Grzesiek.N Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Zostało naprawione "Trójstronne", żadnych problemów z głośnością nie mam - na nieco ponad połowe ustawienia rozmowa wyraźna i głośna. Po jednym dniu mogę stwierdzić, że wszystko działa jak należy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daluqen Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Ja czytam i czytam już kilka miesięcy a dalej siedzę na 5.10.29 i w sumie wszystko działa. Bateria też OK Jak już coś to zainstaluje MIUI 8 ale też za jakiś czas jak ludzie podzielą się opinią. Pzdr Tez korzystałem z 5.10.29, ale zmieniłem na stable (7.2.3.0) i bateria znacznie lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 GPS działa chociaż?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 6 minut temu, UltiMet napisał: GPS działa chociaż?? Ja zaraz jadę w trasę to wieczorem napiszę jak działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Na nowym romie zauważyłem że migawka w aparacie jest wolniejsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Czy u was też nie trzyma rozmiaru zdjęć jak otworzę Facebooku to zdjęcia nie mieszczą się na ekranie Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Dnia 8.05.2016 o 13:38, xxmati96xx napisał: Ja zaraz jadę w trasę to wieczorem napiszę jak działa I jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 35 minut temu, UltiMet napisał: I jak? A sorry zapomniałem napisać. Jednak trasa się nie odbyła, więc się nie wypowiem w kwestii gps Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxtrott Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 1 godzinę temu, xxmati96xx napisał: A sorry zapomniałem napisać. Jednak trasa się nie odbyła, więc się nie wypowiem w kwestii gps Odchyłka w promieniu ok 20m , poprzedni soft lepiej i stabilniej 3mał fixa a nie biegał po podwórku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 Miui 6.3.24 Też macie problem z pobieraniem plików przez Chrome? Nie da się nic ściągnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piano Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 No masz trochę starą tą wersję. W nowszych już naprawili ten błąd. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Altar Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 (edited) Co do zrywania GPS w 6.5.5, to u mnie wyglądało to tak, że wariowała nawigacja Google. Dopóki nie kazałem wskazać trasy, pokazywała prawidłową pozycję. Jak wyznaczałem cel, natychmiast się gubiła. Yanosik w tym samym czasie działał dobrze. Wyrzuciłem Mapy Google, zainstalowałem od nowa i teraz działają jak należy. Ale od razu mówię, że sprawdzałem tylko w mieście, nie na dłuższej trasie. Edytuję, bo miałem dziś okazję przejechać się trochę więcej. Rzeczywiście na tym ROM-ie telefon strasznie zrywa GPS. Nie instalujcie. Edited May 12, 2016 by Altar 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 Ma ktoś fixa jakiegoś? Do GPS Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 Jakieś wieści o najnowszym romie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Ma ktoś fixa jakiegoś? Do GPS Tak wgraj rom 6.5.12 😉 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
NqX Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Czy w androidzie 5 nadal jest problem z szybkim spadkiem baterii? Warto przechodzić z 4.4 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 (edited) 30 minut temu, NqX napisał: Czy w androidzie 5 nadal jest problem z szybkim spadkiem baterii? Warto przechodzić z 4.4 ? Masz RN2 na 4.4? Edited May 14, 2016 by xxmati96xx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Wszystkie znaki na niebie wskazują na to że właśnie takiego andka ma BTW Kozak, nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NqX Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 He, nie na ten model spojrzałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Czy w najnowszej aktualizacji pyta czy zrootowac telefon? Bo siedzę na marcowej jeszcze. A czytałem że taka opcja sie pojawiła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 (edited) 15 minut temu, Leszek napisał: Czy w najnowszej aktualizacji pyta czy zrootowac telefon? Bo siedzę na marcowej jeszcze. A czytałem że taka opcja sie pojawiła. W wersjach dev jest root już wgrany. Pyta po instalacji stable. Edited May 15, 2016 by xxmati96xx 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Czyli najnowsza aktualizacja jest ok z GPS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 14 minut temu, UltiMet napisał: Czyli najnowsza aktualizacja jest ok z GPS? Zainstaluj i sprawdź. Najwyżej wrócisz do tej wersji co masz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirrr Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 14 godzin temu, UltiMet napisał: Czyli najnowsza aktualizacja jest ok z GPS? Wczoraj przez 40min na google maps navi wszystko bylo dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Ok, dzięki pobieram i instaluje Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpieg15 Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 (edited) Rozwiazane. Edited May 16, 2016 by szpieg15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Altar Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Również przejechałem dzisiaj kilkadziesiąt kilometrów po mieście. Cały czas w tle działał Yanosik, a na wierzchu Google Maps z wskazywaniem trasy. Ani razu nie zgubiło sygnału GPS, bateria też nie leciała w oczach. Polecam tę wersję (dla potomnych - cały czas mówimy o 6.5.12). Link to comment Share on other sites More sharing options...
grreg Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Właśnie wróciłem z 9-godzinnej trasy. GPS nawet raz nie zerwał połączenia. Mam wersję 6.5.5 + dograna aktualna wersja sterownika. W 6.5.12 ta wersja jest już domyślnie, nie trzeba jej dorzucać. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axles Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Mam 6.5.5 nie zaobserwowałem żadnych problemów z GPSem na kilkudziesięcio kilometrowej trasie ani w Yanosiku ani w Google maps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leleko127 Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Witam. Po ostatnich dwóch aktualizacja oprogramowania wywala mi błąd po wejściu do ustawienia urządzenie spotkał się ktoś z czymś takim? Treść błędu : Co z tym zrobić? java.lang.RuntimeException: Unable to start activity ComponentInfo{com.android.settings/com.android.settings.SubSettings}: java.lang.NullPointerException: Attempt to invoke virtual method 'java.lang.String android.preference.Preference.getKey()' on a null object reference at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java) at android.app.ActivityThread.handleLaunchActivity(ActivityThread.java) at android.app.ActivityThread.access$800(ActivityThread.java) at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(ActivityThread.java) at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java) at android.os.Looper.loop(Looper.java) at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java) at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method) at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:372) at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java) at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java) Caused by: java.lang.NullPointerException: Attempt to invoke virtual method 'java.lang.String android.preference.Preference.getKey()' on a null object reference at android.preference.PreferenceGroup.removePreferenceInt(PreferenceGroup.java) at android.preference.PreferenceGroup.removePreference(PreferenceGroup.java) at com.android.settings.OtherPersonalSettings.onCreate(OtherPersonalSettings.java) at android.app.Fragment.performCreate(Fragment.java) at android.app.FragmentManagerImpl.moveToState(FragmentManager.java) at android.app.FragmentManagerImpl.moveToState(FragmentManager.java) at android.app.BackStackRecord.run(BackStackRecord.java) at android.app.FragmentManagerImpl.execPendingActions(FragmentManager.java) at android.app.FragmentManagerImpl.executePendingTransactions(FragmentManager.java) at com.android.settings.gu.a(SettingsActivity.java) at com.android.settings.gu.onCreate(SettingsActivity.java) at android.app.Activity.performCreate(Activity.java) at android.app.Instrumentation.callActivityOnCreate(Instrumentation.java) ... 11 more Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel0415 Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 36 minut temu, leleko127 napisał: Ja nic takiego nie zaobserwowałem. Spróbuj zrobić full wipe i na czysto zainstaluj to miui przez twrp Link to comment Share on other sites More sharing options...
leleko127 Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Mi tak już się dzieje od drugiej aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Witam. Czy aktualizujac kolejny raz muszę robić coś jeszcze oprócz ściągnięcia zip z najnowszą aktualizacja na telefon i odpalenie jej z Aktualizacje- trzy kropki.Mam wersje 6.1.7 a chcę najnowszą. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Wersja aktualizacji 6.5.19 opcja rozwijana z górnego paska menu " otwórz szybkie wyszukiwanie" po wejściu w nią wywala błąd. Czy da się wyłączyć jakoś żeby niepokazywala się w górnym menu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 (edited) Dla zainteresowanych, BT na wersji 6.5.19 nie zrywa połączenia testowane 7 godzin na głośniku Edited May 21, 2016 by szambelan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts