sp4ubw Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 W nexusie 4 przez noc ubywa właśnie tyle, 20% dlatego mam to wyłączone. Więc u Ciebie w N7 nie masz drenażu skoro masz DS działający. Tak czy siak, dopóki ktoś nie zrobi kernela z obsługą DT2W to działać nie będzie.
Robinson Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 Mam pytanie raczkującego w Androidzie. Czy jest możliwe uruchomienie kilku aplikacji i przełączanie się między nimi (odpowiednik ALT+TAB na kompie)? Na przykład włączam plik w Excelu, potem plik w PDF, przeglądarkę, AutoMapę i jakąś grę i bez zamykania innych programów przeskakuję między nimi. Jak to zrobić?
Apap Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 (edited) Standardowo xiaomi lewy przycisk pod ekranem... Edited April 3, 2016 by Apap Uszczegolnienie
FromWP Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 12 minut temu, Robinson napisał: Mam pytanie raczkującego w Androidzie. Czy jest możliwe uruchomienie kilku aplikacji i przełączanie się między nimi (odpowiednik ALT+TAB na kompie)? Na przykład włączam plik w Excelu, potem plik w PDF, przeglądarkę, AutoMapę i jakąś grę i bez zamykania innych programów przeskakuję między nimi. Jak to zrobić? Możesz sobie skonfigurować jak mają działać przyciski funkcyjne i za ich pomocą przełączać aplikacje. Ja mam ustawiony przycisk "home" tak że po przytrzymaniu pojawiają się ekrany otwartych aplikacji i możesz się przełączać między nimi!
Robinson Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 1 godzinę temu, Apap napisał: Standardowo xiaomi lewy przycisk pod ekranem... No niby tak, ale mam taką sytuację: 1) Wchodzę w Pliki - Dokumenty i otwieram dokument aaa.PDF. 2) Przytrzymuję LEWY przycisk i znowu wchodzę w Pliki - DOkumenty i otwieram dokument bbb.XLSX. 3) Dostaję takie komunikat: "aaa is open. Close the current document and continue?" Można wybrać OK (zamyka aaa i otwiera bbb) albo CANCEL (zostawia aaa i nie otwiera bbb).
szyps Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 @FromWP Mam ustawione tak samo Za nic nie mogłem się przyzwyczaić do przełączania aplikacji przyciskiem "menu".
Robinson Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 15 minut temu, szyps napisał: @FromWP Mam ustawione tak samo Za nic nie mogłem się przyzwyczaić do przełączania aplikacji przyciskiem "menu". A jak wracacie do ekranu głównego skoro HOME nie działa tak jak domyślnie?
szyps Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 @cincin27 Dokładnie. Jak dla mnie najlepsze rozwiązanie ale ktoś inny może sobie ustawić według własnych upodobań.
FromWP Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 Jak nie działa jak działa, przy przytrzymaniu pokazują się uruchomione aplikacje (historia). Przy dotknięciu działa jak home.
grzegorz.lki Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 No niby tak, ale mam taką sytuację: 1) Wchodzę w Pliki - Dokumenty i otwieram dokument aaa.PDF. 2) Przytrzymuję LEWY przycisk i znowu wchodzę w Pliki - DOkumenty i otwieram dokument bbb.XLSX. 3) Dostaję takie komunikat: "aaa is open. Close the current document and continue?" Można wybrać OK (zamyka aaa i otwiera bbb) albo CANCEL (zostawia aaa i nie otwiera bbb). A jakiej aplikacji używasz? Bo jak aplikacji typu Mobile office lub office suite to tak będzie aplikacja robić. Nigdy w niej nie otworzysz kilku dokumentów na raz. Jak chcesz pracować na kilku dokumentach (ale nie takich samych, np. tylko .xlsx) musisz użyć osobnych aplikacji do wybranego typu pliku, np. mobilne aplikacje pakietu Office plus pdf Google do .pdf i wtedy będziesz mógł się przełączać między oknami otwartych różnych plików. Tap Tap z Redmi 3 1
cukru Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Możecie przełączyć się na przednią kamerę na Xiaomi.EU 6.3.31?
Apap Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 11 minut temu, cukru napisał: Możecie przełączyć się na przednią kamerę na Xiaomi.EU 6.3.31? Tak normalnie u mnie działa...
Eragon Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 19 godzin temu, FromWP napisał: Jak nie działa jak działa, przy przytrzymaniu pokazują się uruchomione aplikacje (historia). Przy dotknięciu działa jak home. A wtedy, na lewym co masz ustawione?
FromWP Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Lewy mam tylko na uruchamianie ustawień niezależnie czy dotknięcie czy przytrzymanie (Układ ik.. Widżety Tapeta Efekty), a w aplikacjach działa normalnie jako menu.
cukru Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Dobra, wystarczyło zrestartować telefon i kamera przednia działa. Ale ciekawe jest to, że nagle zablokowała się we wszystkich aplikacjach.
Ciacho23 Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 (edited) Odblokowalem bootloader, zainstalowałem xiaomi.eu 6.3.31 i mam taki problem że nie przychodzą mi powiadomienia np na WhatsApp, nie sprawdza mi poczty (aquamail). Wszystkie uprawnienia nadane, aplikacje w autostradzie, ustawiona kłódka i nic. Na xiaomi.eu na zablokowanym wszystko chodzilo jak złoto. Jakieś rady? Edited April 6, 2016 by Ciacho23
simonsimon1980 Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 12 minut temu, Ciacho23 napisał: Odblokowalem bootloader, zainstalowałem xiaomi.eu 6.3.31 i mam taki problem że nie przychodzą mi powiadomienia np na WhatsApp, nie sprawdza mi poczty (aquamail). Wszystkie uprawnienia nadane, aplikacje w autostradzie, ustawiona kłódka i nic. Na xiaomi.eu na zablokowanym wszystko chodzilo jak złoto. Jakieś rady? A jakie masz ustawienia baterii? Czyli ustawienia -> Urządzenie -> Bateria i wydajność -> Oszczędzanie baterii? Tryb oszczędzania baterii możesz ustawić na Nie blokuj i sprawdzić te powiadomienia od whatsappa, albo przy normalnym lub zaawansowanym - w Aplikacje z ograniczeniami możesz poustawiać dla odpowiednich aplikacji własne ustawienia -> zachowanie aplikacji w tle a jeśli chodzi o pocztę - synchronizacja włączona?
Apap Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 Nie wiem czy to Redmi 3 i jakis Trol w oprogramowaniu czy interia ale otrzymałem dzisiaj email z 1.01.1970 roku! Nie to nie Prima Aprilis! Wiadomość jest pusta i bez tematy ale data robi wrażenie
Apap Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 (edited) Internet raczkował w USA końcem 1969 więc jestem pierwszą osobą w Polsce która otrzymała e-mail i to pomimo tego że mnie na świecie nie było jak i interi! A do tego jeszcze jest to pierwszy miedzynarodowy e-mail Hehehe Edited April 6, 2016 by Apap Uszczegolnienie
grap Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 mam parę pytan: 1. jak wyłączyć, gdy pisze jakieś wiadomości wibracje przy pisaniu? 2.Gdy pobieram jakiś plik np z messangera to nic się nie dzieję, gdzie on jest i dlaczego nie otwiera się np plik pdf automatycznie tylko pisze, że musze go pobrać po czym nic się nie dzieje? 3. Jak ustawić po jakim czasie oświetlenie staję się mniejsze(zanika)?
grap Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 1 minutę temu, Redmi2 napisał: Odpowiem tylko na 1. W ustawieniach klawiatury mozna wylaczyc dzwiek i wibracje. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka tak też podejrzewam, tylko nie wiem jak się tam dostać za bardzo
grap Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 (edited) dobra działa, dzięki. Mam też nowe pytanie odnośnie konta na mi account, otóż chce mieć 100 security check-up a mam 75, bo recovery phone mam nie zrobione, tylko gdy podaje mój numer tam to jest napisane, że jest powiązany z innym kontem, możliwe że gdy miałem tel bez polskiej wersji założyłem konto na ten nr, jednak jak chce się zalogować na ten numer to też nie mogę i co zrobić w takim wypadku? plus stare pytania: 1.Gdy pobieram jakiś plik np z messangera to nic się nie dzieję, gdzie on jest i dlaczego nie otwiera się np plik pdf automatycznie tylko pisze, że musze go pobrać po czym nic się nie dzieje? 2. Jak ustawić po jakim czasie oświetlenie staję się mniejsze(zanika)? Edited April 7, 2016 by grap 1
INCER Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 (edited) Jakie są korzyści z przejścia z wersji Xiaomi.eu zablokowoany bootloader na odblokowany? Edited April 7, 2016 by INCER 1
Ciacho23 Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Ja Ci powiem, że u mnie na zablokowanym telefon chodził zauważalnie lepiej. Nie to żeby teraz był jakiś dramat ale uświadczam dosc sporo lekkich ścinek których wcześniej nie miałem. Mam też wrażenie że wszystko otwierało się szybciej. 1
Pepso94 Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Ja u siebie nie zauważyłem tego co kolega wyżej, natomiast bateria schodzi u mnie szybciej. Na systemie na zablokowany bootloader telefon dłużej trzymał na 100% i przez noc schodziło jakieś 1-2%, a po zainstalowaniu xiaomi.eu na odblokowany bootloader to przez noc bateria schodzi jakieś 5-6%
Ciacho23 Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 19 godzin temu, simonsimon1980 napisał: A jakie masz ustawienia baterii? Czyli ustawienia -> Urządzenie -> Bateria i wydajność -> Oszczędzanie baterii? Tryb oszczędzania baterii możesz ustawić na Nie blokuj i sprawdzić te powiadomienia od whatsappa, albo przy normalnym lub zaawansowanym - w Aplikacje z ograniczeniami możesz poustawiać dla odpowiednich aplikacji własne ustawienia -> zachowanie aplikacji w tle a jeśli chodzi o pocztę - synchronizacja włączona? Miałem ustawione na blokowanie, przestawiłem na "Nie blokuj" i co do poczty pomogło. Natomiast dalej nie otrzymuję powiadomień z Whatsapp.
Pepso94 Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 4 godziny temu, Redmi2 napisał: To nie zalezy od zablokowane bootloadera tylka danego romu. Widocznie kiepski trafiles i tyle. Ostatnie romy miui sa bardzo proadozerne Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Wiem że to zależy od romu i bootloader nie ma tu nic do rzeczy. To było tylko porównanie, że na tamtym systemie podajże był to xiaomi.eu 7.1.3.0 już nie pamiętam, drenaż był trochę mniejszy, teraz mam xiaomi.eu 6.3.31 i spada trochę szybciej. Ale przy takiej baterii nie ma na co narzekać, czasami aktualizacja w końcu coś wnosi co tą baterię bierze.
Robinson Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Dnia 3.04.2016 o 19:50, grzegorz.lki napisał: A jakiej aplikacji używasz? Bo jak aplikacji typu Mobile office lub office suite to tak będzie aplikacja robić. Nigdy w niej nie otworzysz kilku dokumentów na raz. Używam Polaris Office. Nie wiedziałem, że on nie może otworzyć kilku plików jednocześnie.
AdBloczek Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Czy ja dobrze widzę? Redmi 3 i inne smarfony od Xiaomi można kupić w normalnym sklepie? http://www.morele.net/smartfon-xiaomi-redmi-3-16gb-zloty-773776/
INCER Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Jeszcze jedno pytanie, dzis otrzymalem zgode na odblokowanie, ile mam czasu na wykonanie tej czynnosci?
grzegorz.lki Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 dobra działa, dzięki. Mam też nowe pytanie odnośnie konta na mi account, otóż chce mieć 100 security check-up a mam 75, bo recovery phone mam nie zrobione, tylko gdy podaje mój numer tam to jest napisane, że jest powiązany z innym kontem, możliwe że gdy miałem tel bez polskiej wersji założyłem konto na ten nr, jednak jak chce się zalogować na ten numer to też nie mogę i co zrobić w takim wypadku? plus stare pytania: 1.Gdy pobieram jakiś plik np z messangera to nic się nie dzieję, gdzie on jest i dlaczego nie otwiera się np plik pdf automatycznie tylko pisze, że musze go pobrać po czym nic się nie dzieje? 2. Jak ustawić po jakim czasie oświetlenie staję się mniejsze(zanika)? Odnośnie konta spróbuj zmienić język w telefonie na angielski i dopiero zaloguj się na konto. mnie to pomogło. 1. Ja mam podobnie z Google chrom. Pliki pobiera mi tylko przez systemową przeglądarkę. I czy masz jakiś program do przeglądania pdf. Spróbuj Google PDF, może pomoże. Tap Tap z Redmi 3
korbielow Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Proszę o instrukcje jak zaktualizowac telefon do 6.4.7 Mam root i zainstalowany TWRP i system w wersji z 30 marca. Jak mam postepowac zeby nic nie stracic. Proszę o instrukcje jak krok po kroku to zrobić
fake4r Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Wgrać plik z romem na telefon i dać install z poziomu twrp. To wszystko.
Recommended Posts