fps Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 To mi chyba te Chińczyki podciepli baterie 2ah bo ja nigdy nie zrobiłem więcej niż 30 godzin na baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
painball Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Mi dziś na 8.2.10.0 stuknęło imponujące 9h ekranu. Spał jak dziecko. Tak spał, że cały dzień dostawałem SMS'y, że ktoś do mnie dzwonił jak byłem niedostępny. Wróciłem do 8.2.5.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Twoje problemy są abstrakcyjne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
painball Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Rozwiń? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonfail Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 Siemka mam problem. Zawsze było wszystko ok. Teraz jestem na najnowszym dev I jestem na devach już długo i teraz od 2 dni widzę że telefon. Ładuje się tylko do 70 procentach.. co robić?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 Sprawdzić inny kabel albo inną ładowarkę. Ja tak miałem w innym telefonie, jak z kablem coś się stało, to miał tak niski prąd ładowania, że nie dawał rady ładować powyżej 75%. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
modrzew Posted July 13, 2017 Share Posted July 13, 2017 Pierwszy cykl ladowania: prawie cały czas włączone wifi, czasem aero2, trochę fb, messengera, instagrama, yt i sporo przeglądania internetu. Jasność ręczna na 30% (na dworze 50), a wieczorem na prawie najniższą + tryb czytania, synchronizacja wyłączona. Dla mnie spoko Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 @modrzewJaki soft? Link to comment Share on other sites More sharing options...
modrzew Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 @schreder Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Koledzy ja instaluje cpu-z i cpu spy. Włączam appki i sprawdzam czy podczas nic nie robienia podbijają cpu. Są appki, które blokują cpu i chodzi pełną parą. A jak killuje ta appkę to się odblokuje. Potem drugim razem ją właczam i działa normalnie. Więc jak komuś bateria szaleje, to radze sprawdzać czy dana appka nie podbija cpu. Wystarczy wyczyścić pamięć RAM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 (edited) Zrobiłem drugi test po trzech miesiącach z tym, że teraz chciałem sprawdzić długość pracy przy mniejszym użytkowaniu ( praca na WIFI, smsy, rozmowy, trochę Chrome i parę innych aplikacji ) Test z dnia 06.04.2017 Test z dnia 25.07.2017 Edited July 25, 2017 by Heisenberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeKa Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 (edited) To mój pierwszy post, więc witam szczęśliwych posiadaczy MIUI, tych nieszczęśliwych także. Ja zaliczam się do pierwszej grupy Podczas normalnego trybu pracy (czyli nie za dużo wolnych chwil) moje wyniki na screenach poniżej. Przy intensywny użytkowaniu (GPS na rowerze itd.) Udało mi się osiągnąć 14h SoT Edited August 10, 2017 by PeKa Link to comment Share on other sites More sharing options...
poeta226 Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Witam wszystkich. Mam problem z moim fonem Note 4x. W nocy podłączyłem go pod ładowarkę, rano patrzę a tam nic nie naładowane. Podłączałem kilkakrotnie i nic nie ładuje. Zmieniłem ładowarkę na inną i również nic. Podłączyłem pod PC i również nic nie reaguje. Zauważyłem, że ładuje się dopiero gdy jest wyłączony. Po włączeniu nadal nie reaguje na ładowarkę. Mam MIUI 8.2.1.0 (MBFMIDL). Czy mam go oddać na gwarancję? Ładowarka jest sprawna, ładuje inne telefony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomn95 Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Ile % w użyciu baterii maja u was system android i android? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 1 godzinę temu, poeta226 napisał: Witam wszystkich. Mam problem z moim fonem Note 4x. W nocy podłączyłem go pod ładowarkę, rano patrzę a tam nic nie naładowane. Podłączałem kilkakrotnie i nic nie ładuje. Zmieniłem ładowarkę na inną i również nic. Podłączyłem pod PC i również nic nie reaguje. Zauważyłem, że ładuje się dopiero gdy jest wyłączony. Po włączeniu nadal nie reaguje na ładowarkę. Mam MIUI 8.2.1.0 (MBFMIDL). Czy mam go oddać na gwarancję? Ładowarka jest sprawna, ładuje inne telefony. Pytaj @Acid Jak dla mnie do oddania na gwarancje. 28 minut temu, tomn95 napisał: Ile % w użyciu baterii maja u was system android i android? Pomiędzy 20-30 i około 10% Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomn95 Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Czyli standard. Swoja droga bateria w tym telefonie to jakas miazga 10 h sot nie robi problemu przy 2 dniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Niby tak, ale póki miałem AGM X1 z Snapem 617 (28 nm), to przy baterii 5400 mAh robił spokojnie 3 dni takiego samego użytkowania, a RN4 2 dni. Tyle, że 617 miała mniejsze taktowanie, bo 1.5 GHz, ale w ogóle seria sześćsetek jest niezła pod względem baterii, nawet te mocniejsze 65x są dobre w stosunku wydajność/energooszczędność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaszczomp Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Dnia 13.08.2017 o 13:57, tomn95 napisał: Ile % w użyciu baterii maja u was system android i android? System android ~30% Android ~11%. A mam jeszcze 37% baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaszczomp Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Pytanie. Korzystacie z trybu oszczędzania energii nawet przy 90% baterii? I czy ktoś zauważył dużą zmianę w trzymaniu baterii z włączonym trybem oszczędzania ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pierogi61 Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 (edited) Taki wynik przy intensywnym użytkowaniu, tylko że powiadomienia kiepsko działały Edited August 15, 2017 by pierogi61 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 (edited) U mnie w MIUI8. Używam LTE i WiFi. Korzystam z Chrome, Blix, Pepper, Tropiciel Okazji, Gmail, YouTube, Tapatalk. Włączony mam bluetooth, bo korzystam ze słuchawek. Czasem GPS. Nie korzystam ze społecznościówek w ogóle. Generalnie nigdy nie rozładowałem telefonu poniżej 1,5 dnia. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Edited August 15, 2017 by konsolite Rozszerzenie opisu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 (edited) Jak już wrzucacie te "nic nie mówiące zrzuty" to napiszcie chociaż jak używacie fona, ewentualnie dodajcie zrzut pokazujący zużycie dla poszczególnych aplikacji. Sam SoT nic nie mówi ... Edited August 15, 2017 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Bluetooth non stop razem z mi band tools, wifi przeważnie, aplikacje to chrome, Tapatalk, wykop, Snap, messenger, insta. System to 7.8.10 MIUI9 Wysłane z mojego Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomn95 Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Używacie oszczędzania baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Automat na noc odpala - tak to niet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawideo Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Jakim cudem uzyskuje takie wyniki? U mnie maks półtora dnia, przy 6 godzinach ekranu ( ale dużo gram lub YouTube). Czy to ma aż tak wielki wpływ? Czy też macie jakieś specjalne ustawienia w Miui. U mnie cały czas włączone wifi, LTE, ekran automatyczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Na snapie masz takie wyniki? 6h to mi mtk trzymal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawideo Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Na Snapie. Obecnie Miui 9 Global 7.8.18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arus082 Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Mam 2 dzień RN4X i bateria powiem nie powala jakoś... Max 6h SOT, jasność na max 35%, bez synchronizacji i lokalizacji itp, zwykle użytkowanie. Leci w oczach.. Przeszedłem od razu na Xiaomi.eu i Miui 9. Jakieś pomysły?Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Bateria testowana na Redmi Note 4 Global Snapdragon 625 System xiaomi.eu 7.8.18 MIUI 9 Niedawno pojawiła aktualizacja do 7.8.24 Jak naładuję telefon to robię update i sprawdzę jak tam trzyma Dobre wyniki ? Czy wyciągną bym gdzieś lepszy czas ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawideo Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 U mnie nadal około 6 h ekranu, przy półtora dnia użytkowania. Może to kwestia ustawień? Możecie napisać co macie wyłączone? (LTE, GPS, synchronizacja,wibracja). Czy jest jakaś apka którą mogę sprawdzić kondycję baterii?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 (edited) 11 minut temu, Dawideo napisał: U mnie nadal około 6 h ekranu, przy półtora dnia użytkowania. Może to kwestia ustawień? Możecie napisać co macie wyłączone? (LTE, GPS, synchronizacja,wibracja). Czy jest jakaś apka którą mogę sprawdzić kondycję baterii?. Ja mam załączone ciągle WIFI LTE synchronizację i wibracje GPS włączam dopiero wtedy gdy korzystam z map Tak to mam na telefonie z takich aplikacji drenujących baterię Facebooka Messengera Snapchata Line i Instagram Taki wynik osiągnąłem oglądając sporo YT (około 5 godzin albo nawet i więcej ) na podświetleniu 40 % Edited August 25, 2017 by Norbix029 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawideo Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 A może wpływ ma to, że jestem w sieci Play? I ustawiony wybór sieci na automatyczny? Co powoduje ciągle przeskakiwanie z nadajnika na nadajnik różnych operatorów? Ma to jakieś znaczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz1988 Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Ja mam również w Play.Ustawione automatycznie LTE jednak głównie korzystam z Wifi, gdy nie używam mam wyłączone.Po pierwszym ładowaniu bateria wytrzymała ponad 4 dni przy użycie ekranu 9 godzin zostało jeszcze 15%. Jasność automatyczna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawideo Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Dziś sprawa prezentuje się tak. Czy to w miarę ok, chyba wynik powinien być troszkę lepszy co? Tzn albo albo więcej godzin ekranu, albo dłuższy czas baterii np ponad dwa dni. Czy to może już moja fanaberia:) p.s siostra przy półtora dnia użytkowania uzyskuje 9 h ekranu:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts