Piano Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Kolega chyba musiał się gdzieś wygadać. Nie od dziś wiadomo, że Acid i zresztą wszyscy developerzy nie lubią MTK. Raczej się to nie zmieni.. @xxmati96xx: Mi działa dobrze. 😉 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 19 minut temu, Leszek napisał: W najnowszej aktualizacji Gps.conf nie dla nas bo nie, bo mamy telefony na Mediateku. Jeśli to chodzi tylko o gps.conf to szturmem na romy z poprawką i wydłubujemy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Ta poprawka i tak jest chyba tylko związana przy włączeniu wspomagania siecią. A nie po to mam telefon z GPS i mapami offline, żeby używać danych komórkowch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
człowieniu Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Jak najnowsza aktualizacja? Można spokojnie instalować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Przed chwilą, człowieniu napisał: Jak najnowsza aktualizacja? Można spokojnie instalować? to chyba za wcześnie na werdykt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komar96 Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Macie problem z odtwarzaniem filmow i piosenek na przegladarce na nowej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 3 minuty temu, Komar96 napisał: Macie problem z odtwarzaniem filmow i piosenek na przegladarce na nowej wersji? ja żadnego problemu z filmami i piosenkami nie mam. Może spróbuj wipe Link to comment Share on other sites More sharing options...
grochu Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 (edited) U mnie problem z wywalaniem się ustawień słuchawek nadal występował na 6.4.28. Robiłem nawet pełny wipe i leciałem od nowa. Okazało się, że pozbycie się Vipera naprawiło problem. Teraz jednak trapi mnie inny, poważniejszy. Na tej wersji aplikacja Signal wywala się za każdym razem, gdy chcę wejść w jakąś konwersację Edited April 29, 2016 by grochu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komar96 Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 1 godzinę temu, xxmati96xx napisał: ja żadnego problemu z filmami i piosenkami nie mam. Może spróbuj wipe Full wipe nie pomógł dalej to samo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
człowieniu Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 (edited) No to na najnowszej aktu u mnie w aplikacji "mój wykop" jak chce odtworzyć jakiś film w yt wywala błąd.. Wcześniej tego nie było Edited April 29, 2016 by człowieniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogas Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 U mnie wywala LocusMapPro. Po starcie po wipe działa może z minutę jeśli odpali się po starcie systemu. Bez uruchomienia z aplikacji (jest w autostarcie) wywala po jakiejś minucie od startu systemu komunikat o zatrzymaniu aplikacji. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Full wipe nie pomógł dalej to samo... Miałem to samo.Rom już wylecial Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 7 godzin temu, Komar96 napisał: Full wipe nie pomógł dalej to samo... powiem ci dziwną rzecz. Miałem problem z gsam battery monitor o czym pisałem wcześniej. Instalowalem ROM po full wipe(i dalej to samo). Wczoraj przywrocilem kopię systemu w twrp gdzie wszystko działało i zainstalowane od nowa 6.4.29. Teraz gsambattery działa prawidlowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komar96 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 2 godziny temu, preza napisał: Miałem to samo.Rom już wylecial Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 34 minuty temu, xxmati96xx napisał: powiem ci dziwną rzecz. Miałem problem z gsam battery monitor o czym pisałem wcześniej. Instalowalem ROM po full wipe(i dalej to samo). Wczoraj przywrocilem kopię systemu w twrp gdzie wszystko działało i zainstalowane od nowa 6.4.29. Teraz gsambattery działa prawidlowo. Dziwne rzeczy, że jednym działa drugim nie dawniej działo mi się dokładnie to samo, ale po wgraniu xposed i było tak jak teraz, niektórym działało bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
człowieniu Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Ja już rom wywaliłem.. Wywalało mi też błędy jak chciałem wejść do apki play24 i do sklepu play.. Nie polecam aktualizować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Bo czegos tam nie wrzucili do romu i przez to wywalaly sie niektore apki. Jest juz wrzucona poprawiona wersja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenka Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 A którą wersję instalowałeś? Wczorajsza aktualizacja była skopana i faktycznie nie działały niektóre aplikacje, dziś była poprawiona wersja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 O której była wrzucona poprawiona wersja? Bo nie mogę sobie przypomnieć czy pobieralem dzisiaj czy wczoraj ,na pewno zaktualizowalem dzisiaj rano. Tapnięte z mojego REDMI NOTE 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grochu Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Wczorajsza wersja miała u mnie ~707MB, dzisiejsza ~740MB, jeżeli takie info ci pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Dzięki, aż odpalilem komputer żeby sprawdzić. Wersje mam wczorajszą więc zacznę pobierać dzisiejsza i zainstaluje jak tylko telefon będzie powyżej 50% PS moja wersja ma 684 mb + jak ktoś do mnie dzwonił było ciemne tło a gdy się rozłączał wyskakiwalo takie okienko, wierzę że ta poprawiona aktualizacja to naprawi Tapnięte z mojego REDMI NOTE 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxtrott Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 (edited) 33 minuty temu, grochu napisał: Wczorajsza wersja miała u mnie ~707MB, dzisiejsza ~740MB, jeżeli takie info ci pomoże. 688 MB (bajtów: 722 452 480) - edited - dane z explorera windows taka widnieje na serwerze , wiec która? Edited April 30, 2016 by Foxtrott Link to comment Share on other sites More sharing options...
grochu Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Wybaczcie, walnąłem gafę. Siedzę na sMIUI i myślałem, że rozmiary ROMów nie różnią się aż tak bardzo. Niemniej jednak, na stronie pobierania widać datę 689MB Apr 30, 2016 | 03:55AM podejrzewam więc, że to ta aktualna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek.N Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 (edited) Witam. Jak poradzić sobie z wyświetlaniem "Trójstronne" przy połączeniach? Zainstalowany mam najnowszy hermes. Po aktualizacji wykonane cache/dalvik. Edited May 1, 2016 by Grzesiek.N Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 @up Ktoś pisał że podmiana apki incallui.apk na starszą wersję pomaga ale u mnie to nie działa. Próbowałem 3 różnych wersji incallui.apk i nadal mam ten bug. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 2 godziny temu, Grzesiek.N napisał: Po aktualizacji wykonane cache/dalvik. Czy po wykonaniu wipe jak wyżej trzeba wszystko ustawiać od nowa, ściągać aplikacje, wgrywać kontakty itd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 26 minut temu, Wiskoler napisał: Czy po wykonaniu wipe jak wyżej trzeba wszystko ustawiać od nowa, ściągać aplikacje, wgrywać kontakty itd? Wipe cache i dalvik nie usuwa aplikacji, kontaktów itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 włączam gg i aplikacja została zakończona w nieprawidłowy sposób. Co jest?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 4 minuty temu, UltiMet napisał: włączam gg i aplikacja została zakończona w nieprawidłowy sposób. Co jest?? Wgrałeś wersję pierwszą czy poprawioną (z 30go)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Pierwszą raczej z 28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 3 minuty temu, UltiMet napisał: Pierwszą raczej z 28 Była uszkodzona, wiele apek zamykało się, wrzuć wersję poprawioną - ma ten sam numer ale data pliku jest z 30.04. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Mógłbyś podać link? Nie mogę pobrać z miuipolska Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Wygrałem wersje wczoraj jak pisałem wszystko gra i buczy jest jedno ale, Rzecz nie istotna w sumie ale jakieś 10 minut temu wszedłem w samouczek i patrzyłem co tam w nim jest ( nie wchodziłem w niego a pokazało się powiadomienie) zobaczyłem synchronizację zdjęć, że trzeba zmienić język na angielski, zdjęcia się zsynchronizuja i przywrócić polski. Okej zrobiłem tak ale patrzę i nie ma mojego samouczka 😂 pufff wyparował 😂😂 Tapnięte z mojego REDMI NOTE 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 4 minuty temu, UltiMet napisał: Mógłbyś podać link? Nie mogę pobrać z miuipolska Dziwne,u mnie bez problemu ściąga z downloadu MIUIPolska (serwer główny na Android File Host) https://www.androidfilehost.com/?fid=4996500813288309254 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 pobiera, jest ok dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 (edited) 6 minut temu, KucyG napisał: Wygrałem wersje wczoraj jak pisałem wszystko gra i buczy jest jedno ale, Rzecz nie istotna w sumie ale jakieś 10 minut temu wszedłem w samouczek i patrzyłem co tam w nim jest ( nie wchodziłem w niego a pokazało się powiadomienie) zobaczyłem synchronizację zdjęć, że trzeba zmienić język na angielski, zdjęcia się zsynchronizuja i przywrócić polski. Okej zrobiłem tak ale patrzę i nie ma mojego samouczka pufff wyparował Tapnięte z mojego REDMI NOTE 2 Wrzuć dodatki MIUIPolska, tam chyba jest samouczek Ewentualnie ściągnij z Google Play bo tam też jest Edited May 1, 2016 by szczuru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts