Jump to content

Redmi Note 2 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

X-SKLEP

Recommended Posts

Podobno ta najnowsza to tragedia wszyscy narzekają na nią. Panowie mam pytanie czy gdzieś jest  temat odnośnie naszych telefonów i romow bo w wątku o ramach jest taki bałagan że nie wiadomo kto o jakim telefonie pisze co w nim nie gra po aktualizacji. 

9 minut temu, Redmi2 napisał:

Wczoraj sciagales rom czy dzis?

Ja wwczorajszy to tak sie bedzie dzialo, po aktulizqcji do dziaiejszego tdn blad znilnal.

Jesli cofales sie do wersji poprzedniej np z grudnia musisz zrobic wipe cavhe jak nie pomoze to pelne wipe oprocz sd card

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Weź ludzi w błąd nie wprowadzaj. Wipe Cache to się robi przy aktualizacji, przy downgrade trzeba zawsze Wipe ALL poza SD. Cache to można robić co 5 minut i się nic zbytnio nie zmieni w systemie.

Z MIUI to polecę 5.10.29 - ostatni na którym doskonale działał GPS i ogólnie było stabilnie.

Z innych, to na needrom obecny CM oraz AOSP 1.26 (teraz siedzę na tym drugim, w sumie bugów nie widzę, tyle tylko, że ciężko się przestawić).

11 minut temu, galakty napisał:

Z MIUI to polecę 5.10.29 - ostatni na którym doskonale działał GPS i ogólnie było stabilnie.

Z innych, to na needrom obecny CM oraz AOSP 1.26 (teraz siedzę na tym drugim, w sumie bugów nie widzę, tyle tylko, że ciężko się przestawić).

A bateria też sprawowała się dużo lepiej niż obecne wersje MIUI?

1 minutę temu, Waxy napisał:

A bateria też sprawowała się dużo lepiej niż obecne wersje MIUI?

Gorzej na pewno nie było. Ale mam wrażenie, że dłużej trzymało. Jak nie to wrzucisz nowsze, bez wipe więc nic nie tracisz.

12 godzin temu, Waxy napisał:

Tylko czy bez problemu mogę zejść na tą niższą wersję? Nie robiąc wipe?

Miałem 5.12.17 i wróciłem normalnie instalując na 5.12.10

Nie wiem jak to u Cibie wyglada i jaką masz wersję

3 godziny temu, Redmi2 napisał:

Ja restuje redmi note 2 na dzisiejszym romie, dziala swietnie poza bledem ze nie moge instalowac apek apk. Ale ktos inny pisal ze w jego rn2 da sie instalowac.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Miałem tak z jedna aplikacją z poza marketu. Pomógł instalator pakietu fx menager.

Wcześniejsza wersja tego romu powodowała u mnie nie ładowanie baterii, pokazywało 7 godz do końca i te same problemy z tel. Co najlepsze pomógł tylko full wipe i recovery.

Tylko czy bez problemu mogę zejść na tą niższą wersję? Nie robiąc wipe?

Miałem 5.12.17 i wróciłem normalnie instalując na 5.12.10

Nie wiem jak to u Cibie wyglada i jaką masz wersję

Jak ja wróciłem do starszej bez wipe to zaspamiło mnie komunikatami z połowy aplikacji że przestały działać

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Szybkie pytanie. Mam aplikację sd maid i na każdym telefonie usuwałem tam aplikacjom autostart lecz na tym telefonie tego zrobić nie mogę pomimo że widnieje tam napis przy aplikacjach o tym że dana aplikacja jest w autostarcie (w panelu sterowania ich nie ma )

Wie ktoś czy jest możliwość przełączania utworów klawiszami głośności przy wyłączony ekranie?

Jest w gravitybox z xposed. Czyli w miui odpada. Ale zostaje oczywiście używać lepszych i bardziej rozbudowanych odtwarzaczy w których jest ta opcja. Od siebie polecam Neutron

Szybkie pytanie. Mam aplikację sd maid i na każdym telefonie usuwałem tam aplikacjom autostart lecz na tym telefonie tego zrobić nie mogę pomimo że widnieje tam napis przy aplikacjach o tym że dana aplikacja jest w autostarcie (w panelu sterowania ich nie ma )

Mam też SD Maid i nie rozumiem twojego problemu. Każdą apk mogę wyłączyć z autostartu lub zamrozić.

Autostart w panelu a autostart w SD Maid to zupełnie coś innego. SD Maid pokazuje usługi które są w danej apk w panelu tego nie zobaczysz.

Wysłane z Redmi Note 2

5 godzin temu, JestemMortem napisał:

Jest w gravitybox z xposed. Czyli w miui odpada. Ale zostaje oczywiście używać lepszych i bardziej rozbudowanych odtwarzaczy w których jest ta opcja. Od siebie polecam Neutron

A wiesz może czy ta funkcja znajduje się też w powerampie? Szukalem i nie potrafię znaleźć.

Zastanawiam się czy warto dopłacić do Redmi Note 3 i kupić go zamiast Redmi Note 2, co o tym myślicie?

Czy tylny aparat w Redmi Note 3 jest lepszy niż ten w Redmi Note 2?

Moim zdaniem jeśli zmieniać,to tylko na wersje 3/32,ale czy warto dopłacać?Wychodzi 300-400zl dopłaty w zależności jak z VAT

Aparat podobno ten sam,ale apka jest lepsza i lepsze foty robi.

wysłane z RN2

• Like 1

Ja nie brałem pod uwagę nawet wersji 32GB, była 30$ droższa, a nawet teraz mam 7GB wolnego miejsca. Zależy jak užytkujesz telefon,ale karta 32GB kosztuje 50zl. Różnica w wydajnościach wersji RN2 jest praktycznie żadna. W Rn3 dochodzi ten 1GB RAMu więcej, no i nie ma slotu na kartę SD

wysłane z RN2

• Like 1

Fanem lustrzanek nie jestem,ale jakość zdjęć mi przeszkadza, o ile w dobrym świetle zdjęcia mogą być, (też bez rewelacji) to już przy gorszym świetle nie ma co sobie nerwów psuć. Mój poprzedni telefon: huawei g7 robił o wiele lepsze fotki, a żaden z niego flagowiec

wysłane z RN2

• Like 1