focusik09 Posted September 3, 2017 Posted September 3, 2017 (edited) Beta miui9 global dla Rn2: https://multirom.me/index.php?m=app&a=view&id=5&app=roms Edited September 3, 2017 by focusik09 1
KucyG Posted September 10, 2017 Posted September 10, 2017 Zaktualizowałem do najnowszego romu na v9 i przy 1 konfiguracji ( jako iż ustawiałem wszystko od nowa) zaznaczyłem motyw z zrzutu ekranu. Po nocy motyw zmienił się na podstawowy i teraz wyskakuje takie powiadomienie. Da się to jakoś naprawić? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
ewjp Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 witam jak chodzi ver.9 na RN2 warto instalować?
Karoleq121 Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 (edited) Zaktualizowalem do miui 9 a nie mam możliwości dzielenia ekranu, szybkiego przełączania sie między apk, ustawianie trybu cichego na określony czas itp, o co chodzi? Edited September 12, 2017 by Karoleq121
Grzesiuso Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Przed chwilą, Karoleq121 napisał: Zaktualizowalem do miui 9 a nie mam możliwości dzielenia ekranu, szybkiego przełączania sie między apk, ustawianie trybu cichego na określony czas itp, o co chodzi? To działa na Androidzie 7. 1
luka9 Posted September 15, 2017 Posted September 15, 2017 mam jedno małe pytanie czy jeśli ściągnę najnowszą aktualizację z miuipolska w formacie zip i wrzucę ją na telefon to czy mogę zrobić aktualizację przez program update w telefonie wybierając plik zip.?
Czajuś Posted September 17, 2017 Posted September 17, 2017 mam podobne pytanie jak luka9, mając miui 7 polska, mogę wrzucić zip z miui 9 na telefon i po prostu zainstalować bez fastboot, twrp itp. ?
focusik09 Posted September 17, 2017 Posted September 17, 2017 (edited) Tak, możesz Ps. Chyba że masz jeszcze oryginalne recovery mi, to nie możesz Musisz mieć TWRP Edited September 17, 2017 by focusik09 1
Czajuś Posted September 17, 2017 Posted September 17, 2017 W pamięci telefonu mam folder twrp, więc chyba mogę, tylko czy nie zostaną jakieś pozostałości po starym miui ?
focusik09 Posted September 17, 2017 Posted September 17, 2017 (edited) No jak? przecież aktualizujemy do nowszej wersji więc wszystkie dane z poprzedniej wersji Ci pozostaną. jeśli chcesz instalować na czysto to musisz wyczyścić partycje w TWRP, tu tylko robisz aktualizacje do miui 9. Ale czy warto? moim zdaniem siedź na 7, bo 9 na Rn2 to troszkę niewypał. Bateria nie wytrzymuje nawet jednego dnia. potwierdza to temat w pokoju problemy techniczne założony dziś Edited September 17, 2017 by focusik09 1
Czajuś Posted September 17, 2017 Posted September 17, 2017 a jak wygląda sprawa z miui 8 ? osobiście myślę o zmianie systemu (aktualnie 6.5.5), ponieważ wgrywał mi go sprzedawca z allegro i wolałbym być pewny co w nim jest zainstalowane
focusik09 Posted September 17, 2017 Posted September 17, 2017 No to już jest loteria w naszym telefonie. jeśli masz miui 7 od MiuiPolska to możesz być spokojny Ja osobiście też myślę wrócić do jakieś wcześniejszej wersji, być może nawet 7-ki. kupiłem nawet nowa baterie (jakiś bluestar) lecz to nie pomogło. Powiem nawet ze jest tak samo jak jak na starej oryginalnej. Ja cofnąć się, wersjami, muszę wyczyścić telefon i instalacje zrobić na czysto, więc czeka mnie instalowanie wszystkiego od nowa. Tak że decyzja należy do Ciebie, czy zaktualizujesz sobie miui do nowszej wersji czy zostaniesz na tej co masz. Moje zdanie, siedź na tym co masz. Jeszcze tydzień zobaczę co i jak i się wracam do 7-ki. To jest moje zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać. Pozdrawim 2
Czajuś Posted September 17, 2017 Posted September 17, 2017 To jednak posłucham ciebie, wielkie dzięki za wszystkie porady 1
BÓLterier Posted September 18, 2017 Posted September 18, 2017 (edited) Te dziwne ładowanie baterii zauważyłem jakiś miesiąc temu cofając się z CM13 na MIUI 8. Oczywiście zaznaczam, że nie każdy może mieć ten problem. Na grupie telegramowej RN2 są osoby którym na MIUI 9 wychodzi 4h SOT. Mi na 8/9 nie mogło nawet 2h dobić. Na MIUI 7 5.11.26 mam ponad 2h SOT i 67% baterii jeszcze.Gdybym miał baaaaaardzo dużo wolnego czasu to przeleciałbym kilka wersji MIUIpolska w poszukiwaniu najświeższej dobrej wersji, ale to zajęłoby kilka tygodni NIE MA DOBREGO MIUI EDIT: Jednak problem jest bardziej złożony niż zakładałem. Telefon po naładowaniu do pełna wytrzymał ponad 5h SOT, ale teraz się ładuje ponownie i wygląda na to, że znów naładuje się do około 2100-2200mAh. Na razie nie mam pojęcia czemu się tak dzieje, ale będę to sprawdzać dalej. EDIT2: Wykreślam błędne założenia. Zainteresowanych zapraszam do działu problemów technicznych żeby nie pisać 2x tego samego. Edited September 22, 2017 by BÓLterier
Rob83 Posted October 2, 2017 Posted October 2, 2017 a jest już jakaś normalna wersja miui9 czy ciągle tylko beta?
kuba_n Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 No to już jest loteria w naszym telefonie. jeśli masz miui 7 od MiuiPolska to możesz być spokojny Ja osobiście też myślę wrócić do jakieś wcześniejszej wersji, być może nawet 7-ki. kupiłem nawet nowa baterie (jakiś bluestar) lecz to nie pomogło. Powiem nawet ze jest tak samo jak jak na starej oryginalnej. Ja cofnąć się, wersjami, muszę wyczyścić telefon i instalacje zrobić na czysto, więc czeka mnie instalowanie wszystkiego od nowa. Tak że decyzja należy do Ciebie, czy zaktualizujesz sobie miui do nowszej wersji czy zostaniesz na tej co masz. Moje zdanie, siedź na tym co masz. Jeszcze tydzień zobaczę co i jak i się wracam do 7-ki. To jest moje zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać. PozdrawimI jak tam, wróciłeś na MIUI 7? Jak z baterią? Również zastanawiam się nad powrotem.Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
focusik09 Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 1 godzinę temu, kuba_n napisał: I jak tam, wróciłeś na MIUI 7? Jak z baterią? Również zastanawiam się nad powrotem. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Tak, wróciłem do 5.12.31. Na jednym ładowaniu, dwie karty sim, przy moim użytkowaniu wystarcza mi na około 1,5 dnia. SOT około 3,5 h . Na pewno jest lepiej niż na 9-ce, gdzie nawet jak leżał nieużywany to po 7 godzinach musiałem go już ładować. Zrobiłem sobie kopię z Miui 9 w chmurze xiaomi, zainstalowałem 7-kę i przywróciłem kopię
kuba_n Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 Tak, wróciłem do 5.12.31. Na jednym ładowaniu, dwie karty sim, przy moim użytkowaniu wystarcza mi na około 1,5 dnia. SOT około 3,5 h . Na pewno jest lepiej niż na 9-ce, gdzie nawet jak leżał nieużywany to po 7 godzinach musiałem go już ładować. Zrobiłem sobie kopię z Miui 9 w chmurze xiaomi, zainstalowałem 7-kę i przywróciłem kopię Dzięki za odpowiedź, zrobię chyba tak jak Ty Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
lbajon Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 Jaki macie stan aktualizacji zabezpieczeń na najnowszej wersji? Ja cały czas z grudnia 2016, czy coś robię źle, czy na tych telefonach już paczy bezpieczeństwa nie aktualizują?
foopek Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 46 minut temu, lbajon napisał: Jaki macie stan aktualizacji zabezpieczeń na najnowszej wersji? Ja cały czas z grudnia 2016, czy coś robię źle, czy na tych telefonach już paczy bezpieczeństwa nie aktualizują? Dla androida 5.0.2 ostatnia aktualizacja zabezpieczeń została wydana właśnie w grudniu 2016. Innymi słowy nie ma nowszych dla tej wersji androida.
boru Posted July 16, 2018 Posted July 16, 2018 Żona od nowości (grudzien 2015) na RMN2 ma wersję MIUI 5.12.17 (rozwojowa). Nigdy nie bawiono się w nim w żadne ROMy itp. Wersja Androida to 5.0.2 LRX22G Pytanie, czy jest to najbardziej aktualna wersja czy może ręcznie warto pobrać jakąś bardziej aktualną wersję MIUI? Czy na ten telefon wyższe Androidy niż 5 są niedostępne i nie będą dostępne?
dudek Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 RMN2 nie jest już wspierany. Ostatnie i najnowsza wersja MIUI Polska (xiaomi.eu) to 8.1.18 oparta na androidzie 5.0.2. Plik do aktualizacji znajdziesz na górze strony Pobierz MIUI.
Recommended Posts