Guziiik Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 Aktualizacje przez OTA chińskiego ROMu niczego nie kasują, po odblokowaniu musisz zrobić pełne czyszczenie przed wgraniem nowego softu. Jeśli aktualizujesz cotygodniowe wydania, to z każdym kolejnym nie musisz już czyścić telefonu. Zaleca się to jednak przy dużych przeskokach ze starszej/nowszej wersji na nowszą/starszą wersję. Teoretycznie można zsynchronizować ustawienia pulpitu, aplikacje, kontakty, galerię z kontem Xiaomi, mnie w praktyce pobrało tylko fotki i kontakty, resztę musiałem ustawić od nowa.
mates21 Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 @Pepso94 do update na wyzszy nie musisz robic wipe. Jak chcesz wrocic na "starsza" wersje, wtedy juz trzeba.
Pepso94 Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 @mates21 a orientujesz się które opcje w wipe trzeba zaznaczyć? Trochę tego tam jest
Siona Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 Mam 7.1.3.0 Chciałbym uruchomić 2 konta jak to jest możliwe począwszy od androida 5.0 i jedno z nich zrobić z ograniczoną funkcjonalnością - dla córki... nie widzę opcji za bardzo :/ pomoże ktoś ?
fake4r Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 (edited) Nie zaznaczaj nic tylko daj ok, czy tam przesuń palcem suwak. Ja kiedyś poznaczyłem niepotrzebnie za dużo i miałem bootlopa Edited April 29, 2016 by fake4r
mates21 Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 Ja zawsze zaznaczam wszystko poza internal storage (pamiec wewnetrzna jak masz po polsku twrp), microSD i USB OTG. Czyli wszystko poza tymi trzema. 1
areh Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 4 godziny temu, jarekm95 napisał: Błagam. Fakt, nie działa... na najstarszym romie jaki wyszedł. Na nowszych jest poprawiony. Fajnie że został poprawiony, ale na zablokowany BL nowszego ROMa nie wgram. Na 7.1.3.0 - bo o tym romie mówimy - nie działa.
sadistik Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 Zauważyłem, że w moim Redmi procesor nie obniża nigdy taktowania poniżej 800mhz podczas zerowego obciążenia. Czy tak ma być, nie powinno być niżej? Wybaczcie jeżeli to głupie i oczywiste pytanie, ale dopiero niedawno zacząłem przygodę z szajomi. Rom to MIUI Polska 6.4.21. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
enesas Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 U mnie jest tak: Xiaomi.eu lbl Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
mastefix Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 Panowie, proszę mi nakreślić krótko temat.... mam zablokowany BL wrzuciłem rom z tego n.w poradnika, działa wszystko pięknie na Redmi 3... pytanie 1). co to jest za rom?:) 2). jak go aktualizować? 3) czy MIUIpolska też można wrzucić przy zablokowanym bootloaderze? czy tylko przez recovry? 4). Czy ten sam rom mogę wrzucić do Redmi 3Pro (oczywiście domyślam się, że czytnik linii papilarnych nie będzie działał. Z góry przepraszam za tendencyjne dla większości pytania ale w temacie telefonów Xiaomi jestem JESZCZE laikiem...do tej pory robiłem wszystko z czysto Androidową platformą. Dnia 6.03.2016 o 16:18, jarekm95 napisał: Trzeba być tępą strzałą, żeby sobie nie poradzić, no ale ok, dla tępych strzał: 1.Pobieramy -miflash http://bigota.d.miui.com/tools/MiPhone20151028.exe -rom https://mega.nz/#!v4YCkAiJ!VKeCCvmy66XjJcaXFaVtO4QcpbP3WstFnUbCCsmSM1g 2.Miflash instalujemy, a rom wypakowujemy najlepiej na c: 3.Odpalamy miflash - klikamy browse i wskazujemy folder z wypakowanym romem 4.Włączamy telefon kombinacją vol+ i power, po czym wybieramy "download" (ekran zgaśnie) 5.Podłączamy telefon i klikamy "refresh" 6.Powinien znaleźć telefon - klikamy flash i czekamy aż pojawi się że zakończono pomyślnie 7.Odłączamy i trzymamy power aż tel się włączy. /Edit: Tak, można to wgrywać na dowolny rom i na zablokowany bootloader
Pepso94 Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 1. ROM xiaomi.eu na zablokowany bootloader 2. Na ten ROM nie ma aktualizacji 3. Na zablokowany bootloader innego nie wrzucisz poza tym co wymieniłeś 4. Redmi 3 i Redmi 3 Pro mają te same ROMy 1
grzegorz.lki Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 4. Tylko ten Rom na zablokowany BL w redmi 3 pro podobno oprócz braku czytnika ma też problemy z kartami sim Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1
mastefix Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 1. A kto robi ten rom tj. rozumiem, że to nie jest oficjalny rom od Xiaomi? 2. Czyli, żeby zaktualizować, muszę od nowa flashować telefon? 4. A gdzie mogę śledzić info na temat romu xiaomi.eu dla RM3Pro, bo nie chciał bym pozbawiać PRO funkcji czytnika linii. Na stronie xiaomi.eu jest tylko o romach na odblokowany BL Dzięki za pomoc!
grzegorz.lki Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 Bo to jest jedyny na zablokowany innych nie ma. Trzeba odblokować BL i wtedy będziesz miał co tydzień aktualny i z czytnikiem ten sam co redmi 3 Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1
hUBI Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 (edited) 36 minut temu, mastefix napisał: 4. A gdzie mogę śledzić info na temat romu xiaomi.eu dla RM3Pro, bo nie chciał bym pozbawiać PRO funkcji czytnika linii. Na stronie xiaomi.eu jest tylko o romach na odblokowany BL Tutaj pojawiają się informacje o ROMach: http://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/ Najnowszy ROM będzie miał obsługę czytnika dla wersji pro, ale się opóźnia z powodu problemów z tym właśnie czytnikiem. Inne telefony mają już 6.4.28 a my jeszcze czekamy. Oczywiście musisz mieć odblokowany BL (operacja dość łatwa do wykonania), myślę że na zablokowany nic więcej się już nie pojawi. Edited April 30, 2016 by hUBI
enesas Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 Czyli przez wersję Pro zwykły Redmi 3 nie ma aktualizacji? .... Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
jarekm95 Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 Nie ma tylko ostatniej aktualizacji, za tydzień pewnie już będzie. Cotygodniowe aktualizacje i tak przynoszą bardzo niewielkie zmiany. A na zablokowany bootloader nie ma aktualizacji, ale z innego powodu Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
enesas Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 Pytanie, czemu Redmi 3 nie otrzyma ROMu Global (wraz z j. Polskim)? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
damek255 Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 11 minut temu, enesas napisał: Pytanie, czemu Redmi 3 nie otrzyma ROMu Global (wraz z j. Polskim)? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Bo podobno jest przeznaczony na rynek chiński, a global dostają telefony w dystrybucji międzynarodowej
enesas Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 A jest szansa że go otrzyma? Gdzieś na forum (en.MIUI.com) widziałem, że nie jestem jedyny . Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
damek255 Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 31 minut temu, enesas napisał: A jest szansa że go otrzyma? Gdzieś na forum (en.MIUI.com) widziałem, że nie jestem jedyny . Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Słyszałem że użytkownicy Redmi 3 wystosowali petycję w tej sprawie i obecnie zbierają podpisy xD
enesas Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 Jeżeli ktoś może, to niech sprawdzi Modern Combat 5 na Redmi 3. Byłbym wdzięczny, ponieważ testowałem (wczoraj) MC5 na moim Redmi i gra dużo gorzej działa niż np tutaj:
Frart Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 @enesas Być może wina romu. Ty wgrywałeś stabla 7.1.3.0 ,a on grał na stockowym od producenta po wyjęciu z pudełka(7.1.1.0). Potrzebna by była opinia kogoś kto nie majstrował przy telefonie od zakupu.
cukru Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 (edited) U mnie na 6.4.21 też działa gorzej. Jak będę miał potem czas to może sprawdzę jeszcze jak to działa na CyanogenModzie, bo na stockowe romy nie chce mi się wracać. Edit: Żeby nie być gołosłownym załączam filmik. Niestety coś się spieprzyło przy nagrywaniu i jest niska rozdziałka, ale to co potrzeba to widać. Spoiler Edit2: A tak to wygląda na świeżo postawionym CM 12.1 od cofface Spoiler Edited May 1, 2016 by cukru 1
AlexAFC Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 Dobrze rozumiem, że jak zamówię Redmi 3 z ibuygou to nie ma na niego miuipolska, a żeby mieć polski język muszę wgrać xiaomi.eu? To wymaga odblokowania bootloadera (czy jest w ogóle zablokowany?)?
enesas Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 A dalej? Zwłaszcza na drugiej misji (co się nożyczki w gardło wsadza ), to po tej akcji są wieeelkie lagi. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
FromWP Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 8 minut temu, AlexAFC napisał: Dobrze rozumiem, że jak zamówię Redmi 3 z ibuygou to nie ma na niego miuipolska, a żeby mieć polski język muszę wgrać xiaomi.eu? To wymaga odblokowania bootloadera (czy jest w ogóle zablokowany?)? Mogą wgrywać co najwyżej rom 7.1.3 z miuipolska na zablokowany bl lub jakiś inny tzwn śmieciowy z językiem polskim. BL będziesz miał zablokowany raczej na pewno, z odblokowanym było by to bardzo podejrzane. Wgranie jednego z romów miuipolska/eu nie wymaga odblokowania bl, wystąpisz o zgodę, dostaniesz ją, odblokujesz, wgrasz co będziesz chciał. Trochę to trudne, wymaga czasu i poczytania, ale jak Pan ogarnie to "będzie Pan zadowolony".
cukru Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 16 minut temu, enesas napisał: A dalej? Zwłaszcza na drugiej misji (co się nożyczki w gardło wsadza ), to po tej akcji są wieeelkie lagi. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Nie mam pojęcia, tyle pograłem ile nagrałem Może kiedyś sprawdzę jak bardzo będzie mi się nudzić, bo ogólnie moim zdaniem takie gry na smartfonach nie mają sensu i bardziej zależy mi na wydajności przy codziennym użytkowaniu.
enesas Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 Mi też gry tego typu latają, ale chodziło mi o to, czy z moim Redmi 3 jest wszystko ok, ale reszta działa dobrze, więc sądzę że wszystko ok. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Tenfilip Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 (edited) Do listy niedziałających rzeczy na USB OTG można dopisać pad od X360 z adapterem wireless (do pc). Na Sony Z1 działa. Edited May 1, 2016 by Tenfilip
acocieto Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 (edited) Powtórzę pytania, bo nie znalazłem odp. Odblokowany BL, jes root, twrp i miui polska 6.4.14. Konto G udało się usunąć przez format kart pamięci. Synchronizacji kontaktów nie da się wyłączyć, ale w opcjach aplikacji Kontakty można oczywiście ustawić, które kontakty z którego konta mają być widoczne. Edited May 1, 2016 by acocieto
jarekm95 Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 Ale o co kolego pytasz? Bo ja tu pytania nie widzę. Synchronizację możesz wyłączyć w ustawieniach kont. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
acocieto Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 Tak można wyłączyć, ale kontakty i ta pozostają, więc jest opcja ich widoczności w Kontaktach.
jarekm95 Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 Tak, zgadza się. Zatem nie rozumiem w czym problem Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
czerwony10 Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 Czy Telefon wspiera otg? myszka, klawiatura, pendrive ?
Recommended Posts