Jump to content

Redmi Note 2 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

X-SKLEP

Recommended Posts

Myślałem że nawigacja jest osobną aplikacją, a ona w mapach jest, w sumie gmaila ściągnąłem a więcej aplikacji Gogola nie używam więc nie chciałem wszystkich instalować;)

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

4 godziny temu, Daluqen napisał:

Jak edytujesz pulpit tzn. dodawanie widzetow, ikony to wtedy przy zegarze w jego prawym gornym rogu masz taki przycisk, jak klikniesz w niego to mozesz go zmienić :-)

Właśnie nic nie ma xD nie wiem no :v

3 godziny temu, mara44 napisał:

A czy to też tyczy się zegara z pogodą czy samego zegara bo ja mam zegar z pogodą i nic nie mam w górnym prawym rogu 

1 godzinę temu, MaciekFed napisał:

Właśnie nic nie ma xD nie wiem no :v

2016-01-07 13.25.59.png

26 minut temu, mara44 napisał:

U mnie nic takiego nie ma 

Screenshot_2016-01-07-13-30-05_com.miui.home.png

A to nie wiem, może w nowszej wersji się coś zmieniło. Może przenieśli to do aplikacji "Motywy" i gdzieś tam da się zmienić.

EDIT: Już wiem! po prostu dodałeś nie ten widżet co trzeba! Zamiast "Zegar z pogodą" dodaj "Zegar 4x2" :)

Edited by Daluqen

15 minut temu, Daluqen napisał:

A to nie wiem, może w nowszej wersji się coś zmieniło. Może przenieśli to do aplikacji "Motywy" i gdzieś tam da się zmienić.

EDIT: Już wiem! po prostu dodałeś nie ten widżet co trzeba! Zamiast "Zegar z pogodą" dodaj "Zegar 4x2" :)

OK.... dzięki za pomoc 

A jaki zegar zainstalowałeś? Bo trzeba zainstalować odpowiedni wiget.

"Jak dodać na pulpit Zegar z pogodą MIUIPolska?

Menu (długie naciśnięcie) > Widżety > Zegar (5) > Zegar 4x2. Następnie klikamy ikonę edycji (prawy górny róg) > Lokalnie."

Od jakiegoś czasu trudno uzyskać więcej niż 51000 w antutu. Jakieś 3 romy temu z odpowiednimi ust. ,58000 i lepsze działanie... Teraz w opcjach dewel. Na samym dole opcja optymalizacji miui ?? :)

Od jakiegoś czasu trudno uzyskać więcej niż 51000 w antutu. Jakieś 3 romy temu z odpowiednimi ust. ,58000 i lepsze działanie... Teraz w opcjach dewel. Na samym dole opcja optymalizacji miui ??

Przed pomiarem naladuj do pełna telefon i zrestartuj go. Wynik będzie zauważalnie wyższy

Witam, mam takie pytanie czy istnieje jakaś możliwość żeby pobierać aplikacje ze sklepu z pakietu internetowego? Cały czas mi wyświetla że aplikacja mus być pobrana przez wifi...

Wyłącz tę opcję w aplikacji Pobrane ;)

• Like 1

1 godzinę temu, JestemMortem napisał:

Przed pomiarem naladuj do pełna telefon i zrestartuj go. Wynik będzie zauważalnie wyższy

Nie..

Nie..

U mnie to zawsze 5-10k więcej

1 godzinę temu, Cichq napisał:

Wersja została wycofana z powodu błędu z kontaktami. @Acid już tworzy łatkę i może pojawi się jeszcze dzisiaj w nocy.

Dobrze ze nie zainstalowałem...

Nie widać zasięgu, nie można zapisać kontaktu.. Zastanawiam się jak są tworzone nowe wersje, jak to się odbywa bo patrząc na liczbę problemów to chyba ktoś to robi dla zabawy i w ogóle nie sprawdza czy nowe wersji nie sprawiają problemów.

Szybkie pytanie. Ostatnio trochę się wersji tych CM'ów narobiło na XDA .. Który obecnie jest najlepszy? Bądź AOSP? MIUI już mnie trochę denerwuje (cały czas nie naprawili tych fotek przy rozmowach, niby szczegół ale widziałem kto dzwoni chociaż z daleka).

39 minut temu, Waxy napisał:

Czy to prawda, że na wersji 5.10.29 bateria trzyma zauważalnie dłużej niż na najnowszym?

Swego czasu była wersja na której telefon "trzymał" wyraźnie dłużej, jeżeli dobrze pamiętam to 5.12.10. 

A u mnie pojawia się problem podczas wgrywania plików z komputera na telefon poprzez połączenie przez przewód USB. Podczas tworzenia nowego folderu w pamięci telefonu z widoku komputera, okno się zawiesza i po chwili okno się zamyka. Tak samo nie wszystkie pliki chce mi skopiować. Ostatnio nie udało mi się przenieść pliku excela.

9 godzin temu, Barter napisał:

Swego czasu była wersja na której telefon "trzymał" wyraźnie dłużej, jeżeli dobrze pamiętam to 5.12.10. 

Tylko czy bez problemu mogę zejść na tą niższą wersję? Nie robiąc wipe?

25 minut temu, Waxy napisał:

Tylko czy bez problemu mogę zejść na tą niższą wersję? Nie robiąc wipe?

Nie ma takiej opcji, ale robisz kopię zapasową miui i zaraz po wipie prawie wszystko możesz odzyskać :)

Edited by Daluqen

coz moge recenzowac dziala tak dobrze jak ten od daniela chcoiaz 1.3 od daniela mial juz nowsze apki od motywow z cm ten ma taka jak daniela wersja 1.2 

Czyli krótko mówiąc z ruskiego cuda zostało tylko ruskie

11 minut temu, galakty napisał:

Raz coś takiego miałem, ale nie myślałem że to wina MIUI tylko zasięgu..

Co macie na myśli pisząc "czarne dziury"?

Sam spotkałem się z nietypowym zniekształcaniem dźwięku w 6.1.7, ale też zrzuciłem to na zasięg.