FromWP Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 51 minut temu, Apap napisał: Ma ktoś 6.4.7??? Ja mam i działa, oczywiście bezpośrednio nie chciało się wgrać, z tym TWRP nie mogę dojść do ładu! Wygląda na to że to "cofface" działa poprawnie.
kuba8k Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 jestem na etapie szukania redmi. Najtaniej póki co jak znalazłem w pl to 680zl. Warto i bezpiecznie kupic z aliexpress? Czy może są inne tańsze opcje? Pozdrawiam
simonsimon1980 Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 26 minut temu, kuba8k napisał: jestem na etapie szukania redmi. Najtaniej póki co jak znalazłem w pl to 680zl. Warto i bezpiecznie kupic z aliexpress? Czy może są inne tańsze opcje? Pozdrawiam Ja swoje Redmi 3 kupiłem tutaj: http://www.spemall.com/Xiaomi-Redmi-3-Smartphone-16GB-2GB-4G-LTE-64-Bit-Qualcomm-Snapdragon-616-nbsp-Octa-nbsp-Core-5-0-Inch-Screen-Dual-Sim-Card-4100mAh-Battery-Quick-Charge_g.html tylko, że wtedy (luty 2016) wraz z kosztami przesyłki za wersję szarą zapłaciłem 152.72 dolarów (czyli na paypalu wyszło ok 620 zł) teraz najtańsza wersja - złota - kosztuje 143.99 dolarów - koszty wysyłki to 15 dolarów (EU Express - czas dostawy 2 tygodnie - paczka najpierw wysyłana jest do Francji - potem przez Niemcy trafia do Polski - 100% wg sklepu braku nałożenia cła - bo paczka wysyłana jakby z kraju EU) - czyli na chwilę obecną koszt to ok 154 dolary (chyba jeszcze kod na zniżkę powinien działać) - więc tak około 580 zł - kurs dolara spadł... - zależy jeszcze ile paypal sobie weźmie za przewalutowanie
Ciacho23 Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 5 godzin temu, Apap napisał: Ma ktoś 6.4.7??? Ja mam i u mnie działa o niebo lepiej niż 6.3.31. Aczkolwiek dalej mam problem z dostępem do karty pamięci SD. Zresztą na 6.3.31 było to samo. Dużo aplikacji nie chce zapisywać na niej i widzi ją tylko do odczytu. Sposób z ustawieniem apki Dokumenty na włączony nie pomaga (też tak macie że po ponownym uruchomieniu fona Dokumenty znów są wyłączone?). Natomiast sposób z edycją pliku platform.xml kaszani mi cały system. Na LB nie miałem tego problemu. Jakieś rady?
Apap Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Dałem się skusić 6.4.7 na pokładzie polecam reset fabryczny i przywracanie systemu za krótko na ocenę ale szybko jest...
Robinson Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Gdzie dokładnie znajduje się czujnik zbliżeniowy w Redmi 3? Bo czasem zdarza mi się, że ekran nie gasi się podczas rozmowy i przypadkowo dotknę twarzą funkcji "zawieś rozmowę". Czy komuś też się to zdarza?
enesas Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Ja kupiłem redmi 3 za 524 zł u Goldwaya . Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
Apap Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 15 minut temu, Ciacho23 napisał: Masz dostęp do karty pamięci? W tych aplikacjach co używam to mam normalnie a czy mam możliwość instalacji na karcie sd hmm to nie wiem nigdy tego nie używałem jak i przenoszenia na sd
Ciacho23 Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Nie no nie chodzi mi o instalowanie apek na karcie SD. Chodzi mi o normalne użytkowanie. Ja np z poziomu telefonu nie mogę nawet nic skopiować na kartę SD. Tak samo żadna aplikacja nie ma dostępu do karty. Ktoś ma podobnie?
simonsimon1980 Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 3 minuty temu, Ciacho23 napisał: Nie no nie chodzi mi o instalowanie apek na karcie SD. Chodzi mi o normalne użytkowanie. Ja np z poziomu telefonu nie mogę nawet nic skopiować na kartę SD. Tak samo żadna aplikacja nie ma dostępu do karty. Ktoś ma podobnie? Nie pamiętam czy to Tobie już odpisywałem czy nie na ten problem - jeśli masz roota - a to chyba nie problem bo widzę że masz 6.4.7 - to ze sklepu play zainstaluj ten program SDFix: KitKat Writable MicroSD - https://play.google.com/store/apps/details?id=nextapp.sdfix&hl=pl restart komórki i nie powinieneś mieć problemów z zapisem na karcie pamięci 1
Ciacho23 Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Nie mi odpisywałeś, ale dzięki wielkie, bo pomogło;-)
kuba8k Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 4 godziny temu, enesas napisał: Ja kupiłem redmi 3 za 524 zł u Goldwaya . Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka a przyszedł juz? Jak tak to po jakim czasie? I jak z gwarancja?
Krzysztofqq Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Witam, Od pewnego czasu przymierzam się o kupna nowego telefonu, myślę o Redmi3 lub Meizu m2 note Nie potrafię się zdecydować. Przy redmi martwię się, że nie podołam z wgrywaniem/upgrade softu. Czy można całkowicie zablokować telefon przy złym wgrywaniu??
enesas Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 a przyszedł juz? Jak tak to po jakim czasie? I jak z gwarancja? Jeszcze nie. Gwarancja pewnie w Chinach. Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
kuba8k Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 16 godzin temu, simonsimon1980 napisał: Ja swoje Redmi 3 kupiłem tutaj: http://www.spemall.com/Xiaomi-Redmi-3-Smartphone-16GB-2GB-4G-LTE-64-Bit-Qualcomm-Snapdragon-616-nbsp-Octa-nbsp-Core-5-0-Inch-Screen-Dual-Sim-Card-4100mAh-Battery-Quick-Charge_g.html tylko, że wtedy (luty 2016) wraz z kosztami przesyłki za wersję szarą zapłaciłem 152.72 dolarów (czyli na paypalu wyszło ok 620 zł) teraz najtańsza wersja - złota - kosztuje 143.99 dolarów - koszty wysyłki to 15 dolarów (EU Express - czas dostawy 2 tygodnie - paczka najpierw wysyłana jest do Francji - potem przez Niemcy trafia do Polski - 100% wg sklepu braku nałożenia cła - bo paczka wysyłana jakby z kraju EU) - czyli na chwilę obecną koszt to ok 154 dolary (chyba jeszcze kod na zniżkę powinien działać) - więc tak około 580 zł - kurs dolara spadł... - zależy jeszcze ile paypal sobie weźmie za przewalutowanie A jak tutaj wygląda sprawa gwarancji?
Eragon Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 1 godzinę temu, kuba8k napisał: A jak tutaj wygląda sprawa gwarancji? Czytanie nie boli. Cytat All of our products are covered with 12 month FREE WARRANTY for any possible defective or mal functional products, for return, refund and repair / replacement. lub można dokupić Cytat http://www.spemall.com/Two-Year-Warrantee-in-Spain_g.html
Weronikazduzadupa Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 redmi3 ma mhl, jeśli tak to jki kabel trzeba kupić 5 czy 11 pinowy?
Apap Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Jak dotąd nie znalazłem wad 6.4.7 nawet przelaczanie między profilami zasilania nareszcie nic nie wyłącza... Bateria też pozytywnie... Tylko roamingu w Play nie testowałem a poprzednio wariowało. Reszty nie zepsuli Na długo zagości...
FromWP Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 (edited) Ja właśnie chyba znalazłem przynajmniej dla mnie poważny błąd ze znikającymi danymi aplikacji takich jak np. Tidal i HERE. W Tidalu można sobie ściągnąć muzykę offline i słuchać bez dostępu do neta. Podobnie w Here można ściągnąć mapy i ich używać offline. To wszystko działa i dane są, ale tylko do momentu wykonania lokalnej kopii zapasowej w telefonie! Po wykonaniu lokalnej kopii zapasowej te dane znikają i nie ma ich ani w kopii ani w pamięci telefonu, niezależnie od tego gdzie były zapisane, czy w pamięci wewnętrznej, czy na SD. Problem po raz pierwszy zauważyłem na romie eu 6.3.31 i na obecnym 6.4.7 jest to samo! Wcześniej na chińskich romach tego nie miałem, (pamiętam,bo kopia zapasowa Here trwała bardzo długo z mapą Polski ponad 0,5GB i po instalacji innego romu to się odtwarzało bez problemów) Edited April 9, 2016 by FromWP
SaLi Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Mam dokładnie to samo z tymi dwiema aplikacjami! Myślałem, że to jakiś mój błąd i o czymś zapomniałem, ale widzę, że to jednak wina romu.
Robinson Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Jakie kroki muszę podjąć, żeby mieć aktywowany ten telefon w xiaomi account? Jak widać na drugim zrzucie ekranu, MiCloud synchronizuje.
FromWP Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 14 minut temu, SaLi napisał: Mam dokładnie to samo z tymi dwiema aplikacjami! Myślałem, że to jakiś mój błąd i o czymś zapomniałem, ale widzę, że to jednak wina romu. Znaczy na pewno wina romu, mam trochę czasu, więc zresetowałem i zobaczę czy to coś pomoże, zgłosiłem też w ogólnym forum jako znaleziony bug, czekam na odzew (dopisałem Swiftkey bo też po backupie szwankuje)
grzegorz.lki Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Jakie kroki muszę podjąć, żeby mieć aktywowany ten telefon w xiaomi account? Jak widać na drugim zrzucie ekranu, MiCloud synchronizuje. A wyraziłeś zgodę na wysłanie SMS Tap Tap z Redmi 3
Apap Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 1 godzinę temu, FromWP napisał: Znaczy na pewno wina romu, mam trochę czasu, więc zresetowałem i zobaczę czy to coś pomoże, zgłosiłem też w ogólnym forum jako znaleziony bug, czekam na odzew (dopisałem Swiftkey bo też po backupie szwankuje) U mnie też gubi dane map offline MapFactor N... Ale to dla mnie nie problem na szczęście
Ciacho23 Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 (edited) Hej. Czy w momencie kiedy jesteście połączeni z siecią WiFi, ale z niej nie korzystacie i ekran jest wygaszony to na wykresie użycia baterii macie zaznaczone, że telefon jest wybudzony? Bo u mnie nie chce on wtedy przejść w tryb uśpienia. Jak jest u was? I druga sprawa. Da się ręcznie zresetować wykres użycia baterii? Edited April 10, 2016 by Ciacho23
szyps Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 @Ciacho23 Z tym wybudzeniem telefonu to w ogóle dziwna sprawa. Czasami na wykresie widzę, że w nocy telefon był cały czas wybudzony a w dzień normalnie przechodził w uśpienie. Nie ma to co prawda negatywnego wpływu na baterię bo przez noc schodzi mi 2% i wydaje mi się, że to po prostu jakiś bug ale trochę denerwuje. Inną sprawą jest to, że odkąd odblokowałem bootloader i instaluje romy przez TWRP to w ogóle nie pokazuje mi ile baterii zużywają połączenia głosowe. Od naładowania do teraz rozmawiałem jakieś 4 godziny i mam to:
cukru Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Ten wykres to można sobie o kant d... potłuc. Raz wyświetlał mi, że całą noc świecił się ekran. Do monitorowania baterii zawsze lepiej doinstalować jakąś aplikację.
Ooth Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Cześć, dlaczego w aplikacji AKTUALIZACJA button w dolnej części nie ma żadnego napisu? Załączam screenshot jak to wygląda. Dodam, że telefon kupiłem z XFS. PS: Czy trzeba coś przestawić, by GOOGLE PLAY sciagał z maksymalną prędkością łącza?
Robinson Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 14 godzin temu, grzegorz.lki napisał: A wyraziłeś zgodę na wysłanie SMS OK, dzięki. Już sobie poradziłem.
cukru Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 @Ooth Napis pewnie jest, tylko czcionka zapewne jest biała, dodam jeszcze, że mając wersję multilanguage i tak przez samo naciśnięcie przycisku nie zaktualizujesz.
Ooth Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 (edited) 2 minuty temu, cukru napisał: @Ooth Napis pewnie jest, tylko czcionka zapewne jest biała, dodam jeszcze, że mając wersję multilanguage i tak przez samo naciśnięcie przycisku nie zaktualizujesz. Dzięki, po zmianie języka napis się pojawił. 10 minut temu, Robinson napisał: OK, dzięki. Już sobie poradziłem. @RobinsonMogłbyś napisać, co zrobiłeś? Edited April 10, 2016 by Ooth
szyps Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 5 godzin temu, cukru napisał: Ten wykres to można sobie o kant d... potłuc. Raz wyświetlał mi, że całą noc świecił się ekran. Do monitorowania baterii zawsze lepiej doinstalować jakąś aplikację. Masz jakąś sprawdzoną apkę? Po aktualizacji do 6.4.7 zauważyłem jeszcze, że po pierwszym uruchomieniu czujnik czujnik światła coś niedomagał. Ekran raz się rozjaśniał a raz przyciemniał. Zrobiłem reset i na razie jest spokojnie.
Recommended Posts