mrosi Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 Takie tam, w kontekście dual SIM na MIUI Polska i VoLTE i VoWiFi...
galakty Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 (edited) 14 minut temu, mrosi napisał: Takie tam, w kontekście dual SIM na MIUI Polska i VoLTE i VoWiFi... Smutne to, że wypuszczają kastrata na Europę i trzeba crackować system żeby mieć Dual SIM... Bo na Global nie działa? Edited June 26, 2020 by galakty
mrosi Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 1 minutę temu, galakty napisał: Smutne to, że wypuszczają kastrata na Europę i trzeba crackować system żeby mieć Dual SIM... Bo na Global nie działa? Smutne, to fakt. Działa i VoLTE i dual SIM.
don_kamillo Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 U mnie Volte i Vowifi działało na globalu, ale już na xiaomi.eu nie działa. Sieć Play.
witek_77 Posted June 27, 2020 Posted June 27, 2020 Global .14 Orange FLEX wszystko jest ok. Telefon żony. Na moim mi9 EEA są cyrki z sms więc nie używam
mini21 Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 Kurde, coraz więcej mam z tym telefonem problemów. Jestem na Miui Polska (Miui 12). Ostatnio mam ciągle problem z niedochodzącymi sms od Xiaomi. Chodzi o to, że jak wejdę w chmurę Xiaomi, tam np.: w kosz - chcą abym "zweryfikował konto". Gdy klikam żeby wysłało do mnie sms mogę sobie czekać w nieskończoność, bo ten sms i tak nie dojdzie. Dla sprawdzenia zmieniłem "swój" numer telefonu na inny w tej samej sieci (Plus) i przeprowadziłem ten sam proces. Sms normalnie dotarł. Znów wpisałem swój numer i ... djupa.
mini21 Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 Dzięki Numery mamy w Plusie Na moim nie działa, na starym telefonie dla seniorów już tak...Tam na pewno nie ma żadnego pakietu roamingowego.Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka
mini21 Posted July 7, 2020 Posted July 7, 2020 2 godziny temu, Speedo napisał: zmianę regionu na UK próbowałeś? Jakbyś mi w głowie siedział 10 minut temu znalazłem jakiś poradnik gdzie zalecają zmianę języka na angielski. No i coś się ruszyło - zniknął napis "nieudana aktywacja karty sim" czy jakoś tak. Na razie mam blokadę na kody sms ze względu na zbyt dużą liczbę prób więc dowiem się jutro. Tylko czy to znaczy że za każdym razem żeby otrzymać takiego sms będę musiał zmieniać język?
mrosi Posted July 7, 2020 Posted July 7, 2020 23 minuty temu, mini21 napisał: Tylko czy to znaczy że za każdym razem żeby otrzymać takiego sms będę musiał zmieniać język? To zależy. Na pewno ma to tylko miejsce przy konfigurowaniu nowego telefonu czy przy konfigurowaniu po resecie, czyli de facto przy konfigurowaniu nowego telefonu. Jakkolwiek to brzmi... Tak naprawdę to loteria. Czasami zdarza się przy konfigurowaniu po raz pierwszy telefonu na danym koncie, czasami przy kolejnej konfiguracji tego samego urządzenia przy tym samym koncie. Na pewno tylko raz. Właśnie po konfiguracji. Aaa.. I żebyś się nie dziwił. Po ponownym uruchomieniu telefonu pojawiają się komunikaty o aktywacji karty. Ale to tylko komunikaty o sprawdzaniu połączenia telefonu z kontem. Nie są wysyłane sms-y.
szpieg15 Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 Cześć, miał ktoś może problem z lekko zielonkawym ekranem w MI 10?
mini21 Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 Moje boje z sms od Xiaomi trwają dalej, ale już chyba dam za wygraną. Nic nie pomaga - przekładanie mojej karty sim do innego telefonu - nie pomaga. Gdy inna karta (ten sam operator, ta sama umowa) znajduje się w moim Mi 10 - sms dochodzą. Byłem nawet wczoraj u operatora - wymienili mi kartę i NIC. Wygląda to jakbym miał jakąś blokadę czy coś... bo już nic innego do głowy mi nie przychodzi.
mrosi Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 2 godziny temu, mini21 napisał: Wygląda to jakbym miał jakąś blokadę czy coś... bo już nic innego do głowy mi nie przychodzi. No właśnie problem może tkwić w wymianie karty. Karta SIM też ma zwój numer zakodowany w chipie. I nie mówię o numerze telefonu. Na stable 12 dla Mi 10 generalnie chyba coś z tą aktywacją kart. Pomogło wyłączenie lokalizacji w ustawieniach konta Xiaomi, zmiana języka systemu na angielski i kilka restartów telefonu.
mini21 Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 No właśnie problem może tkwić w wymianie karty. Karta SIM też ma zwój numer zakodowany w chipie. I nie mówię o numerze telefonu. Na stable 12 dla Mi 10 generalnie chyba coś z tą aktywacją kart. Pomogło wyłączenie lokalizacji w ustawieniach konta Xiaomi, zmiana języka systemu na angielski i kilka restartów telefonu.Tyle że wydaje mi się iż aktywacja karty przebiegła pomyślnie.Nie na już komunikatu "nie udało się aktywować karty sim". No i druga rzecz - ojciec ma to samo a u siostry i matki już wszystko działa.Wszyscy mamy telefony Xiaomi i wszyscy mamy abonament w Plusie (jedna umowa).Ojciec ma starego Redmi Note 4x i nawet nie wiem jaki system. Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka
lyru332 Posted July 13, 2020 Posted July 13, 2020 Jak na dzień dzisiejszy wygląda sprawa z softem i działaniem Mi10/pro? Nadal boryka się z jakimiś problemami i niedociągnięciami? Myślę czy jeszcze raz nie spróbować się przesiąść ;) będę musiał wgrać xiaomi.eu bo dual sim niezbędny
mrosi Posted July 13, 2020 Posted July 13, 2020 2 godziny temu, lyru332 napisał: Jak na dzień dzisiejszy wygląda sprawa z softem i działaniem Mi10/pro? Nadal boryka się z jakimiś problemami i niedociągnięciami? Myślę czy jeszcze raz nie spróbować się przesiąść będę musiał wgrać xiaomi.eu bo dual sim niezbędny MIUI 12 stabilne. Tylko i wyłącznie. Póki co brak jakichkolwiek błędów. Bateria na wersji 12.0.4.0 nieco słabiej niż na 12.0.1.0. Poza tym wszystko jest jak trzeba. Oczywiście płatności z Magisk.
orte Posted July 13, 2020 Posted July 13, 2020 Tak jak wyżej, z tym że ja płacę bez problemu bez Magiska. HmmmmTap tap tap on Tapatalk with Mi 10 Pro
lyru332 Posted July 13, 2020 Posted July 13, 2020 57 minut temu, mrosi napisał: MIUI 12 stabilne. Tylko i wyłącznie. Póki co brak jakichkolwiek błędów. Bateria na wersji 12.0.4.0 nieco słabiej niż na 12.0.1.0. Poza tym wszystko jest jak trzeba. Oczywiście płatności z Magisk. To super, miałem Op8pro teraz p40 pro no i z powrotem do mi 10 pro zobaczymy jak długo A czy te miui 12 to global stable czy xiaomi.eu? Pytam bo potrzebuje mieć dual sim a z tego co wiem działał tylko na xiaomi.eu?
orte Posted July 13, 2020 Posted July 13, 2020 Ja używam ten, mrosi zapewne też, skoro ma stable. https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/
mrosi Posted July 13, 2020 Posted July 13, 2020 4 godziny temu, lyru332 napisał: To super, miałem Op8pro teraz p40 pro no i z powrotem do mi 10 pro zobaczymy jak długo A czy te miui 12 to global stable czy xiaomi.eu? Pytam bo potrzebuje mieć dual sim a z tego co wiem działał tylko na xiaomi.eu? Oczywiście MIUI Polska aka xiaomi.eu
lyru332 Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 Ok super. Bl in progress. Tak się zastanawiam bo mam mi10pro z allegro z sieci Play. Sprzedawca wydaje się uczciwy i sprzedaje z własnej firmy telefon ale jest na raty, po zdjęciu bl i wgraniu xiaomi.eu też jest szansa na zablokowanie w razie nie płacenia rat? Pewnie tak bo oni blokują imei nie? Ja używam tel w Orange
czarek1212 Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 play nie blokuje telefonów aczkolwiek nie kupiłbym żadnego telefonu wziete3go przez kogoś na raty od operatora cóż jestem przezorny
lyru332 Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 3 godziny temu, czarek1212 napisał: play nie blokuje telefonów aczkolwiek nie kupiłbym żadnego telefonu wziete3go przez kogoś na raty od operatora cóż jestem przezorny Skoro nie blokuje a umowa nie jest na mnie to chyba nie mam się czym martwić ;)
witek_77 Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 operatora nie obchodzi co klient zrobił z urządzeniem. Ma płacić i koniec. A jak chce zrzucić płatności na inną osobę to jedyna opcja to cesja bądź notarialna umowa zobowiązująca cię do spłaty rat Kupuj jak masz okazję i nie przejmuj się niczym. Nawet gdyby sprzedał ci to z fakturą to i tak faktura nie robi cesji.
festor89 Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 (edited) Witam wszystkich po dłuższej nieobecności na forum. Mam pytanie do użytkowników mi 10. Prawdopodobnie zamówię mi10pro i mam pytanie odnośnie szkła na wyświetlacz. Co polecacie na zagięty ekran?? Zastanawiam się nad szkłem hybrydowym albo szkłem UV co polecacie?? Z hybryda miałem do czynienia i byłem zadowolony ale UV nigdy nie uzywalem. Poniżej wklejam linki. https://allegro.pl/oferta/szklo-hybryda-nano-5d-full-glue-xiaomi-mi-10-9192296881 https://allegro.pl/oferta/t-max-uv-full-glue-szklo-do-xiaomi-mi-10-10-pro-9105961330 Edited July 14, 2020 by festor89 Edycja 1
witek_77 Posted July 15, 2020 Posted July 15, 2020 nakleić folię taką jak oryginalna, zaoszczędzić i nie denerwować się.
crampi Posted July 15, 2020 Posted July 15, 2020 Czy ktoś kto kupował bezpośrednio od producenta zapłacil VAT? I jak wyglądał tracking, chodzi o kraje przez jakie szła przesyłka, czy wysyłka była dhl em?
crampi Posted July 15, 2020 Posted July 15, 2020 Dnia 15.04.2020 o 10:21, Mikkellos napisał: Jak to jest z Dual Sim? W przedsprzedarzy przedsprzedaży na Mihome i mistore było opisane jako dual. Zamówiłem w przedsprzedarzy przedsprzedaży. Po czym okazuje się że jednak single Sim? Jak przyjdzie mój Mi10Pro w wersji Single to od razu zwrot leci. Jest to dla mnie bardzo ważna funkcjonalność i zostałem przez opis w przedsprzedaży wprowadzony w błąd. mrosi:// zaufaj słownikowi. Jest dobry, naprawdę... Płaciłeś VAT? Jaką metoda była wysyłka (dhl?) czy szło to przez jakiś kraj tranzytowy a potem dopiero do Polski?
mrosi Posted July 18, 2020 Posted July 18, 2020 Czy komukolwiek, na Mi 10, z MIUI 12 od MIUI Polska, działa bloker reklam od Fredek?
daniel.wu Posted July 20, 2020 Posted July 20, 2020 Dnia 13.07.2020 o 11:26, mrosi napisał: MIUI 12 stabilne. Tylko i wyłącznie. Póki co brak jakichkolwiek błędów. Bateria na wersji 12.0.4.0 nieco słabiej niż na 12.0.1.0. Poza tym wszystko jest jak trzeba. Oczywiście płatności z Magisk. Czyli generalnie mrosi polecasz bardziej te 12.0.1.0, dużo zmian jest w 12.0.4.0? Dopytuję, bo nie zależy mi na cotygodniowym kombinowaniu, a po prostu korzystaniu z Mi10 w pełnej okazałości.
mrosi Posted July 20, 2020 Posted July 20, 2020 3 godziny temu, daniel.wu napisał: Czyli generalnie mrosi polecasz bardziej te 12.0.1.0, dużo zmian jest w 12.0.4.0? Czy polecam? Stabilną wersję jako taką - tak. Te różnice w wydajności baterii też nie są znów jakieś kolosalne. Zawsze nowsza wersja, to świeższe aktualizacje systemu (Google). Coś, za coś. Obojętnie, którą zainstalujesz, powinieneś być zadowolony.
winiara84 Posted July 22, 2020 Posted July 22, 2020 Witam wszystkich, czy ktoś z posiadaczy mi10 od Xiaomi może mi powiedzieć czy ten telefon w cenie 2050 global jest cena adekwatna do tego modelu? Mam okazję kupna w tej cenie i się waham a czas powoli się kończy. Dziękuję. 2
witek_77 Posted July 22, 2020 Posted July 22, 2020 cena adekwatna do tego sprzętu to jakieś 2500zł. Cena 2050zł to bardzo dobra cena. 1
winiara84 Posted July 22, 2020 Posted July 22, 2020 Płatność dokonana cena telefonu 1940 plus 110 dhl "bezvatowy
Recommended Posts