Pawliko Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 No to polecam zrobic update do najnowszej wersji ktora dziala tam samo dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 32 minuty temu, Pawliko napisał: No to polecam zrobic update do najnowszej wersji ktora dziala tam samo dobrze. Byłem na najnowszej wersji ale bateria szybciej leci,szczególnie na czuwania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gumka23 Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 (edited) Ja mam inny błąd. Co prawda nie przeszkadza w użytkowaniu, ale jest. Po każdorazowym uruchomieniu telefonu w powiadomieniach pojawia się komunikat: "Karta SIM jest nieaktywna", gdy kliknę na ten komunikat pojawia się następny wychodzący od dołu: "Wykryto nowa kartę SIM Wykryto więcej niż 1 kartę SIM powiązana z kontem. Niektóre usługi mogą wymagać ponownej aktywacji. Wysłane zostaną 2 wiadomości SMS w celu aktywacji Darmowe wiadomości w chmurze. Obowiązują standardowe opłaty wg taryfy operatora. Anuluj, Aktywuj." Cytat razem z błędem w 4 linijce. (Chyba, że to nie jest błąd) Jak wezmę anuluj to pojawia się jeszcze jakiś komunikat, że nie można wysłać SMS i powinno zmienić się język na angielski. Problem polega na tym, że ja mam jedną kartę SIM i drugiej nigdy w telefonie nie było, ani nie miałem wcześniej konta Xiaomi. Ktoś coś wie na ten temat? Mam Mi4c z 15.11.26. Edited December 8, 2015 by Gumka23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr__DJ Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 10 minut temu, Gumka23 napisał: Ja mam inny błąd. Co prawda nie przeszkadza w użytkowaniu, ale jest. Po każdorazowym uruchomieniu telefonu w powiadomieniach pojawia się komunikat: "Karta SIM jest nieaktywna", gdy kliknę na ten komunikat pojawia się następny wychodzący od dołu: "Wykryto nowa kartę SIM Wykryto więcej niż 1 kartę SIM powiązana z kontem. Niektóre usługi mogą wymagać ponownej aktywacji. Wysłane zostaną 2 wiadomości SMS w celu aktywacji Darmowe wiadomości w chmurze. Obowiązują standardowe opłaty wg taryfy operatora. Anuluj, Aktywuj." Cytat razem z błędem w 4 linijce. (Chyba, że to nie jest błąd) Jak wezmę anuluj to pojawia się jeszcze jakiś komunikat, że nie można wysłać SMS i powinno zmienić się język na angielski. Problem polega na tym, że ja mam jedną kartę SIM i drugiej nigdy w telefonie nie było, ani nie miałem wcześniej konta Xiaomi. Ktoś coś wie na ten temat? Mam Mi4c z 15.11.26. Miałem to samo, po aktualizacji problem zniknął Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Zmień na angielski, kliknij w komunikaty o aktywacji, aktywuj i wróć na polski. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gumka23 Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 52 minuty temu, Acid napisał: Zmień na angielski, kliknij w komunikaty o aktywacji, aktywuj i wróć na polski. Wysłano z MI Note Nie pomogło. Pojawiło się powiadomienie Sim card cancelled, jak dobrze pamiętam. Ale nie ważne, w kolejnych aktualizacji zostało to poprawione, więc nie ma problemu. Zgłaszałem, bo nie spotkałem się, żeby ktoś wcześniej o tym pisał. Jeśli problem rozwiązany to nie było tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 (edited) 3 godziny temu, Mn1s1ek napisał: Nie wiem czy znalazłem małego buga ale po odpaleniu kontaktów i próbie przeciągania palcem po tych małych literkach z prawej stronie mogę tylko "dociągnąć" do litery L, dalej nie idzie. Możecie sprawdzić czy też tak macie ? 3 godziny temu, maciek04 napisał: Potwierdzam mam tak samo 5.11.12 Zmieńcie polskie znaki na inne to się przewinie. U mnie winowajcą był jeden Łukasz :/ 5.11.12 approved Edited December 8, 2015 by preston2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mn1s1ek Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 A więc o to chodzi. U mnie "winowajcą" jest Łukasiak No ale chyba nie o to chodzi, żeby przeinaczać polskie nazwiska tylko zrobić tak aby działało dobrze. Mam 5.12.4 więc najnowszą wersję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 14 godzin temu, Mn1s1ek napisał: A więc o to chodzi. U mnie "winowajcą" jest Łukasiak No ale chyba nie o to chodzi, żeby przeinaczać polskie nazwiska tylko zrobić tak aby działało dobrze. To znany błąd, jest w MIUI odkąd pamiętam, od lat dosłownie. Wnioskuję więc, że szanse, że go poprawią są zbliżone do zera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 14 godzin temu, Mn1s1ek napisał: A więc o to chodzi. U mnie "winowajcą" jest Łukasiak No ale chyba nie o to chodzi, żeby przeinaczać polskie nazwiska tylko zrobić tak aby działało dobrze. To znany błąd, jest w MIUI odkąd pamiętam, od lat dosłownie. Wnioskuję więc, że szanse, że go poprawią są zbliżone do zera. Na portach miui było ok np z1c. Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Zaktualizowałem MIUI Polska do najnowszej wersji i chmurki z Messengera przestały mi działać Odinstalowalem go i zainstalowałem i nadal nic :/ Jakiś pomysły? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal_001 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 panel sterowania -> uprawnienia -> messenger -> pokaż pływające okna Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Ktoś z Was kombinował z WSM Tools? Ogarnęliście temat? Macie jakiś sposób na instalowanie themów od osób trzecich? Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Jeśli chodzi o xposed to działa tylko specjalna wersja pod miui. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 14 godzin temu, Mn1s1ek napisał: A więc o to chodzi. U mnie "winowajcą" jest Łukasiak No ale chyba nie o to chodzi, żeby przeinaczać polskie nazwiska tylko zrobić tak aby działało dobrze. To znany błąd, jest w MIUI odkąd pamiętam, od lat dosłownie. Wnioskuję więc, że szanse, że go poprawią są zbliżone do zera. Odkąd ja mam kontakty ładnie prowadzone na koncie Xiaomi to nie miałem tego od Mi3 i aż po obecnego Note nie mam tego buga. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gumka23 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Acid, pytanie mam do Ciebie. Czy jest w Twojej mocy zrobienie tak, aby zwiększając głośność przez słuchawkę bluetooth, nie zatrzymywało się na vol max, tylko kolejne przyciśnięcie klawisza głośności w słuchawce zaczynało zwiększanie od minimum? W każdym poprzednim telefonie tak właśnie to wyglądało, teraz aby ściszyć rozmówce muszę wyciągnąć telefon z kieszeni i zrobić to ręcznie, bo na słuchawkach bt (a miałem ich z 5) nigdy nie spotkałem się z dwoma klawiszami głośności. Z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Nie ma takiej możliwości. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
delusdb Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 A jest możliwość, żeby "powiadomienia" w skrzynce odbiorcze SMS były przypięty zawsze na 1 pozycji? W VibeUI od Lenovo tak było i teraz ciężko mi się przyzwyczaić. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Chodzi ci aby wątek był przypięty na górze? Przytrzymaj dłużej na jakimś i wybierz Przypnij. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Ale jest bez sensu zrobione, bo grupy POWIADOMIENIA nie przypniesz, musisz wybrać konkretny wątek (czyli np od Banku, Poczty, Operatora itp). Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MTplayer Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 2 godziny temu, Gumka23 napisał: Acid, pytanie mam do Ciebie. Czy jest w Twojej mocy zrobienie tak, aby zwiększając głośność przez słuchawkę bluetooth, nie zatrzymywało się na vol max, tylko kolejne przyciśnięcie klawisza głośności w słuchawce zaczynało zwiększanie od minimum? W każdym poprzednim telefonie tak właśnie to wyglądało, teraz aby ściszyć rozmówce muszę wyciągnąć telefon z kieszeni i zrobić to ręcznie, bo na słuchawkach bt (a miałem ich z 5) nigdy nie spotkałem się z dwoma klawiszami głośności. Dziwne to co piszesz o słuchawce bt, ja miałem/mam jedną i jest volume góra/dół (samsung hm1200) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gumka23 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Mam Plantronicsa M55, miałem jeszcze M25, jakaś Sony i chyba 3 Nokie. Zawsze był jeden przycisk do robienia głośności do góry. Po osiągnięciu maximum wracało do minimum i znowu szło do góry. Czy to na Samsungu Galaxy cośtam, Xperii M, HTC Wildfire S, starej Nokii na Symbianie, czy nowym Microsofcie 640. No i przyszło mi teraz za każdym razem wyciągać telefon, kiedy ręce często mocno zajęte. Dziwne trochę, no ale cóż ja na to poradzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delusdb Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 1 godzinę temu, kulig007 napisał: Ale jest bez sensu zrobione, bo grupy POWIADOMIENIA nie przypniesz, musisz wybrać konkretny wątek (czyli np od Banku, Poczty, Operatora itp). Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Dokładnie, a mi chodzi o przypięcie całej grupy POWIADOMIENIA Link to comment Share on other sites More sharing options...
xamil54 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Jak doprowadzić do stanu używalności TWRP? Mam Miui Polska i przy wejściu do TWRP nie reaguje na dotyk ani na nic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Jak doprowadzić do stanu używalności TWRP? Mam Miui Polska i przy wejściu do TWRP nie reaguje na dotyk ani na nic? Wg instrukcji Acida wgrania miuipolska na Mi4c z Chin. Masz tam jak podmienić recovery. Ja tak zrobiłem i jest ok. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xamil54 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Jest wgrana owszem ale nie działa, nie reaguje jak w niego wchodzę (świeci TWRP ale nie moge nic kliknać). Teraz ściagnałem TWRP 2.8.7.0, fastboot i wgralem twrp, telefon teraz wstaje i zobacze czy dalej działa bez zarzutu Nic innego mi do głowy nie przyszło @Mariusz Kowalski Chodzi Ci o to? Instalacja recovery Uruchamiamy Flashify (przycisk Launch w instalatorze). Po informacji o braku root wychodzimy (przycisk Home) Przechodzimy na pulpicie do Security > Permissions > ROOT i zaznaczamy dostęp do root dla Flashify (będziemy musieli wybrać „Next” kilka razy i na końcu „Accept”) W aplikacji Flashify > Recovery image > Choose a file i wybieramy pobrane wcześniej recovery (plik .IMG) W komunikacie Flashify wybieramy Reboot now co w efekcie przeniesie nas do recovery TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Poczekaj 2 minuty i dotyk zacznie normalnie działać..... Niestety niektóre modele tak mają. Po tym czasie ( 2 minut) TWRP jest w 100% użyteczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xamil54 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 (edited) W sumie nie wiedziałem, ogolnie wgrałem inne TWRP (ściagnałem z instrukcji jak wgrać MIUI POlska na Mi4c) i już działa bez zarzutu - teraz zrobie backup i spróbuje pobawić się CM12.1 EDIT: Kocham siebie, zrobiłem backup miui polska a potem factory reset i wipe /sdcard a nie zgrałem backupu na kompa, ja geniusz xD Edited December 10, 2015 by xamil54 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Witam, U mnie z kolei pojawia się choć nie zawsze taki problem. Podczas połączenia i odebrania go przykładając słuchawkę do ucha ekran gaśnie - normalnie odrywając słuchawkę od głowy pojawia się znów ekran z połączeniem. U mnie losowo niestety po odsunięciu słuchawki ekran pozostaje czarny ... jedno z głupszych ... ta ikonka obok zasięgu sieci "R" w kółeczku to roaming lokalny? Jeśli tak to dziwne bo nigdy tego nie używałem dla sieci Orange ale może gdzieś w ustawieniach to siedzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Na najnowszej aktualizacji występuje u mnie FC com.android.phone Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Witam, U mnie z kolei pojawia się choć nie zawsze taki problem. Podczas połączenia i odebrania go przykładając słuchawkę do ucha ekran gaśnie - normalnie odrywając słuchawkę od głowy pojawia się znów ekran z połączeniem. U mnie losowo niestety po odsunięciu słuchawki ekran pozostaje czarny ... jedno z głupszych ... ta ikonka obok zasięgu sieci "R" w kółeczku to roaming lokalny? Jeśli tak to dziwne bo nigdy tego nie używałem dla sieci Orange ale może gdzieś w ustawieniach to siedzi? Tak roaming lokalny. Jest taka opcja w ustawieniach "sieci komórkowe i SIM". Warto tam spojrzeć Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 26 minut temu, prawyskarland napisał: Na najnowszej aktualizacji występuje u mnie FC com.android.phone Wysłane z mojego Mi-4c Ktos jeszcze ma takie problemy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 No to lipa. Narazie sie wstrzymuje z aktualizacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loki Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 37 minut temu, Pawliko napisał: Ktos jeszcze ma takie problemy ? Też sie na to załapałem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts