fyme Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 13 minut temu, xxmati96xx napisał: Pewnie wgrywany bez żadnego wipe i zaś takie problemy są Nigdy nie robiłem żadnego wipe przed czy po jakiejkolwiek aktualizacji i nie mam problemów. Na oppo też nie miałem a dużo dłubałem i zainstalowałem na nim w sumie 35 aktualizacji bez żadnego wipe. Co wy z tym wipe? Wipe tu, wipe tam... masakra jakaś. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 16 minut temu, fyme napisał: Nigdy nie robiłem żadnego wipe przed czy po jakiejkolwiek aktualizacji i nie mam problemów. Na oppo też nie miałem a dużo dłubałem i zainstalowałem na nim w sumie 35 aktualizacji bez żadnego wipe. Co wy z tym wipe? Wipe tu, wipe tam... masakra jakaś. Nie żeby coś ale skoro jedna osoba zgłasza że ma problemy z galeria to jest to jego wina i zapewne wipe cache i dalvik by pomoglo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Jedyna sluszna metoda jest wipe all.wgrywanie jednego romu na drugi powoduje ze zawsze cos dziala nie tak.potem jestesmy zmuszenie do robienia wipe dalvik/cache.sprawdzone organoleptycznie. Nawet chinczcy pisza na forum odnosnie wgrania miui Beware of that all data need to be WIPED before updating to Developer ROM. Data Backup Needed. Full wipe is always recommended. But make sure you have backup of all important files first. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Jak bym miał robić co tydzień wipe i ustawiać wszystko od nowa to serdecznie podziękował bym za taki update. A chińczykami to bym się raczej nie sugerował, wystarczy poczytać wątki ze zgłaszanymi problemami i ich odpowiedzi i szybko można wywnioskować że słabo ogarniają. A jak nie ogarniają to dla nich problemu nie ma. Wtedy to jest taki ficzer. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Jak bym miał robić co tydzień wipe i ustawiać wszystko od nowa to serdecznie podziękował bym za taki update. A chińczykami to bym się raczej nie sugerował, wystarczy poczytać wątki ze zgłaszanymi problemami i ich odpowiedzi i szybko można wywnioskować że słabo ogarniają. A jak nie ogarniają to dla nich problemu nie ma. Wtedy to jest taki ficzer. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka A od czego masz kopie miui? Robisz wipe i wgrywasz ja.ja jeszcze kopiuje android\obb i wszystko gra i buczy.zajmuje to kilka minut Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 I jeśli są problemy to z kopią miui wracają jak bumerang. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 1 godzinę temu, fyme napisał: I jeśli są problemy to z kopią miui wracają jak bumerang. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Nie koniecznie bo z kopi przywracasz ustawienia i dane aplikacji a błędy są zazwyczaj tak jak mówił kolega wyżej w instalacji systemu na system bez wipe Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 11 godzin temu, xxmati96xx napisał: Nie koniecznie bo z kopi przywracasz ustawienia i dane aplikacji a błędy są zazwyczaj tak jak mówił kolega wyżej w instalacji systemu na system bez wipe To jest wycinek z pliku updater-script z pliku zip: format("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system", "0", "/system"); mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system", "/system", "max_batch_time=0,commit=1,data=ordered,barrier=1,errors=panic,nodelalloc"); Jak widać przy każdej aktualizacji formatowana jest partycja /system. Jest to robione automatycznie podczas aktualizacji. Myślę że komentarz jest zbędny a teorie o wipe można wsadzić między bajki. Moim zdaniem szkoda życia na takie pierdoły ale każdy ma swoją "niezawodną" metodę instalacji romu. Ja poznałem miui od podszewki dorabiając sobie przez 35 tygodni polski do romu i dodając mody (często w smali aplikacji) i nadal stoję przy swoim że wipe co aktualizację jest zbędny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 15 minut temu, fyme napisał: To jest wycinek z pliku updater-script z pliku zip: format("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system", "0", "/system"); mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system", "/system", "max_batch_time=0,commit=1,data=ordered,barrier=1,errors=panic,nodelalloc"); Jak widać przy każdej aktualizacji formatowana jest partycja /system. Jest to robione automatycznie podczas aktualizacji. Myślę że komentarz jest zbędny a teorie o wipe można wsadzić między bajki. Moim zdaniem szkoda życia na takie pierdoły ale każdy ma swoją "niezawodną" metodę instalacji romu. Ja poznałem miui od podszewki dorabiając sobie przez 35 tygodni polski do romu i dodając mody (często w smali aplikacji) i nadal stoję przy swoim że wipe co aktualizację jest zbędny. Czyli jak koledze nie działa galeria i filmy się zacinają to tr,eba mu powiedzieć "Wiesz co tak musi być, a żadne wipe nie ma sensu bo i tak nie pomoże." Moim zdaniem forum jest po to żeby pomagać i jak ktoś pisze że mu coś nie działa to powinno się mu dać propozycje rozwiązania problemu. Powiedzenie "wipe i tak nic nie daje" raczej nie sprawi że galeria zacznie mu działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Ja bym zaczął od wyczyszczenia danych aplikacji galeria a tak ciężkie działa jak wipe zostawiłbym jako ostateczność tym bardziej że koledze galeria działa tyle że muli a na to wpływ ma masę czynników, od kapryśnej chmury xiaomi zaczynając a na słabej karcie sd kończąc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juventus82 Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Robiłem to z tym czyszczeniem i nie to nie daje. Faktycznie nie robię wipe, ale zawsze było wszystko ok. Wyobrazie sobie ze jak miałem mi3 to co tydzień przez pół roku aktualizowalem bez wipe i nigdy nie było problemu. Podejrzewam ze jak odczekam parę tygodni i znowu zaktualizuje to galeria sie naprawi. To jak czujnikiem światła. Też działa do kitu. Jedyna porada jaką znalazłem to po prostu wyłączyć automat. I faktycznie spokój jest. Nie mam pretensji, jak miałem lg 4xhd to bylo pewne zacięcie co nawet po kolejnych aktualizacjach nie usunęli. Nie rozumiem tylko po co usuwali opcje podglosnienia i rozjasnienia z poziomu ekranu. Tak kombinują - juz nie mają się za co wziąć. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 To jest wycinek z pliku updater-script z pliku zip: format("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system", "0", "/system"); mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system", "/system", "max_batch_time=0,commit=1,data=ordered,barrier=1,errors=panic,nodelalloc"); Jak widać przy każdej aktualizacji formatowana jest partycja /system. Jest to robione automatycznie podczas aktualizacji. Myślę że komentarz jest zbędny a teorie o wipe można wsadzić między bajki. Moim zdaniem szkoda życia na takie pierdoły ale każdy ma swoją "niezawodną" metodę instalacji romu. Ja poznałem miui od podszewki dorabiając sobie przez 35 tygodni polski do romu i dodając mody (często w smali aplikacji) i nadal stoję przy swoim że wipe co aktualizację jest zbędny. Formatowany jest system a nie data,czyli nie jest wykonywany pelny wipe co powoduje zapewne anomalie w dzialaniu aplikacji. Dla przykladu ostatnio po aktualizacji ( wgraniu jednej na druga) zaczela sie wieszac przegladarka stockowa i trzeba kliknac przywroc ust domyslne. Ostatnimi czasy coraz wiecej jest takich przypadkow.wiec stwierdzilem ze bez pelnego wipa nie moge stwierdzic stopnia funkcjonowania danego romu. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 20 godzin temu, juventus82 napisał: Robiłem to z tym czyszczeniem i nie to nie daje. Faktycznie nie robię wipe, ale zawsze było wszystko ok. Wyobrazie sobie ze jak miałem mi3 to co tydzień przez pół roku aktualizowalem bez wipe i nigdy nie było problemu. Podejrzewam ze jak odczekam parę tygodni i znowu zaktualizuje to galeria sie naprawi. To jak czujnikiem światła. Też działa do kitu. Jedyna porada jaką znalazłem to po prostu wyłączyć automat. I faktycznie spokój jest. Nie mam pretensji, jak miałem lg 4xhd to bylo pewne zacięcie co nawet po kolejnych aktualizacjach nie usunęli. Nie rozumiem tylko po co usuwali opcje podglosnienia i rozjasnienia z poziomu ekranu. Tak kombinują - juz nie mają się za co wziąć. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Spróbuj wipe cache i dalvik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Altar Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 Dnia 28.05.2016 o 13:31, Piano napisał: Tak. TWRP jest nienaruszone... znika tylko ROOT. Czy w takim razie, jeśli po stracie roota wrócimy do starszego ROM-a, root wróci, czy jest stracony, aż go nie dogramy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DominikRN2 Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 w starszych romach jest ROOT nie ma tylko w najnowszym i tyle wracasz do starszego masz ROOT'a wracasz do najnowszego musisz dograc Link to comment Share on other sites More sharing options...
GarryMoveOut Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Dnia 11.06.2016 o 20:15, DominikRN2 napisał: w starszych romach jest ROOT nie ma tylko w najnowszym i tyle wracasz do starszego masz ROOT'a wracasz do najnowszego musisz dograc A jest jakaś instrukcja na forum do tego co potrzeba i jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 2 godziny temu, GarryMoveOut napisał: A jest jakaś instrukcja na forum do tego co potrzeba i jak? Wgrywasz normalnie przez twrp, a jak instalujesz na czysto(full wipe) to samo twrp po instalacji pyta czy zainstalować. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnPater Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Ktoś instalował ósemke z dziś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krusell Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 22 minuty temu, Redmi2 napisał: Bateria też będzie widzę trzymała jak w wersjach alfa Czyli lepiej czy gorzej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
himek72 Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Czyli lepiej czy gorzej ? Ponoć lepiej. Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnPater Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 A jak z Bt? Chce kupić mi banda ale przez te problemy narazie nie kupuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal.smoderek Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Wiecie może jak w najnowszej wersji wyłączyć dźwięk potwierdzenia dostarczonego sms-a? Wcześniej chyba była taka możliwość w opcjach dźwięku teraz nie wiem jak to wyłączyć . Jak to zrobić? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Dużo zepsuli? Bo siedzę na 7.1.3.0 i bateria wytrzymje mi 5-6h SOT, więc nie wiem czy jest sens sobie psuć telefon ósemką.. Nowy aparat? Jakieś tryby 60fps? Cokolwiek? Czy tylko odświeżyli ikonki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endzik Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Witam. Po przejściu na aktualizację z Miui8 mam problem estetyczny. Nie jest poważny ale lekko irytujący. Dotyczy aplikacji spotify. Nie widać tytułu itp. Czy da się to jakoś zmienic kolor tej czcionki czy coś w tym stylu? Zmiana motywu odpada, odtwarzacza również Pozdrawiam i czekam na jakieś sugestie Dodam, że w Miui7 było wszystko widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Z tego https://www.androidfilehost.com/?fid=24591020540821938 linku należy pobrać to całe MIUI 8 na naszego redmi note 2? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endzik Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 5 minut temu, Waxy napisał: Z tego https://www.androidfilehost.com/?fid=24591020540821938 linku należy pobrać to całe MIUI 8 na naszego redmi note 2? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Zgadza się 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 (edited) Zainstalowane miui 8 chciałem doinstalowac dodatki przez twrp ale potrzebuje roota, sciagnalem supersu jak mam go zainstalować? Edited June 17, 2016 by szambelan Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeg Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 7 minut temu, szambelan napisał: Zainstalowane miui 8 chciałem doinstalowac dodatki przez twrp ale potrzebuje roota, sciagnalem supersu jak mam go zainstalować? Tak samo jak dodatki przez twrp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 3 minuty temu, grzeg napisał: Tak samo jak dodatki przez twrp. Jak odpalam twrp to wyskakuje Info że potrzebuje dostęp do roota. Jak wchodzę w uprawnienia to brak root. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeg Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Mi tam poszło normalnie najpierw miui 8.potem za jednym razem dodatki i supersu. Mam twrp 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Wlasnie, niech ktos napisze czy oprocz nowych ikonek wprowadzili jakies przydatne zmiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DominikRN2 Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 ja sie wypowiem tylko w kwestii wyglądu . Jak dla mnie dla mojej osoby tragedia, okropne szybkie menu rodem z samsunga nie wiele pomaga przełączenie na dwie karty bo dostaje powiadomienie i całe tło jest okropnie białe jednemu sie bedzie podobać drugiemu nie , menu telefonu też jeden kolor, poprzednie było żywsze , czekam na jakiś theme który doda blura do szybkich ustawień bo jak na razie to omijam z daleka.. szkoda że Xiaomi nie dało wyboru dla użytkownika między wersja blur a tym czymś z M8.. nawet gdyby bateria trzymała 4 dni to nie bardzo bym sie skusił To moje zdanie a każdy może mieć inne wiec nie zaczynajmy kłótni ( mówie to zapobiegawczo ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Też nie macie kalkulatora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DominikRN2 Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 musisz dograć ręcznie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Meh, spotify i tidal na pasku powiadomień się totalnie niewidoczne. IMO mogliby usunąć zaokrąglenia we wszystkich sekcjach panelu powiadomień, teraz wygląda średnio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts