kulig007 Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Przy włączonej synchronizacji, nie widzisz w ogóle zdjęć w galerii? Jeśli widzisz, a chcesz je mieć fizycznie na telefonie, musisz z zakładki chmura kliknąć POBIERZ na wybrane zdjęcie. Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 (edited) Widzę zdjęcia ale w zakładce chmura. Chcę je mieć fizycznie na telefonie. To że się da pojedynczo ściągnąć to wiem ale chciałbym hurtem. Czy wam też micloud czy to przez przeglądarkę czy przez galerię działa jakby chciała a nie mogła? Edited April 18, 2016 by Ciacho23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 (edited) Proszę o instrukcję jak prawidłowo krok po kroku zrobić aktualizacje na Redmi 3. Wrzuciłem softa wchodze do recovery TWRp i co mam wyczyscic przed aktualizacja ? bo Jak robie install to wraca mi do TWRP. Teraz po probie instalacje widze logo MI a pod spodem ciagle laduje mi sie ANDROID na czarnym tle. Dodam ze przed instalacja wyczyscilem w advanced wipe 3 górne opcje. Co mam robic...? help.. No i złapałem bootloopa jak to teraz naprawic ? Edited April 18, 2016 by korbielow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 A ja mam takie pytanie, czy to prawda że ROMY od R3 działają z Redmi 3 Pro ? Czy trzeba mieć dla R3PRO odblokowany BL, czy można zainstalować wersję dla zablokowanego? (MIUI.eu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farnsworth Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 (edited) Podepnę się pod pytanie @Eragon skoro R3 i R3PRO są praktycznie identyczne platformowo to czemu na xiaomi.com.pl piszą Cytat Hejoo – 18/04/2016: Witam Przy instalacji oprogramowania będzie do wyboru język polski? @admin – 18/04/2016: witam, obecnie j. polski jest niedostępny w tym modelu, czekamy na oprogramowanie Global Dla R3 piszą Cytat W każdym modelu instalujemy oprogramowanie Xiaomi.eu z polskim menu. a dla R3PRO piszą o globalu. Edited April 18, 2016 by Farnsworth Link to comment Share on other sites More sharing options...
Griszah Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 (edited) Czy rom w wersji stabilnej 7.2 z poniższej lokalizacji: https://miuipolska.pl/wersje-stabilne-miui-v7/ mogę wgrać metodą? (mam zablokowany bootloader z wgranym 7.1.3.0 od Acida). 1.Pobieramy - miflash http://bigota.d.miui.com/tools/MiPhone20151028.exe - https://miuipolska.pl/wersje-stabilne-miui-v7/ dla Redmi 3 2.Miflash instalujemy, a rom wypakowujemy najlepiej na c: 3.Odpalamy miflash - klikamy browse i wskazujemy folder z wypakowanym romem 4.Włączamy telefon kombinacją vol+ i power, po czym wybieramy "download" (ekran zgaśnie) 5.Podłączamy telefon i klikamy "refresh" 6.Powinien znaleźć telefon - klikamy flash i czekamy aż pojawi się że zakończono pomyślnie 7.Odłączamy i trzymamy power aż tel się włączy. Z góry dziękuję za odpowiedź. Edited April 19, 2016 by Griszah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guziiik Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 11 godzin temu, Farnsworth napisał: Podepnę się pod pytanie @Eragon skoro R3 i R3PRO są praktycznie identyczne platformowo to czemu na xiaomi.com.pl piszą Dla R3 piszą a dla R3PRO piszą o globalu. Patrząc na logikę ich działania wskazywałoby to na to, że po bieżącej dostawie R3 Pro wgrali ROM na odblokowany bootloader z Redmi 3, jednak z negatywnym skutkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 @Griszah Nie możesz, musisz mieć odblokowany bootloader i wgrywasz to przez twrp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Griszah Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 @cukru, Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Dnia 13.04.2016 o 16:13, FromWP napisał: Da się, ale domyślnie jest to wyłączone, ogólnie telefon robi poprawne zdjęcia i filmy, nie wyróżnia się pod tym względem ani na plus czy minus w klasie cenowej do 1000 zł. Mocno odszumia co dla niektórych bedzie dobre, dla malkontentów tragiczne, a niestety nie można tego zmienić. Powiedz mi jeszcze, czy Redmi ma stabilizację obrazu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Nie ma ois Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 @cincin27 I jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Może w niewyjaśniony sposób się magicznie rozładował do zera... nie znam się na tym, ale na Twoim miejscu podłączyłbym do ładowarki na kilka godzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Obawiam się że to nie pomoże i będziesz miał żałobę. Będzie okazja to przetestowania gwarancji. Współczuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Dziwne, ostatnio coraz więcej osób ma taki problem i to z różnymi modelami Xiaomi. Jaką wersję softu używałeś i skąd zamawiałeś telefon @cincin27? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 (edited) Będziesz wysylal na gwarancje ? Edited April 19, 2016 by Ciacho23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 To wygląda jakby coś od początku mu dolegało, zdarza się u wszystkich producentów Xiaomi nie jest tutaj wyjątkiem, aczkolwiek w jakiś sposób jest wyjątkowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Spróbuj jeszcze na całą noc do ładowania go podłączyć. Może wstanie... Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Może bateria się odpiela (taśma) albo poluzowala? Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farnsworth Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Znalazłem dwa filmy z rozbiórki redmi 3 https://www.youtube.com/watch?v=5pcDsS5088E https://www.youtube.com/watch?v=4hS414EbbG8 Na pierwszym filmiku do zdjęcia obudowy używają szpatułki. Na drugim używają na początku chyba "opalarki". Czy ta tylna obudowa redmi 3 jest na zatrzaski, klejona czy też jedno i drugie. W meizu m2/m2 note rozbieranie moim zdaniem jest lepiej przemyślane bo sprowadza się do odkręcenia dwóch śrubek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 No tak,ale te meizu są całe z plastiku i trochę łatwiej się zatzaskują Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Pytanie do użytkowników MiuiPolska. Której wersji używacie? 6.4.7 czy którejś poprzedniej? Czytałem, że 6.3.31 jest do tej pory najlepsza pod względem wydajności i pracy na baterii. Ktoś mógłby się odnieść? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 (edited) Pod względem pracy na baterii bezkonkurencyjna jest wersja Xiaomi.eu 7.1.3. Kolejne mają coś... skopane. Edited April 20, 2016 by AdBloczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Orientuje się ktoś, czy tą wersję Xiaomi eu.7.1.3 da się zainstalować pod Redmi 3 Pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 34 minuty temu, AdBloczek napisał: Pod względem pracy na baterii bezkonkurencyjna jest wersja Xiaomi.eu 7.1.3. Kolejne mają coś... skopane. @AdBloczek Mówisz o tym? http://en.miui.com/thread-237485-1-1.html Btw czy ja coś źle szukam czy jest tylko ta wersja na zablokowany bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 czy macie problem z pobieraniem plików przez Chrome? mam wersję 7.1.3 na zablokowany BL. nie pobiera w ogóle żadnych plików, przez stockową przeglądarkę problemu nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 @szaman15 Jest też wersja na odblokowany bootloader (ja jej używam): https://www.androidfilehost.com/?fid=24438995911972288 Podejrzewam, że wersje na zablokowany i odblokowany bootloader niczym w praktyce się nie różnią. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 1 godzinę temu, szaman15 napisał: @AdBloczek Mówisz o tym? http://en.miui.com/thread-237485-1-1.html Btw czy ja coś źle szukam czy jest tylko ta wersja na zablokowany bootloader? Tak jest tylko jedna wersja na zablokowany do Mi Flasha, ta sama 7.1.3 jest też na odblokowany do wgrania przez TWRP. Różnią się innym przygotowanie do sposobu wgrywania! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 @AdBloczek @FromWP Dzięki Panowie, dzisiaj przesiadka w takim razie. Rozumiem, że wszystko działa bezproblemowo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
areh Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 5 minut temu, szaman15 napisał: @AdBloczek @FromWP Dzięki Panowie, dzisiaj przesiadka w takim razie. Rozumiem, że wszystko działa bezproblemowo? Jednym tak, innym nie. Ja akurat mam kilka problemów z tym ROMem (ale innych wcześniej nie miałem, więc nie wiem czy to kwestia ROMu, czy coś głębiej). Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaelwaut Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Mi coś ten Xiaomi.eu_Redmi3_V7.1.3.0.LHPCNCK_5.1_MiFlash zaczął świrować. MIpilot się nie uruchamia, a wczoraj zwariował kontroler jasności. Musiałem dać na ręczne, bo mi ekran ściemnił strasznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Na zablokowany BL niestety nie ma wyboru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 2 godziny temu, gregsoir napisał: czy macie problem z pobieraniem plików przez Chrome? mam wersję 7.1.3 na zablokowany BL. nie pobiera w ogóle żadnych plików, przez stockową przeglądarkę problemu nie ma. nikt nie ma tego problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaLi Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 36 minut temu, gregsoir napisał: nikt nie ma tego problemu? Ja miałem, ale to był chyba problem z dostępem aplikacji do karty sd. W tej chwili na stable 7.2.7.0 problemu nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts