Dragonfail Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 @GoldSnickers ja mam. Bateria tak samo jak w 8.1.15.0. Nic szczegolnego.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyps Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Od piątku jestem na dev 7.5.11 Z tego co zauważyłem to wyraźnie wydłużył się SOT. Myślę, że wynik byłby jeszcze lepszy ale nie ładowałem telefonu i zaczęło naliczać od 80%. Na razie jestem bardzo zadowolony. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonfail Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Od piątku jestem na dev 7.5.11 Z tego co zauważyłem to wyraźnie wydłużył się SOT. Myślę, że wynik byłby jeszcze lepszy ale nie ładowałem telefonu i zaczęło naliczać od 80%. Na razie jestem bardzo zadowolony.Nom. Ten ostatni dev pod względem baterii jest cudny Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 (edited) a jaki to numer? to juz jest android 7.0?? nie ma problemu z przejsciem ?? kasuje wszystkie dane? jak to wgrywacie ? Edited May 16, 2017 by data17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 17, 2017 Share Posted May 17, 2017 Devy od dawna są na 7.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Ciągle włączona synchronizacja, gps, dane komórkowe. Przez ok 7 godzin średni zasięg H+ reszta to LTE i tam gdzie widać Wi-Fi no to Wi-Fi. Nie wiem jak Wy to robicie że wam trzyma 2 dni XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Dnia 14.05.2017 o 14:33, szyps napisał: Od piątku jestem na dev 7.5.11 Z tego co zauważyłem to wyraźnie wydłużył się SOT. Myślę, że wynik byłby jeszcze lepszy ale nie ładowałem telefonu i zaczęło naliczać od 80%. Na razie jestem bardzo zadowolony. Masz włączoną synchronizację danych? Wyłączasz internet gdy nie używasz telefonu? Jakość zasięgu też chyba ma duży wpływ na baterię co nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 @Fps... Jakość sygnału bardzo dużo robi. Jakbyś miał ciągle LTE to byś miał 7-8h. Poza tym 3 apki które Ci najwięcej ciągnął fb, snap i Instagram. Wszystko bardzo się nie lubią z bateriami. Fb nawet nieużywany ciągnie dużo baterii, ja preferuję wywalanie tego z telefonu i messendżera lite, ale jeśli nie umiesz bez tego żyć to musisz się pogodzić że 15h sot nie zrobisz. Ja telefon ładuje regularnie co 3 dni przy ekranie 7-12h. Spróbuj fb lite to na pewno by już zrobiło swoje. Snapy i instagramy ubij w tle o ile nie potrzebujeszWytapatalkowane z Szajomi Nołta 4 Glołbal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 @fps polecam używać FB w przeglądarce, zainstaluj Messenger v89 (znajdziesz na apk mirror) i gdy nie używasz danych mobilnych ustaw sieć na 2G. Ja używam dwóch SIM, bluetooth, wifi, synchronizacja codziennie od 8:00 do 1:30 (mam ustawiony harmonogram w Panelu Sterowania) ROM to 7.5.18Wysłane z mojego Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
painball Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Przez 1 dzień 11h ekranu. Z jednej strony robi wrażenie. Z drugiej smutne;pWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
exwindows Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Przez 1 dzień 11h ekranu. Z jednej strony robi wrażenie. Z drugiej smutne;pWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaMoże dyżur w pracy Wytapano z RN4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
painball Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Tym bardziej smutne;pWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Sad but true Serwisantowi telefon milczy tylko w nocy Wysłane z mojego Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Cześć, mam redmi Note 4 snap i problem tkwi w tym że mój SoT wynosi 5 godzin Mało używałem telefonu, brak fb itp Po prostu przeglądarka i YouTube 70 % WiFi reszta dane komórkowe Najnowsze MiuiPolska mam, instalacja na czysto przez miflash i nic nie pomogło wipe także teraz przez 10 minut spadło 2% jasność na połowę GPS wyłączony autostart nic, w tle nic nie chodzi generalnie mam mało aplikacji To jest trzeci cykl ładowania telefonu od nowości ładowalem od 20-30 % do 100 i odlaczalem, Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Masz roota ? Jeśli tak to zainstaluj betterbatterystats (ściągnij bezpośrednio z xda). Ja miałem w pewnym momencie problem, że *net_scheduler* mi ciągnął strasznie baterię i wystarczyło przeinstalować "usługi google". Może masz jakiś podobny problem, że musiałbyś głębiej sięgnąć w to co ciągnie baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 nie mam żadnych procesów Dodam że cały czas mi się resetuje ten liczony czas mam np włączenie ekranu 30 minut wchodzę za 3 minuty i jest 5 minut Dziwne, dziwne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feanaro Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Mam ten sam problem. Parę dni temu zainstalowałem sobie Miuipolska 7.5.28 i jakoś wydawało mi się że bateria gorzej trzyma, ale mało używałem telefonu przez ten czas i zapomniałem o sprawie. Mam to samo co ty - absolutnie nic nie działa w tle, ekran na takiej samej jasności jak na stable 8.2.7.0, używam tylko lte + przeglądarki i procenty topnieją w oczach, 1% schodzi w 4-6 minut, średnio wychodzi 5. Niestety nie pamiętam jak dokładnie to wyglądało na global stable, ale akurat nie mam co robić to chyba zainstaluję z powrotem tamtem system i sprawdzę. Jedna rzecz która mi do głowy przychodzi, to może Adaway. Nie miałem go na starym systemie (zamiast niego Adblocker Reborn moduł Xposed, który swoją drogą lepiej działał). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feanaro Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Używając telefonu w taki sam sposób na gołym i wesołym global stable 8.2.5.0 zbiłem 3% w 25 minut, czyli średnio 1% daje 8,3 minuty. No jest to trochę lepiej. Zainstaluję roota i resztę wszystkiego co miałem i zobaczę czy wtedy się coś zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 No nie mogę już z tą bateria zawsze co telefon od xiaomi to bateria Wchodzę w użycie baterii i aplikacja ustawienia przestały działać Wipe nie działa Telefon ma 78% i 1.3 godziny na ekranie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszmagiera12 Posted June 10, 2017 Share Posted June 10, 2017 Pierwszy cykl ładowania i taki wynikWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seweryn.f Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 U mnie po drugim ładowaniu taki wynik.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GGancar Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Mini polska 7.0 chyba nie jest źle Link to comment Share on other sites More sharing options...
batia Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 U mnie tak. Jestem mega zadowolonyWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
newacc Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Witam Dzisiaj odebrałem swojego RN4X. Cały czas wyświetla czarny ekran i białe logo MI. Od ponad 4 godzin. Chcąc to naprawić wyłączyłem i włączyłem go około 20-30 razy+10 razy przechodziłem do fastboota. Połowę tych operacji wykonywałem przy podłączeniu do ładowarki. Myślicie, że może to wpłynąć na czas pracy baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Znaczy na przyszłość? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianta_d Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Myślicie, że może to wpłynąć na czas pracy baterii?Raczej w tym czasie nie ładuje, ale przy tej pojemności baterii, o ile była naładowana, nie powinno być problemu.Tap RN4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Nie. Specyfika nowych baterii jest taka, że mogą być doładowywane w każdym momencie, inaczej zwykłe podłączenie do komputera by przesłać pliki do/z pamięci, wiązałoby się z zmniejszeniem żywotności baterii, a to bez sensu. Zresztą tyle lat używam smartphonów, jeszcze długo przed tym gdy wymyślono iPhona i słowo "smartphone" stało się popularne, no i baterie były wykonane różnych technologiach i jakoś nie miałem z nimi problemów (pomijając spieprzony układ zasilania w Redmi Note 2), a grzebało się w nich codziennie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
newacc Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Dobrze wiedzieć ciągłe trzymanie przycisku zasilania, praktycznie co jakieś 15 sec też nie powinno na nic wpłynąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Dnia 17.06.2017 o 21:28, batia napisał: U mnie tak. Jestem mega zadowolony Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Ziomek jak Ty to robisz? Ja dobijam do 5-6 godzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batia Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Nic konkretnego, jasnosc na auto, telefon od goldweya global nic nie zmienialemWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Bateria ideolo jak dla mnie Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xernes Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 9 godzin temu, fps napisał: Ziomek jak Ty to robisz? Ja dobijam do 5-6 godzin. Z moich obserwacji - słowo klucz to: "jasność ekranu". Tryb auto to przesada bo jest za ciemno. Ustawienie wyświetlacza na 40% jest ok. Telefon ładuję co 3ci dzień, przy wykorzystaniu baterii na podświetlenie ekranu ponad 8h. Moim zdaniem wynik rewelacyjny. Przy tym korzystam z internetu, bluetooth w aucie itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianta_d Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Dobrze wiedzieć ciągłe trzymanie przycisku zasilania, praktycznie co jakieś 15 sec też nie powinno na nic wpłynąć? Chyba, że go uszkodzisz mechanicznie. System Ci nie bootuje więc softwerowo nic nie uszkodzisz.Ja przez RN2 podczas zabawy rozładowałem całkowicie baterię, tylko że tam bateria była wyjmowana i dało się ja naładować prosto z ładowarki Tap RN4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszQ Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Świetny telefon Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 15 godzin temu, newacc napisał: Dobrze wiedzieć ciągłe trzymanie przycisku zasilania, praktycznie co jakieś 15 sec też nie powinno na nic wpłynąć? Co najwyżej przycisk może się szybciej zepsuć, ale ile tak naprawdę razy go się wciska? Tysiące razy, a przyklejony jest do ramki metalowej, więc też nic się nie stanie. Chyba, że masz kila ton nacisku w palcach, to ramkę połamiesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts