Mikkellos Posted May 8, 2020 Posted May 8, 2020 Wczoraj zainstalowałem aktualizacje w mojej Mi10Pro do Miui 11.0.10. I pytanie czy to była ta aktualizacja aparatu. Bo w wersji na Chiny była aktualizacja do MIUI 11.0.24 i oprócz bezpieczeństwa posiadała aktualizacje aparatu DXoMark ważyło 406Mb. A wczorańsza aktualka miała oznaczone tylko poprawki bezpieczeństwa googla z 1 kwietnia a ważyła 463Mb. Zauważyliście u siebie jakieś zmiany w aparacie? /Lepszą jakość?
olutus Posted May 8, 2020 Posted May 8, 2020 Pakiet bezpieczeństwa odswierzyli. Nawet jeśli coś jeszcze poprawili to nie napisali nic o tym. Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka
supahfly Posted May 10, 2020 Posted May 10, 2020 U mnie jest jakaś adnotacja o poprawie aparatu ale tryb portretowy w słabym oświetleniu tylko.
witek_77 Posted May 11, 2020 Posted May 11, 2020 macie różne telefony. Ktoś ma pewnie globala a ktoś EEA
mini21 Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Dostałem sms z FedEx'u że tel. ma dojść w piątek. Zaczynam już szukać etui i szkła - nawet jeśli pójdzie pod młotek, wolę go zabezpieczyć. Teraz takie pytanie - tel idzie od Xiaomi z Chin, więc rom będzie tamtejszy. Zmieniać na Global czy coś? Czy Xiaomi.eu od razu instalować?
supahfly Posted May 13, 2020 Posted May 13, 2020 (edited) Hej, Jeśli ktoś szuka dobrego screen protectora to polecam IBYWIND dla mi10/Pro. Używam od 2 tygodni i jak na razie rewelacja. Etui znalazłem w Chinach trochę trwała dostawa ale telefon prezentuje się bardzo szykownie, choć to już kwestia gustu. https://youtu.be/lvGiXgO_pHI Edited May 13, 2020 by supahfly Link
don_kamillo Posted May 14, 2020 Posted May 14, 2020 A jak z baterią? Ile SOTu? Mi 9 mam ochotę czasem rzucić o ścianę, bo nie potrafi wytrzymać od rana do wieczora, nawet przy niezbyt intensywnym użytkowaniu. 4,5 h SOtu to maks, co mogę osiągnąć, a mimo wszystko uważam to za żałosny wynik (w porównaniu do Mi6, który trzymał po 6-7 godzin).
mini21 Posted May 14, 2020 Posted May 14, 2020 A jak z baterią? Ile SOTu? Mi 9 mam ochotę czasem rzucić o ścianę, bo nie potrafi wytrzymać od rana do wieczora, nawet przy niezbyt intensywnym użytkowaniu. 4,5 h SOtu to maks, co mogę osiągnąć, a mimo wszystko uważam to za żałosny wynik (w porównaniu do Mi6, który trzymał po 6-7 godzin).Dziwne...Ja ostatnio w mi 9t pro miałem ponad 9 godzin SoT...Coś Ci tam żre od środka.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1
galakty Posted May 14, 2020 Posted May 14, 2020 Mam Mi9 i nigdy nie miałem sytuacji że nie wytrzymał dnia. Mi10 też Ci będzie tyle zżerać, bo problem nie jest w telefonie.
don_kamillo Posted May 14, 2020 Posted May 14, 2020 No to mnie nie pocieszyliście, bo już prawie jestem zdecydowany na zmianę (Mi9 pójdzie do żony zamiast RN4). Jest ogromna luka w przedziale cenowym 2k-3k i w sumie nie ma co wybrać.
Kaudii Posted May 17, 2020 Posted May 17, 2020 ja mam wersje CN 12/256 GB i czekam na zgodę na odblokowanie bootloadera, niestety na oryginalnym sofcie mam coś co mnie mega irytuje, może ktoś się z tym spotkał chodzi o to, że jak zmieniam ustawienia tapety i ikon to telefon sam co jakiś czas wraca do ikon podstawowych i tak samo dzieje się z tapetą, nie wiem o co kaman, nigdy na żadnym tak nie miałem, a zawsze kupuję wersję CN a potem wgrywam Xiaomi.eu Ktoś ma pomysł z czym to może być związane ? bo w ustawieniach nie znajduję niczego za to odpowiedzialnego, tapety codzienne mam wyłączone
mini21 Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Na allegro Mi 10 Pro od OleOle - w opisie "Dual Sim" i "Oficjalna Dystrybucja Xiaomi", ale nie ma że "Polska". A tak hipotetycznie - jakbyście mieli wybierać, to zdecydowalibyście się na Mi 10 (pro) czy jednak co innego? Mój telefon obecnie w Niemczech więc jeszcze parę dni.
don_kamillo Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Instalując xiaomi.eu, aplikacja telefon i SMS będzie od google, czy xiaomi?
Kacper Skrzypek Posted May 19, 2020 Author Posted May 19, 2020 3 godziny temu, don_kamillo napisał: Instalując xiaomi.eu, aplikacja telefon i SMS będzie od google, czy xiaomi? Od Xiaomi.
lyru332 Posted May 21, 2020 Posted May 21, 2020 Jakby ktoś potrzebował to mam sloty dual sim do MI 10 / MI 10 pro, po zmianie softu na xiaomi.eu działa dual sim mam oba kolory, niebieski i biały 2 1
Kaminho Posted May 21, 2020 Posted May 21, 2020 (edited) Te dolne trzy przyciski w Mi 10/Mi 10 Pro da się jakoś ukryć ?? aby się tylko pokazywały wtedy jak się przesunie palcem w górę aby przez przypadek nie wypalić wyświetlacza na dole jak się ostatnio słyszy o ekranach amoled i ich wypaleniach Edited May 21, 2020 by Kaminho 1
don_kamillo Posted May 22, 2020 Posted May 22, 2020 Ostatni raz wypalania ekranu uświadczyłem w Galaxy Nexusie (czyli z 8-9 lat temu). Technologia poszła nieco do przodu z tymi ekranami i nic nie powinno się stać. W domu mam S5 jako kamerę, ekran stale włączony i wypaleń nie ma. Możesz zamiast klawiszy nauczyć się gestów (wymaga przyzwyczajenia, ale jest bardzo wygodne).
AdrianJarocin Posted May 24, 2020 Posted May 24, 2020 Mam pytanie do profesjonalistów: Czy jak kupię Xiaomi Mi 10 Pro (https://pl.aliexpress.com/item/4000833682448.html?spm=a2g0o.cart.0.0.783b3c00anvGgo&mp=1) - wersja chińska z romem Global - odblokuję bootloader, wgram xiaomi.eu - to będę miał dual sim, nagrywanie rozmów od xiaomi, język polski (+ magisk żeby działało google pay)? Robiłem to już wcześniej na moim mi9, ale to była wersja globalna telefonu i wszystko działa jak należy. Nigdy nie "robiłem" wersji chińskiej z romem global - czy mogą wystąpić jakieś problemy ("uceglenie"), czy to nie ma znaczenia? Proszę uprzejmie o jakąś sensowną odpowiedź. Pozdrawiam.
Kacper Skrzypek Posted May 24, 2020 Author Posted May 24, 2020 Tak, będziesz mieć. Bootloader będzie już odblokowany (wersja chińska, ROM Global), więc od razu będziesz mógł wgrać xiaomi.eu.
witek_77 Posted May 25, 2020 Posted May 25, 2020 Tylko pamiętaj, że CN nie ma pasma B20 do LTE (800MHz).
mandragora1 Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 (edited) Witam wszystkich Przesiadłem się z Samsunga na MI 10. i jestem bardzo, ale to bardzo pozytywnie zaskoczony Telefon dopracowany w każdym szczególe, nawet zwykłe, silikonowe etui w kpl. cieszy. Pierwsze wrażenia użytkowe: 1. Wysyłanie (udostępnianie) kilku zdjęć- jeśli ktoś ma pierwszy raz aparat w ręku, to może się a) zezłościć, b) zirytować, bo skąd nowy użytkownik ma wiedzieć, że trzeba jedno zdjęcie przytrzymać i dopiero może zaznaczyć kolejne zdjęcia? W poprzednim (i chyba w większości) modelu było to po prostu intuicyjne, tutaj trzeba kombinować. 2. Aparat- szczerze? Zrzedła mi mina Po średniaku, w dodatku z niższej średniej półki, oczekiwałem ogromnej zmiany. Zdjęcia nijakie, brak ostrości, kolory "zwiędłe" jak liście jesienią. Brakuje mi tego, że w poprzednim tel. widziałem jaką rozdzielczość wybieram. Tutaj? "Jakość bardzo dobra", to znaczy jaka? Moje zdanie jest z pewnością powierzchowne, bo mam go dopiero 3 dni i ma u mnie otwarty kredyt zaufania Może nie wiem jak i co ustawić. Popytam w innym dziale. W skali od 1-5 oceniam MI 10 na 5 z minusem. Edited May 27, 2020 by mandragora1
latet Posted May 31, 2020 Posted May 31, 2020 Upewnić się tylko chcę - czy wszystkie wersje MIUI Global dla Mi10/Pro są wykastrowane z systemowego nagrywania rozmów? Albo szerzej - czy jest gdzieś jakaś wiarygodna lista wersji ROM-ów do konkretnych modeli, wg której można się zorientować, w których modelach i wersjach ROM-ów zrobili tę żenującą kastrację?
FromWP Posted May 31, 2020 Posted May 31, 2020 5 minut temu, latet napisał: Upewnić się tylko chcę - czy wszystkie wersje MIUI Global dla Mi10/Pro są wykastrowane z systemowego nagrywania rozmów? Wszystkie, we wszystkich nowych telefonach, nie tylko Mi10pro. Może jest kilka wyjątków np global dla Indonezji.
don_kamillo Posted June 1, 2020 Posted June 1, 2020 A jest jakieś racjonalne wytłumaczenie tej kastracji? Czy to pod to osławione RODO?
FromWP Posted June 1, 2020 Posted June 1, 2020 (edited) 1 godzinę temu, don_kamillo napisał: Czy to pod to osławione RODO? Jakby chodziło tylko o RODO to wykastrowane były by tylko wersje EEA dla Europy. Prawdopodobnie to wynik asekuracji Xiaomi. Oddali część tortu Googlowi, dla świętego spokoju. Edited June 1, 2020 by FromWP
olutus Posted June 1, 2020 Posted June 1, 2020 Bardzo możliwe. Widzą co Trump wyprawia z Huawei. Zaczeli też coś gadać o szpiegowaniu przez Xiaomi więc nie chcą dawać argumentów stronie przeciwnej. Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka
mrosi Posted June 1, 2020 Posted June 1, 2020 Nagrywanie rozmów ma wracać w kolejnych aktualizacjach.
olutus Posted June 1, 2020 Posted June 1, 2020 Nagrywanie rozmów dla mnie osobiście jest mało przydatne. Ale za to dialer od xiaomi i ich wiadomości chętnie przygarnę z powrotem. Te od googla są takie sobie. Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka
mini21 Posted June 2, 2020 Posted June 2, 2020 Zdarzały Wam się problemy z działaniem dotyku przy odblokowywaniu? U mnie coś się dzieje, gdyż telefon nie łapie od razu odcisku, dopiero za drugim razem. W Mi 9t Pro tego problemu nie ma. Nie wiem czy to wina szkła (Nillkin Full Glue 3D DS+ MAX) czy coś z telefonem nie tak.
olutus Posted June 2, 2020 Posted June 2, 2020 Po naklejeniu szkła należy usunąć i dodać odciski ponownie. Zrobiłeś tak? Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka
mini21 Posted June 2, 2020 Posted June 2, 2020 (edited) Tak - nic nie pomogło. https://youtu.be/mTIAos8U5-k Edited June 2, 2020 by mini21
don_kamillo Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Ktoś tu pisał, że na ekranie jest jakaś folia. Ja u siebie nic nie widzę. 14 godzin temu, mini21 napisał: Nie wiem czy to wina szkła (Nillkin Full Glue 3D DS+ MAX) czy coś z telefonem nie tak. A możesz zrobić zdjęcia, jak telefon wygląda z takim szkłem?
supahfly Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 8 godzin temu, don_kamillo napisał: Ktoś tu pisał, że na ekranie jest jakaś folia. Ja u siebie nic nie widzę. A możesz zrobić zdjęcia, jak telefon wygląda z takim szkłem? Ja rowniez nie zauwazylem u siebie zadnej folii na ekranie.
mini21 Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Byłem dziś w tym sklepie. Bez żadnego gadania nakleili mi nowe. O ile pęcherzyków już nie widać - o tyle z czytnikiem dalej jest ten problem, ale uważam iż nie jest to kwestia szkła.
olutus Posted June 4, 2020 Posted June 4, 2020 Ja już trzy folie przerobiłem i o ile jakoś to działa to generalnie czytnik jest bardziej zmulony niż bez folii. Czekam aż się pojawią wyprofilowane szkła ale bez kleju UV. Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts