Jump to content

Jak rozpoznać wersję Redmi Note 4, 4X, Snapdragon, Mediatek, Global, China itp.

mgcompany

Recommended Posts

Witam,

bardzo proszę o potwierdzenie, że jest to wersja Global obsługująca LTE B20 800MHz:

https://www.avans.pl/smartfony/smartfon-xiaomi-redmi-note-4-32gb-zloty,id-966000

W opisie jest napisane, że telefon ma polską instrukcję obsługi, więc chyba należy założyć, że jest z polskiej dystrybucji, a więc to wersja Global?

Niestety na infolinii nie byli w stanie mi powiedzieć czy ten telefon to pasmo LTE obsługuje.

Czy na opakowaniu powinno być napisane, że jest to wersja Global lub będzie wymienione to pasmo 800MHz?

• 4 weeks later...

Orientujecie się czy w Redmi Note 4x można wgrać jakiś stary rom miui przez Miflash bez problemów? Czytałem o anti rollback i nie wiem czy on był wprowadzony w romach z Oreo oraz czy w ogóle dotyczy flashowania przez miflash.

• 4 months later...
5 godzin temu, Sesus_exe napisał:

Pytanie czy wyświetlacz z note 4x będzie pasować do note 4 3/32 global? ;) 

Będzie :) Wymieniałem w swoim Note4 3/32 Global właśnie na taki który miał w opisie note 4x od snapa i pasuje idealnie :) jedyny mankament to brak podświetlenia przycisków dotykowych ale czego można się spodziewać za zestaw (wyświetlacz już wklejony w ramce) za 70zł.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Jeśli nasze poprawki działają to wspieramy je tak długo jak oficjalnie. Jeśli nie działają - jak w tym przypadku - i nie jesteśmy w stanie ich naprawic bez poważnej ingerencji w system - to niestety ale krócej.
Global i inne cuda wianki dalej wychodzą.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

• 1 year later...