rysib Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 Czytając nieraz watki ogólne o aktualizacjach, miałem wrażenie, że rozmowa o aktualizacji różnych telefonów Xiaomi w jednym watku wprowadza "lekki nieład artystyczny". Stąd moja propozycja: założyłem nowy temat, byśmy tutaj rozmawiali o cotygodniowych aktualizacjach tylko dla Redmi Note 2. Sądzę, że będzie to wygodniejsze. PS jeśli temat się nie przyjmie, proszę modów o zamknięcie/usunięcie tematu. 3
krycho22 Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 Już dawałem taką propozycję ale się nie przyjęła. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Mundi Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 3 godziny temu, krycho22 napisał: Już dawałem taką propozycję ale się nie przyjęła. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Mimo to zapytam jak działa najnowsza wersja 5.12.17?
krycho22 Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 Wcześniej miałem 5.10.29, według mnie jak dotąd najlepszy, ten jest podobny tylko bateria trochę gorzej trzyma. Ale jest Ok i nie wracam do poprzedniej wersji. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
d3tr0 Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 Sprawdzał ktoś GPS na 5.12.17 ? Podobno coś poprawili dla Redmi Note 2 w konfigu, czy coś się zmieniło z dokładnością ?
rysib Posted December 18, 2015 Author Posted December 18, 2015 3 godziny temu, krycho22 napisał: Wcześniej miałem 5.10.29, według mnie jak dotąd najlepszy, ten jest podobny tylko bateria trochę gorzej trzyma. Ale jest Ok i nie wracam do poprzedniej wersji. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Sam "siedzę" na 5.10.29 i szukam powodu do aktualizacji. Ale jak na razie jej nie znalazłem. Pewnie dlatego, że uważam że lepsze jest wrogiem dobrego
grreg Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 Potwierdzam - 5.10.29 daje radę. Ja nie zmieniam.
krycho22 Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 Widocznie dobre wersje wychodzą co jakiś czas. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
tpawel Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 5.11.26 też polecam. Wszystko działa, bateria spoko. Tylko ten aparat wysłane z RN2
pompka500 Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 Ja tam jestem na 5.12.17 i na razie nie mam na co narzekać. Wyprzedzając pytanie, nie sprawdzałem gps. tap z Redmi Note 2
heniekpl Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 (edited) 5.12.17 - na chwile obecna wszystko ok, ani lepiej ani gorzej, gps nie sprawdzalem (uzywam tylko z Here, na poprzednich wersjach czy to duze miasta czy male OK, jak z endomondo - nie wiem i nie bede wiedzial) 11 godzin temu, rysib napisał: Czytając nieraz watki ogólne o aktualizacjach, miałem wrażenie, że rozmowa o aktualizacji różnych telefonów Xiaomi w jednym watku wprowadza "lekki nieład artystyczny". Stąd moja propozycja: założyłem nowy temat, byśmy tutaj rozmawiali o cotygodniowych aktualizacjach tylko dla Redmi Note 2. Sądzę, że będzie to wygodniejsze. PS jeśli temat się nie przyjmie, proszę modów o zamknięcie/usunięcie tematu. Ja bym proponowal oddzielny temat dla kazdej aktualizacji. Za miesiac wiesz co bedzie w tym temacie? Jeden bedzie o A drugi o C a trzeci o B i bedzie syf jak na glownym o aktualizacjach. Edited December 18, 2015 by heniekpl
Cichq Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 Jeden temat starczy, najważniejsze było zrobienie tematu osobno, bo na naszym urządzeniu nie każdy update jest dobry i nie wiadomo było kto do czego się odnosi. 8 godzin temu, heniekpl napisał: 5.12.17 - na chwile obecna wszystko ok, ani lepiej ani gorzej, gps nie sprawdzalem (uzywam tylko z Here, na poprzednich wersjach czy to duze miasta czy male OK, jak z endomondo - nie wiem i nie bede wiedzial) Ja bym proponowal oddzielny temat dla kazdej aktualizacji. Za miesiac wiesz co bedzie w tym temacie? Jeden bedzie o A drugi o C a trzeci o B i bedzie syf jak na glownym o aktualizacjach. Jeśli ktoś nowy przyjdzie to będzie patrzył na 1-2 strony ostatnie, czyli takie, które dotyczą najnowszego romu. Co go będzie obchodził rom sprzed miesiąca czy wcześniej? Syf to będzie w liście wątków za pół roku, jeśli by każdy rom był osobno w temacie. Żeby nie robić offtopu, sam przesiadłem się tydzień temu z 5.11.12 na 5.12.10 i ogólnie wszystko na plus, jednak jedna rzecz uległa sporemu pogorseniu, mianowicie bateria. Niby miało nie być zmian. Ale SOT na 11.12 wynosił przeciętnie 7h, teraz 5h 30min, raz dobiłem do 6h.
adagdu Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 Jak nie bateria to aparat, niekończąca się opowieść pozostanę na razie z 5.10.29 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
KANAR Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 Bałagan będzie zawsze dlatego że mamy różne podzespoły i u każdego inaczej, u mnie co aktualizacja to progres, wszystko coraz lepiej oprócz którejś z listopada co rwało wifi.
mateusz20465 Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 5.12.17 Chciałem zflashować na czysto. Wywala błąd chmury za każdym razem przy wstępnej konfiguracji Pomogło flashowanie 5.12.10 i update Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
bobo-1 Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 Ciekawe dlaczego aktualizacja 5.12.17 na obecną chwilę zniknęła i nie można jej pobrać
Barter Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 Niestety po ostatniej aktualizacji gubi i nie znajduje Wi-Fi Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
heniekpl Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 dziwne u mnie nie ma takiego problemu na chwile obecna
heniekpl Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Dzisiaj zrobilem 900km z Here i nie było problemow ze wskazywaniem prawidlowej pozycji.
fatis Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 A na czym polega problem z aparatem bo niczego nie zauważyłem..?
GarryMoveOut Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Rozmazuje się obraz przy krajobrazach szczególnie przy gorszym świetle. Jakby wartość przysłony była za niska. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Cichq Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 12 minut temu, fatis napisał: A na czym polega problem z aparatem bo niczego nie zauważyłem..? Generalnie to problemu jako problemu nie ma, po prostu na pierwszych wersjach wrześniowych zdjęcia wyglądały lepiej i względem innych, droższych smartfonów całkiem dobrze, później coś zepsuli i obecnie wyglądają przeciętnie. Jeśli nie miałeś wtedy telefonu to niczego złego nie zauważysz.
fatis Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 No właśnie pisałem z pytaniem na którym sofcie problem nie występuje żeby sprawdzić sobie porównanie - jest miejsce skąd można pobierać starsze wersje miuipl ? A jak sprawa się ma w stable w takim układzie ? 1 minutę temu, Cichq napisał: Generalnie to problemu jako problemu nie ma, po prostu na pierwszych wersjach wrześniowych zdjęcia wyglądały lepiej i względem innych, droższych smartfonów całkiem dobrze, później coś zepsuli i obecnie wyglądają przeciętnie. Jeśli nie miałeś wtedy telefonu to niczego złego nie zauważysz.
GarryMoveOut Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 5.9.24 gdzieś w którymś wątku podawał ktoś linka do tego softa. Ale on miał jakieś inne wady. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
fatis Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Lol, może trzeba było zostać na tym stable z PL językiem... hehe
Cichq Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Nie występował np. na 5.9.24 i wcześniejszych. Raczej musisz popytać/poczekać, aż znajdziesz osobę, która ją ma, bo ani w archiwum ani w stabilnych jej nie widzę. A co do wersji stable to nie mam, ale wydaje mi się, że nie będzie lepiej. 1 minutę temu, fatis napisał: Lol, może trzeba było zostać na tym stable z PL językiem... hehe Pewnie chodzi ci o ten wgrany razem z telefonem przez królika czy innego chińczyka. Nie, nie był lepszy. BTW nadal możesz pobrać czyste stable w wersji eu lub chińskiej.
fatis Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 no właśnie - a nie ma możliwości zmontowania stable z językiem PL ? Kurna jak chińczyk dał rade to my też powinniśmy.
Cichq Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 No przecież wersja stable eu zawiera j.polski. Jest o niej kilka tematów niżej. A chińską wersję może jakoś sklecisz, ale to nie będzie proste. O niej też jest temat.
fatis Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 no dobra - tyle że ciut się zgubiłem z jedną rzeczą. Czy ja tą stable z xiaomi.eu wrzucę za pomocą miflash? Lub jeśli mam twrp to jak wrzucę to przywróci mi się miflash ?
Numb Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Xiaomi.eu wrzuca się normalnie przez recovery, dowolne.
Tygrys Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Panowie dacie linka do 5.10.29 - nie mogę znaleźć, widać za stary już rom. Ja osobiście siedzę na CM 12.1 ale nie wykluczam testu i powrotu do MIUI. Zmieniłem dlatego że ostatnia aktualizacja zdecydowanie pogorszyła jakość rozmów - no a to jakby nie dopuszczalne. Ostatnia w moim przypadku to 5.11.19. Pozdrawiam
focusik09 Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 6 minut temu, Tygrys napisał: Panowie dacie linka do 5.10.29 - nie mogę znaleźć, widać za stary już rom. Ja osobiście siedzę na CM 12.1 ale nie wykluczam testu i powrotu do MIUI. Zmieniłem dlatego że ostatnia aktualizacja zdecydowanie pogorszyła jakość rozmów - no a to jakby nie dopuszczalne. Ostatnia w moim przypadku to 5.11.19. Pozdrawiam Proszę Cię bardzo: https://mega.nz/#!6tZgla6L!Y-wdwH3S-EeOm1C24ofUWnetL0EKzjuWrm_Q8-QFcy0
Tygrys Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 (edited) Pięknie Ci dziękuje A powiedz czy działa na tej wersji xposed? Edited December 21, 2015 by Tygrys
focusik09 Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 13 minut temu, Tygrys napisał: Pięknie Ci dziękuje A powiedz czy działa na tej wersji xposed? Nie, nie działa. Tylko na Stable działał, ale szczegółów nie wiem, bo nie używam
Recommended Posts