KucyG Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Samouczek jest zainstalowany w telefonie bo jest w ustawieniach, ale nie ma go nigdzie na ekranie głównym po prostu sobie wziął i wyparował. Nie jest to dla mnie w sumie takie ważne, najważniejsze że system na poprawione wersji działa płynnie i nie zamyka aplikacji A mam pytanie jeszcze widzieliście Miui 8, jak wam się podoba? Tapnięte z mojego REDMI NOTE 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Pytanie, nie ma w nowych aktualizacjach klawiatury xperii? Mam tylko googla Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Od jakiegoś czasu nie ma - klawiaturę, samouczek, ustawienia gps i parę innych rzeczy dogrywasz osobno jako paczkę "MIUIPolska" - dostępna jest zawsze w pierwszym poście o danej aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Coś jest ewidentnie, nie takpowinienem wgrać paczkę jeszcze raz? Tapnięte z mojego REDMI NOTE 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 1 godzinę temu, szczuru napisał: Od jakiegoś czasu nie ma - klawiaturę, samouczek, ustawienia gps i parę innych rzeczy dogrywasz osobno jako paczkę "MIUIPolska" - dostępna jest zawsze w pierwszym poście o danej aktualizacji. Gdzie ta paczka jest? Nie mogę jej znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Dodatki miuipolska https://miuipolska.pl/miui-6-4-28/ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Zainstalowałem, mam samouczek lecz nie mam klawiatury xperia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Nie ma jej w ustawienia/Urządzenie/Język i klawiatura? W dodatkach jest na 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 (edited) Właśnie nie ma Instalowałem przez twrp install itp EDIT: Znalazłem Nie kliknąłem wybierz klawiatury i jest W końcu normalna klawiatura Edited May 1, 2016 by UltiMet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 Szukałem porady ale się pogubiłem w tych romach. Mimo iż nie miałem kłopotów zainstalowałem sobie kolejna aktualizację 6.4.21 by xiaomi.eu i po raz pierwszy zauważyłem spory ubytek na baterii. Do tej pory ,a juz na pewno było dobrze na wersji od MiuiPolska 6.3.3 W związku z tym mam pytanie czy mogę po prostu wgrać ten MIUIPOLSKA 6.3.3 na ostatnią wersje od xiaomi.eu bez większych strat . Jeśli to bardziej skomplikowane to czy mogę liczyć na jakąś pomoc przed tym zanim sobie narozrabiam bo przyznaję że wielkim znawcą tych systemów nie jestem. Czy w ogóle jest szansa na to że po wgraniu starego romu wróci mi poprawa pracy baterii i czy warto dla powiedzmy 1godziny zmieniać te romy bo może sie okazać że zamiast lepiej będzie gorzej... Jeśli jest ktoś władny mi poradzić to chętnie poczytam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 6.4.21 pod wzgledem baterii jedna z najlepszych ale polecam od razu wrzucic 6.4.28.po wgraniu wipe dalvik i cache zrobic i spokojnie poczkac az bateria zacznie normalnie chodzic.czasami po wgraniu procenty leca jak szalone ale po ladowaniu i po jakims czasie zacznie normalnie chodzic.tak jakby bateria musiala sie oswoić z nowym systemem.wiem ze to brzmi dziwnie ale przy miui to wszystko jest mozliwe. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 To ja już chyba poczekam na nowy ....do piątku blisko , ciekawe czy w maju będzie MIUI 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Altar Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 (edited) Co do wersji 6.4.28, to subiektywnie muszę ją odradzić. Instalowałem ją kilkakrotnie i za każdym razem sklep Play wyłączał się, kiedy próbowałem wyświetlać pełny opis dowolnej aplikacji. Powrót do 6.4.21 załatwia sprawę i sklep działa jak trzeba. Być może to tylko jednostkowy przypadek i u innych jest ok, ale czuję się w obowiązku o tym napisać. Mam nadzieję, że w następnym wydaniu nie będzie już tego problemu. Załączam screen z komunikatem błędu - może komuś coś to powie, bo mi niestety nic. Edited May 3, 2016 by Altar 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Co do wersji 6.4.28, to subiektywnie muszę ją odradzić. Instalowałem ją kilkakrotnie i za każdym razem sklep Play wyłączał się, kiedy próbowałem wyświetlać pełny opis dowolnej aplikacji. Powrót do 6.4.21 załatwia sprawę i sklep działa jak trzeba. Być może to tylko jednostkowy przypadek i u innych jest ok, ale czuję się w obowiązku o tym napisać. Mam nadzieję, że w następnym wydaniu nie będzie już tego problemu. Załączam screen z komunikatem błędu - może komuś coś to powie, bo mi niestety nic. Oczywiscie jedostkowy. U mnie nie ma takiego problemu.zainstaluj nowa wersje romu bo pierwotna miala buga Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 44 minuty temu, preza napisał: Oczywiscie jedostkowy. U mnie nie ma takiego problemu.zainstaluj nowa wersje romu bo pierwotna miala buga Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Albo po pełnym wipe Link to comment Share on other sites More sharing options...
fullrespect Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Przetestowalem 6.4.28 (dzisiaj sciagniety), wipe cache i dalvik, GPS w mapach google rozłacza w ciagu godziny chyba z 6 razy. Poza tym reszta OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 59 minut temu, fullrespect napisał: Przetestowalem 6.4.28 (dzisiaj sciagniety), wipe cache i dalvik, GPS w mapach google rozłacza w ciagu godziny chyba z 6 razy. Poza tym reszta OK. Wczoraj 3h z GPS i ani razu nie rozłączył się Link to comment Share on other sites More sharing options...
fullrespect Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Niezle grzyby.... Musze postawic system na nowo, bo moze juz za duzo zasmiecony... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zycho Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 4 godziny z GPS i rozłączył ze 6-7 razy (poprawiona v. 6.4.28) po full wipe. Coś jest na rzeczy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Na dlugo rozlacza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLADEpl Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 U mnie w trasie 640km gps rozłączał się dość często. Przerwy trwały od kilku sekund do ponad minuty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat159 Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Potwierdzam rozłączanie na 6.4.28 i 6.4.21. Niesamowicie mnie wkurzało, zwłaszcza że wcześniej problemów nie było a akurat miałem ponad 2k km do zrobienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Na 6.4.14 jest OK? Czy może po wgraniu CM będzie lepiej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Masakra, GPS się rozłączał niemal co 20-30 km czasami to i częściej. W automapie i na mapach googla, ta aktualizacja to porażka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Gps tylko szwankuje reszta ok Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Trasa 32 km i rozlaczylo mnie 3 lub 4 razy, rozlaczenia trwaly doslownie pare sekund. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hormon Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 U mnie te rozłączenia trwają na tyle długo że nie da się korzystać z nawigacji. Wysłane z Redmi Note 2 Prime Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Fix gps RMN 2 XRN2_v24p51_modem http://www.mediafire.com/?clj09s1jxfu7svn Wrzucamy przez twrp Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mundi Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 Co jest nie tak z tym najnowszym romem? Pytam o rozmiar,ten ma 654 MB a poprzednie kilka wstecz miały ponad 700 Mb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gello1 Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Ja czytam i czytam już kilka miesięcy a dalej siedzę na 5.10.29 i w sumie wszystko działa. Bateria też OK Jak już coś to zainstaluje MIUI 8 ale też za jakiś czas jak ludzie podzielą się opinią. Pzdr 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GarryMoveOut Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Google niby wypuściło aktualizacje klawiatury dla and 5 i 6. Jest niby sporo zmian. Jest już może ta nowa klawiatura w 6.5.5? Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blankie Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Ma ktoś problemy z głośnością połączenia ? Wczoraj instalowałem najnowszy rom z miuipolska, wszystko pięknie do dzisiejszej pierwszej rozmowy tel. Mam max a ledwo słyszę rozmówcę. Dźwięk w yt, odtwarzaczu czy powiadomieniach odpowiednio głośny . Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxtrott Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 4 godziny temu, Blankie napisał: Ma ktoś problemy z głośnością połączenia ? Wczoraj instalowałem najnowszy rom z miuipolska, wszystko pięknie do dzisiejszej pierwszej rozmowy tel. Mam max a ledwo słyszę rozmówcę. Dźwięk w yt, odtwarzaczu czy powiadomieniach odpowiednio głośny . Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Potwierdzam , głos podczas rozmowy bardzo cichy w stosunku do 4.28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Czytając niektóre komentarze to najlepszym rozwiązaniem dla niektórych byłaby cegła z lat 90-tych Wysłane z Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Glosnosc mozecie zwiekszyc w mtk engineering mode. Mtk hardware audio Normal mode Sph i sph2 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts