szambelan Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 37 minut temu, DominikRN2 napisał: musisz dograć ręcznie Tzn jak Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Tzn jak No zainstaluj sobie coś ze sklepiku play póki co. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Witam Może by ktoś bardziej dokładnie opisał zmiany w Miui8, bo na razie albo zachwyty niczym nie poparte, albo dalej problemy i problemiki , czyli po staremu ..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Dołączam się do pytania jak ten nowy 8 się sprawuje?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpieg15 Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Wie ktoś może jak wyłączyć wibracje w dialerze na 6.6.17? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Jak usunąć powiadomienia systemowe w górnym pasku takie jak np. Profile i synchronizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat159 Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Zainstalowałem, nie widzę jakichś większych błędów, właściwie tylko kosmetyczne zmiany wyglądu. Ale chyba trochę lepiej z zarządzaniem pamięcią, bo nie przeładowuje mi aplikacji po wyjściu i powrocie do nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_s Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Nie widzę możliwości ustawienia różnych dzwonków dla kart SIM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 (edited) Jak ukryć powiadomienia systemowe w górnym pasku? Takie jak np profile. Wyświetlają się na górze i nie da się ich skasować ani ukryć. Aktualizacja 6 6 17 Edited June 18, 2016 by szambelan Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuineg Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Na razie jak dla mnie kicha bo nie ma kalkulatora i nie można ustawić osobnych dźwięków na każdą z kart sim. Kalkulator można dograć ale dlaczego usunęli z ustawień osobne dzwonki długim to nie pojmuję tego Jeszcze zostanę chwilę żeby sprawdzić baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 @szuineg Kalkulator jest w system/app ale z niewiadomych przyczyn nie pokazuje się w systemie na pulpicie. Ja podmieniłem go na kalkulator z ostatniej wersji v7 i teraz działa. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 22 minuty temu, fyme napisał: @szuineg Kalkulator jest w system/app ale z niewiadomych przyczyn nie pokazuje się w systemie na pulpicie. Ja podmieniłem go na kalkulator z ostatniej wersji v7 i teraz działa. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka A próbowałeś może wywołać ten kalkulator w MIUI 8 poprzez np Activity launcher? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 @szczuru nie próbowałem bo gdzieś czytałem że w romie i tak jest stara wersja bo nowa nie działa poprawnie na języku polskim, a że miałem instalke ostatniego romu v7 na telefonie to "ciach prach" i poleciała podmianka. Potem tylko restart telefonu i działa Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Też macie na MIUI 8 w RN2 kłopoty z motywami? Na standardowym motywie dialer do telefony wygląda poprawnie, widac zarówno opisy historii dzwonienia kal i zdjęcia/brak zdjęcia. Natomiast na motywie [In]Tech tree 3D w dialerze nie widać opisów kontaktów i brak ikonki pokazującej że nie ma zdjęcia w kontakcie. Próbowałem w tym motywie zmienić sam dialer ale w to nic nie daje. Dialery są w zasadzie takie same, różnią sie tylko kolorem górnej belki. A może jest sposób by zmienić kolor czcionki, ale tylko w dialerze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DominikRN2 Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 (edited) Wczoraj spędziłem cały dzień z MIUI8 , dla mnie to było troche jak przesiadka z pięknego Windows 7 na Windows 8, tragiczny wygląd szybkich ustawień oraz powiadomień i menu telefonu , system działa płynnie bateria chyba troszku lepiej niz na MIUI7 , GPS nie używam w telefonie wiec nie komentuje , fajna opcja z klonowaniem aplikacji kilka nowych efektów w aparacie ( jak dla mnie nie potrzebne bo nie używam ) trochę ulepszone MOTYWY ( tzn funkcje tam bardziej przejrzyste ) widget muzyki w ostatnio używanych aplikacjach też fajna sprawa i szybszy dostęp do funkcji aplikacji pobranych i systemowych, dialer połączeń pokazuje tylko mała fotke z kontaktu a reszta to tło tapety ( chyba ) usunęli opcje ustawienia dwóch rożnych dzwonków dla dwóch kart SIM . To tyle , zrobiłem kopie zapasowa i wróciłem do MIUI7 póki nie zrobia jakiegoś motywu by te paskudne powiadomienia i kafelki szybkich ustawien były przezroczyste Edited June 18, 2016 by DominikRN2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuineg Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Bateria na minus, także brak pozytywów dla których warto zostać na 8, dla mnie najgorsze to brak osobnych dźwięków dla obu kart sim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Czy działa xposed na nowym miui? Wysłane z Redmi Note 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 22 minuty temu, szuineg napisał: Bateria na minus, także brak pozytywów dla których warto zostać na 8, dla mnie najgorsze to brak osobnych dźwięków dla obu kart sim. Jeden dzień rom a ty już wiesz że bateria na minus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Dlatego nie ma co się sugerować, trzeba samemu spróbować 😊 Wyłączyli pobieranie ósemki? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 13 minut temu, krzyzu napisał: Dlatego nie ma co się sugerować, trzeba samemu spróbować Wyłączyli pobieranie ósemki? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=68961 Wszystko gra 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmati2 Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Na nowym miui8 w wyszukiwarce i pasku adresu aplikacji Internet na klawiaturze SwiftKey nie robi spacji. W smsach i pozostałych można postawić spację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 witam Ciekawe czy to chwilowe czy na dłużej , ale pobieranie znikło i stronka nie istnieje ....przynajmniej przed chwila i u mnie...... Tyle problemów zgłosiliście to się posłuchali i wyłączyli ......(wężykiem , wężykiem) ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 16 minut temu, fancik napisał: witam Ciekawe czy to chwilowe czy na dłużej , ale pobieranie znikło i stronka nie istnieje ....przynajmniej przed chwila i u mnie...... Tyle problemów zgłosiliście to się posłuchali i wyłączyli ......(wężykiem , wężykiem) ... Cały czas można pobierać https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=68961 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 1 minutę temu, xxmati96xx napisał: Cały czas można pobierać https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=68961 OK widocznie na mnie się obraziło , bo nadal mi mówi ze strona nie istnieje a z alternatywnych wraca do menu. Z twojego linku faktycznie można pobrać , ale ja i tak dziękuję ..............na razie u mnie wsio ok więc nie mam parcia na Miui8 i zabawę w ustawianie ..... dzięki ...Twoja wiadomość przyda się innym ................ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 No dobrze. Mając MIUI8 chciałbym wrócić do MIUI7 - jak to zrobić żeby nie uceglić telefonu i żeby wszystko działo jak poprzednio? Drażni mnie ten bug z motywami i niemożność ustawienia własnego tematu dla dialera. Wystarczy wgrać z powrotem xiaomi_multi_hermes_6.5.26_v7-5.0.zip przez TWRP? Czy trzeba jakieś magiczne ruchy wykonać w trakcie instalacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DominikRN2 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Musisz zrobić fabryczny reset w twrp, ja tak zrobiłem i bez żadnych problemów, a czytałem tutaj na forum że koledzy nie robili tylko czyścili cache i dalvika i wywalalo błędy więc chyba to najlepszy sposób z factory reset. A czemu nie zrobiłeś kopi systemu przed instalacją miui8 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 1 minutę temu, DominikRN2 napisał: A czemu nie zrobiłeś kopi systemu przed instalacją miui8 Kopię zrobiłem w systemie, ale nie za bardzo wiem jak ja teraz przywrócić poprzez tę aplikację. Kopię zrobiłem poprzez USTAWIENIA>URZĄDZENIE>KOPIA I KASOWANIE DANYCH, ale tam nie ma jakiejś ścieżki do przywracania z kopii. Natomiast faktory reset zapewne wykasuje wszystkie dane i trzeba będzie na nowo wszystko przywracać, część zapewne wróci z konta Xioaiomi - a część trzeba będzie ręcznie ustawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DominikRN2 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Musisz wejść w konto xiaomi następnie chmura xiaomi zjedz na sam dół i powinno być przywracanie z kopii, w sumie po instalacji systemu pyta o zalogowanie na konto xiaomi jak się zalogujesz to będziesz miał wybór czy chcesz konfigurować nowe urządzenie czy przywrócić z chmury. No tak usunie wszystko do stanu fabrycznego, ale chyba inaczej się nie da. Zawsze możesz spróbować wyczyścić dalvika cache i najlepiej dane i zainstalować miui7 jak będzie sypać błędami czy wyskoczy bootlop to wtedy fabryczny reset. Najlepiej zrobić kopię systemu w twrp jak ci zajmuje dużo miejsca wrzuć na komputer 💻 czy pendriva jak masz z wejściem do telefonu. U mnie kopia zajmuje ponad 5Gb przywracanie trwa jakieś 7 minut The Way It's Meant to be Played | NVIDIA 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosspotato Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 u mnie bateria raczej na + w miui 8, mam wrażenie że ten dzień dłużej potrzymała niż na miui7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Jaka jest wersja modemu i jądra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Mam calkiem inne odczucia co do baterii. Leci jak szalona. 20 min sot i 10% mniej.poza tym system lubi sie zwiesic wtedy nastepuje restart bez wpisania pinu. Reszta na plus Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Tak ja siedzę na stabilnej i czytam to wolę jednak jeszcze poczekać do tego sierpnia. Jak Snapchat się sprawuje? Dalej są problemy z przednią kamerą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DominikRN2 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Wiadomo że to wersja wczesna dev więc lepiej poczekać trochę ewentualnie czekać aż będzie stable miui8. Czy tylko według mnie miui poszło w zła stronę upodabniajac szybkie menu do samsunga? Dziewczyna ma s6 i wygląda to prawie identycznie.. Kurde nie mogę tego zrozumieć miui zawsze było inne od wszystkich systemów trochę na wzór ios... Było pięknie a jest teraz tragicznie ( według mnie) chociaż jeśli poprawili jakoś działanie na baterii to pewnie jakoś to się przelknie. The Way It's Meant to be Played | NVIDIA 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 1 godzinę temu, DominikRN2 napisał: Musisz wejść w konto xiaomi następnie chmura xiaomi zjedz na sam dół i powinno być przywracanie z kopii, w sumie po instalacji systemu pyta o zalogowanie na konto xiaomi jak się zalogujesz to będziesz miał wybór czy chcesz konfigurować nowe urządzenie czy przywrócić z chmury. Przywracanie z chmury Xiaiomi niewiele dało, system pozostał nadal na MIUI8, motywy nadal działają jak chcą - czyli nie o to chodziło. Jedynym plusem byłoby to iż wrócił kalkulator. Wobec tego zdecydowałem się na instalacje ostatniej działającej u mnie wersji MIUI7 - po wgraniu przez TWRP, samo zaproponowało wipe cache i dalvik- co zrobiłem, i restarcie zaczęło sypać błędami że android.phone zostało zatrzymane, to samo jeśli chodzi o galerię, i nie może uzyskać ID telefonu. No to skok do TWRP i wipe do factory reset - teraz telefon wisi na logo MI od dłuższego czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DominikRN2 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 No to poczekaj trochę bo to może trwać nawet 10-15 min. U mnie było też długo ale ja instalowałem miui 6.3.11 ( chyba bez znaczenia) czy na dole ekranu pisze android i są trzy kropki? The Way It's Meant to be Played | NVIDIA 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts