Waxy Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Kalkulator wrócił do łask procenty nareszcie są i dużo innych funkcji. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 A może ktoś sprawdzić na RN2, czy po uruchomieniu motywu "Tech Tree 3D" widać wszystkie opisy w kontaktach i dialerze? Czy nadal kolor czcionki zlewa się z kolorem tła i wszystko jest nieczytelne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 4 minuty temu, Redmi2 napisał: Przecież to jest zależne od motywu. To nowy rom został wydany a nie motyw. Musisz czekać aż dostosują motywy do miui8 No to dziwne bo po pierwsze ten motyw na MIUI7 działa dobrze, po drugie inne motywy mają ten sam defekt na MIUI8? Coś mi sie nie chce wierzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnPater Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Ktoś może to wyjaśnić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
k4rgul Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 (edited) Panowie dajcie mi krótką podpowiedź albo jakiś link pomocny bo mnie zaraz krew zaleje, męczę się już 2 tydzień. Dane telefonu: Xiaomi Redmi Note 2 Wersja Android : 5.0.2 LRX22G Wersja MIUI : 7.4 by xiaomi.eu , 6.5.5 (rozwojowa) Miałem starsza wersję MIUI gdy kupiłem telefon od jakiegoś kontrahenta z pewnej strony z aukcjami, zaktualizowałem ją w ten sposób że na telefonie wszedłem na stronę miuipolska sciągnałem plik z tematu ze strony głównej i oto jest MIUI 7.4. PYTANIE: Jak wykonywać te cotygodniowe aktualizacje, o których cały czas gdzieś słyszę. Chcę to wykonać ponieważ szwankuje mi GPS. Łapie mnie na zimno bez problemu i po jakimś czasie gubi sygnał, później łapie i tak w kółko. Wyczytałem, że być może to wina softu. Proszę o odpowiedź bo na forum nie znalazłem takiego wątku. Dodam że gdy wchodzę w "Aktualizacje" to nic mi się nie wyświetla do pobrania/ zainstalowania. Edited June 24, 2016 by k4rgul Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnPater Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: Ale co? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Chodzi mi o użycie tak wysokie, czy to normalne? I po aktualizacji do najnowszej wersji cały czas mi karze czytać samouczek i sam wyłącza bt, wipe robione... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 1 godzinę temu, EnPater napisał: Chodzi mi o użycie tak wysokie, czy to normalne? I po aktualizacji do najnowszej wersji cały czas mi karze czytać samouczek i sam wyłącza bt, wipe robione... O samouczku dzisiaj już było pisane w wątku o aktualizacji(jak wyłączyć powiadomienia). Polecam przeczytać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnPater Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 (edited) Dobra wyłączyłem w ustawieniach powiadomień Edited June 25, 2016 by EnPater 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek.N Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Witam Pytanie mam w jaki sposób wybierać rom do zainstalowania. Po wybraniu z głównej strony Miui PL działu pobieranie i wyborze odpowiedniego urządzenia klikam serwer główny i jest kilka (naście) aktualizacji do pobrania. Czym się sugerować przy wyborze? Popularnością, czy może rozmiare w mb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLADEpl Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Musisz sugerować się nazwą romu. W nazwie jest podany model telefonu i dla redmi note 2 musi rom mieć w nazwie HMNote2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Witam Pytanie mam w jaki sposób wybierać rom do zainstalowania. Po wybraniu z głównej strony Miui PL działu pobieranie i wyborze odpowiedniego urządzenia klikam serwer główny i jest kilka (naście) aktualizacji do pobrania. Czym się sugerować przy wyborze? Popularnością, czy może rozmiare w mb? Przede wszystkim nazwą by nie wgrać przez nieuwagę romu z innego modelu telefonu. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Dnia 24.06.2016 o 16:23, Redmi2 napisał: Na miui7 działa dobrze bo był pod miui7, tak większość motywów spod miui7 ma różne takie defekty na miui8. Musimy czekać. Owszem sa i ok. Odświeżę ten wątek - Zaryzykowałem i zainstalowałem ponownie MIUI8, ale tym razem przed instalacją przełączyłem motyw na domyślny. Zainstalowało sie poprawnie w wersji 6.6.23 - po uruchomieniu zmieniłem motyw na mój ulubiony i o dziwo wszystko widać w jak najlepszym porządku. Co prawda przy przełączaniu motywu jest komunikat że ten motyw nie jest kompatybilny z MIUI8 i nie wszystko może się poprawnie wyświetlać, ale kontakty widać na koncie i w dialerze. Tak więc widać poprawę u skośnookich przyjaciół. Poprzednio nie było tego komunikatu o braku kompatybilności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hormon Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Działa wam na najnowszym miui LTE Play? Bo do tej pory korzystałem z plusa i w miarę działało. A na karcie Play ciągle wisi H+ Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bazlo Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 2 godziny temu, Hormon napisał: Działa wam na najnowszym miui LTE Play? Działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Działa wam na najnowszym miui LTE Play? Bo do tej pory korzystałem z plusa i w miarę działało. A na karcie Play ciągle wisi H+ Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Działa. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Działa wam na najnowszym miui LTE Play? Bo do tej pory korzystałem z plusa i w miarę działało. A na karcie Play ciągle wisi H+ Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Działa. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaweł Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Wrzuciłem niedawno Ósemkę i wszystko pięknie zapierdziela jak powinno, a bateria nawet lepiej, ale mam drobny problem z zainstalowaniem dodatków MIUI Polska. Recovery wywala za każdym razem błąd instalacji pliku .zip. HALP Link to comment Share on other sites More sharing options...
kohle Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Witajcie Może ktoś mi powiedzieć jak to jest - mam obecnie MIUI 6.3.17, przez aplikacje nie wykrywa mi żadnych aktualizacji ale widzę że jest nowa wersja na stronie, więc pobrałem ją, a dokładnie "xiaomi.eu_multi_HMNote2_6.6.23_v8-5.0". I teraz pytanie, czy jest to wersja stabilna czy rozwojowa? Czy mam to zainstalować z poziomu aplikacji czy TWRP? Czy po instalacji wszystko wróci do ustawień fabrycznych? Jeżeli TWRP to przed tym muszę robić jakieś wipe'y? Chodzi o to że nie chciałbym utracić teraz wszystkich ustawień, kontaktów itp. dlatego do tej pory wstrzymałem się z jakimkolwiek działaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 1. Jest to wersja rozwojowa. 2. TWRP 3. Nie, wszystko zostanie jak jest, to tylko aktualizacja. 4. Jeśli instalujesz nowszą wersję to żadnych wipe'ów nie musisz robić. Jednak przed zaktualizowaniem lepiej w TWRP zrób kopię zapasową, by w razie czego móc spokojnie wrócić nie tracąc nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kohle Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Aha. A skąd wziąć wersje stabilną? Taka chyba nie będzie miała tych cotygodniowych aktualizacji to w sumie chyba nie warto zawracać sobie nią głowy.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Wersje stabilne masz tutaj: https://miuipolska.pl/wersje-stabilne-miui-v7/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kohle Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Ta, tam już patrzyłem, ale albo jestem ślepy albo nie ma wersji dla RN2. Cofać się do MIUI 6 to już trochę nieporozumienie, więc głębiej nie szukałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 19 minut temu, kohle napisał: Ta, tam już patrzyłem, ale albo jestem ślepy albo nie ma wersji dla RN2. Cofać się do MIUI 6 to już trochę nieporozumienie, więc głębiej nie szukałem. tu masz https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=36337 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 V7.3. Rom na RN2 to hermes Link to comment Share on other sites More sharing options...
kohle Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 (edited) Nie ma tam nic dla Note 2. No serio, ślepy jestem albo coś. Ale już nie potrzebuje. Chciałem ją, bo na roocie mi jedna aplikacja nie chodziła, ale ta najnowsza wersja też nie ma. (gdzieś kiedyś coś czytałem że stable nie mają roota) Edited June 29, 2016 by kohle Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 30 minut temu, kohle napisał: Nie ma tam nic dla Note 2. No serio, ślepy jestem albo coś. Ale już nie potrzebuje. Chciałem ją, bo na roocie mi jedna aplikacja nie chodziła, ale ta najnowsza wersja też nie ma. (gdzieś kiedyś coś czytałem że stable nie mają roota) Trzeba dograć przez twrp root. Po instalacji nowego systemu pyta o to czy zainstalować supersu. A w tym linku co podałem to wchodzisz np w 7.3 i szukasz romu w nazwie ma hermes Link to comment Share on other sites More sharing options...
kohle Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Hermes... genialne. Do niego są też te aktualizacje czy tylko do rozwojówek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_s Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 W 6.6.30 da się wreszcie ustawić inne dzwonki dla różnych SIM ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 W 6.6.30 da się wreszcie ustawić inne dzwonki dla różnych SIM ? Tak Sent from Redmi Note 2 Prime Link to comment Share on other sites More sharing options...
maternus2 Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Koledzy a jak wyglada sprawa w 6.6.30 bluetooth poprawiony? rozłacza sie? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mishka49 Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Wiadomo kiedy będzie stabilna wersja Miui8 dla RN2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dlugi_5 Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 (edited) Dnia 2.07.2016 o 08:37, maternus2 napisał: Koledzy a jak wyglada sprawa w 6.6.30 bluetooth poprawiony? rozłacza sie? Bluetooth jak zawsze... ciagle sie rozłącza. Z zestawem bluetooth w samochodzie potrafi rozlaczyc sie bez przyczyny (wylaczenie i ponowne włączenie pomaga). To samo ze smartwatchem. Edited July 3, 2016 by dlugi_5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 (edited) 1 godzinę temu, dlugi_5 napisał: Bluetooth jak zawsze... ciagle sie rozłącza. Z zestawem bluetooth w samochodzie potrafi rozlaczyc sie bez przyczyny (wylaczenie i ponowne włączenie pomaga). To samo ze smartwatchem. Dodawaj "U mnie .. (reszta zdania)...". To jest MIUI u niektórych działa dobrze. Edited July 3, 2016 by xxmati96xx 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
b_olton Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 BT to ciągle loteria, niestety ja należę do tej grupy u której się rozłącza, u kolegi z pracy również...powoli dojrzewam do wrzucenia romu na czysto ale pewności, że to pomoże to akurat nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 1 minutę temu, b_olton napisał: BT to ciągle loteria, niestety ja należę do tej grupy u której się rozłącza, u kolegi z pracy również...powoli dojrzewam do wrzucenia romu na czysto ale pewności, że to pomoże to akurat nie mam. Ja dzisiaj wrzucamy chna dev przez mi flash Link to comment Share on other sites More sharing options...
b_olton Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Najgorsze jest to, że jak kupiłem słuchawkę w październiku to przez okres ok. miesiąca nie było żadnych problemów, po którymś z listopadowych romów zaczęły się problemy...a później to już człowiek czekał czy w następnym poprawią i tak czekał, czekał....no i w moim przypadku się nie doczekał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts