kackop Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 (edited) Przyszedł mój RMN2P od xon24. Po uruchomieniu miał wgrany Miui Polska 7 (5.11.19). Sprawdziłem na stronce i oryginalny się wydaje być, według pudełka Imei też się zgadza. Chciałem zaktualizować system do najnowszej wersji. Okazało się że nie ma tam wgranego TWRP więc wgrałem z forum, zrobiłem backup i chciasłem zainstalować aktualizacje ale niestety pokazał się błąd " no md5 file found ". System nie dał się włączyć więc zrobiłem WIPE i załadowałem plik z BACKUP i działą. Co muszę zrobić bym mógł zainstalować aktualizacje? Edited January 4, 2016 by kackop Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkone Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 30 minut temu, kackop napisał: Przyszedł mój RMN2P od xon24. Po uruchomieniu miał wgrany Miui Polska 7 (5.11.19). Sprawdziłem na stronce i oryginalny się wydaje być, według pudełka Imei też się zgadza. Chciałem zaktualizować system do najnowszej wersji. Okazało się że nie ma tam wgranego TWRP więc wgrałem z forum, zrobiłem backup i chciasłem zainstalować aktualizacje ale niestety pokazał się błąd " no md5 file found ". System nie dał się włączyć więc zrobiłem WIPE i załadowałem plik z BACKUP i działą. Co muszę zrobić bym mógł zainstalować aktualizacje? http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ "Aktualizacja Xiaomi" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Kolega próbował zabłysnąć ale mu się nie udało. Tu jest dobra instrukcja http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Spróbuj jeszcze raz pobrać plik z aktualizacją, może uszkodzony czy coś. BTW Mimo braku sumy md5 update powinien pójść dalej, ale pewny nie jestem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkone Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 26 minut temu, Cichq napisał: Kolega próbował zabłysnąć ale mu się nie udało. Tu jest dobra instrukcja http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Spróbuj jeszcze raz pobrać plik z aktualizacją, może uszkodzony czy coś. BTW Mimo braku sumy md5 update powinien pójść dalej, ale pewny nie jestem. Przecież ma już MIUI Polska, więc powinno się dać po prostu z Updatera. Co złego w instrukcji aktualizacji do której link podałem? Chyba, że po zastąpieniu Mi Recovery przez TWRP nie da się aktualizować przez Updater. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosspotato Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 nie da się, trzeba mieć TWRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest paweln Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 To ja przepraszam że nie przestrzegam podstawowych zasad, bo nie mam TWRP a regularnie aktualizuje MIUI Polska przez Mi Recovery. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaciapa Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Przed chwilą, paweln napisał: To ja przepraszam że nie przestrzegam podstawowych zasad, bo nie mam TWRP a regularnie aktualizuje MIUI Polska przez Mi Recovery. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Ja też hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 nie da się, trzeba mieć TWRP Da się. W sensie Updater przechodzi do recovery sam, instaluje i sam wychodzi. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
gugsio Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 (edited) Liczę po cichu na wersje 7.1 PL , a jest szansa bo jest już wersja CHINA - te wersje na ogół były robione na multi - global juz niekoniecznie. Mam jeszcze pytanie. Przypuszczam, że przy GLOBAL lub CHINA nie da się zrobić aby aplikacje ruszyły w języku PL, a sam system był ENG? Edited January 5, 2016 by gugsio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Słuchaj zostaw to dobra. Używaj MIUIPolska.pl lub Stable miuipolska lub Stable xiaomi.eu. Po co tak wydziwiać? Będzie 7.1 w PL. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
gugsio Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 (edited) Jak będzie to będzie, cieszy mnie to. W razie gdyby miało nie być to wtedy bym się zastanawiał po prostu czy by tego jakoś inaczej nie załatwić. Od jakiegoś czasu używam tylko stable EU bo jest na bazie oryginalnego stable CHINA Edited January 5, 2016 by gugsio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Dnia 2.01.2016o21:40, artur_star napisał: U mnie też brakuje niedzieli Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka YYYY co robicie że macie taką pogodę(rozwijaną)? Ja mam tylko ten górny pasek z chmurami, słońcami, wykres i tabelkę. itp. Jak wy to rozwijacie. Klikam po całym ekranie i nic. Mam oczywiście Miui Polska. 5.12.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkone Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Rozbudowana pogoda jest chyba od 5.12.17. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 (edited) Aha. To jeszcze poczekam. Nie jestem jakimś fanem instalowania co tygodniowych aktualizacji. Siedzę na tym sofcie i działa wszystko od powiadomień wi-fi budzik itp. A dla pogody nie będę aktualizował telefonu. EDIT: Z racji wolnego czasu. Poczytałem sobie temat aktualizacje. od numeru 5.10. Wszystkie problemy z tym telefonem są od numerów 5.11 do teraz. A to wi-fi, a to aparat. A to coś się nie uruchamia. Aż się zastanawiam czy nie przejść na 5.10.29. Edited January 5, 2016 by Leszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
rysib Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Ja siedzę na 10.29 i jakoś nie śpieszę się do zmiany. Wszystko działa jak należy. Choć jak doczekam się informacji o nowej aktualizacji z pozytywnymi testami, to ją zamontuje. Jak na razie 10.29 wydaje się nie do pobicia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kackop Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Udało mi się zainstalować, pokazał się ten błąd ale nie przerwałem jak wcześniej i po chwili poszło. Miałem jakieś szkło hartowane i chyba pod wpływem temperatury mi pękło bo nawet mi telefon nie upadł ani nic xD Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Czy te aktualizacje miui cokolwiek zmieniają? Godnego uwagi? Bo aktualizacja pilota, aplikacji od pogody czy jakichś innych wbudowanych aplikacji.. Tak właśnie prawie zawsze wygląda changelog.. Nie rozumiem dlaczego nie wezmą się za np xposed, dlaczego nie dodadzą ClearMotion, który jest jedną z głównych zalet helio x10 i trzeba wyrzucać zipa... Czas pracy na baterii.. Miravision, tweaki do aparatu.. Tego potrzeba a nie zmiany kolorystyki panelu sterowania... Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) 8 minut temu, JestemMortem napisał: Czy te aktualizacje miui cokolwiek zmieniają? Godnego uwagi? Bo aktualizacja pilota, aplikacji od pogody czy jakichś innych wbudowanych aplikacji.. Tak właśnie prawie zawsze wygląda changelog.. Nie rozumiem dlaczego nie wezmą się za np xposed, dlaczego nie dodadzą ClearMotion, który jest jedną z głównych zalet helio x10 i trzeba wyrzucać zipa... Czas pracy na baterii.. Miravision, tweaki do aparatu.. Tego potrzeba a nie zmiany kolorystyki panelu sterowania... Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Zgadzam się w 100%, krew mnie zalała jak czytałem changelog z 7.1 Przecież ten telefon ma ogromny potencjał a tu poprawiają zmianę tapet, żenada. A w ogóle z racji dnia wolnego będę testował niowego Daniela z fixem na nagrywanie rozmów. Edited January 6, 2016 by KANAR 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 30 minut temu, KANAR napisał: Zgadzam się w 100%, krew mnie zalała jak czytałem changelog z 7.1 Przecież ten telefon ma ogromny potencjał a tu poprawiają zmianę tapet, żenada. Przyzwyczajcie się lepiej. Tak to już jest z MIUI. Ale jak coś ważnego zmienią, to w changelogu o tym nie napiszą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Czemu niektórzy piją o ten Xposed. Jak to nie jest wina Xiaomi, tylko autora Xposed - musi zrobić aktualizację pod MIUI. A, że mu się nie spieszy.... TapTap Tapatalk+MI4W 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 No i jak z tym nieszczęsnym aparatem. Widzę że wiele osób narzeka i chyba uważa za najsłabszy element słuchawki. Da się to jakoś poprawić przez inna apkę aparatu? Czy może w jakiś inny sposób. Ponoć na starszych romach foty były dużo ostrzejsze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 No i jak z tym nieszczęsnym aparatem. Widzę że wiele osób narzeka i chyba uważa za najsłabszy element słuchawki. Da się to jakoś poprawić przez inna apkę aparatu? Czy może w jakiś inny sposób. Ponoć na starszych romach foty były dużo ostrzejsze... Camera FV 5 daje radę. Tylko musisz sobie pod siebie ustawić Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krycho Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Były ostrzejsze, na nowych popsuli i wychodzą okropnie. Właśnie o Camera fv5 słyszałem dobre opinie, chyba kupię i przetestuje. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 16 minut temu, JestemMortem napisał: Camera FV 5 daje radę. Tylko musisz sobie pod siebie ustawić Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka tak nie do końca rozumiem co ustawić. Oczywiste jest że chcę ostre i wyraźne zdjęcia - czy ktoś chce inaczej ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Camera FV 5 daje radę. Tylko musisz sobie pod siebie ustawić Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka tak nie do końca rozumiem co ustawić. Oczywiste jest że chcę ostre i wyraźne zdjęcia - czy ktoś chce inaczej ?? Cos kosztem czegoś. Ale przetestuj nie zawiedziesz się Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Wstyd i hańba Zwykłe czytanie e-booka. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciekFed Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) Chłopaki.. Mam problem z wgraniem 5.12.31 nie wiedzieć czemu pisze, że apka Aktualizacje przestała odpowiadać.. I tak w kółko, mam wersje 5.12.24.. Prosze o komentarz Ręcznie czyli ściągnięcie tej wersji też nie poskutkowało wgraniem wersji 5.12.31 Edited January 6, 2016 by MaciekFed Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Chłopaki.. Mam problem z wgraniem 5.12.31 nie wiedzieć czemu pisze, że apka Aktualizacje przestała odpowiadać.. I tak w kółko, mam wersje 5.12.24.. Prosze o komentarz Ręcznie czyli ściągnięcie tej wersji też nie poskutkowało wgraniem wersji 5.12.31 Zawsze zostaje twrp Ale spróbuj wyłączyć telefon, |Power| + |Vol+| i wybierasz zipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Obecnie mam zainstalowany MIUI Polska 5.10.29 i chciałbym zainstalować jakąś wersje systemu żeby wszytko działało w 100% wybór padł na Wersje stabilną MIUI 7 Chciałbym się zapytać którą wersje wybrać 1. Wersje stabilne MIUI 7 MIUIPolska (na bazie wersji rozwojowych) 2. Wersje stabilne MIUI 7 Xiaomi.eu z PL (na bazie stable Xiaomi bez root) Zapoznałem się z https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/ i nadal nie wiem która wersje wybrać pierwszą czy drugą Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciekFed Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 3 godziny temu, JestemMortem napisał: Zawsze zostaje twrp Ale spróbuj wyłączyć telefon, |Power| + |Vol+| i wybierasz zipa powinno po skutkować? to ja muszę za każdym razem wygrywać w taki sposób aktualizacje? :c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Zawsze zostaje twrp Ale spróbuj wyłączyć telefon, |Power| + |Vol+| i wybierasz zipa powinno po skutkować? to ja muszę za każdym razem wygrywać w taki sposób aktualizacje? :c Jak wgrasz raz to może się naprawi Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Co do Pogody, mam poprzedni rom i u mnie natomiast nie ma nigdy kolejnego dnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciekFed Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 1 godzinę temu, JestemMortem napisał: Jak wgrasz raz to może się naprawi Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Już wgrane ^^ po prostu jestem za mało cierpliwy xD A teraz pytanie jak zmienić zegar xd w sensie wygląd jego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Jak wgrasz raz to może się naprawi Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Już wgrane ^^ po prostu jestem za mało cierpliwy xD A teraz pytanie jak zmienić zegar xd w sensie wygląd jego Jak edytujesz pulpit tzn. dodawanie widzetow, ikony to wtedy przy zegarze w jego prawym gornym rogu masz taki przycisk, jak klikniesz w niego to mozesz go zmienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 2 godziny temu, Daluqen napisał: Jak edytujesz pulpit tzn. dodawanie widzetow, ikony to wtedy przy zegarze w jego prawym gornym rogu masz taki przycisk, jak klikniesz w niego to mozesz go zmienić A czy to też tyczy się zegara z pogodą czy samego zegara bo ja mam zegar z pogodą i nic nie mam w górnym prawym rogu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kackop Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Można sobie wygrać skądś nawigację od google i mapy? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts