Jump to content

Redmi 3 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

lukaschels

Recommended Posts

Telefon z Polsce kosztuje około 800 złotych, przy kupnie na Aliexpress od Goldway wychodzi 630 zl więc 170 zł taniej.

Chodzi mi doklądnie o tą aukcje: http://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-3-Pro-Prime-3S-4100mAh-Fingerprint-Snapdragon-616-Octa-Core-Mobile-Phone-3GB/311331_32641733127.html?storeId=311331

Czy jest to pewne źródło? Nie zamawialem jeszcze żadnego telefonu z Chin i nie chciałbym się naciąć a wyjść jak najlepiej :DD

Goldway, to pewny sprzedawca, ale pozostaje otwarta kwestia, czy ta transakcja będzie dla Ciebie korzystna pod względem finansowym...Jeśli nie doliczą Ci vatu, to faktycznie zaoszczędzisz 170zł, natomiast, jeśli doliczą, to zapłacisz (przy wyborze koloru grey) więcej niż w PL.

12 godzin temu, fake4r napisał:
17 godzin temu, Ciacho23 napisał:

Nie wierzę, że przez noc ci spadło 1%. Mi w trybie samolotowym (wsio wyłączone) spada więcej. Przez noc miałeś włączone 4g?

Procent procentowi nie równy. Ale jak najbardziej jest to możliwe. Ja wczoraj koło 23 odłączyłem telefon od ładowania, rano o 7 było 99%. Włączone wifi, bluetooth. Rom 7.1.3.0

Potwierdzam, ja kładąc się spać wyłączyłem przesył danych i wifi. Było 86% i rano zostało 86%!
ROM 7.2.7.0.

Hmm to nie wiem, jaka będzie najlepsza opcja na zakup telefonu??

Bo skoro z Goldwaya miałbym plącić VAT to faktycznie wyjdzie średnio.

Bo myśle że do tego 3GB RAM, 32GB pamięci i czytnika linii papilarnych warto dopłącić te 100-150 zł.

Hmm to nie wiem, jaka będzie najlepsza opcja na zakup telefonu??

Bo skoro z Goldwaya miałbym plącić VAT to faktycznie wyjdzie średnio.

Bo myśle że do tego 3GB RAM, 32GB pamięci i czytnika linii papilarnych warto dopłącić te 100-150 zł.

U Goldiego można zapłacić 5%ubezpieczenia od VAT, wtedy go zwracają w razie naliczenia, do tego część aukcji jest z opcją wysyłki eu express gdzie jest za kilkanaście dolców gwarancja braku VAT. Myślę że warto.

6 godzin temu, tpawel napisał:

U Goldiego można zapłacić 5%ubezpieczenia od VAT, wtedy go zwracają w razie naliczenia, do tego część aukcji jest z opcją wysyłki eu express gdzie jest za kilkanaście dolców gwarancja braku VAT. 

W którym miejscu na etapie zakupu telefonu widnieje informacja o możliwości dopłacenia 5% ubezpieczenia od vat?

http://pl.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-3-Metal-Body-Mobile-Phone-16GB-ROM-Snapdragon-616-Octa-Core-5-0/32593665671.html?spm=2114.010208.3.1.9xh7bG&ws_ab_test=searchweb201556_9,searchweb201602_3_10017_10005_10006_10034_10021_507_10022_10009_10020_10008_10018_10019,searchweb201603_7&btsid=7f64d7f1-4b99-4d03-8e17-822ea8c08ad5

Nie widzę żadnej wzmianki na ten temat..Może masz na myśli to, że trzeba wybrać opcje wysyłki DHL i to właśnie jest traktowane jako ubezpieczenie od vat?

Do poniedziałku jestem mobilne i nie mam możliwości poszukać, generalnie jest tak że liczysz 5% wartości zamówienia, zaokrąglasz do pełnego dolara w górę i szukasz aukcji goldiego po 1$ i kupujesz odpowiednią ilość tego. DHL broń Boże. Wejdź na forum telchiny i poczytaj w dziale Goldwaya kilka stron wstecz. Tam jest ich przedstawiciel, w razie potrzeby odpowiada po Polsku na pytania

29 minut temu, Ciacho23 napisał:

Czy ktoś wie dlaczego po przytrzymaniu vol+ i power nie pojawia mi się okno wyboru trybu download/recovery itd. tylko rysunek telefonu z kablem poniżej?

Bo to się chyba pojawia przy zablokowanym bootloaderze.

9 minut temu, Ciacho23 napisał:

Niemożliwe. Mam odblokowany. Chyba, że się sam zablokował:) A tak w ogóle to da się w R3 zablokować bootloader?

Mi po wgraniu za drugim razem dev rom kazało ponownie odblokowywać, i pokazywało że jest zablokowany bootloader

6 godzin temu, prz3m3k96 napisał:

Jak się mogę pozbyć tych wszystkich chińskich aplikacji? Co się dało odinstalowałem do reszty potrzeba roota?

Tak, niektóre można od tak usunąć, do niektórych potrzeba np. aplikacji KingRoot. Ale i z nią trzeba uważać, żeby nie wywalić niektórych komponentów systemu, bez których będzie mógł się wywalać. Ogólnie lepszym rozwiązaniem jest wgranie choćby ROMu na zablokowany bootloader, bo z własnego doświadczenia wiem, że i tak chińszczyzna zostaje - choćby w aplikacji motywy, która bez dostępu do sieci jest po angielsku, a z siecią nagle staje się chińska. :P

Jaki macie stan baterii, wchodząc przez wybicie *#*#6484#*#* ?
Jaki jest najwyższy status? Aktualnie mam 78% naładowania i pokazuje "good", czy jest to uzależnione od aktualnego naładowania, czy ogólnie "zyżycia" baterii?

14 minut temu, eloelo1 napisał:

Jaki macie stan baterii, wchodząc przez wybicie *#*#6484#*#* ?
Jaki jest najwyższy status? Aktualnie mam 78% naładowania i pokazuje "good", czy jest to uzależnione od aktualnego naładowania, czy ogólnie "zyżycia" baterii?

to się odnosi do żywotności ogólnej baterii

25 minut temu, hUBI napisał:

Też na najnowszym Romie 6.4.21 nie możecie wejść w ustawienia ->urzadzenie? U mnie wychodzi w ogóle z ustawień jakby aplikacja się wykładała.

A zobacz czy nie masz zamrożonego drukowania w chmurze? Gdzieś tak się mi przewinęło, że ktoś też miał FC na ustawieniach i musiał odmrozić ten program

10 minut temu, simonsimon1980 napisał:

A zobacz czy nie masz zamrożonego drukowania w chmurze? Gdzieś tak się mi przewinęło, że ktoś też miał FC na ustawieniach i musiał odmrozić ten program

Witam. Tu kolega z RN2. Ja tak miałem i w moim przypadku pomogło włączenie Cloud Print od Googla. Pozdrawiam :)

1 godzinę temu, simonsimon1980 napisał:

Miałem zamrożone, ale odmrożenie nic nie dało :(