krss32 Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 16 godzin temu, preston2009 napisał: U mnie z 22% do 100% zajęło 55min. A bateria trzymała ostatnio 7 dni 6 godz na wersji 5.11.12. Rozumiem, że ekran w tym czasie był włączony z 10min? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozikpl Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Witam Mam jedno pytanie do posiadaczy mi4c którzy przesiedli się z Samsunga S4. Warto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Ja przesiadłem się z Flexa 2. Było warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Ja z nexa 4 i na chwilę obecną też uważam że warto. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 3 godziny temu, krss32 napisał: Rozumiem, że ekran w tym czasie był włączony z 10min? Raczej z 2 min. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadok Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Dnia 29.11.2015, 22:27:44, preston2009 napisał: Jakiś czas temu była rozmowa o czasie ładowania i jakości ładowarki z zestawu czyli U mnie z 22% do 100% zajęło 55min. A bateria trzymała ostatnio 7 dni 6 godz na wersji 5.11.12. Chciałbym zobaczyć te 7 dni mi ledwo półtora wytrzymuje, maksymalnie 2 dni może dociągnie.... Nie wiem jak Wy z tych telefonów korzystacie korzystacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 (edited) Ja tez się czasem zastanawiam jak wy w ciągu 1 dnia macie 3-4godz SOT. I po co macie wszystko włączone podczas snu. Ps. Zapodać screena jutro? Edited November 30, 2015 by preston2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xamil54 Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Ja w ciagu 1 dnia bez problemu 4h SOT wyciagam Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Witam Panowie jestem nowy i mam jedno pytanie bo nie potrafię połapać się na forum - na tą chwile oczywiście Od dwóch dni jestem posiadaczem Mi4c. Mój telefon nabyłem w Polsce w firmie Iltrade. W telefonie mam polski język lecz jest on słabo wg mnie spolszczony. Mam taki soft MIUI 7.0.4.0 (LXKCNCI) stabilna. Czy soft jest aktualny? Jeśli nie to czy ktoś podrzucił by mi link softu jaki powinienem wgrać. Z góry dziękuje za pomoc pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrimDemon Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Witam Mam jedno pytanie do posiadaczy mi4c którzy przesiedli się z Samsunga S4. Warto? Warto! Mam Galaxy S4 i przy tym telefonie to zabytek Witam Panowie jestem nowy i mam jedno pytanie bo nie potrafię połapać się na forum - na tą chwile oczywiście Od dwóch dni jestem posiadaczem Mi4c. Mój telefon nabyłem w Polsce w firmie Iltrade. W telefonie mam polski język lecz jest on słabo wg mnie spolszczony. Mam taki soft MIUI 7.0.4.0 (LXKCNCI) stabilna. Czy soft jest aktualny? Jeśli nie to czy ktoś podrzucił by mi link softu jaki powinienem wgrać. Z góry dziękuje za pomoc pzdr Na stronie głównej MIUI Polska masz cały opis co i jak wgrać włącznie z recovery i pochodnymi. Masz taki sam babol jak ja na początku. Tutaj jedziemy na wersji dewelopererskiej z j. pl by Acid i spółka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Kolego Grim a mógłbyś jakiś link podrzucić bo ja znalazłem rom by libra i po przeczytaniu tych wszystkich info nie wiem dalej jaka wersję mam czy 5 czy 6 czy......? Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 6 minut temu, kedar1333 napisał: Kolego Grim a mógłbyś jakiś link podrzucić bo ja znalazłem rom by libra i po przeczytaniu tych wszystkich info nie wiem dalej jaka wersję mam czy 5 czy 6 czy......? Czego wersje 5 czy 6 ? Masz Mi4c to postępuj wg. opisu na na stronie miuipolska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 szukam stabilnej polskiej wersji MIUI i nie wiem co wybrać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 No to masz przecież w dziale Pobierz MIUI wersje stabilne V7. Wybierasz librę i tyle. Tam nie ma... wyboru to czy tamto. Jest tam jeden rom tylko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Mi4c ma tylko MIUI V7. To nowy model i nie ma poprzednich. Tu nie ma stabilnej wersji (wszystkie są robione na developerskiej na Chiny) choć 5.11.12 jest bardzo dobra. Nie wiem jak na najnowszej bo nie zainstalowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Chyba wyszła stable na bazie Xiaomi bez root do libry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzeSek Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 3 godziny temu, preston2009 napisał: Mi4c ma tylko MIUI V7. To nowy model i nie ma poprzednich. Tu nie ma stabilnej wersji (wszystkie są robione na developerskiej na Chiny) choć 5.11.12 jest bardzo dobra. Nie wiem jak na najnowszej bo nie zainstalowałem. MI4c wyszlo ze stabilną wersją MIUI 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 (edited) A czy rom MIUI Polska ma jakis pozytywny wpływ na wytrzymałość baterii? Moja start 7.00 0 15.30 mam 60% baterii. W tym czasie wykonałem 22 połacznia i z dwie godziny internetu. Edited December 1, 2015 by kedar1333 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 3 godziny temu, preston2009 napisał: Mi4c ma tylko MIUI V7. To nowy model i nie ma poprzednich. Tu nie ma stabilnej wersji (wszystkie są robione na developerskiej na Chiny) choć 5.11.12 jest bardzo dobra. Nie wiem jak na najnowszej bo nie zainstalowałem. MI4c wyszlo ze stabilną wersją MIUI 6 Nie wydaje mi się... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzeSek Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 No przecież wiem co miałem Tapatalknięte z MI4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 No przecież wiem co miałem Tapatalknięte z MI4c Tzn. że już nie masz... A jakie odczucia na tamtym ROMie? Gdybyś porównał do MIUIPolska? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzeSek Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 (edited) Nie ma sensu używać ROMu chińskiego bo nie ogarnia kompletnie usług Google. Sklep Play z linków otwiera się w przeglądarce itd. Tapatalknięte z MI4c Ps. Na telefonie miałem po wyjęciu z pudełka stable 6.6.6. Z tego co widzę nie można go nawet pobrać na stronie. Edited December 1, 2015 by GrzeSek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oxilles17 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 @preston2009 Mógłbyś udostępnić tę wersję z 11.12, skoro jeszcze ją masz? Bo nie ma już możliwości pobrania jej znikąd, prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 A jaki jest sens siedzenia na starym sofcie ? Według mnie 11.26 działa równie dobrze, jak nie lepiej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 2 minuty temu, AndropaX napisał: A jaki jest sens siedzenia na starym sofcie ? Według mnie 11.26 działa równie dobrze, jak nie lepiej... Propsuje, duzo rzeczy dziala lepiej niz na poprzednich wersjach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oxilles17 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Przed chwilą, AndropaX napisał: A jaki jest sens siedzenia na starym sofcie ? Według mnie 11.26 działa równie dobrze, jak nie lepiej... Pod obecnym komentarze są jakoś mniej entuzjastyczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Jeśli chodzi o soft to najlepiej mieć na ten temat własne zdanie i przetestować, zawsze można wrócić do starego. No chyba że wszyscy zgłaszają identyczny problem (jak z językiem pl i innymi rzeczami od miuipolska w 11.19) Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Na najnowszym ktoś pisał, że lepiej działają powiadomienia, ale bateria trochę gorzej. Coś za coś. Jeżeli na jakimkolwiek ROMie bateria nie trzyma 4 dni tylko 1 dzień to niech instaluje najnowszą wersję. Ja używam mojego Xiaomi inaczej. ps @Oxilles17 Do archiwum jest link na stronie miuipolska.pl :https://www.androidfilehost.com/?fid=24269982086995005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Inaczej tzn jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Nie pozwalam aby sprzęt myślał za mnie. Sam włączam i wyłączam co mi jest w danej chwili potrzebne. Nie używam Facebooka i Tapatalka. Rzadko kiedy nudzę się tak aby oglądać filmiki na smartfonie z YT lub pamięci. Nie używam Chrome które nieźle grzeje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 (edited) Czy ktoś kupował u tego sprzedawcy xiaomi4you.pl Można im zaufać ? Edited December 2, 2015 by grzegorz1982 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 4 minuty temu, grzegorz1982 napisał: Czy ktoś kupował u tego sprzedawcy xiaomi4you.pl Można im zaufać ? Ale po kiego uja kombinujesz ? Kup z tej aukcji i masz 100% pewnosc ze bedzie legitne. http://allegro.pl/xiaomi-mi4c-prime-3gb-32gb-dual-sim-wysylka-z-pl-i5774938515.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Panowie to w końcu który soft mam wgrać? Proszę o konkretną rade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Wrzuć najnowszy polski i po sprawie. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 teraz mam chyba wersje europejska. Powiedz mi czy ta polska daje takie same funkcje i możliwości konfiguracji telefonu jak ta europejska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts