tomi127 Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Pomyślałem, że dobrze byłoby pokazać ewentualnym niezdecydowanym jak bateria trzyma w RN4X, osobiście jestem bardzo zaskoczony. Co prawda jakoś mega dużo w tym czasie telefonu nie używałem, i brak powiadomień push (aplikacje FB Lite i Messenger są ale nie jestem w nich aktualnie zalogowany). Telefon w tym czasie to trochę rozmów, internet, apka wykopu i youtube. A jak Wasze osiągi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 a to ponad 4H na wifi czy LTE bo to też ważne Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Ja net Wi-Fi trochę SMS-ów, trochę grania sporo oglądania YouTube pisania na messanger i przeglądania neta Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
exwindows Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 (edited) Po LTE 17 h reszta wi-fi . Trochę Heartston , YouTube, tapatalk,strony www, synchronizacja 3 kont e-mail, messanger, Facebook.Kilka rozmów,smsrom V8.2.2.0.MCFMIDL Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited April 8, 2017 by exwindows edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 Dosyć dobrze 3ma bateria na tym telefonie ,chyba można porównać do RN3P choć ma starszy procek,na moim przy 2dniach 7h wyciagneWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lionel Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 Wrzucajcie od razu info na jakim romie macie takie wyniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilboo Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 Dużo yt, netflixa, spotify, trochę prostych gier. Synchronizacja cały czas włączona. Rom Global Stable 8.2.2.0 Ogólnie jestem bardzo zadowolony, bateria spokojnie wytrzymuje dwa dni użytkowania. Po przesiadce z iPhone'a 5S czuć ogromną różnicę na plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ahmaret Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 Podrzuci ktoś link do Romu global stable 8.2.2 ofc do rn4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 A nie ma normalnie na en.miui.com? Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ahmaret Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 No właśnie en. Mini widzę tylko Redmi Note 4 nie ma tam z 'x' chyba że mam wybrać Redmi Note 4 i tam wybrać wersję qualcolmm global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 Wygląda na to że tak. Jeszcze w czwartek był normalnie Redmi Note 4x.Może powoli dochodzi do nich że ludzie się motają z tymi oznaczeniami .Wracając do tematu to ten telefon po WiFi jest niemożliwy. Ekran 40% podświetlenia, większość YT Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 Jasność około 30-40%, praktycznie cały czas WIFI włączone i Bluetooth podpięte do MiBanda 2, trochę YT, w tle Peel Remote, Facebook, Messanger, Discord i MiBand Tools. Wersja ROM to xiaomi.eu 7.4.6Wysłane z mojego Redmi Note 4X 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 (edited) Specjalnie dla testu nie ładowałem i oto taki wynik przy ostatnich 3% Wysłane z mojego Redmi Note 4X Edited April 9, 2017 by Heisenberg 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boniekk Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 Która jasność jest bardziej wskazana pod oszczędność baterii ? Ta która niby dosotosywuje się do otoczenia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 Nawet w trybie auto suwak od jasności działa więc wszystko zależy od tego jak mocno go przesuniesz. Wysłano z Redmi Note 4x 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boniekk Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Mam pewien problem. Przez pierwsze 3 dni uzytkowania podczas gdy zostawialem telefon na noc poziom baterii zmienial sie tylko o 1% przy wlaczonym wifi i budziku. Od dwoch dni zauwazylem zmiane, podczas normalnego uzytkowania tez szybciej schodzi bateria, a dzis w nocy bez budzika zeszla az o 6% bo gdy kladlem sie spac mialem 96%. Co moze byc nie tak ? mam wgrane same podstawowe apk (fb, messenger, snap, insta, youtube)i w ktorych powiadomienia glownie mam wylaczone (wyjatek fb i messenger) ale od tego czasu lista apek sie nie zmienila nadal mam te same co wtedy gdy poziom przez noc spadal o 1%. Boje sie ze bedzie jeszcze gorzej. Czego to moze byc wina ? Aktualizacje do 8.2.4 zrobilem. W linkach wrzucam screeny. https://zapodaj.net/4c96945488fcf.png.html https://zapodaj.net/3a717f0ecad7e.png.html https://zapodaj.net/ba1e64cc2636a.png.html https://zapodaj.net/fbfdd0af99fdb.png.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Mi po aktualizacji do 8.2.4.0 też bateria zaczęła lecieć w oczach. Usunąłem wszystko z Ramu, usunąłem pliki z cache niepotrzebne (przez panel sterowania w systemie) i przede wszystkim zrobiłem restart telefonu. Pomogło i bateria trzyma po staremu. Poza tym fb żre baterie jak głupie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Bo to Facebook Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lionel Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Też mam od wczoraj 8.2.4 i bateria trzyma idealnie! Nawet zauważalnie lepiej niż wcześniej. Przy zwykłym normalnym użytkowaniu około 20% na dzień, bajka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonfail Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Nom. Ja mam to samo. Używam dosyć sporo i codziennie zostaje mi 50 procent baterii wieczoremWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 I ja się pochwalę jak u mnie bateria hula. Ja jestem bardzo zadowolony, poprzedni S4 ledwo do wieczora dotrzymywał, a tutaj przy o wiele intensywniejszym korzystaniu mam 3 dni na jednym ładowaniu W ogóle zauważył ktoś z Was, że te niebieskie paski wifi, gps czy ekranu są rysowane bez sensu. Wg. tego w czasie jak spałem to miałem przez długi czas włączony ekran. GPS miałem włączony przez ponad godzinę i w ogóle nie ma tego odnotowanego, a telefon podłączyłem też na jakieś 5 minut, żeby zgrać parę plików z karty SD i też nic na ten temat nie ma. Niby nic ważnego, z jednak nie sądziłem, że da się to skopać. Ważne, że jednak tak czy siak bateria dobrze trzyma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Kurde a mi się zdaje że teraz na miui 8.2 gorzej trzyma.. i jeszcze system Android duży żre baterii Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 U mnie też tak samo, ale SOT 9-10h po LTE na dual sim więc mam to gdzieś Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 (edited) Bateria w tym telefonie jest bezkonkurencyjna! Soft 8.1.15.0 Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited May 11, 2017 by radier Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralemptor Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 (edited) Nie mam screenshotów, ale zauważyłem, że... na przedostatniej wersji xiaomi.eu bateria dłużej trzyma w spoczynku, kiedy telefon korzysta z danych komórkowych (przy dobrym zasięgu LTE) niż kiedy korzysta z WiFi (również przy dobrym zasięgu, kilka metrów od routera) Kiedy zasięg komórkowy jest lipny i telefon przełącza się między 3G a 4G, to spadek % w spoczynku jest podobny lub większy niż przy wifi. Taka ciekawostka. edit - oczywiście, synchronizacja działa, tzn. pobierają się mejle, powiadomienia z Messengera Lite, jakiś Instagram wskoczy itp. Edited May 9, 2017 by paralemptor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanney Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 miui 7.4.27 - bez jakiegoś skrajnego oszczędzania baterii jest świetnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
painball Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 U mnie bateria średnio 5-6 godzin ekranu. Ale bardzo dużo rozmawiam ( około 8h -4h dziennie) i tak drania ładuje co 2gi dzień. Ostatni global stable.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyps Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 Hmmm... Mam Note 4 Global z LTE 800MHz i o takich wynikach jak wy mogę pomarzyć. Mój rekord to 6 godzin SOT i trochę więcej niż dwa dni czuwania. W ogóle nie korzystam z wi-fi a sieć ustawiona na sztywno na 3G. Soft Global 8.1.15.0 Czy jest szansa, że po odblokowaniu bootloadera i wgraniu xiaomi.eu bateria będzie trochę lepiej trzymała? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 (edited) Tak, jest taka szansa Na tym modelu wczoraj jak włączyłem nawigację i ekran to przypomniało mi się po 7h i dopiero wyłączyłem, miałem 30% naładowania jeszcze. Edited May 10, 2017 by sp4ubw Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 Po co ustawiać sieć na 3g na sztywno? Jeśli masz dobry zasięg to na LTE Ci wytrzyma dłużej niż na 2g nawet Mi na global dev trzymał 3 dni i ekran 8-9h. Na 2.4.0 znowu ekran przekroczył 12h. Wróciłem teraz do 1.15.0 i czasami mi spada 10% baterii przez 1,5h włączonego ekranu a czasem bateria leci na łeb na szyję jak tel szuka sieci. Ja mam non stop włączone wifi nawet poza domem, gps i jakość na auto.Wytapatalkowane z Szajomi Nołta 4 Glołbal Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyps Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 3G mam na sztywno ponieważ telefon ciągle przerzucał mi zasięg między LTE/3G. Wydawało mi się, że to właśnie może być przyczyną takiego szybkiego spadania baterii. Z ekranem też nie ma cudów ponieważ 10% wystarcza mi na jakieś 30-40 minut. W redmi 3 spokojnie robiłem 1,15h. Właśnie odblokowałem bootloader i poczekam do jutra na nową aktualizację MIUI. Mam nadzieję, że coś pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Jak przerzuca zasięg to rzeczywiście może być problem. 1.15.0 ogólnie wydaje mi się bardziej wybredny niż dev'y. Jak się nic nie robi to będzie leżał i dwa tygodnie, a tak to raz bateria leci szybko raz wolno. Ja ładowałem przedwczoraj na wieczór telefon to rano miałem dalej 100%, przez dzień miałem SOT 4h, ponad 2h gps'u no i właśnie jeździłem rowerem po takich zadupiach gdzie nie ma w ogóle zasięgu to dzisiaj rano mam już 45%. W dev'ie widziałem parę bugów które mnie za bardzo denerwowały dlatego wróciłem, ale przy takim korzystaniu tam by zeszło mniej baterii. Na stabl'u za to lepiej działa telefon jak się jest na stabilnej sieci. Siedząc w domu przy wifi można zrobić spokojnie ponad 12h SOT. Poczekaj może jeszcze chwilę, bo 2.5.0 lada dzień powinien wyjść. Już niektóre osoby dostały do testów. Może tam się poprawi. Chociaż z drugiej strony jak masz już odblokowany bl to możesz pobawić się i pozmieniać co Ci się najbardziej spodoba Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyps Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Właśnie tak myślałem, że jak dev mi się nie spodoba to wrócę do globala. A jakie bugi zauważyłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
exwindows Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 http://bigota.d.miui.com/V8.2.5.0.MCFMIDL/miui_HMNote4XGlobal_V8.2.5.0.MCFMIDL_5a12ae39c1_6.0.zip jak wam się spieszyWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 @szyps System działał jakby gorzej. Szybciej usuwało aplikacje z pamięci, a pamięci dostępne mniej o dziwo. Denerwowało mnie strasznie przy klawiaturze google, że jak chciałem wysłajpować dłuższe słowo to ta linia pisania zaczynała mi migać jak stroboskop. Ogólnie własnie bateria lepiej trzymała jak nic nie robiłem, za to na ekranie krótsze czasy uzyskiwałem niż na stable. Tam chociaż nie ubijało dozwolonych aplikacji w nocy, a na 1.15.0 maile przychodzą mi dopiero rano po odblokowaniu telefonu nawet pomimo dodania do wyjątków. Ogólnie samo korzystanie z systemu było jakby inne, może jakiś fullwipe by pomógł, ale miałem wrażenie, jakby system bardziej zamulał. @exwindows próbowałeś tego u siebie jak działa ? Na forum miui sporo hindusów to ma, ale nic się od nich nie dowiesz bo każdy pisze tylko "great great" "good good", albo coś innego aby był post :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts