Jump to content

Recommended Posts

Posted
Dnia 1.06.2020 o 22:18, olutus napisał:

Nagrywanie rozmów dla mnie osobiście jest mało przydatne. Ale za to dialer od xiaomi i ich wiadomości chętnie przygarnę z powrotem. Te od googla są takie sobie.

A jak ktoś ma już nieszczęście mieć apkę wiadomości od google w MIUI, to działa normalne synchornizacja wiadomości z chmurą Xiaomi? No i kontaktów ze zdjęciami?

Posted

Ja kupiłem tę folię hydrożeolową, ale na plecki. Przylega ładnie, bez odgięć, w sumie niewidoczna, można byłoby się pokusić o testy na ekran (ale nie mam potrzeby).

8 godzin temu, latet napisał:

A jak ktoś ma już nieszczęście mieć apkę wiadomości od google w MIUI, to działa normalne synchornizacja wiadomości z chmurą Xiaomi? No i kontaktów ze zdjęciami?

+/- przeszły wszystkie stare wiadomości, które miałem, podobnież z kontaktami.

Wiadomości synchronizuje się dużo gorzej, bo trzeba wejść w menu, odznaczyć synchronizację i zaznaczyć ją ponownie. Nie znalazłem opcji, żeby było to z automatu, nie działa też synchronizowanie jak w apce od Xiaomi.

Kontakty przeszły bez problemu, można też wybrać konto, z jakiego mają się wyświetlać kontakty w spisie (domyślnie chyba są od google).

Posted
Nagrywanie rozmów dla mnie osobiście jest mało przydatne. Ale za to dialer od xiaomi i ich wiadomości chętnie przygarnę z powrotem. Te od googla są takie sobie.

Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka

A da się zrobić bez zmiany romu?

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Posted

Obawiam się że nie. Xiaomi w nowych telefonach sprzedawanych w oficjalnej dystrybucji poza Chinami daje dialer i wiadomości od googla. Próba instalacji tych apek od xiaomi kończy się niepowodzeniem.

Posted

Widzę, że aparat w Mi 10 jest dość okrojony z funkcji względem chociażby Mi9. Nie ma nagrywania w slowmo 960, ani trybu księżycowego (ok, bajer, który dawał marne efekty). 

Oczywiście mówię o stable. 

• Like 1
Posted

Jeszcze porządnej aktualizacji nie było. Na razie zbierają w zgłoszeniach opierdol za niedoróbki. Trzeba zaczekać.

Posted

Który gcam? Ten ostatni od Arnovy? Mi wyłącza od razu po wybraniu slowmo. 

W sumie nie powinienem narzekać, bo Mi10 niedawno wyszedł, z drugiej strony takie funkcje powinien mieć, za te cenę można już wymagać. 

Posted

Pytanie - używa ktoś już Xiaomi.eu?
Warto zmienić?

Posted
5 godzin temu, mini21 napisał:

Pytanie - używa ktoś już Xiaomi.eu?
Warto zmienić?

Myślę, że kwestia nagrywanie rozmów i szerzej - oryginalnego dialera i apki do SMS  - przesądza sprawę druzgocąco.

• Confused 1
Posted

Próbuje właśnie zainstalować Miui Polska i coś nie idzie.
Bootloader odblokowany.
Wgrałem jakieś dziwne TWRP (innego nie było).
Install i plik z roomem.
Wszystko idzie ok, ale na koniec jak już tel się zrestartuje - pojawia się logo Mi i nagle się wyłącza.

Posted

Tak czytam i widze ze niezla padaka ten nowy Mi10 , ani aparat wybitny nie jest , problemy praktycznie z podstawowymi rzeczami i jeszcze brak duala ...porazka

• Like 1
Posted
5 godzin temu, mini21 napisał:

Próbuje właśnie zainstalować Miui Polska i coś nie idzie.
Bootloader odblokowany.
Wgrałem jakieś dziwne TWRP (innego nie było).
Install i plik z roomem.
Wszystko idzie ok, ale na koniec jak już tel się zrestartuje - pojawia się logo Mi i nagle się wyłącza.

Nie mam weny na instalację Xiaomi.eu, w zasadzie nie mam też powodów do narzekania (poza wyżej wymienionymi). 

Brakuje kilku funkcji, ale e globalu nigdy ich nie było. 

Niemniej, daj znać, jak chodzi na customie. 

Posted

Póki co - same porażki.
Na początku wgrałem TWRP, wgrałem Rom - restart od razu po logo Mi.
Musiałem przywrócić Mi Flashem stock'a - tyle że chyba niechcący wgrałem stable i nie mam 12.

Nawet z wgrywaniem TWRP bywaą problemy bo to tymczasowe jakoś nie chce się zboot'ować.

Udało się wgrać root'a i magisk'a.
Chyba poległem.

Posted

Próbowałem według poradnika z miui polska i z xda.

Muszę to jakoś krok po kroku przeanalizować najlepiej z kimś kto to robił.
Może na Xiaomi.eu.

Posted

Próbuj wersje Xiaomi.eu 20.3.28 - ona u mnie pierwsza się odpaliła.

W recovery musisz zrobić wipe data, gdzie się wpisuje yes.

Osobiście robiłem to w sobotę od 8 rano a skończyłem o 12 bo nie chciało ruszyć:-)

Posted

Dobra, chyba już się sprawa wyjaśniła.
Problemem był niekompletny poradnik tu na głównej.
Nie było wzmianki o konieczności czyszczenia Data.
Teraz zrobione to według poradnika z innego źródła i poszło.

Posted

Dokładnie z tego:
https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-mi-10-mi-10-pro/

Już o tym rozmawiałem z Ojronem i miał to zgłosić do Acid'a.

Ogólnie problem był chyba w tym że u mnie nie zadziałała komenda fastboot.exe -w, która miała zrobić format data.
Przez to za pierwszym razem ją pominąłem.

Za drugim razem skorzystałem z poradnika na XDA i tam zrobiłem wipe data.
Po tym kroku był problem bo na pc telefon pokazywał się jako puste urządzenie i żeby przegrać rom musiałem użyć adb.

No i się udało.

Posted

MIałeś puste internal storage bo wpierw wgrałeś TWRP więc po format data usunął się katalog TWRP.

Jeśli robi się najpierw format data z fastboota i potem wgrywa TWRP to masz sformatowaną pamięć i widoczny katalog twrp.
Generalnie fastboot.exe -w wykonywałem w ichniejszym Powershell a teraz Windows Terminal.

Posted

No to dziwne że u mnie nie działało.

Robiłem krok po kroku według instrukcji i przy tej komendzie wyskakiwał jakiś błąd (szkoda że zdjęcia nie zrobiłem).

Natomiast chyba w żadnym innym poradniku tak tego nie robią z tą komendą fastboot.exe -w.

• 2 weeks later...
Posted

A jam pytanie czy to normalne że po instalacji TWRP za każdym razem jak wchodzę do recovery muszę podawać wzór blokady? Mój ostatni xiaomi to Mi8 i tam nie miałem takiego czegoś.

Posted

Norma, wszystko jest ok.
Miałem tak samo w mi 9 pro

Posted

Zauwazylem dwie dziwne rzeczy i siebie w telefonie i zastanawiam sie czy ktos z Was cos podobnego zaobserwowal.

1. Czasami jak telefon sie laduje nagle na ekranie pojawia sie " Nie znaleziono nowych zdjec"

2. Kilka razy zdarzylo sie ze nagle ekran ustawien w jakis sposob wyswietlal sie w jezyku... rosyjskim, jak klikne wstecz wszystko wraca do normy.

Takie dwie nieszkodliwe w sumie rzeczy ale dziwne.

Posted
19 minut temu, karolingus napisał:

Cześć. Czy ma ktoś z Was jakiś sposób na obejście 168h czekania na odblokowanie bootloadera?

Nie ma takiej możliwości.

Posted

Oficjalnie nie, trzeba czekać a nieoficjalnie 5min roboty poszukaj na google osobiście nie korzystałem bo teoretycznie można uceglić telefon a 3k to trochę spory wydatek. Korzystałem na Mi5 i bez problemu idzie. Potrzebne są pliki do odblokowania bootloadera i program.

Posted

Istnieje jakiś sposób, żeby wyśrodkować ikony w pasku notyfikacji? W sensie żeby podnieść je wyżej do górnej krawędzi ekranu? Strasznie mnie irytuje ten brak symetrii.

• Like 1
Posted

Da się w tym chorym dialerze ustawić szybkie wybieranie numeru pod klawiszem?
To czekanie na możliwość odblokowania telefonu wydłuża mi się niemiłosiernie :(

Tap tap tap on Tapatalk with Mi 10 Pro

• Like 1