcesoria będą pasować do każdego modelu - różnią się wyłącznie detalami. Edited August 15, 2017 by Antyhaker 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 O widzisz, pierwszy raz o tym słyszę - no ale w sumie to detal, można dziurkę w pokrowcu wydłubać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozor Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Co widzę jakieś zdjęcie to błędnie podpisane. Mam Redmi Note 4X, w ustawieniach Numer Modelu to Redmi Note 4X. Wg opisu powinienem mieć diodę IR z boku a mam na środku. Na środku mają Redmi Note 4 a nie 4X. Chińczyk tak samo opisuje modele, trzeba patrzeć wszędzie na zdjęcia i kupować np. pokrowce niekoniecznie do swojego modelu jeśli mają pasować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Słony Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Dnia 8.07.2017 o 20:15, mgcompany napisał: Uwaga na opisy typu "GLOBAL ROM"!!! To nie jest to samo co "Global Version", to tylko wgrana globalna wersja systemu MIUI z większą ilością języków do wyboru. Global ROM nie odblokowuje częstotliwości. Nie wiem czy dobrze rozumiem, zamówiłem słuchawkę z tego linku http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-4-4-64-snapdragon-625-global-eu-i6821556151.html?fromVariant=6831024608 Jest tu napisane ,,NOWOŚĆ 2017!!! AKTUALIZACJE OTA - GLOBAL ROM LTE 800 MHz'' czyli 1. sprzedawca źle napisał 2. ściemnia wiedząc ze nie da się sprawdzić czy telefon działa na LTE800 ? Ktoś ma jakiś pomysł ? Siedzę od rana, czytam, czytam i czytam i im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Nie wiem, którą wersję kupujesz, ale przy czarnej 3/32GB jest napisane w opisie , że obsługuje pasmo B20. Da się sprawdzić czy telefon obsługuje to pasmo na przykład przez aplikację Network Signal Guru ze sklepu play, ale trzeba zrobić root 'a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Słony Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 (edited) Zamówiłem złotą 4GB / 64GB, opis jest taki sam bez znaczenia który model się kliknie tylko po przeczytaniu tego tematu zaniepokoiło mnie to co zacytowałem wyżej. By zrobić root trzeba najpierw odblokować bootloader, jak będę czekał na email to te 14 dni szybko zlecą i zanim zweryfikuje poprawność słuchawki to będzie już za późno na ewentualny zwrot. Edit. Dzięki. Edited August 24, 2017 by Słony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 (edited) @Słony Mam telefon z tej samej aukcji. Tyle że dark Grey. Obsługuje LTE B20. Po ofoliowanym opakowaniu z dopiskiem global version można już to na wstępie założyć i tak faktycznie jest Edited August 24, 2017 by Wojusek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirael Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 (edited) Tak czytam cały wątek i zaczynam mieć wątpliwości co do mojej wersji tym bardziej, że nigdzie na forum nie jest napisane ażeby była wersja Note 4x 3GB + 16GB pamięci. Może ktoś mi powiedzieć jaką wersję posiadam i czy ewentualnie, póki jest czas, odesłać? Na pudełku widnieje Note 4X i w nalepce na telefonie 2016101 Edited August 25, 2017 by Dirael Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirael Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Dzięki za info. Jeśli mam być szczery to brak pasma B20 nigdy mi nie przeszkadzał (miałem okazję używać między innymi One+), bardziej się bałem, że może to być jakaś "podróbka" bo wszędzie informacje o Note 4x mówią o najniższej wersji z 32GB ROM. Rozumiem, że na dniach (oficjalnie podobno dziś) dostanę MIUI 9? (Oficjalnie nic o czasie wydania dla wersji global nie ma a zatem powinienem mieć nakładkę w dniu wydania?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomson Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Też się zastanawiam kiedy dostaniemy aktualizacje do MIUI9 (wersja global) bo przydałby się multitasking Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 6 godzin temu, tomson napisał: Też się zastanawiam kiedy dostaniemy aktualizacje do MIUI9 (wersja global) bo przydałby się multitasking no to generalnie jak dla mnie jedyna zauwazalna roznica pomiedzy miui 8 a 9. zawsze mozna sie przesiasc na miuipolska, cala na prawde stabilnie i od dzis rowniez wprowadzone sa aktualki OTA:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aazmath Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Chłopaki, to jaki ja mam model w końcu ? Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozor Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 (edited) W którym miejscu na opakowaniu jest podany "Product model"? Edited September 7, 2017 by Pozor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozor Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Moje opakowanie jakieś inne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozor Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Czyli sprzedawca pisze nieprawdę na aukcji, że ma 800 MHz LTE. Teraz muszę sprawdzić jakoś czy w ogóle LTE działa bo łączy się tylko H+ na dwóch różnych kartach SIM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 wrzuć ten odnośnik do aukcji, chętnie rzucę okiem co to to Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Nie trzeba wersji płatnej network siganl guru do sprawdziania bandów. Tylko root. Ale jeśli ma telefon na mtk to bez roota apką enginiering mode mtk można też i bandy podglądać i wymuszac Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Ja nie wiem nad czym się zastanawiacie. Ma Note 4X - 4/64 GB - Brak LTE 800 MHz B20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozor Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Pogrzebałem w apce enginiering mode mtk i znalazłem, że powinien obsługiwać LTE bez 800 MHz jednak nigdy jeszcze nie połączył się z LTE. Telefon kupiony NA TEJ AUKCJI, sprzedaje dalej ale już podrożały. Dalej w opisie telefony mają mieć LTE 800 MHz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 @Pozor Zapewne chodzi o to że APN trzeba inny aby ci zadziało LTE. Ja aktualnie mam Plush (marka Plus'a) i też nie działało mi LTE bez poprawnego APN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 @k3lt Ja bym to zrobił i kupił wersje 3/32 GB - Snapdragon 625 - W Proline za 699 zł. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozor Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Nie mam potrzeby zwracania telefonu bo jestem z niego zadowolony ale dla własnej ciekawości chciałem to sprawdzić. Jedyne co mogę zrobić to wystawić komentarz do aukcji np. neutralny ze względu na błędny opis produktu. Interesowała mnie tylko i wyłącznie wersja 4/64GB. LTE działa. Włożyłem kartę tylko do transmisji danych, która w tablecie łączy się z LTE i od razu w telefonie też zadziałało LTE. Będę musiał skontaktować się z operatorem, bo wg symbolu posiadanej karty powinno LTE powinno działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 (edited) @Pozor Żaden neutralny a negatywny bo to nie jest różnica która nie wpływa na korzystanie. Wiesz o tym że MTK jest gorszy od Snapdragon? i dobitnie to widać w czasie pracy na baterii. 3 a 4 GB RAM W MIUI nie zauważysz różnicy a 64 GB ROM ok jak masz mieć 56 GB gier bo na pliki jak muzyka, zdjęcia to karta pamięci i będzie dobrze a można mieć dwie sim i kartę pamięci przy odpowiedniej modyfikacji karty sim. Chociaż każdy wie twoja edycja nie ma LTE 800 MHz B20 ale to sprzedawca powinien wiedzieć co sprzedaje. Edited September 7, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Potwierdzam słowa @majdan12 Miałem wersję z mtk 4/64gb zamieniłem na snapdragon 4/64 i jest dużo lepiej. Jak masz możliwość oddaj tego mediateka i bierz snapa z lte800 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 @Wojusek Ja nie mam nic do edycji 4/64 GB ale cena jest za wysoka i 3/32 GB jest idealna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Chodziło mi ogólnie o przewagę snapa nad mediatekiem, który też nie jest złym procesorem, jednak na ten moment snap ma więcej do zaoferowania. A wersja z 4gb pamięci ram może i trochę przerost formy nad treścią ale taki mi się akurat uwidzial i sobie chwale..;) choć podejrzewam, że różnica pomiędzy 3 a 4gb ram jest znikoma:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 11 godzin temu, Pozor napisał: Nie mam potrzeby zwracania telefonu bo jestem z niego zadowolony ale dla własnej ciekawości chciałem to sprawdzić. Jedyne co mogę zrobić to wystawić komentarz do aukcji np. neutralny ze względu na błędny opis produktu. Interesowała mnie tylko i wyłącznie wersja 4/64GB. LTE działa. Włożyłem kartę tylko do transmisji danych, która w tablecie łączy się z LTE i od razu w telefonie też zadziałało LTE. Będę musiał skontaktować się z operatorem, bo wg symbolu posiadanej karty powinno LTE powinno działać. Oczywiście, że jest takowa potrzeba ... Skoro to faktycznie jest błąd to wręcz powinieneś to zrobić - w przeciwnym przypadku dalej wszystkim będzie wszystkim wciskać ciemnotę i nikt nie będzie protestować. Może to być zwykłe niedopatrzenie, albo celowy zabieg sprzedawcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 @Antyhaker To jest celowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 [mention=10517]Antyhaker[/mention] To jest celowe. Nie mnie oceniać, ale też bym na to stawiał.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts