bartosz.g Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 I jak tam testerzy? coś się zmieniło?:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomektr Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Witam, U mnie z kolei pojawia się choć nie zawsze taki problem. Podczas połączenia i odebrania go przykładając słuchawkę do ucha ekran gaśnie - normalnie odrywając słuchawkę od głowy pojawia się znów ekran z połączeniem. U mnie losowo niestety po odsunięciu słuchawki ekran pozostaje czarny ... jedno z głupszych ... ta ikonka obok zasięgu sieci "R" w kółeczku to roaming lokalny? Jeśli tak to dziwne bo nigdy tego nie używałem dla sieci Orange ale może gdzieś w ustawieniach to siedzi? Też mam problem z ciemnym ekranem po odsunięciu słuchawki od ucha i nie mogę znaleźć przyczyny. Problem występuje losowo. Ktoś coś? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietros Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Czy któryś z Was użytkujących MI4C miał też do czynienia z Z3 compact? Możecie porównać te dwa telefony? Czy biała wersja nie ma tendencji do brudzenia się? To jest gładki, twardy plastik, czy raczej miękki, taki lekko gumowany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzeSek Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Ja mam białą obudowę odbarwioną przez nowe spodnie i mam kolor kieszeni na obudowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 1 minutę temu, GrzeSek napisał: Ja mam białą obudowę odbarwioną przez nowe spodnie i mam kolor kieszeni na obudowie. Serio xd ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Ja mam białą obudowę odbarwioną przez nowe spodnie i mam kolor kieszeni na obudowie. Chińskie jeansy Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dami107 Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Właśnie dorwałem w swoje łapy telefon z GearBest. Teoretycznie był on oryginalnie zapakowany, z nienaruszonymi naklejkami VOID, ale... ma dziwną wersję oprogramowania Aplikacja Updater mówi, że aktualna wersja to MIUI 87.0.4.0(LXKCNCI) | Stable. Oczywiście z tak wysokim numerkiem ta wersja oprogramowania pozostanie "aktualna" przez jeszcze długi czas. Na Google'u wyszukałem jeden temat, w którym pewien antywirus znalazł 2 wirusy w tym oprogramowaniu. Dwa pytania: czy to jest normalne, by zaplombowany telefon z GearBest był preinstalowany takim śmieciem? Oraz czy mogę teraz bezpośrednio dokonywać aktualizacji do polskiego MIUI, czy najpierw muszę zrobić to przez recovery, jak opisano tutaj? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzeSek Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 1 godzinę temu, Pawliko napisał: Serio xd ? Tak ;p Dobrze, że kieszenie jasne to nie widać za bardzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 5 minut temu, Dami107 napisał: Właśnie dorwałem w swoje łapy telefon z GearBest. Teoretycznie był on oryginalnie zapakowany, z nienaruszonymi naklejkami VOID, ale... ma dziwną wersję oprogramowania Aplikacja Updater mówi, że aktualna wersja to MIUI 87.0.4.0(LXKCNCI) | Stable. Oczywiście z tak wysokim numerkiem ta wersja oprogramowania pozostanie "aktualna" przez jeszcze długi czas. Na Google'u wyszukałem jeden temat, w którym pewien antywirus znalazł 2 wirusy w tym oprogramowaniu. Dwa pytania: czy to jest normalne, by zaplombowany telefon z GearBest był preinstalowany takim śmieciem? Oraz czy mogę teraz bezpośrednio dokonywać aktualizacji do polskiego MIUI, czy najpierw muszę zrobić to przez recovery, jak opisano tutaj? Jak masz wgrane TWRP to instaluj miui polska. Zreszta masz instrukcje w odpowiednim miejscu. Jak bedziesz mial jakies problemy/pytania to pisz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 5 minut temu, Dami107 napisał: Właśnie dorwałem w swoje łapy telefon z GearBest. Teoretycznie był on oryginalnie zapakowany, z nienaruszonymi naklejkami VOID, ale... ma dziwną wersję oprogramowania Aplikacja Updater mówi, że aktualna wersja to MIUI 87.0.4.0(LXKCNCI) | Stable. Oczywiście z tak wysokim numerkiem ta wersja oprogramowania pozostanie "aktualna" przez jeszcze długi czas. Na Google'u wyszukałem jeden temat, w którym pewien antywirus znalazł 2 wirusy w tym oprogramowaniu. Dwa pytania: czy to jest normalne, by zaplombowany telefon z GearBest był preinstalowany takim śmieciem? Oraz czy mogę teraz bezpośrednio dokonywać aktualizacji do polskiego MIUI, czy najpierw muszę zrobić to przez recovery, jak opisano tutaj? Jak masz wgrane TWRP to instaluj miui polska. Zreszta masz instrukcje w odpowiednim miejscu. Jak bedziesz mial jakies problemy/pytania to pisz. Aleś Ty uczynny. Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 10 minut temu, prawyskarland napisał: Aleś Ty uczynny. Wysłane z mojego Mi-4c Dzieki i polecam sie na przyszlosc :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barol Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 (edited) W najnowszej wersji MIUIPL z Google Play transfery lecą u mnie z maksymalną prędkością (WiFi i LTE). Super Edited December 11, 2015 by Barol literówka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dami107 Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 (edited) Dzięki za wasze odpowiedzi Wykonałem instalację MIUI Polska przez recovery. Sam proces zakończył się tym, że TWRP zaciął się po wybraniu "Reboot". Zresetowałem więc telefon przyciskiem, wstał MIUI Polska. Na ekranie startowym pobył sobie ok. 3 minuty, aż wreszcie się uruchomił. I chyba wszystko działa. Warto teraz zrobić pełne czyszczenie systemu? Jakiś wipe, żeby pozbyć się śmieci ze starej, zawirusowanej wersji? Jeśli tak to jak to zrobić*? Edycja*: OK, znalazłem informację, jak to zrobić. Ale czy warto? (info dla tych, co ich tu ściągnęła wyszukiwarka Google:) Dla MIUI 6: Ustawienia > Urządzenie > Kopia i kasowanie danych > Ustawienia fabryczne Zaznaczyć: Usuń aplikacje Resetuj telefon Edited December 11, 2015 by Dami107 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 6 godzin temu, Barol napisał: W najnowszej wersji MIUIPL z Google Play transfery lecą u mnie z maksymalną prędkością (WiFi i LTE). Super Czy zauważyłeś może jakieś błędy tej aktualizacji? 5.12.4 działa dobrze i nie chce niepotrzebnie ryzykować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Po poprawce jest bardzo dobrze. Żadnych problemów. Można aktualizować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozikpl Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Zakupiłem mi4c na allegro u xenosa - szybka wysyłka i wgrane miui pl. Pytałem się Was o porównanie z s4, i mieliście rację. Dzień do nocy, naprawdę warto. Mam dwa pytania: czy można zmniejszyć ikony i czy mogą się one automatycznie sortować alfabetycznie? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Potwierdzam, że w MIUI 5.12.10 została naprawiona prędkość ściągania w google play Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Ja również potwierdzam, prędkość transferu wzrosła bardzo mocno Kolejny progres i telefon nabiera skrzydeł. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Co z baterią, zauważył ktoś jakąś różnice? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Dopiero co zainstalowałem, więc ciężko stwierdzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Z tego co wiem miui nie obsługiwalo wideorozmow. Teraz tak patrzę i jak do kogoś dzwonię to jest ikonka. Tylko nie mogę jej kliknąć. Pytanie czemu? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Z tego co wiem miui nie obsługiwalo wideorozmow. Teraz tak patrzę i jak do kogoś dzwonię to jest ikonka. Tylko nie mogę jej kliknąć. Pytanie czemu? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Jest możliwość ale gdzieś w dalekich krainach gdzie jest usługa Voice Over LTE Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozikpl Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Zakupiłem mi4c na allegro u xenosa - szybka wysyłka i wgrane miui pl. Pytałem się Was o porównanie z s4, i mieliście rację. Dzień do nocy, naprawdę warto. Mam dwa pytania: czy można zmniejszyć ikony i czy mogą się one automatycznie sortować alfabetycznie? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka ponawiam pytania. Mam jeszcze jeden problem: głośnik podczas rozmowy jakby trzeszczy, nawet jak jest cicho Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 A podczas np odtwarzania muzyki? Jaka wersja softu? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Oj sorry. Chodziło mi o inne sytuacje... Robiłeś poza tym podstawową diagnostykę? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozikpl Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Jak zrobić tą diagnostykę? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Wersja softu 5.12.10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Wpisz bodajże *#*#MIUI#*#* w dialerze. Zobacz czy coś z tego ci się przyda? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 (edited) 1 godzinę temu, kozikpl napisał: Jak zrobić tą diagnostykę? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Wersja softu 5.12.10 Ustawienia > Info o telefonie > postukaj w okienko wersja jądra. Edited December 12, 2015 by Pawliko Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozikpl Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Przetestowałem i wychodzi na to, że to będzie wina sieci. Dzięki za pomoc Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xamil54 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Wgralem twrp 2.8.7.0, zrobilem backupa, pobawilem sie cm12.1 i wrocilem do miui polska. Teraz chce zaaktualizowac miui, i nie idzie ani przez updater ani recznie w twrp - twrp jakby sie resetuje/wylacza przy instalacji. Twrp wgralem przez fastboot. Jakies rady? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xamil54 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Edit: winowajca byla zla paczka, sciagalem 2x do mi4c z mirroru z niemiec i suma md5 sie nie zgadzala, sciagnalem z innego mirroru, suma ok i zainstalowalo sie Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 (edited) Chciałbym porównać ile wyciągają mi4c w antutu. Mój daje wynik około 67k (wersja 3GB RAM), a u Was jak to wygląda? Edited December 13, 2015 by Winiu89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Cieszymy się twoim rezultatem. Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Czy mógłbym prosić kogoż z Mi4c o wejście na moją stronę testową: www.xyz.avx.pl – chciałbym zobaczyć User-Agent String tego telefonu. Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 6 minut temu, latet napisał: Czy mógłbym prosić kogoż z Mi4c o wejście na moją stronę testową: www.xyz.avx.pl – chciałbym zobaczyć User-Agent String tego telefonu. Dzięki! Wszedłem, kliknąłem w pierwszy odnośnik, czy to wystarczy? 15 minut temu, prawyskarland napisał: Cieszymy się twoim rezultatem. Wysłane z mojego Mi-4c Nie wiem po co ten komentarz? Chciałem porównać wyniki, po aktualizacji antutu wyniki są bardziej powtarzalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 8 minut temu, Winiu89 napisał: Wszedłem, kliknąłem w pierwszy odnośnik, czy to wystarczy? Nie wiem po co ten komentarz? Chciałem porównać wyniki, po aktualizacji antutu wyniki są bardziej powtarzalne. Ja zazwyczaj 64-67k. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts