Matixx Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Działa komuś Titanum Backup? Jeżeli tak to na jakim ROM i w jakiej wersji? Tak, działa normalnie na najnowszym MIUIPolska ale nie jestem pewien czy do wszystkich apek Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 57 minut temu, Gravis napisał: Działa komuś Titanum Backup? Jeżeli tak to na jakim ROM i w jakiej wersji? Mi4c na najnowszej aktualizacji nie działa i na kilku wcześniejszych też nie działał. Kopie robi ale już nie przywraca, nie zamraża i nie odinstalowuje aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Która wersja TB? Jaką apkę udało Ci się przywrócić? Z danymi czy bez? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 12 minut temu, Barol napisał: W czym tu problem? Czas ładowania prawidłowy. Ktoś pisał że od 20% do 100% to 40 min. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barol Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 12 minut temu, Barol napisał: W czym tu problem? Czas ładowania prawidłowy. Ktoś pisał że od 20% do 100% to 40 min. Od 0 do 100% ładuje około 2g 10min z Quick charge więc u Ciebie jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 (edited) 1 godzinę temu, Gravis napisał: Która wersja TB? Jaką apkę udało Ci się przywrócić? Z danymi czy bez? Chociażby Subway Surfers, World od Goo, Bloons TD 5, Worms Armageddon, Angry Birds Star Wars II. Przywracałem tylko dane, najpierw instalowałem apki ze sklepu. Mam problem ze Zgadnij co to? Aplikacja przy uruchomieniu wywala błąd zarówno po samym przywróceniu danych jak i apka+dane. Wersja Titanium: najnowsza z google play Wersja ROM: MIUI Polska (v7) 5.12.10 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Edited December 17, 2015 by Matixx Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 @Winiu89 czyli jest jak mówię, czas się aktualizuje dopiero po odblokowaniu telefonu - co w praktyce widać. I ciągle mnie zastanawiało czemu coś się tam z zegarem wyczynia Odnosi ktoś wrażenie, że te nieszczęsne soczewki co drgają gdy się uderzy palcem w tył telefonu, wpływają na jakość rozmów? Mnie się momentami zdaje, że jak rozmawiam to jakby czasem było słychać po przez oddziaływanie fal dźwiękowych, że te soczewki w tle rozmowy "trzeszczą"> W mniejszym czy większym stopniu drażniąc rozmówcę. Szkoda, że to hardwarowy problem, raczej nie do usunięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Ja zauważyłem trzeszczenie ale na razie tylko z jednym numerem jak rozmawiam więc obstawiałem że wina leży po drugiej stronie z iinnymi jak rozmawiam to nie słyszę trzasków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 U mnie te czasami trzeszczy, ale nie zawsze. Mam ważenie, że po wyłączeniu redukcji szumów jest lepiej. Jakość rozmów również bardziej zróżnicowana. Czasem jest wyśmienicie, a czasem przeciętnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MTplayer Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Dzisiaj przyszedł mi mi4c, po zdjęciu folii tej z chińskimi napisami jak się przypatrzeć pod kątem widać takie kropeczki na całym ekranie, to normalne? to jest to co odpowiada za dotyk właśnie? w moich poprzednich telefonach nigdy tego nie zauważyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Tak to normalne. Taka technologia. Wcześniej chyba słabo patrzyłeś. W tym modelu to i tak słabo to widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 U mnie soczewki nie drgaja, to byla pierwsza rzecz ktora sprawdzalem po odebraniu telefonu. Pukam, stukam w okolicach kamery, w kamere i nic. U mnie te czasami trzeszczy, ale nie zawsze. Mam ważenie, że po wyłączeniu redukcji szumów jest lepiej. Jakość rozmów również bardziej zróżnicowana. Czasem jest wyśmienicie, a czasem przeciętnie. Tel musi pierdolnąć kilka razy przynajmniej o dobrze położone panele by doszło do uszkodzeń wewnętrznych. U mnie nic nie grzechotało a jak jebnął o ziemię to teraz usypiam dzieciaka telefonem Wysłane z mojego Mi-4c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 (edited) Te soczewki słychać jak się od tyłu popuka w górną krawędź na środku, no i telefon przy uchu musi być Edited December 17, 2015 by Winiu89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 35 minut temu, MTplayer napisał: Dzisiaj przyszedł mi mi4c, po zdjęciu folii tej z chińskimi napisami jak się przypatrzeć pod kątem widać takie kropeczki na całym ekranie, to normalne? to jest to co odpowiada za dotyk właśnie? w moich poprzednich telefonach nigdy tego nie zauważyłem. Tak ma byc. Przed chwilą, Winiu89 napisał: Te soczewki słychać jak się od tyłu popuka w górną krawędź, no i telefon przy uchu musi być U mnie i u kolegi rowniez to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Mam Pistony v3 - podpiąłem i stukam w ekran... cisza może "wpadłeś" na podróbki albo jack źle siedzi? zalogowałem się na konto Xiaomi, metoda mailowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Z innej beczki. Zainstalowałem sobie z racji braku radia FM aplikację OpenFM. Ciekawostką jest fakt, że działa mi tylko jak mam włączony transfer danych z karty sim. Jeśli zaś mam włączone wifi lokalne z routera, słucham Spotify, łażę po necie ale radio OpenFM działa ale milczy? Działa na zasadzie, że można skakać po utworach ale cisza w słuchawkach grobowa, po za sygnałem stuknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Mam to samo z Kodi, myślałem że to coś w MIUI blokuje, ale co dziwne ostatnio byłem u siostry która ma router z Orange i o dziwo śmiga. Wniosek coś nie tak po naszej stronie. Ot ciekawe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xamil54 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Jak wlaczyles quick charge? Podpiales oryginalna ladowarke i od razu zalaczylo? Normalnie jak ladujesz? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barol Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Jak podłączysz oryginalna ładowarkę od xiaomi to Quick charge automatycznie się włącza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mn1s1ek Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Aktualizował już ktoś do 5.12.17 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 1 minutę temu, Mn1s1ek napisał: Aktualizował już ktoś do 5.12.17 ? Tak. Narazie nie mialem zadnych bledow/problemow. Jedyne co jest to blad w tlumaczeniu w nowej funkcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Jeszcze chwilę poczekam a upgradem lepiej być beta niż alpha testerem Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mn1s1ek Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 A można robić aktualizację z np. 5.12.4 od razu do 5.12.17 czy trzeba po kolei wszystkie kolejne wydania ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Można Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 1 minutę temu, Mn1s1ek napisał: A można robić aktualizację z np. 5.12.4 od razu do 5.12.17 czy trzeba po kolei wszystkie kolejne wydania ? Mozna bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayex Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 A czy jest planowany android 6.0 a mi4c? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Narazie nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 A czy jest planowany android 6.0 a mi4c? A po co ci on na miui? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Przed chwilą, AndropaX napisał: A po co ci on na miui? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Dla szpanu ^^ ? Nie ukrywam ze tez bym chcial Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayex Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 (edited) 7 minut temu, AndropaX napisał: A po co ci on na miui? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Aaa nie wiem. Póki co na każdym innym telefonie niż Xiaomi poprawia płynność i stabilność. Jeśli chodzi o czystego androida to 6.0 jest całkiem dopracowany i pewnie MIUI nie musiałoby łatać tyle bugów co w 5.1. EDIT: Noo i to poczucie downgrade z 6.0 na 5.1 przy przesiadce Edited December 18, 2015 by Mayex Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Przed chwilą, AndropaX napisał: A po co ci on na miui? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Dla szpanu ^^ ? Nie ukrywam ze tez bym chcial Jest 6.0? jest Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xamil54 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Tak, tak, bulid.prop zmieniles Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Takie cziterstwo to sie nie liczy ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 1 godzinę temu, Mn1s1ek napisał: A można robić aktualizację z np. 5.12.4 od razu do 5.12.17 czy trzeba po kolei wszystkie kolejne wydania ? Niesamowite... Wciąż ktoś zadaje to pytania. Skąd ludzie biorą w ogóle ten chory pomysł, że trzeba wszystkie po kolei? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 4 minuty temu, AndropaX napisał: A po co ci on na miui? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Aaa nie wiem. Póki co na każdym innym telefonie niż Xiaomi poprawia płynność i stabilność. Jeśli chodzi o czystego androida to 6.0 jest całkiem dopracowany i pewnie MIUI nie musiałoby łatać tyle bugów co w 5.1. Xiaomi akurat dużo zmienia "pod maską" systemu, więc nie sądzę. Już chyba więcej przynoszą piątkowe aktualizacje niż przyniosłaby zmiana bazy na m. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts