Winiu89 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 13 godzin temu, k3lt napisał: Porownac wyniki miedzy tymi samymi telefonami? No tak, jak by mój wynik sporo odbiegał od innych to byłby znak że coś jest nie tak. Wie ktoś może czy jest możliwość żebym na ekranie blokady widział na którą godzinę nastawiony jest budzik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woma Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Na wersji 5.11.26. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xamil54 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 60 955 pkt ma 5.12.10 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Witam. Ostatnia aktualizacja rozwiązała problem z bt. Kalibracja pomogła na problemy z czujnikiem zbliżeniowym. Także reasumując na razie z fonem jest wszystko ok. Szczerze polecam. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Chyba muszę dodać iż w tych cotygodniowych aktualizacjach oprócz zmian które są nazwijmy to "na czele changelogu" dzieje się też trochę "pod maską..." Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 chmmm, "dzieje się" ale jak to jest, że w nowszym andku nie można wyłączyć słownika w SMS'ach pod wodzą miui? albo jestem kiep! Z tego co czytam, to ponoć nie jest to wejście w ustawienia i włączenie/wyłączenie opcji. Rzeczą dla mnie powszednią było, że pisałem SMS bez polskich znaków i długość ich była 160 znaków. Kiedy jednak chciałem napisać z ogonkami, po prostu je wstawiałem i wtedy SMS skracał się do tych... 70? Faktycznie trzeba to ogarniać jakimiś programami, wpisywać z "ogonkami" a telefon podczas wysyłania powymienia polskie znaki i skróci ilość SMS? Pomijając "ogonki" nie można sobie poradzić z tym podpowiadaniem co chcemy napisać? I czy faktycznie nie ma gdzie tego wyłączyć, tak normalnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 (edited) Dla tych co są zaskoczeni nagłym wzrostem "wydajności" liczonej punktami w Antutu wyjaśniam, że na nowej wersji benchmarka (6.0) punkty są inaczej liczone i wyniki są nieporównywalne z poprzednimi (nie jest to zasługa telefonu). W skrócie wydajność jednego rdzenia, grafiki i renderowania UI punktowane są po równo 1:1:1, wg mnie to niezły pomysł bo kończy się nabijanie wyników ilością rdzeni (patrz Mediatek/Kirin). Z drugiej strony jak ktoś patrzy na punkty i jeszcze nie kupił Mi4c to lepiej niech poczeka i dozbiera do Mi5 - Snapdragon 820 wykręca ok. 130 tys. punktów (w tym ok. 34k na grafice 3D)... Edited December 14, 2015 by penguino Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrzacikus Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 @RaVB W dobie bezpłatnych, nie limitowanych smsach nie ma sensu pozbywać się ogonków w polskich znakach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 22 minuty temu, skrzacikus napisał: @RaVB W dobie bezpłatnych, nie limitowanych smsach nie ma sensu pozbywać się ogonków w polskich znakach Dokładnie, też się zastanawiam dlaczego ludzie kombinują bez tych ogonków Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 W sumie... jak tu się nie zgodzić choć człowiek chciałby mieć wybór to faktycznie czasem może nie ma co się czepiać. Ktoś pytał, u mnie też stuknięcie palcem w tył telefonu w okolicy obiektywu wywołuje odgłos zderzających się "koralików" nie jest to przyjemne w telefonie za taką kwotę i oby nie miało negatywnych skutków! ps. to szkiełka optyki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Tak, to optyka aparatu i to występuje w każdym telefonie (w większym lub mniejszym stopniu) Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 To normalne chodz bardzo dziwne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 1 godzinę temu, RaVB napisał: chmmm, "dzieje się" ale jak to jest, że w nowszym andku nie można wyłączyć słownika w SMS'ach pod wodzą miui? albo jestem kiep! Z tego co czytam, to ponoć nie jest to wejście w ustawienia i włączenie/wyłączenie opcji. Rzeczą dla mnie powszednią było, że pisałem SMS bez polskich znaków i długość ich była 160 znaków. Kiedy jednak chciałem napisać z ogonkami, po prostu je wstawiałem i wtedy SMS skracał się do tych... 70? Faktycznie trzeba to ogarniać jakimiś programami, wpisywać z "ogonkami" a telefon podczas wysyłania powymienia polskie znaki i skróci ilość SMS? Pomijając "ogonki" nie można sobie poradzić z tym podpowiadaniem co chcemy napisać? I czy faktycznie nie ma gdzie tego wyłączyć, tak normalnie? Podkreślanie na czerwono jest winą sprawdzania pisowni klawiatury Google. Ja odinstalowałem jej aktualizacje i permanentnie wyłączyłem. Też miałem dosyć podkreślania wszystkiego co się nie podobało wujaszkowi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Witam Panowie czy ktoś z was spotkał się z podobną sytuacja z waszmi mi4c. Mianowicie w momencie gdy ktoś do mnie dzwoni słyszę czesczenie głośnika. Jeśli ją dzwonie do kogoś nigdy ono nie występuje. Dodam iż telefon sprawdzilem programami testujacymi głośniki i mikrofon i wszystko wg nich jest ok. Jakieś pomysły ? Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 (edited) Testowałeś rożne tryby sieci? Np 2G. Czy sprawdzałeś z wyłączoną redukcją szumów? Ostatnio dodali opcję VoLTE które ja wyłączyłem bo i tak u nas nie działa (podobno). Edited December 15, 2015 by preston2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Witam Panowie czy ktoś z was spotkał się z podobną sytuacja z waszmi mi4c. Mianowicie w momencie gdy ktoś do mnie dzwoni słyszę czesczenie głośnika. Jeśli ją dzwonie do kogoś nigdy ono nie występuje. Dodam iż telefon sprawdzilem programami testujacymi głośniki i mikrofon i wszystko wg nich jest ok. Jakieś pomysły ? Pzdr Słownik Języka Polskiego proponuję Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 muszę jednak to jakoś wyłączyć Pisząc SMS dobrze, że przed wysłaniem zerknąłem na niego - czego nie robiłem zawsze. Treść i słowa jakie się tam znalazły, dalece odbiegały od tego co chciałem napisać Polskie znaki i przez to krótsze SMS mogę jeszcze odpuścić ale jak uniknąć tego "podpowiadania" i podstawiania wyrazów niekoniecznie takich jak chce autor ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
christiano_ Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Witam, nowy uzytkownik mi4c od 30min Pytanko, albo jestem w bledzie albo wszystko co trzeba jest juz zainstaloane: Znalazlem na telefonie pliki twrp_Mi4c_2.8.1.img i miui_MI4c_.......5.1.zip Kupione na Allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Teoretycznie tak, ale bardzo zalecana by była aktualizacja, bo to dosyć stara wersja... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 1 godzinę temu, AndropaX napisał: Teoretycznie tak, ale bardzo zalecana by była aktualizacja, bo to dosyć stara wersja... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Tak. Co najmniej: aktualizacja do 5.12.10 (to chyba najlepiej do tej pory oceniany ROM dla tego tel.) + przywrócenie do tzw. ustawień fabrycznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Czy to normalne, że na pulpicie ucina mi nazwy aplikacji jak są za długie? W tej chwili mam np. "Panel Stero..." albo "Wyszukiwa..." oraz "ZaZaRemo..." Idzie to zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Tak, ale zazaremote mi akurat nie ucina, choć może dlatego że mam mniejszą czcionkę ustawioną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Gdy wchodzę w ustawienia/rozmiar tekstu/ i przesunę palcem w prawo na drugi ekran to widać, że "Panel sterowania" jest w dwóch wierszach i nie jest ucięty, ale na pulpicie już w jednym wierszu no i ucina, dziwne ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 1. wpisujecie się do konta Xiaomi - jak najlepiej to zrobić, bo pyta o nr telefonu a niekoniecznie mi to pasuje 2. mam ikonkę "MiUi forum" - klikając pojawia się wszystko w krzaczkach, taj już jest czy można to jakoś podmienić na inny język ew. na odnośnik do naszego polskiego miuii Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 To jest aplikacja do oficjalnego angielskiego forum miui. Do tego najlepszy jest tapatalk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Ok, czyli to ichniejsze forum zawsze będzie z krzaczkami - to chyba warto wywalić, ew. super jakby można podmienić ścieżkę do naszego forum Temat konta Xiaomi? Czasem jak coś kliknę to pyta mnie i sugeruje rejestrację. Warto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Daje ci to wiele, usługi w chmurze, lokalizacje telefonu i jego bezużyteczność po factory resecie bez hasła do tego konta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 A konto Google nie oferuje przypadkiem tego samego? Poprzez Android Manager? Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Według mnie konto Google jest lepsze ale...konto xiaomi pozwoli ci po resecie przywrócić apki i wiele ustawień systemowych właściwych tylko dla MIUI. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
christiano_ Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 (edited) 13 godzin temu, latet napisał: Tak. Co najmniej: aktualizacja do 5.12.10 (to chyba najlepiej do tej pory oceniany ROM dla tego tel.) + przywrócenie do tzw. ustawień fabrycznych. Hmmm uruchamiajac telefon powinienem trzymac caly czas vol - ? Pojawia się logo fast boot, chwile jest po czym znika (tel sie wylacza). To chyba nie normalny objaw? Hmm odkrylem ze vol + wlacza twrp Edited December 17, 2015 by christiano_ post pod postem to zly pomysl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Dzisiaj zmierzyłem, że od 20 do 100% ładował mi ponad 1h 40 min więc chyba nie załącza QC 2.0 wiecie co może być przyczyną? Używam oryginalnej ładowarki i kabla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Ciekawostka/przypadłość? Ożywiając telefon poprzez dwa "puknięcia" lub normalnie widzimy zegar z aktualnym dokładnie czasem. Podczas odblokowania telefonu, zegar który jest widżetem na pulpicie ma inny czas, który po odblokowaniu prędko się aktualizuje do aktualnego. Macie taż tak i czy to jest normalne... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 U mnie zegar aktualizuje się zaraz po włączeniu ekranu i po odblokowany czas już jest dobry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Działa komuś Titanum Backup? Jeżeli tak to na jakim ROM i w jakiej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barol Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Dzisiaj zmierzyłem, że od 20 do 100% ładował mi ponad 1h 40 min więc chyba nie załącza QC 2.0 wiecie co może być przyczyną? Używam oryginalnej ładowarki i kabla. W czym tu problem? Czas ładowania prawidłowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts