Dyskusja ogólna
199 topics in this forum
-
- 6 followers
- 2.1k replies
- 292.2k views
Poradnik powstał, by uniknąć miliona pytań, które codziennie pojawiają gdy tylko ktoś kupi powyższy model. Poradnik będzie aktualizowany na bieżąco w miarę możliwości. Jeśli masz jakieś sugestie, pomysł jak go ulepszyć, pisz śmiało . Jeśli ten poradnik ci pomógł, będzie mi miło jeśli zostawisz "Lubię to" Słowo wstępu: Dlaczego powinieneś wgrać "dobre" oprogramowanie (xiaomi.eu lub global)? Otóż marka xiaomi jest marką chińską i oficjalnie nie sprzedaje swoich produktów w Polsce. Ich oficjalny soft nie posiada języka polskiego i usług google (china dev i stable). Sprzedawca, chcąc upchnąć Ci produkt, wgrywa zmodyfikowane oprogramowanie, które w większości p…
Last reply by kodii, -
- 6 followers
- 4.3k replies
- 243.5k views
Jakoś na forum nie znalazłem tematu odnośnie nowe telefonu xiaomi który dziś ma swoją premierę. Co myślicie o nowym Redmi 3, jak waszym zdaniem wpisze się w rynek czy odniesie sukces Redmi Note 2. Stylistyka nawiązują do Redmi Note 3, nie mam pojęcia jak z procesorem sprawa wygląda czy jest wydajniejszy czy na tym samym poziomie co Redmi Note 3, więcej info tu A tu wizualne zestawienie Redmi Note 3 i Redmi 3 i teoretyczne zdjęcia robione przez Redmi 3 //Z25: Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by korbielow, -
- 0 replies
- 2k views
https://miuipolska.pl/forum/topic/13201-koniecznie-przeczytaj-zanim-założysz-nowy-temat/
Last reply by cukru, -
- 5 replies
- 6.4k views
Dopiero teraz zmieniłem oficjalny global na MIUI Polska 8.4.26 v. 9.5.1. Plusem jest to, że nie ma śmieci od Googla ani od Chińczyka i nie dublują się programy. Znalazłem jednak jakiś błąd w systemie. W Ustawieniach ---> Ułatwienia dostępu ---> Zamiana tekstu na mowę nie można wejść dalej i czegokolwiek ustawić. Zainstalowałem program "zamiana tekstu na mowę" od Google żeby czytał na głos w efekcie pojawiło się to też w Ustawieniach języka i klawiatury ale wejście dalej żeby zmienić opcje odsłuchu jest niemożliwe. O dziwo moja nawigacja NaviExpert jak też Mapy działa i mówi normalnie jednak już inne programy gadające nie. Np. Locus. Jest taka aplikacja sportowa…
Last reply by chalice, -
- 0 replies
- 723 views
Mam nową płytę główną od acida i telefon włączył się z chińskim językiem bez ekranu z konfiguracją. Jest możliwość włączenia tu języka angielskiego? Bo póki co nawet nie wiem od czego zacząć. Nie ogarniam chińskich krzaczków. Miałem kiedyś konto Xiaomi bo ściągałem botloader z tego telefonu. Ale nie pamiętam jakiego podawałem. Ktoś kojarzy czy Xiaomi wysyłało jakieś maile? Wtedy mógłbym poszukać i może bym doszedł do konta. Nie wiem jakie słowo kluczowe wpisać żeby mi poczta znalazła mail. Dobra. Znalazłem po aktualizacji język angielski.
Last reply by michaelwaut, -
- 2 replies
- 689 views
Witam, Ostatnio mój telefon podczas ładowania zaczął wariować tj. raz ładuje raz nie, w zależności w jakiejś pozycji ustawie kabel. Także wydaje mi się, że jest to wina wejścia USB - wchodze na allegro, 5 różnych płytek. Mam telefon w wersji Snapdragonowej i teraz pytanie, którą płytkę wybrać - czy jest różnica pomiędzy płytką za 50zł, a taką za 10 - bo jednak różnica cenowa jest duża, a to że ktoś dopisał, że działa pod tym nie zawsze jednak jest prawda. Jestem pewny, że ktoś z Was wymieniał wejście, dlatego proszę o pomoc. Pozdrawiam
Last reply by dzikovsky, -
- 2 replies
- 547 views
Witam, Mam pewien problem z moim Redmi 3 - wiem to już stary model ale nadal daje radę - problem dotyczy zazwyczaj jednej losowej aplikacji. Objawia on się brakiem połączenia z internetem zarówno na wifi jak i transmisji komórkowej pomimo ich normalnej pracy i prawidłowego działania pozostałych aplikacji. Jedyne rozwiązanie to restart telefonu i problem znika tylko po to aby po kilku godzinach/dniach pojawić się w innej aplikacji. Najczęściej zauważyłem to w aplikacjach: obrazkowo, imka, deezer, lidl, moje ing, aquamail i nigdy we wszystkich na raz, zawsze w jednej. Drugim problemem jest sytuacja przy której włączam transmisje komórkową po dłuższym używaniu wifi (chr…
Last reply by piotr.madeja, -
- 1 reply
- 1.6k views
Cześć Podpowiecie jak włączyć kontrolę rodzicielską, by dziecko nie szperało po całym telefonie? Chciałbym zablokować kilka ustawień, albo możliwość instalacji programów/muzyki z wulgaryzmami (w koncie google znalazłem tą opcję) p.s. gdzieś mi śmignęła ta opcja, ale szukam i szukam jej.. i nie widzę
Last reply by Szkrobi, -
- 1 reply
- 1.7k views
Witam, czy ktoś z was próbował przekierować wybrany numer na inny. Nie wszystkie połączenia tylko wybrane numery np: xxx xxx xxx na yyy yyy yyy i zzz zzz zzz na www www www itd. ?
Last reply by Szkrobi, -
- 0 replies
- 944 views
Witam. Posiadam Redmi 3 z MIUI 9 Global Dev. Szczerze powiedziawszy MIUI 9 po ostatnich aktualizacjach działa na telefonie w stanie niezadowalającym. Najlepiej wspominam MIUI7. Czy powrót z MIUI9 na MIUI7 można zrobić po prostu ściągając plik z MIUI7 i instalując go z tego pliku w telefonie? Oczywiście wcześniej zrobię kopie wszystkich potrzebnych rzeczy. Czy też trzeba bawić się w programy na komputerze PC? Nie mam zdjętego bootloadera ale nie przeszkadzało to w instalacji kolejno MIUI8 a potem wersji 9.
Last reply by wexel1974, -
- 5 replies
- 2.8k views
Cześć Dwa lata temu po zakupie telefonu odblokowałem botloader i wgrałem wersję : 5.1.1 LMY47V , Miui 8 by xiaomi.eu 6.7.14 (rozwojowa) Czasami telefon robi dziwne psikusy i chciałbym teraz wgrać wersje Global aby dostawać aktualizację przez Global. Domyślam się że już co niektórych nudzi odpowiadanie na podobne pytania ale niestety w kompendium nie ma jasno opisanej procedury aktualizacji jak w moim przypadku dlatego też proszę szanowne grono o pomoc. O ile dobrze zrozumiałem to powinien interesować mnie punkt IV INSTALACJA ROMU PRZEZ TWRP Czy rom który przedstawiam poniżej będzie prawidłowy i w wersji Global aby aktualizacje można było robić z poziom…
Last reply by ahr, -
- 2 replies
- 2k views
Witam, mam problem z ptaszkiem, proszę o pomoc. Mam dwa telefony Xiaomi - Redmi Note 2 i Redmi 3, te same softy (MIUI Polska 8.1.18) i na RN2 wszystko jest normalnie, a na Redmi 3 - na górnej belce powiadomień - zamiast ikony z Play Store przy aktualizacji czegokolwiek pojawia się niebieski ptaszek (wtf?). Błąd też jest przy innych ikonach - mają złe kolory, czy brakuje ikon w ogóle (screen nr 2). O co chodzi? Ktoś się może z tym spotkał? To już drugi problem na Redmi 3, pierwszy z kolei to że na Messenger Lite nie da się w ogóle wstawić zdjęcia bo po kliknięciu w ikonkę aparatu nic się nie dzieje (a na RN2 wszystko działa).. Znowu starsze lepsze? Ewe…
Last reply by silver2004, -
- 3 replies
- 3.8k views
Witam gdzie na telefonie zapisują się przychodzące mmsy? może ktoś podać ścieżkę do nich? Pozdro MIUI 7.4 6.5.26
Last reply by mrosi, -
- 4 followers
- 592 replies
- 42.5k views
Proponuję aby w tym temacie były zamieszczane statystyki zużycia baterii w Xiaomi Redmi 3. Przez cały czas jasność ekranu była automatyczna, telefon był podłączony do internetu (wifi lub sieć komórkowa na zewnątrz). Generalnie nie robiłem niczego, aby sztucznie wydłużyć czas pracy na baterii - mało tego, w tym czasie telefon był nieco intensywniej eksploatowany niż będzie zazwyczaj. W godzinach 0:30-6:30 ustawiłem aby telefon przechodził w tryb "spania". Obecnie ma 15% i spokojnie do wieczora nie musiałbym go ładować. Oto wyniki:
Last reply by xWooFx, -
- 1 reply
- 804 views
Witam. Jestem już jakiś czas posiadaczem redmi 3 pro (wcześniej one M7), jednak w dalszym ciągu bardziej za mną przemawia htc sense, ostatnio robiąc sobie update trafiłem na ciekawy temat (http://en.miui.com/thread-554050-1-1.html) gdzie ktoś udostępnia htc sense. Pytanie czy ktoś już tego próbował, czy muszę być "pierwszy" ?
Last reply by FromWP, -
- 0 replies
- 1k views
Sprawa wygląda następująco. Podczas rozmów przez głośnik telefonu (czyli przez głośnomówiący) nawet na najwyższym poziomie głośności w samochodzie nic nie słychać. Muszę trzymać telefon maksymalnie 30 cm od głowy, żeby rozumieć co ktoś mówi. Próbuję zatem zwiększyć głośność tego głośnika. Viper i inne takie modyfikacje zwiększają tylko głośność podczas odtwarzania muzyki, przy rozmowie dalej jest bieda. Próbowałem też grzebać w mixer_path, bez efektu, udało się zwiększyć głośność tylko głośnika rozmów. Głośnik nie jest zabrudzony, muzykę na najwyższym poziomie słychać w innym pokoju. Auto też głośne nie jest. Wobec tego pytanie brzmi: czy istnieje jakiś sposób, …
Last reply by paveu, -
- 11 replies
- 3.9k views
Zmieniłem aplikację pogodową z firmowej na inną i mam problem. Jak rozciągam pasek to mam tam informacje o pogodzie z fabrycznej aplikacji. Wyłączyłem powiadomienia w aplikacji Pogoda, W ustawieniach paska w powiadomieniach też wykluczyłem aplikację Pogoda i dalej mam info na pasku gdy go rozwinę o pogodzie. Zna ktoś jakiś sposób na pozbycie się tego?
Last reply by tofic, -
- 0 replies
- 666 views
Kupiłem sobie słuchawkę bluetooth, sparowałem-wszystko ładnie śmiga. Mam tylko pytanko czy da się włączyć gdzieś opcję żeby były słyszalne dźwięki powiadomień ale z telefonu? Głównie chodzi o sms. Wszystko słychać ale tylko w słuchawce, a nie jeżdżę z nią na stałe przy uchu tylko zakładam jak ktoś dzwoni lub jeżeli ja chcę dzwonić.
Last reply by mondeoklub, -
- 27 replies
- 2.2k views
Czy ktoś z Was również zauważył drenowanie baterii smartfona przez opaskę? Zanim zacząłem jej używać spokojnie Redmi wytrzymywał 3 dni przeciętnego użytkowania. Teraz nie dotykam telefonu prawie i wyciągam niecałe 2 dni... Tak jest na xiaomi.eu 8.0.1.0 i na 7.5.1.0 Z aktywnym Mi Band Tools bez mierzenia pulsu jest jeszcze gorzej.
Last reply by yankees, -
- 8 replies
- 3.4k views
Witam, Czy istnieje możliwość przejścia z Xiaomi.eu na Global Stable poprzez systemowy updater (tj. zainstaluj aktualizację z pliku .zip). Gdzieś w internecie wyczytałem, że jest to możliwe. Próbowałem z miflash i download/edl ale po wciśnięciu download uruchamia się system. Kabel deep flash też nie pomaga.
Last reply by cukru, -
- 3 replies
- 2.3k views
Witam, posiadam xiaomi redmi 3 pro 3/32 z wgranym softem xiaomi.eu miui 8. Mam pytanie czy jest możliwość odblokowania zakresu B20 zgodnie z instukcjami zawartymi w tutorialach: http://en.miui.com/thread-486545-1-1.html Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
Last reply by Williusz, -
- 1 reply
- 955 views
Cześć! Mam problem z odblokowaniem telefonu za pomocą tego skanera z tyłu telefonu. Za każdym razem gdy go dotknę telefon się odblokuję, chociaż bym tego nie chciał. Da się go jakoś wyłączyć? Pozdrawiam!
Last reply by mondeoklub, -
- 1 reply
- 864 views
Witam Mam problem z redmi note 3 pro .Aplikacje do słuchania muzyki online (np rmfon,radio polskie) wyłączają sie po ok. 10 minutach. Nie wiem czy to internet się wyłacza (ale chyba nie gdyż whats up działa bezproblemowo) czy aplikacja jest zamrażana dla oszczędzania baterii.Wystarczy odblokować ekran i muzyka gra dalej.. Jest to niby tylko czynność dotknięcia palcem, ale dość uciążliwa gdy telefon jest w kieszeni nie wspomnę o dyskomforcie w odsłuchu.
Last reply by cukru, -
- 1 reply
- 1.6k views
Witam wszystkich. Jestem w trakcie przesiadki z Redmi 3 na Galaxy S7. Właśnie kupiłem zegarek Gear S3 od Samsunga, który będzie w parze z S7. Nie mniej przez ok 2 tygodnie będę jeszcze korzystał z Redmi 3. I tu się pojawia problem. Pobrałem Gear manager, gear s plugin i problem jest taki, że telefon w gear managerze znajduje zegarek, ale po próbie sparowania i konfiguracji po prostu nagle apliakcja Gear manager zamyka się, bez nawet żadnego info o FC, po prostu znika. Próbowałem bez plugina ale wtedy dostaje info "Pobieranie nie powiodło się, spróbuj ponownie." Ktoś wie jak zmusić Redmi 3 do współpracy z Gear S3? Na te dwa tygodnie jeszcze miło byłoby mie…
Last reply by merigaw, -
- 2 replies
- 1.2k views
Czy da sie zrobic tak aby podczas rozmowy dostac jakies powiadomienie ze przyszedl sms. Np. Jakas wibracja czy wyciszony lekko dzwiek smsa. Bo teraz mam kompletna cisze i jak np rozmawiam z kims dluzej nie wiem ze jakis sms dostalem. Jest taka opcja?
Last reply by Baca86,