SaLi

Użytkownicy
  • Content Count

    90
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About SaLi

  • Rank
    Zaawansowany

Dodatkowe

  • Smartfon
    Redmi

Recent Profile Visitors

689 profile views
  1. Uuuu... Chińska już jest od dawna. Czyżby nie mieli zamiaru wydać tej 9 na nasze redmi 3 w wersji od xiaomi.eu?
  2. Witam serdecznie! Szybkie pytanie dot. MIUI 9 w wersjistabilnej dla Redmi 3. W końcu wydali wersję global stabilną (spore opóźnienie w porównaniu do pierwotnego terminu), czy w związku z tym planowana jest stabilna wersja xiaomi.eu/miui Polska tego romu?
  3. witaj mam pytanie jak zrobiłeś żeby przy resetowaniu fona nie prosił cię o hasło na konto   bo mam problem mam xaiomi R.note 2 i mam juz konto w tym ale nie pamietam dane do niego hasła i co teraz mam zrobić jak nie idzie nic dalej zrobic  stoi mi ze chce hasło jak to pominąć ? proszę o pomoc

  4. Procent procentowi nie równy. Ale jak najbardziej jest to możliwe. Ja wczoraj koło 23 odłączyłem telefon od ładowania, rano o 7 było 99%. Włączone wifi, bluetooth. Rom 7.1.3.0 Potwierdzam, ja kładąc się spać wyłączyłem przesył danych i wifi. Było 86% i rano zostało 86%! ROM 7.2.7.0.
  5. Ja miałem, ale to był chyba problem z dostępem aplikacji do karty sd. W tej chwili na stable 7.2.7.0 problemu nie mam.
  6. Też mnie to męczyło, ale mam tak samo czyli raczej to standard No tak, ale my mamy Redmi 3 Lepiej dmuchać na zimne.
  7. Mam dokładnie to samo z tymi dwiema aplikacjami! Myślałem, że to jakiś mój błąd i o czymś zapomniałem, ale widzę, że to jednak wina romu.
  8. Update'u z 6.4.7 do 6.4.7 chyba nie dam rady zrobić Myślę, że postawię rom na nowo dla pewności.
  9. Dla pewności przeprowadzę instalację recovery jeszcze raz. Wtedy jeszcze raz zainstaluję 6.4.7. Wystarczy wipe cache/dalvik?
  10. Dzięki za podpowiedź. Za którymś razem w końcu poszło i po resecie włączył się system. Recovery (zgodnie z instrukcją Acida) ściągnąłem przed instalacją 6.3.31 i rom bez problemu się zainstalował. Dopiero teraz przy zmianie na najnowszy się krzaczy. Czyli jak rozumiem najlepiej wyciągnąć najnowsze recovery z romu 6.4.7 i je oddzielnie zainstalować. Tylko czy te recovery nie instaluje się z automatu na posiadane recovery w trakcie instalacji romu? Dla pewności będę chciał przeprowadzić instalacje jeszcze raz bo niby się zainstalowało, ale z drugiej strony jakoś tak "pokątnie" TWRP poprostu zgasło i zresetował się do systemu. Żadnego potwierdzenia, żadnego monitu. Masz dokładnie to samo co ja. Jak napisał kolega wyżej prawdopodobnie mamy jakieś niekompatybilne recovery. Spróbuj zrobić co radzi - wyciągnij plik z obrazem TWRP z zipa i zainstaluj oddzielnie i potem już normalnie instalacja przez TWRP.
  11. No to super. Ja właśnie zainstalowałem na swoim telefonie nową aktualizację. Podaję hasło do swojego konta i prosi mnie jeszcze o kod weryfikacyjny. Wszystko super tylko, że kodu z aplikacji autentyfikator nie mogę wpisać (bo telefon przecież zablokowany), na konto xiaomi nie mogę się zalogować przez komputer (bo telefon z autentyfikatorem zablokowany), hasło jednorazowym smsem dochodzi, ale co z tego skoro telefon zablokowany i nie mogę odczytać. Dodatkowo wykorzystałem już wszystkie zapasowe kody jednorazowe. No bosko! Zostały w teorii jeszcze tylko te pytania security. Jak ich użyć w celu odblokowania konta? EDIT: Już sobie poradziłem - poprostu włożyłem kartę sim do innego telefonu, wpisałem przysłany kod na stronie i wyłączyłem autentyfikator. Już nie wymagał dodatkowego kodu przy logowaniu na konto.
  12. Podczas próby aktualizacji romu z 6.3.31 do 6.4.7 przez aplikację aktualizacje, po wskazaniu pliku zip na karcie sd aplikacja się wyłącza. Nie przeprowadza aktualizacji, po prostu się wysypuje do pulpitu. Jak rozumiem mogę również zainstalować aktualizację 6.4.7 przez TWRP? EDIT: No i niestety aktualizacja zakończona errorem 7 - samoczynny reset i ponowne wejście w TWRP
  13. Może MiFlash, wgranie nowego dev i format całego telefonu?
  14. Najprawdopodobniej nie masz wgranego romu dev. Polecam Ci serdecznie lekturę tego tematu:
  15. Dzięki za pomoc - też miałem z tym problem