Bar.Tek Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 (edited) 11 godzin temu, pkonrad napisał: Mi 10 - EEA Stable ROM MIUI V12.2.7.0.RBJEUXM Recovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V12.2.7.0.RJBEUXM/miui_UMIEEAGlobal_V12.2.7.0.RJBEUXM_dff9f0ab33_11.0.zip The V12.2.7.0.RJBEUXM is not released to {United Kingdom,Greece,France,Poland,Spain,Germany} Polsce się nie należy :( Edited March 8, 2021 by Bartos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 (edited) 3 godziny temu, Mafjux napisał: Czy w wersji 12.2.7.0 EEA działają dymki messengera? Tzw. są okrągłe? Przestańcie już o to pytać. Nie są i nie będą okrągłe ;P Edited March 8, 2021 by Antyhaker 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal85 Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 Ja się cieszę, że wróciły mi w ogóle powiadomienia z messengera na tej wersji 🤣. Bardzo płynnie działa system, wydaje mi się że bateria trzyma lepiej niz na poprzedniej wersji. Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtkl Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Można gdzieś znaleźć jakieś info ze zmianami w nowej aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Changelog: [System] Optimization: Full screen gestures are now ignored on the Lock screen alarm page Updated Android Security Patch to February 2021. Increased system security. [Super wallpapers] Fix: Status bar colors weren't displayed correctly in the Dark mode [Control center] New: Swipe down from the upper left corner to open Notification shade and from the upper right corner to open Control center New: Animation that illustrates tapping a bigger card New: An option that allows you to restrict opening Control center while on the Lock screen New: Clock in Control center New: Tapping a blank spot in Control center closes it now Optimization: Control center is now closed by incoming calls Optimization: Control center layout in landscape mode Fix: Control center wasn't always displayed correctly in landscape mode [Dark mode] Optimization: Brightness and color improvements for wallpapers in Dark mode [Lock screen] Fix: The screen flashed after the device was unlocked in Reading mode [Status bar, Notification shade] New: Permanent Lock screen notifications in the DND mode New: An option to switch between connected devices in the notification about media playback Optimization: Wireless standard icon only shown for Wi-Fi 6 Fix: Some notification icons couldn't be displayed [Camera] New: Documents now can be recognized in real time 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cokolwiek Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 (edited) Dnia 8.03.2021 o 22:44, Antyhaker napisał: Przestańcie już o to pytać. Nie są i nie będą okrągłe ;P Skończ już to opowiadanie bzdur. Nie są, bo Xiaomi ma w głębokiej de swoich użytkowników. Będą jak przestanie. Masz tu screen z Galaxy s21 z androidem 11 i okrągłym dymkiem messengera i przestań wciskać ludziom na około te swoje ideologiczne bzdury. Edited March 11, 2021 by cokolwiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 (edited) Też macie wrażenie że bateria trzyma słabiej niż na poprzednim Romie?? Edited March 11, 2021 by Wako1986 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtkl Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator71 Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 2 godziny temu, Wako1986 napisał: Też macie wrażenie że bateria trzyma słabiej niż na poprzednim Romie?? Nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kertukos Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Ja niestety nie mam opcji instalacji z paczki. Czy to wina profilu pracy i device policy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 11, 2021 Author Share Posted March 11, 2021 Dotknij kilka razy ikony MIUI 12 i powinny się odblokować dodatkowe opcje.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kertukos Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 (edited) 1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał: Dotknij kilka razy ikony MIUI 12 i powinny się odblokować dodatkowe opcje. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Faktycznie, dzięki! Potestuje ten nowy stable. Wychodzę z 12.0.6, mam nadzieję, że będzie warto ;D Każdą kolejną paczkę, która nie wychodzi na Polskę będę musiał tak instaloawć, czy pójdzie już z OTA? Edited March 11, 2021 by Kertukos Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 17 minut temu, Kertukos napisał: będę musiał tak instaloawć, czy pójdzie już z OTA? To zależy od twojej cierpliwości. Ota dostaniesz ale często z regionem Pl ota jest z opóźnieniem w stosunku do innych europejskich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeres Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Mi 10 - EEA Stable ROMMIUI V12.2.7.0.RBJEUXMRecovery ROM https://bigota.d.miui.com/V12.2.7.0.RJBEUXM/miui_UMIEEAGlobal_V12.2.7.0.RJBEUXM_dff9f0ab33_11.0.zipCzy to zainstaluję przez "wybierz paczkę aktualizacji" gdy posiadam 12.0.6.0 QJBEUXM ?Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Czy to zainstaluję przez "wybierz paczkę aktualizacji" gdy posiadam 12.0.6.0 QJBEUXM ?Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu TapatalkaTak Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeres Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Dzięki.Takie pliki mi zawadzają po aktualizacji.Mogę je usunąć ?Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 11, 2021 Author Share Posted March 11, 2021 Tak, to są rozpakowane pliki aktualizacji. Nie wiem, czy rozpakowywałeś je sam czy nie, w każdym razie nie są one potrzebne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeres Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Tak, jak je rozpakowałem przypadkowo.Dzięki, niemal 4GB zajmowały.Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kertukos Posted March 13, 2021 Share Posted March 13, 2021 (edited) Po aktualizacji nie mogę wysyłać zdjęć z galerii do aplikacji w profilu pracy. Na Google Meets nic się nie pokazuje po wciśnięciu przycisku dodania obrazka. Jest na to jakiś fix? Edited March 13, 2021 by Kertukos Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekura Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 aktualnie testuję xiaomieu 12.2.9.0 ale chciał bym sprawdzić też 12.2.6.0 indyjski rom. Pytanie pobrałem wersje zip instaluje z recovery i blokuje bootloader(chciał bym mieć zabezpieczony telefon). Czy coś jeszcze muszę zrobić? czy warto taki zabieg robić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 A jak zablokujesz bootloader po instalacji z paczki zip? zapewne jakieś polecenie pod ADB jest, ale czy działa? Nie lepiej pobrać rom tgz i zainstalować przez miflash? tam możesz spokojnie zablokować bootloader. PS, mając 12.2.9.0 nie widzę sensu instalowania Globala, lepszy nie będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekura Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 A jak zablokujesz bootloader po instalacji z paczki zip? zapewne jakieś polecenie pod ADB jest, ale czy działa? Nie lepiej pobrać rom tgz i zainstalować przez miflash? tam możesz spokojnie zablokować bootloader. PS, mając 12.2.9.0 nie widzę sensu instalowania Globala, lepszy nie będzie. Niestety ale nie znalazłem wersji miflash na macOS. Dlatego też taka kombinacja z mojej strony. Skoro nie ma większej różnicy to wstrzymam się. Chciałem zablokować tylko dlatego że w jednej z aplikacji wola że telefon jest odblokowany.Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob_ert Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 https://www.xiaomigeek.com/adb-fastboot-commands.html fastboot oem device-info fastboot oem unlock fastboot oem lock 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiuu21 Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Zmiana regionu na Szwajcarię także wymusi najnowszy rom przez OTA. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeres Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Też macie wrażenie że bateria trzyma słabiej niż na poprzednim Romie??Niestety tak. Szczególnie w idle.Gdy telefon leży nawet w nocy gdy na włączony tryb nocny czyli nie powinien nawet grzebać w synchronizacji, sprawdzać poczty, itp. potrafi żłopać baterię.1,5% /1hWysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob_ert Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 a mieliście tak na MI 10 Pro MUI-V12.2.1.0: Spoiler a przy próbie pobrania całego pakietu: Spoiler aktualizowałem zawsze przez OTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Dostałeś przez OTA aktualizację którą wycofali, stąd takie komunikaty. Zmień region to znajdzie nowsze, alvo pobierz ręcznie https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/cmi/roms-eea-stable/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichex Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 Zrobiłem myk ze zmianą na Szwajcarię i wpadł 12.2.7. i jak narazie jest super, się zauważyłem że nie mogę otworzyć linków. Zarówno w chromie jak i w fejsie. Ma ktoś podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiuu21 Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 25 minut temu, Cichex napisał: Zrobiłem myk ze zmianą na Szwajcarię i wpadł 12.2.7. i jak narazie jest super, się zauważyłem że nie mogę otworzyć linków. Zarówno w chromie jak i w fejsie. Ma ktoś podobny problem? Spróbuj zresetować ustawienia aplikacji. Wejdź Ustawienia-aplikację-zarządzaj aplikacjami-3 kroki-zresetuj ustawienia aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kertukos Posted March 31, 2021 Share Posted March 31, 2021 Dnia 13.03.2021 o 10:02, Kertukos napisał: Po aktualizacji nie mogę wysyłać zdjęć z galerii do aplikacji w profilu pracy. Na Google Meets nic się nie pokazuje po wciśnięciu przycisku dodania obrazka. Jest na to jakiś fix? Naprawiłem problem usuwając i dodając profil pracy na nowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrevtix Posted April 2, 2021 Share Posted April 2, 2021 Cześć Szybkie pytanie bo mam teraz soft 12.2.7.0RJBEUXM co rozumiem, że oznaczenie EU w ten nazwie oznacza Europę a teraz jest dostępne 12.2.10.0.RJBCNXM i CN w nazwie oznacza Chiny ? Jeżeli się mylę to mnie poprawcie. Czy jak wgram tę wersję 12.2.10.0.RJBCNXM coś mi może nie działać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted April 2, 2021 Share Posted April 2, 2021 (edited) Zgadza się. EU europa (bardziej chodzi o rodo i te sprawy) zwykły global MI tez jest dla Europy. CN to Chiny. Jeśli masz zablokowany bootloader na global i zainstalujesz czysta wersję CN to uszkodzisz telefon, w sensie uceglisz. Jeśli masz odblokowany bootloader i wgrasz czystą CN to będziesz miał chińską wersję miui bez usług google. Jest jeszcze wersja 12.2.10.0.RJBCNXM ale jako miuipolska/xiaomieu w dziale modyfikacje systemowe. Tą wersję wgrywasz na odblokowany bootloader, a co w niej jest to chyba wiesz, bo o tym jest to forum. Edited April 2, 2021 by Bar.Tek 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted April 3, 2021 Share Posted April 3, 2021 19 godzin temu, Bar.Tek napisał: Jeśli masz zablokowany bootloader na global i zainstalujesz czysta wersję CN to uszkodzisz telefon, w sensie uceglisz. Na zablokowanym BL nic nie zainstaluje, bo nie ma takowej możliwości ;P Chodzi o to, że jakby miał odblokowany i podczas instalacji wersji CN wybierze opcje "zablokuj" to wtedy cegła. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted April 3, 2021 Share Posted April 3, 2021 No właśnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrevtix Posted April 6, 2021 Share Posted April 6, 2021 Dzięki za info - macie może na tym nowym 12.2.7.0RJBEUXM jakieś problemy ? Ja mam dwa: Czasem nie jestem w stanie odebrać telefonu - ikona słuchawki nie chce reagować. Potrzeba restart i miałem tak już kilka razy... Nie da się zestawić połączenia konferencyjnego tzn. da się ale inni mnie słyszą ale ja nie więc trzeba się rozłączyć... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts