Dr_Weltschmerz Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Ok. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Idzie jakoś "odkleić" i "przykleić" ponownie ekran? Bo jest lekka plama ale bardzo irytująca. Widać ją gdy się patrzy pod lekkim kątem i rozszerza się przy dociskaniu obok niej. A i ekran faluje przy tej plamie gdy gdziekolwiek mocniej przycisnę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Hot air na 160 stopni. A przykleić specjalnymi naklejkami do ekranów LCD. W Note jest chyba OGS więc odklei się cały LCD od ramki. O ile taki myk pomoże na to co opisujesz. Wg mnie nie. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Hot air na 160 stopni. A przykleić specjalnymi naklejkami do ekranów LCD. W Note jest chyba OGS więc odklei się cały LCD od ramki. O ile taki myk pomoże na to co opisujesz. Wg mnie nie. Wysłano z Mi4c To wg Ciebie co mogę zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIKO-SJ Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Chciałbym zrobić downgrade z 5.10.29 na 5.9.24, lub w przyszłości jakikolwiek inny. Podobno przedtem trzeba zrobić full wipe w twrp. Które opcje mam zaznaczyć w advanced wipe? (jest ich w sumie chyba 7, ale karte sd i usb otg oczywiście pomijam). Czy przywrócenie ustawień fabrycznych z poziomu telefonu jest równoznaczne ze zrobieniem full wipe w twrp? Czy robiąc full wipe trzeba wyjąć kartę sd? Gdzie mam mieć zipa z systemem do zainstalowania, w pamięci wewn. czy na karcie sd? I ostatnie, czy robiąc full wipe nie tracę wgranego twrp? Z góry dzięki za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Z tego co ja wiem (i praktykuje) to wipe data zawsze PRZED. TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daluqen Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 5 minut temu, kulig007 napisał: Z tego co ja wiem (i praktykuje) to wipe data zawsze PRZED. TapTap Tapatalk+MI4W 8 minut temu, Redmi2 napisał: Mi aie wydaje ze wipe wykonujemy po aktualizacji. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Zrobisz tak i tak będzie dobrze, robiąc wipe po trzeba się liczyć, że jeśli włączymy telefon to będą same błędy wyskakiwać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Przy downgrade, lub przejściu na inny ROM, Wipe najpierw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Hot air na 160 stopni. A przykleić specjalnymi naklejkami do ekranów LCD. W Note jest chyba OGS więc odklei się cały LCD od ramki. O ile taki myk pomoże na to co opisujesz. Wg mnie nie. Wysłano z Mi4c To wg Ciebie co mogę zrobić Jak problem się nasili to raczej wymiana LCD. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 10 godzin temu, PIKO-SJ napisał: Chciałbym zrobić downgrade z 5.10.29 na 5.9.24, lub w przyszłości jakikolwiek inny. Podobno przedtem trzeba zrobić full wipe w twrp. Które opcje mam zaznaczyć w advanced wipe? (jest ich w sumie chyba 7, ale karte sd i usb otg oczywiście pomijam). Czy przywrócenie ustawień fabrycznych z poziomu telefonu jest równoznaczne ze zrobieniem full wipe w twrp? Czy robiąc full wipe trzeba wyjąć kartę sd? Gdzie mam mieć zipa z systemem do zainstalowania, w pamięci wewn. czy na karcie sd? I ostatnie, czy robiąc full wipe nie tracę wgranego twrp? Z góry dzięki za odpowiedzi. Przed instalacją robisz wipe - cache, dalvik cache, system, data Jak nic więcej nie zaznaczysz poza tymi to z karty nic ci nie skasuje. Samo TWRP też nie zniknie po wipe. Factory reset to proteza to nie czyści za dokładnie, wipe w TWRP znacznie lepiej niż opcja 1. Najlepiej miflash. Lokalizacja jest mało ważna bo w TWRP możesz zmieniać czy w pamięci telefonu czy na karcie a nawet na USB OTG. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Po większych testach tego pliczku na 60 FPS stwierdzam, że bez zmian w systemie/soc/kernelu czy tam cokolwiek to nie ma sensu. Możemy mieć jedynie nadzieję, że Xiaomi odblokuje nam to w telefonach. NA Xiaomi.eu z tego co widzę dali 4k dla Mi4c, ale co ich tam pewnie RN2 obchodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Na jednym romie AOSP człowiek twierdzi, że nagrywał 720P w 120FPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Na jednym romie AOSP człowiek twierdzi, że nagrywał 720P w 120FPS. Chyba 480p zwiększone do 720 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 (edited) 28 minut temu, JestemMortem napisał: Chyba 480p zwiększone do 720 Twierdzi tak jak napisałem. Póki co jego sposobem nawet 60FPS nie mogę zrobić, także kolejna bujda. Daaaaaaat.. Łot?! Edited January 15, 2016 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szootski Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Mam pytanie odnośnie baterii. Czy znajdę gdzieś do kupienia o większej pojemności? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Mam pytanie odnośnie baterii. Czy znajdę gdzieś do kupienia o większej pojemności? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Podróby. Które będą trzymały krócej. W sumie to zastanawiam się czy rn3 nie ma identycznej (tylko schowanej rzecz jasna) i czy nie pasowałaby do naszego Fajnie by było mieć takie 4000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazej203 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Witam mam pytanie zakupiłem tel na gearbest i czy kartonik powinien mieć plomby czy nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 50 minut temu, blazej203 napisał: Witam mam pytanie zakupiłem tel na gearbest i czy kartonik powinien mieć plomby czy nie? Plomby to nie, co najwyżej folie ale jak mówi praktyka 99% osób jej nie ma bo wgrywają oprogramowanie, może 1% i dostał zafoliowane pudełko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tao Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Wczoraj przyszedł do mnie telefonik redmi note 2 i dziś już bateryjka powoli pada . Zapytanie o pierwsze ładowanie . Czekać aż całkowicie padnie i na wyłączonym telefonie ładować np 5 h ? Czy ładować tylko na ładowarce czy nie ma różnicy i można ładować przez usb na kompie ? Już czasy formatowania baterii chyba minęły ale wole się spytać by nie spaplać na dzień dobry baterii . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Wczoraj przyszedł do mnie telefonik redmi note 2 i dziś już bateryjka powoli pada . Zapytanie o pierwsze ładowanie . Czekać aż całkowicie padnie i na wyłączonym telefonie ładować np 5 h ? Czy ładować tylko na ładowarce czy nie ma różnicy i można ładować przez usb na kompie ? Już czasy formatowania baterii chyba minęły ale wole się spytać by nie spaplać na dzień dobry baterii . Przez USB to trochę Ci się będzie ładował. Laduj po prostu od np 5% do stówy + tam jeszcze godzinkę czy półtorej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grembi Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Dokładnie, ładuj jak Ci zjedzie poniżej 10% do 100%. Ja przy normalnym użytkowaniu łąduję co 2gi dzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 To nie bateria z Nokii 3310, ja czasem ładuję do 90% i odłączam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tao Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Ok ,mam 10 procent . Jedynie boje się tej chińskiej ładowarki z przejściówką , zawsze ładowałem telefony przez komp usb . Telefon wyłączyć do ładowania ? Karty jeszcze nie wkładałem jedynie tel odpaliłem i poklikałem na necie przez wi-fi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Nie musisz telefonu wyłączać. Ja ładuje tą chińską ładowarką z przejściówką i nic się nie dzieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tao Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Ok , póki karty nie ma w sobie to go wyłączę i podepnę tę chińską ładowarkę w kontakt . Dzięki za info i na oko ile go tam czasu ładować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grreg Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Nowych typów baterii (Li, Polymer, itp.) nie trzeba rozładowywać do końca przed ładowaniem. Pełne rozładowanie im wręcz szkodzi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Ładowanie dłużej niż do 100% nie jest ładowaniem do pełna, podłączcie sobie jakikolwiek miernik, prąd spada do zera czyli telefon odłącza ładowarkę dużo później, a skoro tak działa automatyka telefonu tzn że ma to sens. Z mojego doświadczenia wynika że telefon pracuje nawet do 30 minut na włączonym ekranie zanim pokaże się 99%, dlatego jeśli ktoś pisze że dłuższe ładowanie nie ma sensu to pisze bzdury i nigdy tego nie sprawdził w praktyce. Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.31 PL 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tao Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Telefon podłączony pod ładowarkę . Wyświetliła się ikonka a potem obrazek dużej baterii i 10 procent potem ekran zgasł i pali sie jedynie dioda . Tak ma być ? Telefon do ładowania wyłączyłem . Jak dioda zmieni kolor to wtedy jest załadowany ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciekFed Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Z jakiej strony kupujecie telefony Xiaomi? Chciałbym znaleźć jakąś ofertę wraz z przesyłka za pobraniem Xiaomi Redmi 2 Prime.. Accesories4you będzie dobre? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tao Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Ano sie pytam , bo jak podłączyłem go do kompa to dziwnie reagował . Co 30 sekund zapalał się ekran z małą ikonka i gasł wiec wyjąłem ładowarkę i do kontaktu . Wole się upewnić . Oka dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Godzina ładowania dłużej mimo pokazania się już 100% daje te 20-30 min zanim licznik zacznie spadać na 99% - potwierdzam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 12 minut temu, d3tr0 napisał: Godzina ładowania dłużej mimo pokazania się już 100% daje te 20-30 min zanim licznik zacznie spadać na 99% - potwierdzam No oczywiście, że tak jest. I nie tylko w Xiaomi. Naładuję do 95%, kilka minut i już mam 94-93%. Potrzymam na 100% ładowarkę, nieraz i godzinę mogę coś robić i dopiero na 99% zejdzie. To reguła, a nie wyjątek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 A ja widzę że wyciągam dłuższy SoT jak telefon zostawię na noc niż jak dołączam go od razu jak pokaże się 100% Aż chyba kupię przy okazji na Ali tą końcówkę USB,która pokazuje ile się naładowalo bo widzę że opinie są podzielone wysłane z RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Ładowanie dłużej niż do 100% nie jest ładowaniem do pełna, podłączcie sobie jakikolwiek miernik, prąd spada do zera czyli telefon odłącza ładowarkę dużo później, a skoro tak działa automatyka telefonu tzn że ma to sens. Z mojego doświadczenia wynika że telefon pracuje nawet do 30 minut na włączonym ekranie zanim pokaże się 99%, dlatego jeśli ktoś pisze że dłuższe ładowanie nie ma sensu to pisze bzdury i nigdy tego nie sprawdził w praktyce. Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.31 PL Ech szkoda gadac, Ty widac klepiesz teorie, a ja zaobserowalem to na 2 telefonoach xiaomi i 1 sony. Ladowanie do 100% i trzymanie na ladowarce jeszcze ze 2h u mnie ani nie wydluzylo tego ze 100% swieci sie dluzej na telefonie a wrecz odwrotnie i tak samo dluzej wcale nie trzyma.. Wiadomo ze jak kazdy nie czekam az dobije do 100% i odlaczam za kazdym razem, czasami wlasnie podlacze na noc i przeciez nie bede siedzial i czekal. Ale wtedy kiedy moge tak robie i bateria u mnie lepiej trzyma niz ladowana dluzej. Redmi 2, redmi note 2 i xperia j. Takze czemu wciskasz, komus ze ktos nie testowal, chyba ja lepiej wiem jak sie to u mnie objawia? Czy moze kupiles jakas szklana kule? Dla mnie bezsens ladowanie dluzej, ale nie mowie ze czasem zycie do tego nie zmusza.. Moze Ty zaobserowales u siebie tak jak opisalem. Nie narzucam nikomu zeby tak robil, a ja napewno nie bede za kazdym razem ladowal dluzej baterie, przez jakies teorie spiskowe ze to poprawia dzialanie baterii. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Ehh.. Jeśli chcesz się przekonać to naładuj swoim sposobem i odpal np jakiś sample video w kółko. Potem zrób to samo tylko z ładowaniem 2h dłużej.. Zobaczysz wyniki .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazej203 Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 (edited) Witam,mam pytanie: Czy w lewym górnym rogu to jest antena (bo trochę była odklejona przy zdejmowaniu klapki,jeżeli to antena)i w porównaniu do huaweia p7 jest dość kiepski zasięg Edited January 16, 2016 by blazej203 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts