Picasso Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Czy na MIUI7 również były te opcje, czy tylko ja ich nie zauważyłem? Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
b_olton Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Były... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paciula Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 (edited) Panowie jaka jest teraz najnowsza wersja stabilna dla Redminote 2? Bo nie wiem dlaczego ale na wersji z tamtego tygodnia i wcześniejszych bateria schodzi mi jak chora... Mam ledwo 1,5h na ekranie włączonym i ledwo ok 17h i baterii nie ma. Włączę internet albo nawigacje i bum baterii nie ma od razu praktycznie. Chce sprawdzić czy to wina wersji czy problem telefonu, baterii. Edited July 4, 2016 by Paciula Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 22 minuty temu, Paciula napisał: Panowie jaka jest teraz najnowsza wersja stabilna dla Redminote 2? Bo nie wiem dlaczego ale na wersji z tamtego tygodnia i wcześniejszych bateria schodzi mi jak chora... Mam ledwo 1,5h na ekranie włączonym i ledwo ok 17h i baterii nie ma. Włączę internet albo nawigacje i bum baterii nie ma od razu praktycznie. Chce sprawdzić czy to wina wersji czy problem telefonu, baterii. Problem leży po twojej stronie bo u mnie jest wszystko ok na wszystkich dev MIUI 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foopek Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Dalej występuje bug z przeglądarką, że nie można spacji na klawiaturze swiftkey wstawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Dalej występuje bug z przeglądarką, że nie można spacji na klawiaturze swiftkey wstawić? Tak, jeśli ma się włączona autokorektę. Sent from Redmi Note 2 Prime Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnPater Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Dnia Sunday, July 03, 2016 o 14:59, xxmati96xx napisał: Dodawaj "U mnie .. (reszta zdania)...". To jest MIUI u niektórych działa dobrze. Czy jest ktoś komu działa i nie rozłącza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daluqen Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Mi działa gdy korzystam z głośnika bluetooth, przy użytkowaniu go przez około godzinę, ani razu nie rozłączyło. Teraz czekam na mi banda, ale chińczyk zwleka z wysyłką, a jak dojdzie to się okaże czy działa dobrze. Nie wiem czy jest różnica między głośnikiem a opaską, no i jak często wam rozłącza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnPater Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 2 godziny temu, Daluqen napisał: Mi działa gdy korzystam z głośnika bluetooth, przy użytkowaniu go przez około godzinę, ani razu nie rozłączyło. Teraz czekam na mi banda, ale chińczyk zwleka z wysyłką, a jak dojdzie to się okaże czy działa dobrze. Nie wiem czy jest różnica między głośnikiem a opaską, no i jak często wam rozłącza. Jak będziesz miał to zdaj relacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 4 godziny temu, EnPater napisał: Jak będziesz miał to zdaj relacje Ja czekam na 1s ale przez strajki celników strasznie długo to trwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daluqen Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Jak będziesz miał to zdaj relacje Oj, nie prędko będę go miał, właśnie się dowiedziałem, że chińczyk nie wysłał go w ogóle, zacząłem pytać dlaczego, a on ze zwiększyli cenę o 2.99$ i mogą wysłać jak zapłacę nową cenę. Zamówię na Bangood ale i tak dopiero za 3 tygodnie pewnie dowiem się czy bluetooth działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
dlugi_5 Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Moim zdaniem z bluetooth to nie chodzi o to, że źle działa u mnie. Sprzęt we wszystkich RN2 jest identyczny, jedynie użytkowanie przez ludzi inne. U mnie bluetooth działa raz dobrze a raz źle - najlepiej to widac na miband i smartwatch, które podłączone są non stop do telefonu, czasem działają poprawnie kilka godzin a czasem jak rozłączy to restart pomaga. W samochodzie zestaw bluetooth czasem działa w kilkugodzinnej trasie, a czasem 15 min jazdy z pracy są problemy. Miałem CM i tam było ciut lepiej, zaś na AOSP bluetooth działał wyśmienicie - teraz czekam aż MIUI ogarnie tak nowatorską technologię jak bluetooth Link to comment Share on other sites More sharing options...
dlugi_5 Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 2 godziny temu, Redmi2 napisał: Ja używam z mibandem 1s i apkami mifit i mibqnd tools i nic mi nie zrywa, działa tak jak powinno. Smrtwacha ani innych urządzeń po bt nieposiadam więc nie powiem jak jest. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Super, mi niestety nie za kazdym razem odblokowuje ekran, może powiesz jaki soft masz aktualnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mishka49 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Czy na miui8 działają w końcu dymki z messengera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel0415 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 1 godzinę temu, mishka49 napisał: Czy na miui8 działają w końcu dymki z messengera? Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daluqen Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Czy na miui8 działają w końcu dymki z messengera? Zawsze działały ale trzeba ustawić odpowiednie uprawnienia dla aplikacji. Polecam poszukać poradnika na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 To jest nawet w samouczku Miui Polska opisane co gdzie trzeba zrobić Tapnięte z mojego RN2 NA Miui8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 Dnia Tuesday, July 05, 2016 o 10:55, EnPater napisał: Jak będziesz miał to zdaj relacje Mam miband1s od 3 dni i ani razu nie rozłączył się. Ekran odblokowuje za każdym razem. Zostawienie tele na czas ładowania i odejscie na rozłączenie bt nic nie zmienia. Po przyjściu automatycznie łączy i bez problemu odblokowuje tele. Bałem się zamawiania mibanda bo ludzie ciągle narzekają na rozłączenie. Albo mam szczęście albo jest to wina użytkowników bo na razie jestem bardzo zadowolony z mi banda. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnPater Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 A nie wiadomo jak z mi bandem 2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 Jak bateria na tym 8 ? 6.7.7 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Jak bateria na tym 8 ? 6.7.7 ? Calkim dobrze jak na wczesniejszych srednio 4h sotu Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vister81 Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Ludzie. Nie wiem co Wy robicie, że macie magiczne SOT na poziomie 3/4 godzin. Albo ekran na 0% albo magiczne sztuczki i dopisywanie minut. Od momentu czystej instalacji MIUI 8 (telefon na zero) bateria schodzi mi w czasie poniżej 2 godzin. Jasność prawie zawsze poniżej 50%, wifi włączone cały czas. Nic w tle nie działa, żaden syf - mam te same programy co na MIUI 7. A działa co najmniej o godzinę gorzej. Teraz aż strach wyjść z domu bez powerbanka. Nie wiem co się dzieje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Ja również tak mam, nie wiem o co chodzi. Bateria leci w oczach, średnio na minutę 1% podczas przeglądania internetu... 59 minut temu, Vister81 napisał: Ludzie. Nie wiem co Wy robicie, że macie magiczne SOT na poziomie 3/4 godzin. Albo ekran na 0% albo magiczne sztuczki i dopisywanie minut. Od momentu czystej instalacji MIUI 8 (telefon na zero) bateria schodzi mi w czasie poniżej 2 godzin. Jasność prawie zawsze poniżej 50%, wifi włączone cały czas. Nic w tle nie działa, żaden syf - mam te same programy co na MIUI 7. A działa co najmniej o godzinę gorzej. Teraz aż strach wyjść z domu bez powerbanka. Nie wiem co się dzieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuineg Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Zgadzam się z przedmówcami, 3 godziny sot to jest max, na 6.6.17 było o wiele lepiej, ale tam nie było osobnych dzwonków dla kart sim, no i d*pa, jak wracać to raczej do miui7. Dziwne jest też to że przy 3 godzinach wyświetlacza włączonego to nie on jest głównym bateriożercą, tylko sygnał sieci. w tym momencie mam 40% baterii, ekran włączony przez 1:53 co jest 13%, a sygnał sieci zjadł 42,3%! nigdy tak nie miałem. dane włączone może przez 1-3 godzin w ciągu dnia. wifi ciągle on. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 5 minut temu, szuineg napisał: Zgadzam się z przedmówcami, 3 godziny sot to jest max, na 6.6.17 było o wiele lepiej, ale tam nie było osobnych dzwonków dla kart sim, no i d*pa, jak wracać to raczej do miui7. Dziwne jest też to że przy 3 godzinach wyświetlacza włączonego to nie on jest głównym bateriożercą, tylko sygnał sieci. w tym momencie mam 40% baterii, ekran włączony przez 1:53 co jest 13%, a sygnał sieci zjadł 42,3%! nigdy tak nie miałem. dane włączone może przez 1-3 godzin w ciągu dnia. wifi ciągle on. U mnie sygnał sieci ma 2,4%. To nie jest normalne że aż tyle ci bierze sygnał sieci. W RN2 jako główne źródło poboru baterii powinien być ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuineg Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 dokładnie tyle miałem do tej pory 2-3% dlatego jestem trochę w szoku, zasięg jak zawsze na full, dwie karty, obie zalogowane w t-mobile, na razie się nie martwię bo do wieczora starcza, w sobotę przy wolnym pomęczę go zaraz po odpięciu z ładowarki i będę widział jak będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel0415 Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Te redmiki chyba coś mają nie tak z baterią i rom'em. Zawsze mam sot około 2-3h a dziś Youtube od rana i przy 12% było 4,5h sot... myślę, że przy normalnym ostrym użytkowaniu więcej zeżre bateri niż na Youtube samym gdy nic się nie pyka tylko leci muzyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kohle Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 (edited) Wie ktoś o co chodzi z przeglądarką, że od czasu do czasu zasyfia mi strone główną jakimiś gównozakładkami? Edited July 16, 2016 by kohle Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Będąc na chna dev po miflash zauważyłem że system Android bierze ok 7℅ baterii , a na xiaomi.eu ponad 30℅. Dość duża różnica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: A ile pouzywaleś? Po wgraniu xiaomi.eu wipe all? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Może pół dnia. Tak wipe all przy przejściu na xiaomi.eu i nic nie przywracanie z kopii. Nie mówię że to jakaś reguła bo jak pisałem chna dev miałem krótko. Ale tam po pół dnia miałem 7% a tu obojętnie czy odłączenie od ładowarki czy mając 1% i tak system Android ma ok 30%. Nie narzekam na baterie bo trzyma mi tyle ile na poprzednich. Ale może na chna dev było by lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 6.7.14 Czyzby bateria wracala do lask? Update. Bateria dziala jak w miui 7 za dobrych czasow.wyniki jak w 6.4.21. Glownie www i tapatalk na wifi bez gadania. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Tylko 5h niecale bo pstrykalem troche fotek i nagralem kilka filmow. Mysle ze spokojnie mozna wykrecic miedzy 5 a 6. Wiec jest calkiem milo Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Co chwile wyswietla mi sie komunikat "Niestety, aplikacja Notatki została zatrzymana." Swieza instalka (+root) po full wipe (oprocz pamieci wewnetrznej). Jeszcze nic nie zdazylem zainstalowac. Jak to naprawic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_s Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 30 minut temu, redminote2 napisał: Co chwile wyswietla mi sie komunikat "Niestety, aplikacja Notatki została zatrzymana." Swieza instalka (+root) po full wipe (oprocz pamieci wewnetrznej). Jeszcze nic nie zdazylem zainstalowac. Jak to naprawic? U mnie to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 (edited) 13 minut temu, matt_s napisał: U mnie to samo. To napisz o tym tez tutaj, to moze ktos laskawie odpisze. Edited July 16, 2016 by redminote2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts