Jump to content

Recommended Posts

Posted
A w Play potrzebujesz tylko lte? Chyba w engineering mode można ustawić only lte,ale nigdy nie próbowałem wysłane z RN2

Wybór LTE jest przecież z poziomu karty SIM (preferowany tryb sieci) ale z 3g play nie próbowałem.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Piszesz o preferowanym trybie sieci, a ja Ci pisałem o ustawieniu Lte na sztywno.

wysłane z RN2

Posted
16 godzin temu, JestemMortem napisał:

Pytanko do posiadaczy najnowszego romu. Bo nie wiem czy wracać z cm.

Bateria trzyma średnio te 5 godzin?

Dopiero zacząłem, to i nie wiem, ogólnie leci bateria jak zwykle. Chyba jednak wrócę do CM ale musze najpierw przetestować 'nova"

Posted (edited)

Pytanie na szybko - czy wam też tethering przez wifi zrywa połączenie po 10 minutach? Po włączeniu tetheringu i podłączeniu laptopa do sieci po dokładnie 10 minutach tracę połączenie. Jakby w konfigu coś wymuszało te 10 min only. Mam wersję 5.11.12.

Mógłby ktoś to sprawdzić, o ile ma chęci i czas oraz możliwość?

PS. Wyłączenie hotspotu i jego ponowne włączenie znów pozwala na 10 min działającego tetheringu i połączenia.

Edited by CoUsT
Posted
Pytanie na szybko - czy wam też tethering przez wifi zrywa połączenie po 10 minutach? Po włączeniu tetheringu i podłączeniu laptopa do sieci po dokładnie 10 minutach tracę połączenie. Jakby w konfigu coś wymuszało te 10 min only. Mam wersję 5.11.12.

Mógłby ktoś to sprawdzić, o ile ma chęci i czas oraz możliwość?

PS. Wyłączenie hotspotu i jego ponowne włączenie znów pozwala na 10 min działającego tetheringu i połączenia.

Na najnowszym nie ma problemu

---------------------------------------------------

Wysłano z ZOO w Central Parku

Posted

Faktycznie, zrobiłem update do 5.12.24 i po problemie. Jeżeli ktoś się natknie na zrywanie połączenia wifi/tetheringu, to polecam wgranie aktualizacji. :)

Posted

Ratunku. Dzisiaj aktywowałem konto na mi.com. Włączyłem m.in. opcję lokalizacji telefonu i po jakiejś godzinie telefon się zablokował.
Wywala: "Zgubiono urządzenie. Cześć! Zgubiłem swój tel..... Aktywuj to urządzenie." Po wejściu w "Aktywuj to urządzenie" podaje ID mojego konta i kwiczy o hasło.
Wprowadzam je i od nowa się blokuje, i tak w kółko. Hasło jest prawidłowe bo gdy wpisze się inne to wywala na czerwono że nieprawidłowe.

Posted (edited)
4 godziny temu, tw_kola napisał:

Ratunku. Dzisiaj aktywowałem konto na mi.com. Włączyłem m.in. opcję lokalizacji telefonu i po jakiejś godzinie telefon się zablokował.
Wywala: "Zgubiono urządzenie. Cześć! Zgubiłem swój tel..... Aktywuj to urządzenie." Po wejściu w "Aktywuj to urządzenie" podaje ID mojego konta i kwiczy o hasło.
Wprowadzam je i od nowa się blokuje, i tak w kółko. Hasło jest prawidłowe bo gdy wpisze się inne to wywala na czerwono że nieprawidłowe.

Wejdz na konto mi na pc powinna byc opcja odblokowania.

Ja miałem kiedyś problem bo zablokowałem w ramach sprawdzenia które aplikacje xiaomi mozna hibernowac po restarcie wyszedł bug i fc ekranu z przyznaniem dostepu także nie szło się zalogować. Pomógł jedynie recovery systemu. Apka nie wskazywała na bycie kluczową :)

Edited by Frty
Posted

o pierwsza osoba z problemem pozwiązania micloud z imei telefonu :) oby w nowych wersjach z tego zrezygnowali i naprawili GPS czy aparat

Posted

o pierwsza osoba z problemem pozwiązania micloud z imei telefonu oby w nowych wersjach z tego zrezygnowali i naprawili GPS czy aparat

Naprawić aparat? A co z nim nie tak?

Posted
9 minut temu, JestemMortem napisał:

I na to jest fix na xda -działa można sprawdzić

Posted

Ale co z nim nie tak bo nie ogarniam

Posted

Albo jeszcze jedrn bug z poprzednich wersji - po formacie sd z ustawień wywaliło system zamiast sd;) poprostu wszedł do recovery i stanął. Ten sam rom po ponownej instalacji i sformatował dobrze kartę.

Posted
2 godziny temu, Frty napisał:

Wejdz na konto mi na pc powinna byc opcja odblokowania.

Ja miałem kiedyś problem bo zablokowałem w ramach sprawdzenia które aplikacje xiaomi mozna hibernowac po restarcie wyszedł bug i fc ekranu z przyznaniem dostepu także nie szło się zalogować. Pomógł jedynie recovery systemu. Apka nie wskazywała na bycie kluczową :)

A gdzie to jest? Na koncie mi mam tylko jakiś alarm który nie działa i chyba reset. Help, hilfe, F1

Posted (edited)
10 godzin temu, tw_kola napisał:

A gdzie to jest? Na koncie mi mam tylko jakiś alarm który nie działa i chyba reset. Help, hilfe, F1

I.mi.com to masz chmurę i tam find device.

Drugie to account.xiaomi.com tam i żesz odzyskać hasło np

Tak a propo to autoryzacja z nowego romu nie działa tzn nie pojawia się kod qr nigdzie w accounts

Edited by Frty
Posted

Że tak się zapytam. Co zaznaczyć w Twrp aby zrobić wipe tak profesjonalnie, ale nie chcę też tracić aplikacji. Ale ich ustawienia itp mogą byc usunięte.

Posted

Możesz podać link do tego fixa?

Wytapalkowane z XRN2

Posted
14 minut temu, Leszek napisał:

Że tak się zapytam. Co zaznaczyć w Twrp aby zrobić wipe tak profesjonalnie, ale nie chcę też tracić aplikacji. Ale ich ustawienia itp mogą byc usunięte.

zaznaczasz tylko cache i dalvik cache

Posted

Wipe do czego. Co chcesz zrobić

Posted
1 godzinę temu, Frty napisał:

I.mi.com to masz chmurę i tam find device.

Drugie to account.xiaomi.com tam i żesz odzyskać hasło np

Tak a propo to autoryzacja z nowego romu nie działa tzn nie pojawia się kod qr nigdzie w accounts

ale ja wpisuje prawidłowe hasło, tylko on się zapętla i prosi ponownie

Posted

Witam

Pytanko jak wyłączyć wibracje przy pisaniu na klawiaturze?(SMS, internet)

Posted
1 minutę temu, preza napisał:

Witam

w ustawieniach klawiatury

Posted

Witam

w ustawieniach klawiatury

Dzięki tam jeszcze nie zagladalem.juz ustawione.pozdrawiam

Posted
1 godzinę temu, tw_kola napisał:

ale ja wpisuje prawidłowe hasło, tylko on się zapętla i prosi ponownie

Zmień hasło na tej stronie accounts xiaomi i spròbuj jeszce raz, czasem świruje. Będziesz chyba musiała zmienić SIM do innego telefonu bo wyśle kod na niego

Posted (edited)
2 minuty temu, Frty napisał:

Zmień hasło na tej stronie accounts xiaomi i spròbuj jeszce raz, czasem świruje. Będziesz chyba musiała zmienić SIM do innego telefonu bo wyśle kod na niego

Z tego co Acid pisał, SIM nie ma tu nic do rzeczy. Powiązanie z kontnem Xiaomi dotyczy IMEI, a nie SIM. Tzn. to nowe zabezpieczenie. Bo numer/SIM też jest "rejestrowany", ale chyba w innych celach. Szczerze, to się już w tym pogubiłem.

Edited by latet
Posted (edited)

Zmiana hasła nic nie daje. Wygląda to tak:

1.thumb.jpg.f6ded874c8bee35c2a72b5ba6fe7

2.thumb.jpg.5cee468c03ac19e7d1a5038beb33

po wklepaniu hasła od razu powraca do pierwszego ekranu. Ktoś, coś?

Edited by tw_kola
Posted
2 godziny temu, latet napisał:

Z tego co Acid pisał, SIM nie ma tu nic do rzeczy. Powiązanie z kontnem Xiaomi dotyczy IMEI, a nie SIM. Tzn. to nowe zabezpieczenie. Bo numer/SIM też jest "rejestrowany", ale chyba w innych celach. Szczerze, to się już w tym pogubiłem.

Raczej na pewno dotyczy sim, dziś wymieniałem kartę w T-mobile, na nową aby była obsługa LTE i po zmianie karty miałem komunikat, że zmieniono kartę sim i należy ją aktywować logując się na konto Xiaomi. Podałem hasło i wszystko poszło ok. 

Posted
2 minuty temu, szuineg napisał:

Raczej na pewno dotyczy sim, dziś wymieniałem kartę w T-mobile, na nową aby była obsługa LTE i po zmianie karty miałem komunikat, że zmieniono kartę sim i należy ją aktywować logując się na konto Xiaomi. Podałem hasło i wszystko poszło ok. 

Rozumiem. Z drugiej strony – u mnie tak się nie dzieje. Często wkładam nowe karty SIM w celach różnych testów i nie muszę nic takiego robić. Może to dlatego, że nigdy nie założyłem konta Xiaomi? Serio - nie ogarniam tego.

Posted

mimo pewnych problemów, moim zdaniem warto, choć ja sam chyba się rozstanę z moim RN2. Jednak jakość zdjęć jest sporo gorsza niż w moim poprzednim telefonie i nie mogę tego przeboleć. Ale jak już się przesiądę to na flagowca (LG G4, Sam S6)