Jump to content

Cotygodniowe aktualizacje dla RMN2

rysib

Recommended Posts

Zostało naprawione "Trójstronne", żadnych problemów z głośnością nie mam - na nieco ponad połowe ustawienia rozmowa wyraźna i głośna. Po jednym dniu mogę stwierdzić, że wszystko działa jak należy. 

• Like 1

Ja czytam i czytam już kilka miesięcy a dalej siedzę na 5.10.29 i w sumie wszystko działa. Bateria też OK

Jak już coś to zainstaluje MIUI 8 ale też za jakiś czas jak ludzie podzielą się opinią.

Pzdr

Tez korzystałem z 5.10.29, ale zmieniłem na stable (7.2.3.0) i bateria znacznie lepiej :-)

8f33b2de3cbe0b9dc63f98e34b94bacc.jpg

ea6cc1f050c8e8676c30aa3fe6c2a284.jpg

1 godzinę temu, xxmati96xx napisał:

A sorry zapomniałem napisać. Jednak trasa się nie odbyła, więc się nie wypowiem w kwestii gps

Odchyłka w promieniu ok 20m , poprzedni soft lepiej i stabilniej 3mał fixa a nie biegał po podwórku.

Co do zrywania GPS w 6.5.5, to u mnie wyglądało to tak, że wariowała nawigacja Google. Dopóki nie kazałem wskazać trasy, pokazywała prawidłową pozycję. Jak wyznaczałem cel, natychmiast się gubiła. Yanosik w tym samym czasie działał dobrze. Wyrzuciłem Mapy Google, zainstalowałem od nowa i teraz działają jak należy. Ale od razu mówię, że sprawdzałem tylko w mieście, nie na dłuższej trasie.

Edytuję, bo miałem dziś okazję przejechać się trochę więcej. Rzeczywiście na tym ROM-ie telefon strasznie zrywa GPS. Nie instalujcie.

Edited by Altar
  • Like 2

15 minut temu, Leszek napisał:

Czy w najnowszej aktualizacji pyta czy zrootowac telefon? Bo siedzę na marcowej jeszcze. A czytałem że taka opcja sie pojawiła.

W wersjach dev jest root już wgrany. Pyta po instalacji stable.

Edited by xxmati96xx
  • Like 1

Również przejechałem dzisiaj kilkadziesiąt kilometrów po mieście. Cały czas w tle działał Yanosik, a na wierzchu Google Maps z wskazywaniem trasy. Ani razu nie zgubiło sygnału GPS, bateria też nie leciała w oczach. Polecam tę wersję (dla potomnych - cały czas mówimy o 6.5.12).

Właśnie wróciłem z 9-godzinnej trasy. GPS nawet raz nie zerwał połączenia. Mam wersję 6.5.5 + dograna aktualna wersja sterownika. W 6.5.12 ta wersja jest już domyślnie, nie trzeba jej dorzucać.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Witam. Po ostatnich dwóch aktualizacja oprogramowania wywala mi błąd po wejściu do ustawienia urządzenie spotkał się ktoś z czymś takim? Treść błędu :

Co z tym zrobić? 

java.lang.RuntimeException: Unable to start activity ComponentInfo{com.android.settings/com.android.settings.SubSettings}: java.lang.NullPointerException: Attempt to invoke virtual method 'java.lang.String android.preference.Preference.getKey()' on a null object reference
    at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java)
    at android.app.ActivityThread.handleLaunchActivity(ActivityThread.java)
    at android.app.ActivityThread.access$800(ActivityThread.java)
    at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(ActivityThread.java)
    at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java)
    at android.os.Looper.loop(Looper.java)
    at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:372)
    at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java)
    at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java)
Caused by: java.lang.NullPointerException: Attempt to invoke virtual method 'java.lang.String android.preference.Preference.getKey()' on a null object reference
    at android.preference.PreferenceGroup.removePreferenceInt(PreferenceGroup.java)
    at android.preference.PreferenceGroup.removePreference(PreferenceGroup.java)
    at com.android.settings.OtherPersonalSettings.onCreate(OtherPersonalSettings.java)
    at android.app.Fragment.performCreate(Fragment.java)
    at android.app.FragmentManagerImpl.moveToState(FragmentManager.java)
    at android.app.FragmentManagerImpl.moveToState(FragmentManager.java)
    at android.app.BackStackRecord.run(BackStackRecord.java)
    at android.app.FragmentManagerImpl.execPendingActions(FragmentManager.java)
    at android.app.FragmentManagerImpl.executePendingTransactions(FragmentManager.java)
    at com.android.settings.gu.a(SettingsActivity.java)
    at com.android.settings.gu.onCreate(SettingsActivity.java)
    at android.app.Activity.performCreate(Activity.java)
    at android.app.Instrumentation.callActivityOnCreate(Instrumentation.java)
    ... 11 more